Teraz jest 10 wrz 2025, 16:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1463 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 105  Następna strona
Planowane podwyżki 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA29 paź 2015, 19:14

POSTY        100
Post Re: Planowane podwyżki we wrześniu 2017
robunio73                    

A czy ma ktoś jakąś wiedzę, co z podwyżkami w IS Rzeszów ?
Inne Izby wypracowały już jakiś schemat, a u nas jak zawsze cisza.

Nie jesteście sami, w Warszawie też cisza. Chociaż dziś spotkanie ZZ z DIASem, ciekawe co tam uradzą.

10 paź 2017, 11:38
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 wrz 2010, 14:18

POSTY        12
vanitas                    

robunio73                    

Nie jesteście sami, w Warszawie też cisza. Chociaż dziś spotkanie ZZ z DIASem, ciekawe co tam uradzą.

Żeby Was nie załatwili jak nas Szczecin.
Niby coś jest a jakoby nie było.

10 paź 2017, 11:45
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2015, 11:51

POSTY        212
Dziubas                    

Cyt. "Mnie martwi jeszcze coś innego - te pieniądze to regulacja, nie podwyżka. W grudniu się skończą i w styczniu ich już nie będzie." Nie bardzo rozumiem Twój wpis. regulacja jest do pensji na stałe, a nie na trzy m-ce. O co chodziło?

Już mówię:
Podwyżka zawsze była skutkiem wartościowania stanowisk - najpierw wyliczano punkty dla danego stanowiska według: wymagań, obciążenia pracą, zakresu odpowiedzialności etc. - np. poprzednio było tak: inspektor w komórce obsługi bezpośredniej VAT punktów tyle a tyle, komisarz skarbowy w komórce postępowań CIT punktów tyle a tyle.
Następnie w siatce płac do każdej punktacji przypisywano mnożniki np. dla 100 punktów mnożniki od 1,5 do 1,9 (wymyśliłem dla przykładu)

Teraz MF dało pieniądze na cztery miesiące i je podzielono bez związku z jakimkolwiek wartościowaniem (no może Wrocław cokolwiek spróbował).

W grudniu podwyżka będzie związana z wartościowaniem i może wyjść tak, że u kogoś mnożnik maksymalny w widełkach siatki płac będzie taki, iż powinien on dostać np. tylko o 250 zł brutto więcej niż w sierpniu, a on dostawał od września np. po 350 zł miesięcznie.

W styczniu tych pieniędzy, które teraz są dzielone już nie będzie, będzie nowa siatka płac. Poprzednie siatki były bardzo elastyczne, ale tylko w dół.

Czy ktoś taki dostanie mniej, czy też będzie obowiązywać zasada: "mnożniki zgodnie z siatką płac, ale nie mniej niż w grudniu 2017 r."?

10 paź 2017, 12:47
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2017, 07:40

POSTY        177
Naprawdę wartościowanie?  Starszy ekspert skarbowy w małym us "korekta" wynagrodzenia 200 zl, w wyspecjalizowanym 50 zl. Spłaszczania ciąg dalszy.

10 paź 2017, 13:02
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA10 cze 2017, 09:19

POSTY        229
A co to za przykład? Robota w wyspecjalizowanym US jest niewspółmierna do tego w małym US. My tak naprawdę robimy jak w UCS.

10 paź 2017, 13:39
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 wrz 2007, 12:22

POSTY        103
Dziubas! Życzę Ci ździebko praktyki w małym lub średnim urzędzie, i wtedy porozmawiamy o różnicach w pracy,np. obciążeniu,wszechstronności i poziomie, bo pracujemy wszyscy na tych samych ustawach. Pracowałem naprawdę w Dużych urzędach i przeszedłem do średniego (65 etatów), więc wiem o czym mówię. Troszkę pokory :nonono:

10 paź 2017, 13:52
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 maja 2016, 15:08

POSTY        26
Jestem ciekawy co jutro naradzą ZZ z DIS w Krk  :mur:  narazie cisza przed burzą :nonono:  Z tego co czytam co Izba to inaczej  :za2:    i nie rozumiem  w zachodniopomorskim jak sekretarka może wiecej dostać od pracownika który pracuje w wymiarze ( niestety dostał na wstępie pracy mnoznik 1,0 (bo niestety pupilkiem nie był) i dopiero ostatnio wyrównanie do 1,6 - czyli wiecęj niż 200zł) to dostanie :dupa: Brawo ZZ :brawa:  naprade można na was liczyć  :zly1:

10 paź 2017, 15:30
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 wrz 2017, 15:02

POSTY        7
robunio73                    

Spotkanie ZZ z DIAS był w tamtym tygodniu.

Szukaj listy "Lokomotyw" jeśli odnajdziesz się wśród PracownikówX, to gratuluje :brawa: (klucz do odszyfrowania jest trywialny)  :unsure:

Wróć, ale to było za poprzedniego Dyrektora, ah te zmiany :)

Więc nie wiem co jest podpisane a co nie.

Ja już ma w wszystko  :dupa: odliczam do końca moich dni i mówię kulturalnie do widzenia.

10 paź 2017, 16:25
Znawca
Własny awatar

POSTY        229
Staruszek chyba mnie nie zrozumiałeś. We mnie jest dużo pokory. Ja nie mówię o wielkości urzędu. 65 etatów czy 150. Nie o to chodzi. Mowa o nałożonych zadaniach i rodzaju podmiotów będących we właściwość wyspecjalizowanego US, jak również o zasięgu działania. Krytykujesz, ale chyba nie pracowałeś ani w UKS, ani też w wyspecjalizowanym US.

10 paź 2017, 16:37
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 kwi 2016, 11:00

POSTY        74
vanitas                    

robunio73                    

Czy ktoś wie co w Warszawie ustalili?

10 paź 2017, 16:50
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2010, 19:29

POSTY        227
Jakieś informacje. IAS Poznań?

10 paź 2017, 17:57
Znawca
Własny awatar

POSTY        229
Ciekawe dlaczego rozmowy zaczynały się od konkretnej kasy 300-500 zł do podstawy, gdzieniegdzie słyszymy, że z tego zostały jakieś ochłapy, bo ok. 50 zł lub 1,85 dla starszego eksperta, kiedy celnik nie funkcjonariusz nadal ma 2,1-2,8. Teraz ostatecznie temat przycichł, rozmywa się, chodzą słuchy o kolejnym terminie, tj. grudniu. O co chodzi? Na czym stoimy? Może ktoś Państwa wie?

10 paź 2017, 18:43
Zaawansowany

REJESTRACJA28 lip 2009, 06:29

POSTY        71
Januszw                    

robunio73                    

Spotkanie ZZ z DIAS był w tamtym tygodniu.

Szukaj listy "Lokomotyw" jeśli odnajdziesz się wśród PracownikówX, to gratuluje :brawa: (klucz do odszyfrowania jest trywialny)  :unsure:

Wróć, ale to było za poprzedniego Dyrektora, ah te zmiany :)

Więc nie wiem co jest podpisane a co nie.

Ja już ma w wszystko  :dupa: odliczam do końca moich dni i mówię kulturalnie do widzenia.

Czyli wszystko dla ludzi królika  :(

10 paź 2017, 18:45
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 cze 2009, 13:16

POSTY        57
Jeśli chodzi o IAS Warszawa, to milczenie Pana Tomka na tym forum może być bardziej wymowne niż słowa, niestety.

10 paź 2017, 19:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1463 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 105  Następna strona