Niech kwotę bazową zostawią ale zrobią minimalny mnożnik 2,5...
12 wrz 2018, 15:26
Re: Planowane podwyżki
b17
Niech kwotę bazową zostawią ale zrobią minimalny mnożnik 2,5...
Ja akurat wolałbym jedną kwotę bazową dla całej budżetówki i niech nią będzie ta, którą mają nauczyciele Wtedy nasze wynagrodzenia nawet przy obecnych mnożnikach wzrosną prawie o 100%
U nas tylko podwyżki zadań i obowiązków. W działach odchodzą młodzi pracownicy do innych firm bo już przysłowiowa BIEDRONKA lepiej płaci oraz starsi odchodzą na emerytury - nowych się nie przyjmuje bo zamrożone etaty.
14 wrz 2018, 23:19
Nawet na biednym Podkarpaciu ludzie odchodzą z pracy ze skarbówki. Co ich ma zatrzymać? Robota nie do przerobienia i kary? Ostatnio jeden z Naczelników powiedział, że były obiecane pieniądze na podwyżki w tym roku, potem, że będą w 2019 a teraz już i o tym się nie mówi. Podniesienie kwoty bazowej o czterdzieści kilka złotych po 10-letnim okresie jej zamrożenia to wstyd jakich mało. Ktoś kto proponuje taką podwyżkę nie ma ani twarzy ani honoru.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
15 wrz 2018, 06:35
Cyt: ,,Jako Szef Krajowej Administracji Skarbowej zapewniam Państwa, że mam również na uwadze sprawę podnoszenia wynagrodzeń w KAS i będę dążył do tego, aby w naszej organizacji dobra praca była odpowiednio wynagradzana."
Widzicie, będzie dobrze.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
21 wrz 2018, 13:23
Herbatnick
Cyt: ,,Jako Szef Krajowej Administracji Skarbowej zapewniam Państwa, że mam również na uwadze sprawę podnoszenia wynagrodzeń w KAS i będę dążył do tego, aby w naszej organizacji dobra praca była odpowiednio wynagradzana."
Widzicie, będzie dobrze. ;)
Czy jest jeszcze jakiś naiwniak który Banasiowi wierzy
21 wrz 2018, 22:09
wing
Herbatnick
Widzicie, będzie dobrze. ;)
Czy jest jeszcze jakiś naiwniak który Banasiowi wierzy :wysmiewacz:
Liczby wskazują, że jest nas jakieś 60.000
22 wrz 2018, 10:17
Herbatnick
Cyt: ,,Jako Szef Krajowej Administracji Skarbowej zapewniam Państwa, że mam również na uwadze sprawę podnoszenia wynagrodzeń w KAS i będę dążył do tego, aby w naszej organizacji dobra praca była odpowiednio wynagradzana." Widzicie, będzie dobrze. ;)
Nie powiedział, że dobra praca będzie odpowiednio wynagradzana. Powiedział, że będzie dążył do tego, aby była...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/protest-policjantow,58,0,2416698.html A my kiedy ?
"Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji Joachim Brudziński wystraszył się planowanej wielkiej manifestacji mundurowych i w piątek, 21 września, uległ żądaniom Federacji Związków Zawodowych Służb Mundurowych skupiającej m.in. policjantów, strażaków i pograniczników".
Widać nasz szef jest odważniejszy. I nie boi się nas.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
22 wrz 2018, 13:24
Nauczyciele również odważnie żądają podwyżki po 1000zł na osobę i wg zapowiedzi ich minister to w ciągu roku mają taką podwyżkę otrzymać. A nam ma wystarczyć tegoroczna rewaloryzacja kwoty bazowej ( o 42zł brutto) czyli utrzymanie realnej płacy na poziomie tej z roku 2017 czyli dla sporej części osób zamrożonej od roku 2008/2010. Nadal tkwimy w zamrażarce 2010. Kiedy te płace się urealni? Mapy rewaloryzacji płacy realnej brak. Nie sądzę by nasza pani minister zapomniała co kryje się pod pojęciem płacy realnej jak i skutków obniżania płacy realnej na morale i skuteczność pracy personelu. Jak zamierza wpłynąć na zmniejszenie fluktuacji kadr i zachęcić fachowców do pracy w resorcie?
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit