Teraz jest 07 wrz 2025, 08:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Nagrody, oszczędności, premie 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lis 2006, 22:52

POSTY        33
To prawda, że odprawy zabierają masę kasy, ale tylko do grudnia. Na koniec roku (2006) okazało się, że forsa została, bo tylko jedna osoba przeszła na emeryturę. Za to w tym roku jest rezerwa na emerytów z lat ubiegłych i z tego roku. Makabra. We Wrocku jedne urzędy już wypłaciły, inne szykują wypłaty. :D

Ostatnio edytowano 12 kwi 2007, 06:32 przez Liliput, łącznie edytowano 1 raz

11 kwi 2007, 22:12
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 21:17

POSTY        83

LOKALIZACJAZ Warmii i Mazur
Jak w innych US-ach dzielone są oszczędności z funduszu płac? Czy są na to utworzone odrębne regulaminy i zasady podziału, tzn.  np: Kierownictwo 200% kwoty bazowej, a resztki do podziału na pozostałych pracowników, czy może jest jakiś US gdzie pieniądze zostały podzielone równo. My chcemy właśnie takiego podziału a Szef uzasadnia nam, że te pieniądze MUSZĄ być traktowane jako dodatkowe nagrody, a więc muszą być zróżnicowane.

07 lis 2007, 11:38
Specjalista

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
O ile wiem, to szary lud nie ma najmniejszego pojęcia ile dostaje kasy kierownictwo! A już na pewno nie ma pojęcia za co!!!!

07 lis 2007, 12:16

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

O ile wiem, to szary lud nie ma najmniejszego pojęcia ile dostaje kasy kierownictwo! A już na pewno nie ma pojęcia za co!!!!

A nawet gdyby miał pojęcie o czymkolwiek, to i tak by nie był w stanie zrozumieć konstrukcji algorytmu, który jest stosowany. :(

07 lis 2007, 20:27
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

<!--quoteo(post=17859:date=07. 11. 2007 g. 12:16:name=taxman)--><div class='quotetop'>(taxman @ 07. 11. 2007 g. 12:16) [snapback]17859[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

A nawet gdyby miał pojęcie o czymkolwiek, to i tak by nie był w stanie zrozumieć konstrukcji algorytmu, który jest stosowany. :(
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
to coś takiego:

{[(ziom/ziomala)^3+2*odległość od królika]*lim (królik/ziom)^2}+3*S = kasa dla wybrańca
gdzie S oznacza współczynnik Sufitowa powszechnie stosowany w tego typu wzorach.

07 lis 2007, 20:35

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...to coś takiego:

{[(ziom/ziomala)^3+2*odległość od królika]*lim (królik/ziom)^2}+3*S = kasa dla wybrańca
gdzie S oznacza współczynnik Sufitowa powszechnie stosowany w tego typu wzorach.

Jest o.k.
Wyszło mi z niego 4.565,20 na rękę. :piwo:
To kiedy płacą  :)

07 lis 2007, 20:42
Zawodowiec

POSTY        3146

<!--quoteo(post=17884:date=07. 11. 2007 g. 20:35:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 07. 11. 2007 g. 20:35) [snapback]17884[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...to coś takiego:

Jest o.k.
Wyszło mi z niego 4.565,20 na rękę. :piwo:
To kiedy płacą  :)
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
tego wzoru już nie podam. "Tajemnica Skarbowa"

07 lis 2007, 21:11
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 18:02

POSTY        136
mnie ciekawi tylko jedno: co to są szczególne osiągnięica? Przecież wszelkie  prace wykonane ponad można podciągnąć pod "inne polecenia zlecone przez przełożonego". U nas na przykład szczególnie "ambitnym" i wymagającym niesamowitych zdolności osiągnięciem było przepisanie zarządzenia przez sekretarkę, która dostała za to premię. A my robaczki musimy niemalże stawać na rzęsach żeby udowodnić, że coś umiemy. Bo przecież znajomość języków obcych i kolejne szkolenia i podyplomówki odkładane są "a/a" bez jakiegokolwiek oddźwięku. I to chyba najbardziej w tym wszystkim boli - nie dość że człowiek się stara, kształci to nic z tego nie wynika, może oprócz tego że ma się satysfakcję, że nie stoi się w miejscu no i "oczywiście" te ogromne zarobki, o których wszyscy w koło mówią?!<_<

07 lis 2007, 22:21
Zawodowiec

POSTY        3146

mnie ciekawi tylko jedno: co to są szczególne osiągnięica? Przecież wszelkie  prace wykonane ponad można podciągnąć pod "inne polecenia zlecone przez przełożonego". U nas na przykład szczególnie "ambitnym" i wymagającym niesamowitych zdolności osiągnięciem było przepisanie zarządzenia przez sekretarkę, która dostała za to premię. A my robaczki musimy niemalże stawać na rzęsach żeby udowodnić, że coś umiemy. Bo przecież znajomość języków obcych i kolejne szkolenia i podyplomówki odkładane są "a/a" bez jakiegokolwiek oddźwięku. I to chyba najbardziej w tym wszystkim boli - nie dość że człowiek się stara, kształci to nic z tego nie wynika, może oprócz tego że ma się satysfakcję, że nie stoi się w miejscu no i "oczywiście" te ogromne zarobki, o których wszyscy w koło mówią?!<_<

DOAL Ja Ciebie <!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->doceniam<!--sizec--></span><!--/sizec-->

i to by było na tyle, a teraz do roboty! wystarczy tego świętowania!

08 lis 2007, 07:44
Specjalista

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
Innym osiągnięciem jest przepisanie przez Panie maszynistki terminowo kilku protokołów i decyzji-mimo, iż wszyscy mają terminale, a niemal wszyscy własne laptopy!

08 lis 2007, 08:00
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 lis 2006, 10:06

POSTY        42

Ostatnio edytowano 08 lis 2007, 08:31 przez mops, łącznie edytowano 1 raz

08 lis 2007, 08:29
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją

czy gdzies juz były premie za III ?

Nie "premie" tylko "nagrody".
Tak na prawdę to nie "nagrody" tylko "nagródki".
Były. :angry2:  :sex:  :dupa:  :angry:

08 lis 2007, 09:22
Zobacz profil WWW

REJESTRACJA09 lis 2007, 20:49

POSTY        47

10 lis 2007, 19:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 153 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona