Teraz jest 05 wrz 2025, 20:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1302 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 93  Następna strona
Podwyżki 2020 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA26 kwi 2019, 11:21

POSTY        140
Post Re: Podwyżki 2020
skarbnik17                    

Wydaje mi się, że temat podwyżek jest prosty - podwyżka wynikająca ze wzrostu kwoty bazowej i ustawy modernizacyjnej na rachunkach bankowych najpóźniej 30.06.2020 roku. W przeciwnym wypadku należy uznać, że strona rządowa nie wywiązała się z zawartego porozumienia, którego realizacja była warunkiem braku strajku w KAS.

Dokładnie tak jak mówisz.

Ale warto popatrzeć na pozytywy, mianowicie jeśli w czerwcu otrzymalibyśmy wyrównanie, do tego w lipcu nagrodę za 1 i 2 kwartał, doliczyć sobie gruszkę, to wakacje byłyby dość miłe :)

25 kwi 2020, 11:55
Amator

REJESTRACJA03 maja 2019, 23:19

POSTY        13
BeataRoszkowska                    

Następnym razem będę ostrożniejsza przy akceptowaniu (lub nie) postów Pani CiotkiKlotki...

CiotkaKlotka                    

Pani Beato
Informację taką otrzymałam od osoby, której wierzę i która jako cywil pracuje z funkcjonariuszami. Jeśli Pani zechce, na priv prześlę informację o tym, z którego urzędu taka informacja do mnie dotarła. Wierzę, że jest Pani w stanie to zweryfikować,
Moja data rejestracji nic Wam nie powie. Od wielu lat czytam  Skarbowców, ale nie zgadzałam się z Waszym postępowaniem i z reguły  z tym co tu piszecie. Szczególnie z romansowaniem z władzą, które jak poucza nas historia, zawsze kończy się kopniakiem w tyłek. Tak jak teraz.
Teraz się zarejestrowałam, gdyż uważam, że mamy wspólny cel i wszyscy powinniśmy się zjednoczyć i działać ramie w ramię. W jedności siła. Uznałam, że jest to miejsce wolne i każdy z nas ma prawo się wypowiedzieć. Co nie zmienia faktu, że musimy działać wspólnie i zdecydowanie, wszyscy skarbowcy. Inaczej nic nie osiągniemy

Czyli CiotkoKlotko, skoro tyle lat już pracujesz, to znaczy że nic się nie nauczyłaś w tej pracy i chyba już się nie nauczysz. Nie jest możliwe wypłacenie premii funkcjonariuszom bez wypłacenia premii cywilom. Od tego są odpowiednie paragrafy budżetowe. Jak już dostałaś taką bzdurną plotę dotyczącą jakiegoś IAS, to nie pisz ogólnie sugerując, że dotyczy to wszystkich funkcjonariuszy sc-s. Idąc Twoim tokiem rozumowania, powinnam napisać, że za przeproszeniem na Skarbowcach wypowiadają się same idiotki, bo jeden znajomy funkcjonariusz zna taka idiotkę ze skarbówki, która pisze na tym forum. Takie wrzucanie insynuacji jest ohydne i sądzę, że było celowe. Nikt o dobrych intencjach po kilku latach czytania forum, nie rejestruje się i nie wrzuca kłamstw mających poróżnić skarbowców i funkcjonariuszy sc-s. Na dodatek brak odwagi napisania gdzie tak było. Pewnie dlatego, aby nie doczekać natychmiastowej riposty o rzeczywistości. Tak działają plotkary !

25 kwi 2020, 15:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 kwi 2019, 17:15

POSTY        30
@Agataf Zanim się kogoś zmiesza z błotem, warto się upewnić czy samemu nie pisze się głupot...
W wielu IASach funkcjonuje cos takiego jak nagrody dodatkowe, których wypłata jest nie jest powiązana z wypłatą nagród w normalnym terminie. Po prostu DIAS ma swój fundusz na nagrody dodatkowe, który może "rozhulać" teoretycznie nawet w całości przed terminem nagród dla reszty - dla reszty nie będzie wtedy miał już nic na nagrody dodatkowe. Funki mogą dostać nagrody dodatkowe m.in. wtedy kiedy jest jakiś spektakularny strzał z wykryciem kontrabandy. I w zasadzie wszystko byłoby ok, gdyby nie jeden drobny szczegół tzn. to, że wykrywanie kontrabandy to podstawowy obowiązek takiego funka.
Czyli jeżeli pies skutecznie broni posiadłości przed złodziejami, zawczasu ich odstraszając szczekaniem, to jest to jego standardowe zachowanie, nagradzane miską zupy. Z kolei drugi pies obwąchuje walizki a jeżeli coś znajdzie to dostaje extra nagrodę... Widzi ktoś w tym jakąś logikę?

