Widzę, że wszyscy dostają wyrównania, podwyżki, tylko w Szczecinie cicho-sza.
Nie wszyscy. W Rzeszowie też cisza.
____________________________________ "Kto cały czas ciężko pracuje, nie ma czasu zarabiać pieniędzy" - J. D. Rockefeller
22 lis 2017, 11:23
Re: Znowu bez podwyżek...
robunio73
Marjolka
Widzę, że wszyscy dostają wyrównania, podwyżki, tylko w Szczecinie cicho-sza.
Nie wszyscy. W Rzeszowie też cisza.
Jaka cisza? Przecież w intranecie umieszczono pismo informujące, że jeżeli ZZ się nie dogadają to pieniądze zostaną zwrócone do MF.
22 lis 2017, 11:46
W Lubuskim cisza jak makiem zasiał.
22 lis 2017, 13:19
Na Lubelszczyźnie wypłacili za wrzesień i październik, listopad już po nowemu. Teraz wojna o drugą transzę, mają dostać głównie ci z ponad 20 letnim stażem. Nagrody za 3 kwartał też wypłacone, szałowa kwota niecałych 250 zł na rękę
____________________________________ Całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji. A.S. Narrenturn Cicho, cicho (...). To nie demony, nie diabły... Gorzej. To ludzie. A. S. Wieża jaskółki
22 lis 2017, 19:34
Ronaldinio
W Lubuskim cisza jak makiem zasiał.
Już nie "makiem zasiał". Informacja jest na Intrze. Wypłata środków ma nastąpić w przyszłym tygodniu. Trochę to trwało, ale regulacja wynagrodzeń zostanie przeprowadzona zarówno w oparciu o zajmowane stanowisko jak i rodzaj wykonywanych zadań. W końcu wypracowano bardzo sprawiedliwy podział środków. Brawo lubuskie...
22 lis 2017, 19:38
Czy jest coś co Was jeszcze trzyma w tej KASie?
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
22 lis 2017, 19:49
Co to ma być, to się nazywa podwyżka, na kwocie netto to nawet trudno zauważalna zmiana. Jak można przyjąć jedyne kryterium staż pracy - czy każdy w US wykonuje tą samą pracę, ma takie samo wykształcenie, odpowiedzialność po co ja w tym układzie mam brać udział w postępowaniach podatkowych, ja chcę być sekretarką. Odniesienie tych szumnych podwyżek do rynku pracy jest uwłaczające. Czekam jeszcze na grudzień, jaką to premię przewidziano i jaki tym razem podział wynagrodzeń, oby w tym podziale przewidziano działy merytoryczne i działy gdzie nie ma dodatkowych elementów wynagrodzeń. Ale to pewnie tylko takie książkowe.
22 lis 2017, 22:55
Pinki007
A coś wiadomo odnośnie Izby Warszawskiej? Kiedy
Czy ktoś może wreszcie w Izbie weźmie się do roboty i zacznie zamieszczać ważne informacje, chociażby uzgodnień ze związkami, na intranecie?
____________________________________ Ja jestem tylko zwykłym żołnierzem, wykonuję rozkazy. Bitwy wygrywają wodzowie.
23 lis 2017, 07:49
Co to za podwyżki? Ministerstwo dało do podziału ochłapy to trudno żeby starczyło dla wszystkich i żeby te podwyżki w ogóle miały jakieś znaczenie. Jednak Ministerstwo zadowolone- jest sukces, bo w końcu niby dano pieniądze. Ja tez jestem rozgoryczona tymi presudopodwyżkami. Mam odpowiedni staż pracy ( prawie 19 lat w skarbowości) ale mam nieszczęście pracować na stanowisku osoby kierującej wieloosobowym stanowiskiem pracy. W IAS Katowice takie osoby jeśli chodzi o premie uznawane są za zwykłych pracowników, a jeśli chodzi o ostatnie podwyżki uznawane są przez ZZ za kierowników. Zatem pensję mam niewiele wyższą niż moje koleżanki a premię taką samą. Z uwagi na to, że dostałam ostrzeżenie od Moderatora o wielokrotnym naruszeniu regulaminu dokładnie opisując moje nastawienie i z czego ono wynika, powiem tylko, że poczułam się bardzo zdemotywowana tym jak potraktowano mnie i osoby na takim jak moje stanowisku.
Ostatnio edytowano 23 lis 2017, 08:36 przez Nipani, łącznie edytowano 1 raz
23 lis 2017, 08:07
cob
Czy ktoś może wreszcie w Izbie weźmie się do roboty i zacznie zamieszczać ważne informacje, chociażby uzgodnień ze związkami, na intranecie?
Niech oni może lepiej pracują nad jak najszybszą naliczeniem i wypłatą wyrównań i pensji po nowemu. O uzgodnieniach ze związkami było tu wystarczająco dużo. Z drugiej strony na stronach intranetowych IAS jest masa pustych zakładek. Pomysł dobry - brak tylko treści.
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
23 lis 2017, 08:11
Hello, ta informacja jest sprzed tygodnia i wynika z niej tylko, że ZZ nie mogą się dogadać. A wiesz coś z niej na temat sposobu podziału kwot, dlaczego i komu w jakiej wysokości ? Jakoś się nie mogę doczytać z tego pisma .
____________________________________ "Kto cały czas ciężko pracuje, nie ma czasu zarabiać pieniędzy" - J. D. Rockefeller
23 lis 2017, 08:56
Znowu bez podwyżek... U nas słychać, że w grudniu będą i to te grudniowe będą duże. Ktoś zna jakieś szczegóły?
23 lis 2017, 18:49
Na stronie KAS na Śląsku pojawiła się informacja, że podwyżki mają być tak podzielone: - 200 zł brutto wymiar/orzecznictwo - reszta 150 zł brutto - kierownictwo 185 zł brutto To nie są jeszcze kwoty zatwierdzone. W takim tempie to my nigdy celników nie dogonimy A poza tym kolejny raz nie docenia się pracownika i jego pracy, a płaci się tym razem za komórkę w której się jest