Teraz jest 10 wrz 2025, 10:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 794, 795, 796, 797, 798, 799, 800 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 21:39

POSTY        291
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
minkamaj                    

Wiecie coś o przebiegu tej uroczystości? Każdy ślubuje indywidualnie czy wszyscy razem? Jak zbiorowo to pójdzie szybko: przemowy, ślubowanie, rozdanie mianowań - myślę że godzinka i będzie po sprawie.

Na początku przed wejściem podpisuje się odbiór dokumentów, a później uroczystość trwa gdzieś z godzinę, półtorej łącznie ze wspólnym ślubowaniem i poczęstunkiem.
Zwyczajowo pierwsza 10 lub 20 indywidualnie dostaje akty mianowania :)

20 wrz 2018, 16:07
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 lip 2018, 16:28

POSTY        11
A pozostałe osoby (poza pierwszą 20) też przychodzą na uroczystość, czy otrzymują akty i składają przysięgi w swoich urzędach?

21 wrz 2018, 08:37
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2013, 17:13

POSTY        67
jawis86                    

A pozostałe osoby (poza pierwszą 20) też przychodzą na uroczystość, czy otrzymują akty i składają przysięgi w swoich urzędach?

Pozostałe osoby otrzymują akty przed wejściem na ceremonie, wszyscy razem składają przysięgę na ceremonii.

24 wrz 2018, 19:19
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 21:39

POSTY        291
A co by było gdyby ktoś nie przyszedł na ceremonię, bo jakiś powiedzmy wypadek losowy. Co wtedy? Kiedy składa się przysięgę i gdzie?

24 wrz 2018, 19:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 sty 2015, 19:00

POSTY        43
czere?nia                    

A co by było gdyby ktoś nie przyszedł na ceremonię, bo jakiś powiedzmy wypadek losowy. Co wtedy? Kiedy składa się przysięgę i gdzie?

Przysięgę składa się u siebie w urzędzie przed dyrektorem generalnym

25 wrz 2018, 11:20
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 paź 2017, 21:03

POSTY        12
Mam pytanie do tegorocznych szczęśliwców. Czy ktoś chciałby i mógłby odstąpić swój dostęp do platformy CITY SCHOOL?

26 wrz 2018, 19:56
Zaawansowany

REJESTRACJA29 wrz 2018, 15:40

POSTY        52
Dzień Dobry, trochę z opóźnieniem, ale dopiero teraz miałam czas, żeby założyć konto i podzielić się refleksją nad przebiegiem egzaminu w 2018. Na tym forum pojawiło się wiele cennych rad, ale nie kojarzę podobnej do tej, którą ja chciałabym się podzielić.
Może byłam taka jedna na sali, a może takich przypadków było więcej, w każdym bądź razie uprzedzam wszystkich, którzy chcą zdawać egzamin w przyszłym roku, aby natychmiast po zajęciu miejsca lekko trącili stopą, czy poruszyli ręką wszystkie nogi od stolika, przy którym zostaną posadzeni, ponieważ w innym przypadku może się Wam zawalić stół podczas egzaminu (który jak przypominam - jest na czas!).

Mi odpadła noga od stołu podczas pierwszej części egzaminu, a dokładnie po rozdaniu materiałów (tych kopert). Próbował mi pomóc jakiś miły pan z lewej strony, ale niestety noga już stać nie chciała pod blatem. Dosyć długo to trwało, kiedy jedną ręką trzymałam blat, a drugą podniesioną zgłaszałam, że potrzebuję pomocy. W tym czasie w okolicach stołu prezydialnego jakaś pani dopiero opowiadała o teście i chyba jeszcze nikt nie spodziewał się, że może ktoś już na tak wczesnym etapie machać ręką i coś chcieć... Chyba nikt w ogóle jeszcze nie patrzył w kierunku sali. Ostatecznie po dłuższej chwili zostałam przesadzona do innego stolika, gdzie nauczona doświadczeniem w pierwszej kolejności sprawdziłam wszystkie nogi.
Na szczęście otwieranie kopert i rozpoczęcie samego testu miało miejsce po zajęciu nowego miejsca. Nie mam pojęcia, co by było, gdyby stół zawalił się podczas testu. Dostałabym dodatkowy czas?

Z tego co zauważyłam, to pod nogą, która odpadła, leżał kawałek filcu, czy innej grubej szmatki, co oznacza, że ten stolik musiał się kiwać już podczas ustawiania. Wydaje mi się, że nie powinno w ogóle dojść do sytuacji ustawienia stolika, z którym jest coś nie tak, na tym egzaminie.

Mianowanie ostatecznie uzyskałam, ale chciałam przestrzec innych, bo teraz to wydaje się zabawną anegdotką, ale na sali do śmiechu mi nie było.

Zachęcam wszystkich do przystępowania do egzaminu i podniesienia mnożnika o blisko 0,50, bo - jak cały czas sobie powtarzałam - nie zdasz w tym roku, nie zdasz w następnym, nie zdasz nawet w 5-tym czy 6 -tym, ale kiedyś przecież zdasz i koszty egzaminu się zwrócą przed upływem roku. Ponadto nie ma na tym teście punktów ujemnych, więc naprawdę nie ma co się zastanawiać, tylko pojechać, kopnąć w stół dla pewności  :rotfl: i zdać!

