Teraz jest 06 wrz 2025, 11:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 184 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna strona
Urzędnik mianowany - czy warto? 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA10 gru 2009, 15:52

POSTY        76
Post Re: Urzędnik mianowany - czy warto?
To ja tego całkiem nie rozumiem :mellow: .
Sama mam w wydziale dwóch urzędników i występowałam o kolejny stopień nawet przy ocenie, która nie była drugą (zawsze można występować, ale ,,z ustawy" dostaje się po drugiej ,,na powyżej oczekiwań"). Oczywiście dostawałam od Generalnego odmowę, ale próbowałam i te z ustawy oboje dostali - mają już drugi stopień.
Ja dostałam mianowanie w grudniu 2011 i miałam, jak zwykle, szczęście tylko do roboty, bo akurat w połowie tego właśnie roku była moja ocena :zly1: W 2014 dostałam drugi stopień (rok wcześniej - po reorganizacji i w związku z tym przyspieszonej ocenie - oliwa sprawiedliwa :brawa: ), w 2016 miałam ocenę powyżej oczekiwań i w przyszłym roku liczę na trzeci stopień - zobaczymy. Wydaje mi się, że tak powinno być. W końcu, jak ktoś napisał, po coś jest tych stopni aż tyle.
Dodam, że nie pracuję w ministerstwie, tylko w zwykłym urzędzie, calutkie swoje życie zawodowe (a trochę to już jest) w tym samym resorcie:)

23 sie 2017, 16:37
Znawca

REJESTRACJA24 maja 2016, 11:35

POSTY        156
Ja zdałam egzamin w 2008r. Od grudnia 2014 mam 3 stopień. W między czasie miałam przesuniętą jedna ocenę o rok z powodu urlopu macierzyńskiego. I ostatnio przesuniętą z grudnia 2016 na marzec 2017 z powodu zmiany nacz. Także od 4.2019 spodziewam się IV stopnia. U mnie w IAS to standard ze usc co drugą ocenę dostaje kolejny stopień. Nikt co prawda nie występuje o to po pierwszej ocenie ale też nie robi wstrętów przy drugiej.

23 sie 2017, 20:20
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
julita165                    

Ja zdałam egzamin w 2008r. Od grudnia 2014 mam 3 stopień.
Tak że od 4.2019 spodziewam się IV stopnia.
U mnie w IAS to standard ze usc co drugą ocenę dostaje kolejny stopień.
Nikt co prawda nie występuje o to po pierwszej ocenie ale też nie robi wstrętów przy drugiej.

nova1                    

w 2016 miałam ocenę powyżej oczekiwań i w przyszłym roku liczę na trzeci stopień.
Wydaje mi się, że tak powinno być. W końcu, jak ktoś napisał, po coś jest tych stopni aż tyle.

Ludzie - gdzie Wy pracujecie?!  :o
Ja zdałem egzamin w 2009 roku i od 8 lat mam 1 stopień.  Zawsze przy ocenie słyszałem, że "na poziomie oczekiwań to jest bardzo dobra ocena"! Bo tak powiedziała kiedyś pewna pani...
Skoro na poziomie oczekiwań to jest bardzo dobra ocena, to jaka jest powyżej oczekiwań? Albo nawet znacznie powyżej? A przecież wiem, że są i takie...
Inna sprawa, że nawet przy ocenie "na poziomie" bezpośredni przełożony ma prawo wystąpić z wnioskiem o wyższy stopień. A DG ma prawo go zaakceptować.

Sądząc po tych 8 latach, mam wrażenie, że gdybym pracował jeszcze kolejnych 8 lat, to nadal byłby to 1 stopień.

Gdybym... Ale zostało mi jeszcze tylko półtora roku, więc swoją "karierę urzędniczą" już zakończę na 1 stopniu. :D

24 sie 2017, 09:10
Znawca

REJESTRACJA22 maja 2009, 06:15

POSTY        155
Mianowanie w 2011 roku, cały czas I stopień. Naczelnik powiedział mi wprost, że nie mogę dostać dwóch ocen z rzędu powyżej oczekiwań, bo Izba nie ma pieniędzy. Więc od czasu mianowania dostaję na zmianę - raz na poziomie, raz powyżej... Brak słów... Okazuje się, że inne Izby mają pieniądze...  :wacko:

24 sie 2017, 11:27
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Mianowanie w 2006 i nadal I stopień. Tak samo jak 90 innych osób w urzędzie. Wyższy stopień otrzymała tylko jedna osoba - zgadnijcie kto ;)

24 sie 2017, 15:15
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Nadir                    

Zawsze przy ocenie słyszałem, że "na poziomie oczekiwań to jest bardzo dobra ocena"! Bo tak powiedziała kiedyś pewna pani...

