Teraz jest 06 wrz 2025, 04:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 286 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  Następna strona
Czas na PROTEST 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2017, 07:40

POSTY        177
Post Re: Czas na PROTEST
Mam pytanie, czy ZZ naprawdę nie wiedziały o planach MF w spr. wydutkania nas z podwyżki, mydląc na dodatek oczy, że to tylko 1.9%?
Bo z pisma Komitetu Protestacyjnego nr KP-20/2020 z dn. 05.10.2020 wynika, że już wszystko było wiadome.

06 paź 2020, 14:19
Specjalista

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
A kto to się odzywał na nagraniu z p. Rzeczkowską, że może chociaż 1,9% by wypłacić? Czy to ktoś ze związków? Sami to podpisaliśmy i możemy sobie podziękować. Co w łapie to w łapie, trzeba było naciskać od początku, a nie przekładać odraczać i się obrażać na oddolne głosy oburzenia.
Teraz też mamy traktować to jak sukces czy będzie jakaś reakcja? Dzięki podwyżce i zniwelowaniu premii na dziś jestem 2200 zł na minusie w stosunku do poprzedniego roku. Jest super.

06 paź 2020, 14:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 13:15

POSTY        70
Nie ma zgody na to co pisze szefowa KAS. Znów zostaliśmy oszukani. Zabrali nam nagrody, zabiorą 13-nastki. Okaże się, że roczna suma  naszych wynagrodzen po tylu "niby podwyżkach" nie tylko nie wzrosła a nawet spadła. To są kpiny. Przedsiębiorcy dostali krocie a my.. G...

06 paź 2020, 17:14
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 kwi 2020, 13:26

POSTY        22
Czas chyba ruszysz nasze du...... i coś zrobić
Przecież te obiecanki cacanki są śmieszne, a my tak potulnie czekaliśmy na wrzesień, bo przecież obiecali, bo wszystko obowiązuje, bo przecież porozumienie jest ważne, bo ... bo ... bo ....
Ci co dostali od razu, wszyscy inni skorzystali, a my daliśmy się wyrolować i wszyscy się na to potulnie godzimy
Ku chwale KAS

06 paź 2020, 17:28
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA30 lip 2020, 17:06

POSTY        1
Proponuję pracę adekwatną do wypłaty. Od 8 do 11, a później kawka, pogaduszki, drożdżówka... L4 raz na kwartał... Może i zarabia się mało, ale przynajmniej resztki godności zachowane  :wsciekly:

06 paź 2020, 18:00
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA11 wrz 2019, 18:01

POSTY        7
Zrobili nas jawnie w - sami wiecie co - i jeszcze ubrali to w piękne i górnolotne słowa. Jeszcze kilkanaście dni temu kasa była, a już teraz nie. Na urzędnikach mianowanych zaoszczędzą w 3 lata 7 baniek, a Sasin przep...uścił na organizację wyborów korespondencyjnych, które się nie odbył 70 milionów! No robią z nas idiotów czy co? Liczę, że KP wyciągnie asa z rękawa w postaci oddolnej akcji ratowania zdrowia psychicznego i fizycznego. Serio. Marzę o tym, żeby zobaczyć jak w MF opada kopara na widok naszej solidarności. Jesteśmy zjednoczeni i zdeterminowani do walki o swoje jak nigdy przedtem.

06 paź 2020, 19:28
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 maja 2020, 12:24

POSTY        153
brumbrum                    

Zrobili nas jawnie w - sami wiecie co - i jeszcze ubrali to w piękne i górnolotne słowa. Jeszcze kilkanaście dni temu kasa była, a już teraz nie. Na urzędnikach mianowanych zaoszczędzą w 3 lata 7 baniek, a Sasin przep...uścił na organizację wyborów korespondencyjnych, które się nie odbył 70 milionów! No robią z nas idiotów czy co? Liczę, że KP wyciągnie asa z rękawa w postaci oddolnej akcji ratowania zdrowia psychicznego i fizycznego. Serio. Marzę o tym, żeby zobaczyć jak w MF opada kopara na widok naszej solidarności. Jesteśmy zjednoczeni i zdeterminowani do walki o swoje jak nigdy przedtem.

KRÓTKO  :brawa:  :brawa:  :brawa:  :brawa:

06 paź 2020, 19:42
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Od kwietnia grali na zwłokę.
Wszyscy dostali podwyżki w kwietniu,  w jednej transzy z wyrównaniem od stycznia tylko z nami pogrywali.
A to w czerwcu, a to część, a to w sierpniu, a to do 15 września itd.
A teraz g...