25 kwi 2020, 18:06
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 kwi 2020, 06:25

POSTY        10
Agataf                    

Czyli CiotkoKlotko, skoro tyle lat już pracujesz, to znaczy że nic się nie nauczyłaś w tej pracy i chyba już się nie nauczysz. Nie jest możliwe wypłacenie premii funkcjonariuszom bez wypłacenia premii cywilom. Od tego są odpowiednie paragrafy budżetowe. Jak już dostałaś taką bzdurną plotę dotyczącą jakiegoś IAS, to nie pisz ogólnie sugerując, że dotyczy to wszystkich funkcjonariuszy sc-s. Idąc Twoim tokiem rozumowania, powinnam napisać, że za przeproszeniem na Skarbowcach wypowiadają się same idiotki, bo jeden znajomy funkcjonariusz zna taka idiotkę ze skarbówki, która pisze na tym forum. Takie wrzucanie insynuacji jest ohydne i sądzę, że było celowe. Nikt o dobrych intencjach po kilku latach czytania forum, nie rejestruje się i nie wrzuca kłamstw mających poróżnić skarbowców i funkcjonariuszy sc-s. Na dodatek brak odwagi napisania gdzie tak było. Pewnie dlatego, aby nie doczekać natychmiastowej riposty o rzeczywistości. Tak działają plotkary !

Żyję tyle lat, że nauczyłam się następujących rzeczy: władza jak chce może wszystko, a szczególnie teraz gdy już nie obowiązuje żadne prawo i nie ma zasad.
Po drugie, jak ktoś zaczyna obrażać, to znaczy, że brak mu argumentów.
Nie powiem oficjalnie skąd moja wiedza pochodzi, gdyż mogłoby to zdemaskować osobę, która mi to powiedziała.
Miłej niedzieli

26 kwi 2020, 09:01
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 sty 2017, 17:11

POSTY        10
Czytam Was od dłuższego czasu i naiwnie wierzę, że podwyżki z tytułu zmiany kwoty bazowej będą... Póki co nie słychać nic oficjalnie o noweli budżetu...

26 kwi 2020, 16:44
Amator

REJESTRACJA12 lut 2020, 09:21

POSTY        12
Agataf                    

BeataRoszkowska                    

Następnym razem będę ostrożniejsza przy akceptowaniu (lub nie) postów Pani CiotkiKlotki...

CiotkaKlotka                    

Pani Beato
Informację taką otrzymałam od osoby, której wierzę i która jako cywil pracuje z funkcjonariuszami. Jeśli Pani zechce, na priv prześlę informację o tym, z którego urzędu taka informacja do mnie dotarła. Wierzę, że jest Pani w stanie to zweryfikować,
Moja data rejestracji nic Wam nie powie. Od wielu lat czytam  Skarbowców, ale nie zgadzałam się z Waszym postępowaniem i z reguły  z tym co tu piszecie. Szczególnie z romansowaniem z władzą, które jak poucza nas historia, zawsze kończy się kopniakiem w tyłek. Tak jak teraz.
Teraz się zarejestrowałam, gdyż uważam, że mamy wspólny cel i wszyscy powinniśmy się zjednoczyć i działać ramie w ramię. W jedności siła. Uznałam, że jest to miejsce wolne i każdy z nas ma prawo się wypowiedzieć. Co nie zmienia faktu, że musimy działać wspólnie i zdecydowanie, wszyscy skarbowcy. Inaczej nic nie osiągniemy

Mimo istotnego i żywo komentowanego tematu proszę o spokojne podejście.

26 kwi 2020, 21:36
Znawca

REJESTRACJA16 maja 2009, 18:01

POSTY        129

LOKALIZACJAŚląsk
ashe                    

Czytam Was od dłuższego czasu i naiwnie wierzę, że podwyżki z tytułu zmiany kwoty bazowej będą... Póki co nie słychać nic oficjalnie o noweli budżetu...

