Teraz jest 06 wrz 2025, 21:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 482 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 35  Następna strona
Nagrody 2019 
Autor Treść postu
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Post Re: Nagrody 2019
Wg mnie największym problemem nie jest zróżnicowanie wysokości nagród lecz ich UZNANIOWOŚĆ. Z tego powodu nie ma szans wywalczenia czegokolwiek jeśli nawet jeśli jeden nie dostanie nic za osiągnięcia w pracy a drugi 150% za chodzenie w pracy w papuciach i popieranie kierownika choćby wbrew logice.

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

15 lip 2019, 16:35
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 sie 2013, 22:12

POSTY        418
Harakiri                    

Wg mnie największym problemem nie jest zróżnicowanie wysokości nagród lecz ich UZNANIOWOŚĆ. Z tego powodu nie ma szans wywalczenia czegokolwiek jeśli nawet jeśli jeden nie dostanie nic za osiągnięcia w pracy a drugi 150% za chodzenie w pracy w papuciach i popieranie kierownika choćby wbrew logice.

Jeśli te widełki będą zmniejszone np. do 15% w obie strony, to z różnicą wynoszącą 30% już łatwiej się pogodzić niż różnicą wynoszącą 60% lub nawet 80%. Natomiast jeśli ktoś ma rzeczywiście wielkie osiągnięcie w postaci kilkumilionowej wpłaty, to powinien dostać dodatkową nagrodę z innej puli - puli dyrektora IAS.
To wszystko jest do ogarnięcia, nawet ta uznaniowość, jeśli ją się trochę ograniczy właśnie tymi widełkami. Jeśli one będą bardziej zawężone, to kierownictwo za bardzo nie poszaleje z tą uznaniowością.
Może trzeba iść w kierunku równomiernego przydzielania zadań, a nie jak teraz, że  jeden tylko dostaje proste sprawy do zrobienia w ciągu kwartału lub pół roku, a drugi musi poświęcić więcej czasu, bo ma trudne kontrole?
Co o tym sądzicie?

15 lip 2019, 18:05
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 gru 2007, 00:20

POSTY        55
Masz rację. Tylko że wydaje mi się że w Rzeszowie i innych granicznych izbach nikt się nami nie interesuje. Mam tu na myśli kontrolę z byłego UKS. Na czele stoi celnik, a dla niego liczą się głównie, jak nie tylko funkcjonariusze. Ludzie z UKS są jakby na doczepkę w tym potworku zwanym UCS. Zapomniani i pozostawieni samym sobie. Sfrustrowani i totalnie zdemotywowani do pracy.

15 lip 2019, 19:13
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Z uznaniowości wynika, że nie musisz się martwić widełkami bo jak nic nie dostaniesz to też nie masz nic do gadania i nikt nie musi ci się tłumaczyć.

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

15 lip 2019, 21:30
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2018, 19:30

POSTY        429
Ależ ten temat się grzeje!
Od początku miesiąca chyba po 2 tysiące odsłon dziennie!
Sadząc przynajmniej po tym, że wczoraj wieczorem było ich około 229000 a teraz ponad 231000, a zaraz będzie 232000!

Nie wiem co o tym sądzić.
Tak wszyscy czekają na te kilka stówek, bo każda stówka to kupa forsy?

Czy tylko wszyscy są tak ciekawi ile płacą gdzie indziej?  :wacko:

16 lip 2019, 10:16
Zaawansowany

REJESTRACJA30 maja 2017, 07:41

POSTY        65

LOKALIZACJAPowązki
cob                    

Wiadomo coś o stolicy. Wysokość i termin?

Dziś, a jutro na koncie. Co do kwoty nie wiem.

16 lip 2019, 11:21
Zobacz profil ICQ
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
A czy ktoś coś wie o Rzeszowie? Nie dość, że premia jest półroczna, to jeszcze nic nie wiadomo ani o kwocie , ani o terminie wypłaty.

16 lip 2019, 12:46
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA19 lut 2016, 12:16

POSTY        21
martin1978                    

cob                    

Wiadomo coś o stolicy. Wysokość i termin?

Dziś, a jutro na koncie. Co do kwoty nie wiem.

Podobno ok. 900 na rękę.

16 lip 2019, 12:48
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 gru 2017, 19:32

POSTY        132
IAS Warszawa no super, mniej niż w I kwartale  :mur:

16 lip 2019, 13:08
Zaawansowany

REJESTRACJA09 kwi 2007, 11:58

POSTY        91
Harakiri                    

Wg mnie największym problemem nie jest zróżnicowanie wysokości nagród lecz ich UZNANIOWOŚĆ.

Bo nagrody z założenia są uznaniowe. To premia regulaminowa należy się jak psu zupa, a prawo do jej otrzymania wynika z przepisów, regulaminów, układów zbiorowych bądź umowy o pracę.

16 lip 2019, 13:21
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 sie 2013, 22:12

POSTY        418
kasowski                    

Ależ ten temat się grzeje!
Od początku miesiąca chyba po 2 tysiące odsłon dziennie!
Sadząc przynajmniej po tym, że wczoraj wieczorem było ich około 229000 a teraz ponad 231000, a zaraz będzie 232000!

Nie wiem co o tym sądzić.
Tak wszyscy czekają na te kilka stówek, bo każda stówka to kupa forsy?