Skoro jest to ocena pracy konfrontowana  z "oczekiwaniami"  to są 2 możliwości:
albo oczekiwania są niskie, a praca dobra i wtedy jest ocena "powyżej" czy "znacznie powyżej" tych oczekiwań
albo praca jest dobra ale oczekiwania są takie olbrzymie, że masz tylko na "poziomie oczekiwań"? :P
I wtedy "na poziomie" jest rzeczywiscie "bardzo dobrą oceną"
Sumując: o ocenie nie decyduje wyłącznie jakość pracy ale i stopień oczekiwań przełożonego.
Ale czy to jest normalne? Nie sadzę.

miszmasz                    

Naczelnik powiedział mi wprost, że nie mogę dostać dwóch ocen z rzędu powyżej oczekiwań, bo Izba nie ma pieniędzy. Więc od czasu mianowania dostaję na zmianę - raz na poziomie, raz powyżej... Brak słów... Okazuje się, że inne Izby mają pieniądze...  :wacko:

Lepiej prosto w oczy czy prosto z mostu niż ściemniać jak powyżej  :lol:
Ale jak widać inni mają i 3 czy 4 stopień. Po coś tych stopni jest tyle - jak napisała Nova1

supersaper                    

Mianowanie w 2006 i nadal I stopień. Tak samo jqk 90 innych osób w urzędzie.
Wyższy stopień otrzymała tylko jedna osoba - zgadnijcie kto ;)

Tak samo jak 90 innych osób w urzędzie? Aż tylu mianowanych?! Gratulacje!
A ta jedna osoba to pewnie sam szef :P

24 sie 2017, 15:34
Zaawansowany

REJESTRACJA02 cze 2016, 17:53

POSTY        31
U mnie cały czas na poziomie oczekiwań, jakbym miał takie szczęście, że raz powyżej oczekiwań, a raz na poziomie - to od tej drugiej na poziomie odwołałbym się do sądu - jedyne rozwiązanie.

28 sie 2017, 09:36
Zaawansowany

REJESTRACJA20 lut 2013, 08:55

POSTY        36
Witajcie!
I tu się mylisz - szef nie może dostać wyższego stopnia, bo pełniąc swą funkcję ma zawieszone wszelkie uprawnienia wynikające z mianowania, nie ma także dodatku SC, zastępcy także.

29 sie 2017, 08:29
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 gru 2013, 22:31

POSTY        4
Czy mógłbym prosić o podpowiedź, jakie potrącenia dokonywane są z dodatku dla służby cywilnej I stopnia? Rozumiem, że pobierana jest zaliczka na PIT, a jak jest z ZUS? Ile zostaje na rękę z tych 880 zł?
Pozdrawiam

30 sie 2017, 10:11
Zaawansowany

REJESTRACJA20 lut 2013, 08:55

POSTY        36
Odliczenia jak przy pensji, czyli około 32%. Do łapki zostaje więc 600 zł - na taką podwyżkę w skarbowości chyba nie można liczyć w innym trybie.

30 sie 2017, 10:46
Początkujący

REJESTRACJA08 maja 2017, 07:09

POSTY        6
Czy ktoś z mianowanych mógłby napisać jak to jest z naliczeniem dodatkowego urlopu dla nowo mianowanych? W dniu 1.12.2017 r. będę mieć 10 lat stażu pracy w SC. Czy 6 dni dodatkowego urlopu dostanę już w 2017 r. czy dopiero w 2018 r.?

30 sie 2017, 20:37
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Już w 2017 roku.
Do wykorzystania od 1 grudnia.

31 sie 2017, 06:05
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 mar 2017, 13:46

POSTY        38
Witam!
A kiedy wypłacony będzie pierwszy dodatek? W jakim miesiącu?

31 sie 2017, 07:33
Specjalista

REJESTRACJA11 kwi 2013, 09:28

POSTY        465
szadoll                    

Witam!
A kiedy wypłacony będzie pierwszy dodatek? W jakim miesiącu?

Dopiero w grudniu.

31 sie 2017, 07:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 184 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna strona