06 paź 2020, 21:50
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Ja się poddaję, u mnie Grażynki stwierdziły, że nie ma po co walczyć najważniejsze że nie zwalniają i mogą dalej siedzieć, pić kawę, gadać o wnukach, chorobach i chodzić na zwolnienia o byle katar. Ale jak mąż dobrze zarabia a one tu siedzą byle doczekać do emerytury to tak to jest. Jeden chłopak stwierdził, że jak nie będzie premii to za czystą pensję i z wizją braku podwyżek nie będzie tu siedział, bo ma taki fach w ręku, że pracę znajdzie. To jest ta dobra zmiana, jedni siedzą z wygody a inni uciekają z tego syfu. Pora się rozglądać za inną robotą. Nie mam w dziale wsparcia jakby chodziło o grubszy protest, jednych zadowala brak zwolnień, inni się przestraszyli konsekwencji za wyłączenie komputerów na 20min. I jeszcze potrafią mi wypominać, że teraz to dobrze zarabiamy, bo one kiedyś pracowały za niecałe 2000 zł i 10 lat nie było podwyżek, jakby to była moja wina, że ciężko było im *** podnieść i poszukać innej pracy albo zrobić protest, żeby nie siedzieć 10 lat z zamrożonymi płacami. Mentalność level masochista życiowy.

07 paź 2020, 08:27
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 gru 2010, 19:28

POSTY        7
Jestem tego samego zdania co "Herbatnick". Czas szukać innej pracy. W tej organizacji lepiej już nie będzie. Jeżeli pracodawca robi mnie w u..a, łamie podpisane porozumienie to stracił wiarygodność dla mnie.

07 paź 2020, 13:34
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 paź 2018, 09:47

POSTY        11
Kiedy tylko zaczęli straszyć zwolnieniami miałam odczucie, że będzie tak: przedstawiają na początek scenariusz najgorszy z możliwych czyli zwolnienia i cięcia wynagrodzeń, żeby potem zrobić nam wielką łaskę i powiedzieć: no już dobrze nie zwolnimy, ale nie dostaniecie podwyżek, premii itp. A my mieliśmy się cieszyć, że najgorsze się nie ziści i przełknąć to, na co normalnie nie wyrazilibyśmy zgody nigdy. Czy im się udało?

07 paź 2020, 14:39
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Herbatnick                    

Ja się poddaję, u mnie Grażynki stwierdziły, że nie ma po co walczyć najważniejsze że nie zwalniają i mogą dalej siedzieć, pić kawę, gadać o wnukach, chorobach i chodzić na zwolnienia o byle katar.

Dziwne te twoje koleżanki. U mnie każda (każdy) chce mieć porządną kasę.

Herbatnick                    

Ale jak mąż dobrze zarabia a one tu siedzą byle doczekać do emerytury to tak to jest.

Może one nie wiedzą, że do emerytury może się wiele zmieniać... łącznie z innym "modelem" żony. I o wtedy? Pensja g...na zostanie, a od niej g...na emerytura.

07 paź 2020, 21:46
Znawca
Własny awatar

POSTY        153
Never                    

Kiedy tylko zaczęli straszyć zwolnieniami miałam odczucie, że będzie tak: przedstawiają na początek scenariusz najgorszy z możliwych czyli zwolnienia i cięcia wynagrodzeń, żeby potem zrobić nam wielką łaskę i powiedzieć: no już dobrze nie zwolnimy, ale nie dostaniecie podwyżek, premii itp. A my mieliśmy się cieszyć, że najgorsze się nie ziści i przełknąć to, na co normalnie nie wyrazilibyśmy zgody nigdy. Czy im się udało?

Twoje odczucia były i są normalne i sensowne, dla MF, niestety, pracują fachury od "twardych" negocjacji,
nasze ZZ, o czym napisano w maju i później dały się wmanipulować w tę nieczystą grę, szkoda,
odwrotu NIE MA, będzie tylko gorzej bo "jedności" związkowej raczej nie będzie, każdy ciągnie w swoją stronę :mur: ,
a MF się cieszy, niech się kopią, aż padną na kolana, a potem łaskawie wyciągnie pomocną dłoń,
wiadomo, że nie do "KOMITETU"...w odwodzie są inne związki....
Sentencja...leżymy i kwiczymy, na płacz to już nie ma ani siły ani łez, no i  :dupa: z godnego życia,
JVR i DONALD zrobili z nas żebraków, a BANKIERZY...śmieci do wyrzucenia, dzięki "dobroci" naszych ZZ
P.S. czekam na zbanowanie, bo wszelkie próby ostrzeżeń jak grochem o ścianę :offtopic:

08 paź 2020, 05:20
Znawca
Własny awatar

POSTY        153
Pinero                    

Herbatnick                    

Ale jak mąż dobrze zarabia a one tu siedzą byle doczekać do emerytury to tak to jest.

Może one nie wiedzą, że do emerytury może się wiele zmieniać... łącznie z innym "modelem" żony. I o wtedy? Pensja g...na zostanie, a od niej g...na emerytura.

Jak wcześniej zauważył @herbatnick, mają siebie... 3mmsie-- a mąż, też pewnie mu z tym dobrze, dla biznesu ważna wiedza "z pierwszej ręki" :czytaj:  no i koszty niewielkie :rolleyes: ... :sex:

08 paź 2020, 05:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 286 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  Następna strona