Czy tylko wszyscy są tak ciekawi ile płacą gdzie indziej?  :wacko:

Ludzi interesuje, jak dzielą gdzie indziej, bo na wysokość średniej nie mają wpływu. Ona zależy od osiągnięć w całej IAS. Raz trafi się więcej, raz mniej. Natomiast podział tego to już co innego. Powinno być podobnie w całym kraju, a tak nie jest, jak widać z komentarzy.

Ciebie  to nie interesuje, bo pewnie jesteś albo emerytem, albo z drugiej strony barykady. Natomiast  ludzi niekoniecznie obchodzi polityka - w przeciwieństwie do Twoich zainteresowań -  bo my musimy przecież być apolityczni. Nawet obecny SKAS to podkreślił w swoim liście  rozesłanym do wszystkich izb.

16 lip 2019, 15:16
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2018, 19:30

POSTY        429
kasowski                    

wczoraj wieczorem było ich około 229000 a teraz ponad 231000, a zaraz będzie 232000!

Chyba nie doceniłem Forumowiczów. Jest już prawie 239000, a zaraz będzie 240000!
10 tysięcy odsłon jednego dnia. Nie w kij dmuchał.

gyokuro                    

Ludzi interesuje, jak dzielą gdzie indziej, bo na wysokość średniej nie mają wpływu. Ona zależy od osiągnięć w całej IAS. Raz trafi się więcej, raz mniej.

I jeśli w IAS Wrocław będzie 800 PLN, w IAS Kraków będzie 1000 PLN, to wtedy tym z Krakowa będzie lżej że mają więcej niż ci z Wrocławia?
A ci z Wrocławia będą się wściekać że maja mniej niż ci z Krakowa?

gyokuro                    

Natomiast podział tego to już co innego. Powinno być podobnie w całym kraju, a tak nie jest, jak widać z komentarzy.

Każda IAS ma swój regulamin nagród. Tak jak regulamin ZFŚS. Fundusz socjalny też powinien być taki sam w całym kraju?
Nie przekonałaś mnie że to jest warte codziennego klikania i sprawdzania z wypiekami na twarzy gdzie, kto, ile.
Odniosłem się do tego już wcześniej:
skarbowcy bardzo pilnie śledzą i aktywnie biorą udział w dyskusjach zwłaszcza w dwóch tematach
• Podwyżki w KAS w 2019 roku
i
• Nagrody 2018
Zaraz najpopularniejszym tematem będzie
• Nagrody 2019
tutaj: viewtopic.php?p=170274#p170274

I okazuje się że miałem rację. Niektórzy narzekają na polityczne wątki w "Hyde Parku" czym uzasadniają brak aktywności a tymczasem jakoś one nie przeszkadzają w klikaniu tutaj: viewtopic.php?f=6&t=4326&p=173291#p173291

gyokuro                    

Ciebie  to nie interesuje

Interesuje mnie ile ja dostanę, ale nie interesuje mnie ile dostał kolega z innego działu czy kolezanka z innego pokoju.
Tym bardziej nie interesuje mnie ile dostali w innej IAS niż moja.

gyokuro                    

bo pewnie jesteś albo emerytem, albo z drugiej strony barykady.

A skądżeż takie robaczywe myśli? Skrzywienie zawodowe?

gyokuro                    

Natomiast ludzi niekoniecznie obchodzi polityka - w przeciwieństwie do Twoich zainteresowań

Jeśli kogoś nie obchodzi polityka to nie czyta, nie pisze i nie mówi o polityce.
Tak samo kiedy kogoś nie interesuje np. sport, muzyka, historia czy geografia .
Proste jak budowa cepa.

gyokuro                    

bo my musimy przecież być apolityczni.

Apolityczni? Czyli Ty nie oglądasz wiadomości czy "faktów" w telewizji?
Ani nie czytasz o polityce ani w gazetach ani w internecie?
A chodzisz głosować w czasie wyborów?

gyokuro                    

Nawet obecny SKAS to podkreślił w swoim liście rozesłanym do wszystkich izb.

A czy ja nawołuję do głosowania na kogoś lub do niegłosowania na kogoś? Nie. Każdy ma swój rozum i niech wnioski wyciąga sam.
A czy znanego polityka PIS przychodzącego do urzędu (a zdarza się) ja traktuję inaczej niż innego znanego polityka PO? Nie.
A czy zacytowanie listu otwartego napisanego przez Tomasza Lisa do Władysława Kosiniaka-Kamysza narusza zasadę apolityczności?

A czy pokazanie obłudy  
viewtopic.php?p=172965#p172965
viewtopic.php?p=173279#p173279
narusza zasadę apolityczności?

A czy pokazanie fałszu i zakłamania  
viewtopic.php?p=173276#p173276

A przypomnienie antysemityzmu francuskiego  
viewtopic.php?p=173277#p173277
I tak dalej.

Coś niewłaściwego jest w tych moich postach?

Ostatnio edytowano 16 lip 2019, 21:39 przez kasowski, łącznie edytowano 1 raz

16 lip 2019, 21:38
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA28 gru 2016, 11:41

POSTY        95
IAS Gdańsk nadal o kwotach cisza?

Ostatnio edytowano 17 lip 2019, 06:18 przez Optymistka31, łącznie edytowano 3 razy

17 lip 2019, 06:17
Zaawansowany

REJESTRACJA16 paź 2009, 09:04

POSTY        32
Coś tam gadali na korytarzu, że 1.100 za jedynkę w Gdańsku.

17 lip 2019, 06:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 482 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 35  Następna strona