Wystarczą dwie godziny i będzie nowela uchwalona. Po wyborach.

28 kwi 2020, 21:46
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2015, 11:51

POSTY        212
Zgodnie z przepisami ustawy o kształtowaniu wynagrodzeń w państwowej sferze budżetowej podwyższenie wynagrodzeń dla pracowników państwowej sfery budżetowej następuje w ciągu trzech miesięcy po ogłoszeniu ustawy budżetowej, z wyrównaniem od dnia 1 stycznia danego roku. W roku 2020 ustawa budżetowa z dnia 14 lutego 2020 r. została opublikowana w dniu 01 kwietnia 2020 r.

Czas mają więc do 30 czerwca 2020 r.

Po drodze są wybory prezydenckie i akcję PIT

Ciekawe kiedy MF pójdzie na konfrontację (już zbierają dane o ZZ)?
1. już teraz, w nadziei, że z czasem sprawa przyschnie, czy
2. dopiero w czerwcu?  

Wariant 2.: Zrobimy strajk włoski, nie będą zwracane nadpłaty z PIT, a MF będzie się cieszyło, że są pieniądze na koncie (co z tego, że będzie trzeba te środki i tak kiedyś zwrócić, w sprawozdaniach będą duże kwoty wpływów z podatków - świetnie to będzie wyglądało). A jakby co to MF ludzi napuści na nas: urzędasy nic nie robią, kawę piją, pieniędzy z PIT nie oddają i jeszcze chcą podwyżek!

29 kwi 2020, 09:03
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2007, 21:47

POSTY        85
Premier powiedział dziś na konferencji prasowej, że administracja publiczna nie dostanie podwyżek. Tylko mundurowi je dostaną.

29 kwi 2020, 10:30
Zaawansowany

REJESTRACJA09 paź 2019, 09:28

POSTY        44
Chyba trzeba będzie zmienić tytuł działu na "Podwyżki 2030"  pije-===[

29 kwi 2020, 10:38
Amator

REJESTRACJA21 mar 2007, 16:56

POSTY        11
A kościński zmiany budżetu spodziewa się już pod koniec czerwca.

29 kwi 2020, 10:44
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 sty 2016, 15:03

POSTY        113
Ja uważam, że premier mówi, że w związku kryzysem gospodarczym nie będzie nowych podwyżek przez najbliższe kilka lat. Ale my już podwyżki mamy wywalczone, a pieniądze na nie są zapisane w budżecie. Jesteśmy w takiej samej sytuacji jak IPN, sądy czy ZUS itd. i nie ma żadnego argumentu żeby nam nie wypłacili podwyżek, które mamy już od stycznia - zarówno w zakresie kwoty bazowej, jak i ustawy modernizacyjnej KAS. My nie walczymy o podwyżki tylko o wypłatę podwyżek. Brak wypłaty tych podwyżek jest równoznaczny ze strajkiem.

Ostatnio edytowano 29 kwi 2020, 12:29 przez skarbnik17, łącznie edytowano 2 razy

29 kwi 2020, 12:28
Znawca

REJESTRACJA16 maja 2009, 18:01

POSTY        129

LOKALIZACJAŚląsk
Ależ są argumenty - ustawa budżetowa po wyborach zostanie zmieniona w godzinach 23.00 - 23.03. I znowu będziemy  :sex:

29 kwi 2020, 12:51
Zaawansowany

REJESTRACJA17 mar 2019, 08:09

POSTY        44
skarbnik17                    

Ja uważam, że premier mówi, że w związku kryzysem gospodarczym nie będzie nowych podwyżek przez najbliższe kilka lat. Ale my już podwyżki mamy wywalczone, a pieniądze na nie są zapisane w budżecie. Jesteśmy w takiej samej sytuacji jak IPN, sądy czy ZUS itd. i nie ma żadnego argumentu żeby nam nie wypłacili podwyżek, które mamy już od stycznia - zarówno w zakresie kwoty bazowej, jak i ustawy modernizacyjnej KAS. My nie walczymy o podwyżki tylko o wypłatę podwyżek. Brak wypłaty tych podwyżek jest równoznaczny ze strajkiem.

Też tak myślę i mam nadzieję, że mamy rację 3mmsie--

29 kwi 2020, 13:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1302 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 93  Następna strona