02 paź 2018, 17:44
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 gru 2013, 11:23

POSTY        90
Urzednik2017                    

Mam pytanie do tegorocznych szczęśliwców. Czy ktoś chciałby i mógłby odstąpić swój dostęp do platformy CITY SCHOOL?

Dołączam się do prośby.

03 paź 2018, 11:35
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Forumowiczyni                    

Mianowanie ostatecznie uzyskałam, ale chciałam przestrzec innych, bo teraz to wydaje się zabawną anegdotką, ale na sali do śmiechu mi nie było.

Współczuję tamtego uczucia i gratuluję sukcesu.
Też przeżyłem horror w 2009 roku.
Nocowałem u kuzyna na Waliców. Rano chciałem jechać taksówką, ale pomocny (i oszczędny) kuzyn zaoferował mi swoje towarzystwo i jazdę tramwajem. Wysiedliśmy 1 przystanek za daleko, za jakimś mostem. Był przekonany, że hala Expo znajduje się tam. Jakaś hala tam się znajdowała, ale nie Expo! Wkoło dość pusto, żadnej taxi! Szybko piechotą pod właściwy adres. Na szczęście napotkaliśmy po drodze jakąś taksówką. Z dwoma pasażerami. Na szczęście zgodzili się podwieźć nas te ok. półtora kilometra. Dałbym wtedy nie 20, a 200zł! Nawet 2000 by się opłaciło... Wpadłem pewnie ze 20, może 30 minut przed upływem terminu rejestracji. Uf!!!
Musiałem mieć niezłą minę, sądząc po minie kuzyna.
Długo nie mogłem się uspokoić.
Ale najważniejsze, że egzamin zdałem.  <_<

03 paź 2018, 16:23
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 sty 2015, 19:00

POSTY        43
Nadir "Wysiedliśmy 1 przystanek za daleko, za jakimś mostem".

Gdybyś wysiadł za mostem, to na pewno nie zdążyłbyś na egzamin. :P To zapewne był wiadukt, którym biegnie ulica Prymasa Tysiąclecia.
Na szczęście wszystko się udało. :brawa:

04 paź 2018, 07:10
Zaawansowany

POSTY        52
Obudziłam się dzisiaj rano i poczułam dumę, że wspieram osobiście budżet. Bo dowiedziałam się niedawno, że to 10 lat temu przesunięto termin mianowań osób, które uzyskały w danym roku status urzędnika mianowanego - z 1 października na 1 grudnia. Czyli chyba ślubowania już we wrześniu były?
W ten sposób kolejne rządy oszczędzają... Mnie cały czas znajomi pytają (poza pracą) jak tam profity z egzaminu i niektórym to dwa razy muszę powtarzać, że samo ślubowanie jest 4 miesiące po egzaminie... A radość ze zdania jest cały czas bezinteresowna!

07 paź 2018, 08:25
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Mondzik                    

Gdybyś wysiadł za mostem, to na pewno nie zdążyłbyś na egzamin. :P
To zapewne był wiadukt, którym biegnie ulica Prymasa Tysiąclecia.

Tak, tak to był wiadukt. Źle się wyraziłem. W tamtym stresie nie odróżniałem wiaduktu od mostu :D

Forumowiczyni                    

Obudziłam się dzisiaj rano i poczułam dumę, że wspieram osobiście budżet. Bo dowiedziałam się niedawno, że to 10 lat temu przesunięto termin mianowań osób, które uzyskały w danym roku status urzędnika mianowanego - z 1 października na 1 grudnia. Czyli chyba ślubowania już we wrześniu były? W ten sposób kolejne rządy oszczędzają...

2008 rok. Koalicja PO+PSL. Wówczas obowiązywał jeszcze 3-letni plan mianowań z 2006 roku. W 2009 roku limit wynosił jeszcze 1500, ale przy najbliższym planowaniu zmniejszyli do 200. Przy następnym Rostowski zaproponował nawet... "0" (słownie: zero), ale ówczesny szef sc nie zgodził się.

07 paź 2018, 14:30
Zaawansowany

POSTY        52
Nadir, Ty to wiesz wszystko, nie tylko o egzaminie  :)
No i tak nam mija dekada  :blink:  Ciekawe, jak w przyszłości będą się kształtowały i limity i cały system urzędników mianowanych. Tyle nowych pomysłów się pojawia...  :( Mam nadzieję, że zmiany nie wejdą przed 2019 rokiem i chociaż koszty związane z uzyskaniem mianowania zwrócą mi się ...

07 paź 2018, 14:46
Amator

REJESTRACJA11 maja 2018, 12:06

POSTY        29
Ma ktoś informacje kiedy uroczystość mianowania? Do mojego urzędu jeszcze nic nie dotarło.

31 paź 2018, 12:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 794, 795, 796, 797, 798, 799, 800 ... 840  Następna strona