Teraz jest 05 wrz 2025, 17:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 184 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Urzędnik mianowany - czy warto? 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Re: Urzędnik mianowany - czy warto?
vashafanka                    

W tym roku dopiero co zakończyłam kurs przygotowujący. Jestem zszokowana ogromem wiedzy przekazanej nam na tym kursie. Przygotowując się "solo" pewne kwestie , a właściwie zdecydowaną większość tych zagadnień pomijałam, albo wręcz nie zdawałam sobie sprawy z ich istnienia :unsure: .  Miałam ochotę podejść w tym roku - po kursie, ale od razu widzę, że nie ogarnę, nie zdążę nawet powtórzyć sobie tego wszystkiego, co dostaliśmy na zajęciach. Również biologia daje o sobie znać. Na kursie miałam poważne problemy z wysiedzeniem na zajęciach -  bóle kręgosłupa.

Nie patrz na to, że czegoś nie ogarniasz! Wszystkiego i tak nie ogarniesz.
Poćwicz "gimnastykę umysłu", przejrzyj zadania z lat poprzednich i głowa do góry!
Jak głowa będzie w górze, to i kręgosłup się wyprostuje.
Powodzenia! :D

13 maja 2019, 09:10
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 15:14

POSTY        307
Nadir, w swych radach jesteś bezcenny !

13 maja 2019, 09:21
Zaawansowany

REJESTRACJA29 wrz 2018, 15:40

POSTY        52
Napoleon powiedział, że od dwóch dobrych generałów woli jednego, który ma szczęście. I na tym egzaminie jest podobnie.
Nie ma co się zamartwiać, że się w tym, czy tamtym nie jest obrytym, czy też, że niektóre rodzaje zadań zupełnie nie idą. Można z kilku ustaw się przygotować nieludzkim wysiłkiem, a akurat pytania będą z innych aktów. Wiedza ogólna"nieustawowa" to już zupełnie jest od Sasa do Lasa!
Szczęście zawsze może dopisać dosłownie każdemu! Nie ma punktów ujemnych na tym egzaminie!

13 maja 2019, 21:47
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Forumowiczyni                    

Napoleon powiedział, że od dwóch dobrych generałów woli jednego, który ma szczęście. I na tym egzaminie jest podobnie.

Dokładnie! Pasażerowie "Titanica" mieli wszystko, z wyjątkiem szczęścia.
Wiedza wiedzą, umiejętności umiejętnościami, ale bez łutu szczęścia pewnie możliwe, ale trudne.
Wiem po sobie  :D

Inne cytaty:
Nigdy nie rezygnuj z czegoś, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień.
/Winston Churchill/

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

14 maja 2019, 08:12
Zaawansowany

REJESTRACJA16 gru 2015, 20:24

POSTY        72
Takie piękne hasła. Praca w moim US pokazuje ze ludziom którzy mają ambicje trzeba podciąć skrzydła. Na górę wynieść „ pupili „

15 maja 2019, 16:07
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 15:14

POSTY        307
Nie gryź się Sonia, zawsze tak było, jest i będzie ! To walka z wiatrakami. Zależy to przede wszystkim od NUS-a i jego "doradców". Jeżeli nie jesteś "ich", to ambicje musisz schować do serducha. Inaczej choroba wrzodowa pewna, jak w dawnych bankach.

16 maja 2019, 11:20
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA05 cze 2011, 12:49

POSTY        8
Czytaliście artykuł w gazecie prawnej  21 ,10,2020? Chcą nas pozbawić mianowania , dodatków i urlopów. To jest kradzież praw nabytych i łamanie konstytucji. I znowu po sądach trzeba się będzie włóczyć . Taka elita że trzeba się nas pozbyć. I na co wam te moje moje parę groszy .  Tyle nauki i zainwestowanych w siebie własnych pieniędzy i co mam spadać by gorzej nie napisać . strzel===]

21 paź 2020, 16:01
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 lis 2016, 07:52

POSTY        26
Koniecznie zamelduj to Pani Przyłębskiej...Sądzę, że zrozumie...

21 paź 2020, 16:57
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 lut 2010, 12:40

POSTY        74
https://serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i ... lopow.html

Co to ma być ?!

21 paź 2020, 18:23
Moderator

REJESTRACJA24 lut 2020, 07:46

POSTY        87
dzidzius                    

Czytaliście artykuł w gazecie prawnej  21 ,10,2020? Chcą nas pozbawić mianowania , dodatków i urlopów.
To jest kradzież praw nabytych i łamanie konstytucji.

Jestem przekonana, że praw już nabytych nie odbiorą, a jedynie nie będzie nowych mianowań.
Niestety wszystko przez koronawirusa.

21 paź 2020, 19:05
Specjalista

REJESTRACJA14 sie 2007, 20:56

POSTY        330
Parafrazując Jerzyka z "Psów" Pasikowskiego - Mianowanych, to oni między sobą wybiorą. Nas co najwyżej...

21 paź 2020, 19:17
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2016, 08:13

POSTY        164
BeataRoszkowska                    

dzidzius                    

Czytaliście artykuł w gazecie prawnej  21 ,10,2020? Chcą nas pozbawić mianowania , dodatków i urlopów.
To jest kradzież praw nabytych i łamanie konstytucji.

Jestem przekonana, że praw już nabytych nie odbiorą, a jedynie nie będzie nowych mianowań.
Niestety wszystko przez koronawirusa.

Tyle lat już rządzą, a jeszcze się nie przyzwyczailiście :)
Jak Excel pokaże, że tak trzeba i się opłaca, to wszyscy stracą status urzędnika, zwłaszcza jeżeli będzie zupełnie nowa ustawa o służbie cywilnej, a Przyłębska powie, że to okej.
Inspektorzy kontroli skarbowej też kiedyś zdali egzamin, a dodatków kontrolerskich już nie ma.

21 paź 2020, 19:59
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 lis 2016, 07:52

POSTY        26
A to, że Przyłębska powie że to ok to jak 2x2=4...

21 paź 2020, 20:04
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 paź 2016, 10:48

POSTY        133
Ale kasa na nowe podręczniki się znajdzie: czarnek wywalił wieloletnią dyrektor departamentu odpowiedzialnego za treści podręczników bo wg niego za dużo w nich o LGBT i lewicowości (sic!) a nie ma w nich nic na temat Lalusia (sic!) i młodzież nic o nim nie wie!

Człowiek zdaje niełatwe egzaminy na IKS, USC, zdobywa kolejne stopnie a teraz od 3 lat ciągła deprecjacja pod każdym względem.
Przypomnę, że PiS już na 2 lata zabrał dodatkowe urlopy (za swoich pierwszych rządów).

Ale my ciągle będziemy głosować na mniejsze zło albo nie za ale przeciw.

22 paź 2020, 07:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 184 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona