Uważam, że nie ma co rozpamietywać, co było to juz się skończyło. Teraz trzeba patrzeć do przodu i wybrać tych, którzy swojej kadencji nie rozpocznął od redukcji aparatu skarbowego. A takie hasła wyborcze mają niektórzy POlitycy. Dlatego nie zamierzam kierować się sercem, ale głową. Dlaczego? Kto ma miękkie serce ten ma twardą d...
29 wrz 2007, 11:01
A propos dziadowania:
Jarek to ma lepszy gabinet <a href="http://www.ithink.pl/artykuly/felietony/piotr-gaber/jarek-to-ma-lepszy-gabinet/" target="_blank">http://www.ithink.pl/artykuly/felietony/pi...lepszy-gabinet/</a>
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
29 wrz 2007, 11:05
Drago
<!--quoteo(post=15947:date=29. 09. 2007 g. 07:24:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 29. 09. 2007 g. 07:24) [snapback]15947[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> A co do nielubienia Jaruzelskiego. Nie wszyscy Polacy go nie lubili. Np. niejaki Adam M. stanął w obronie generała mowiąc: Odpppp...l sie od generała"! A wiesz gdyby dzisiaj wystartował w wyborach ilu by na niego zagłosowało?!
Masz rację. Nawet dziś, gdy zbliżają się wybory, jeden z kandydatów woli rozmawiać w debacie z notorycznym pijakiem (wyciągając go na pierwsze strony) niż z liderem opozycji. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Drago, jakiej opozycji? PO nie ma żadnej koncepcji jak ratować nadszarpniety wizerunek Polski. OK moga wygrać, ale czy wówczas nie przeprowadzą rachunku zysków i strat i uznają, że KAS to dobry moment na obcięcie i tak małych etatów w skarbówce.
29 wrz 2007, 11:08
Kropelka
...ale czy wówczas nie przeprowadzą rachunku zysków i strat i uznają, że KAS to dobry moment na obcięcie i tak małych etatów w skarbówce.
Nie, bo KAS to jeden z okrętów flagowych PISu. Poślą go na dno pierwszym strzałem.
PO ma inną koncepcję - od razu wyciąć połowę urzędów, plus kastracja działów kontroli. Niestety to co pisał Inspektor na temat PO to bardzo celny komentarz.
29 wrz 2007, 11:22
Drago
PO ma inną koncepcję - od razu wyciąć połowę urzędów, plus kastracja działów kontroli. Niestety to co pisał Inspektor na temat PO to bardzo celny komentarz.
I dlatego też NIE będę głosował na PO :angry: Ale i nie tylko dlatego.
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
29 wrz 2007, 11:26
kominiarz
I dlatego też NIE będę głosował na PO :angry: Ale i nie tylko dlatego.
Chodzi o komentarz Inspektora? Akurat dla PISu też nie był zbyt ciepły.. Dwa główne powody KASy to "blask reformatora" czyli likwidatora "aparatu ucisku" oraz "opcja zero". Która Cię bardziej kręci?
Ostatnio edytowano 29 wrz 2007, 11:36 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz
29 wrz 2007, 11:35
Drago ! PO zawsze druga !!! A dlaczego ? Tusk, Chlebowski, Szejnfeld itd... Won ! Diabeł "Rokita - Boruta" poszedł do piekła (sam się odstawił - paputek ! ) Gdzie "Rokita - Boruta" nie może, tam Nelly p(o)śle !". Poprzednie wybory - "stary program "- z 2002r. Teraz w maju na konwencji uchwalili nowy ! (Nie wiem . Ale chyba nikt z PO nie zna ... tego programu . Ktoś tu podawał link (chyba Kominiarz ?) Stron tam - nie liczyłem. Reformować chcą wszystko. Zielonka (przep... ta skleroza) Inspektor ma rację jak pisze o alternatywie ...Uwaga ! główną przeszkodą w realizacji ich (PO) programu jest... KONSTYTUCJA !! Jakie wygodne tłumaczenie (w przyszłości). EK
PS. Do Inspektora ! Życzę sobie "BAANNN !!!". Ale na czerwono ! Co mogłem to zrobiłem sam ! Czarny kolor źle mi się kojarzy- to żałoba niestety ! We wszystkich sprawach :stop: Myślę, że Pan wie o co chodzi ? I jeszcze jedno . Czy o celnikach aktualne to "OK". Ostatnio to wszystko było jakieś takie tajemnicze. Ta pani dziękuje - przesyłka dotarła. Jeżeli Pan ma jakieś wątpliwości - to tylko do tej pani. Przepraszam Pana , że tak publicznie ! Moja zasada: Na wszystkie pytania zawsze odpowiadałem. Może za dużo chciałem wiedzieć ? Może ? Jakoś tajemniczo znikały -zmieniały się (ostatnio) moje posty (?). A inne pozostawały (?!) Można "Ban" jak to ... .Dziękuję za "0%" (może coś mi się jednak należało ?) Mam spore zaległości : W domu, na działce (...) Żegnam Pana ! :stop:
29 wrz 2007, 16:09
praktyk1945
Drago ! PO zawsze druga !!! A dlaczego ? Tusk, Chlebowski, Szejnfeld itd... Won ! Diabeł "Rokita - Boruta" poszedł do piekła (sam się odstawił - paputek ! ) Gdzie "Rokita - Boruta" nie może, tam Nelly p(o)śle !". Poprzednie wybory - "stary program "- z 2002r. Teraz w maju na konwencji uchwalili nowy ! (Nie wiem . Ale chyba nikt z PO nie zna ... tego programu . Ktoś tu podawał link (chyba Kominiarz ?) Stron tam - nie liczyłem. Reformować chcą wszystko. Zielonka (przep... ta skleroza) Inspektor ma rację jak pisze o alternatywie ...Uwaga ! główną przeszkodą w realizacji ich (PO) programu jest... KONSTYTUCJA !! Jakie wygodne tłumaczenie (w przyszłości). EK
PS. Do Inspektora ! Życzę sobie "BAANNN !!!". Ale na czerwono ! Co mogłem to zrobiłem sam ! Czarny kolor źle mi się kojarzy- to żałoba niestety ! We wszystkich sprawach :stop: Myślę, że Pan wie o co chodzi ? I jeszcze jedno . Czy o celnikach aktualne to "OK". Ostatnio to wszystko było jakieś takie tajemnicze. Ta pani dziękuje - przesyłka dotarła. Jeżeli Pan ma jakieś wątpliwości - to tylko do tej pani. Przepraszam Pana , że tak publicznie ! Moja zasada: Na wszystkie pytania zawsze odpowiadałem. Może za dużo chciałem wiedzieć ? Może ? Jakoś tajemniczo znikały -zmieniały się (ostatnio) moje posty (?). A inne pozostawały (?!) Można "Ban" jak to ... .Dziękuję za "0%" (może coś mi się jednak należało ?) Mam spore zaległości : W domu, na działce (...) Żegnam Pana ! :stop:
A tak sobie myślę............ a niech im najlepszy przyjaciel, znaczy pies..... ich oblicze uliże Praktyk.... po prostu uwierzmy w mądrość narodu. A jak to sie nie uda.... zawsze jest Irlandia:):)
29 wrz 2007, 21:40
Fragment piosenki z dzisiejszego "Zsypu"- ostatnie słowa (więcej nie zapamiętałem - niestety skleroza). O "wycieczce" Nelly do gabinetu :
Bo jak to mądrość głosi ludowa. Gdzie Tusk nie może, to pośle babę prosto z Krakowa.
30 wrz 2007, 11:03
praktyk1945
...Mam spore zaległości : W domu, na działce (...) Żegnam Pana ! :stop:
Chyba już działka obrobiona.
A Straszny Komisarz jak nic przyda się 21.10.2007r ( vel: 13.12.1981r. ) :excl:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
30 wrz 2007, 19:30
[attachmentid=259]
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Ja chcę umrzeć w kraju wolnym i stabilnym! Kategorycznie wypraszam sobie lżenie Polski przez niekompetentnych członków rządu, niekompetentnych dyplomatołków!" - wołał były minister spraw zagranicznych. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
[attachmentid=260]
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Chcemy Polski Jana Pawła II Jesteśmy dumni z pokojowej transformacji z 1989 roku i porozumienia Okrągłego Stołu. To pozwoliło nam na modernizację i rozwój państwa, bez przelewu ani kropli krwi - mówił na konwencji LiD były prezydent Aleksander Kwaśniewski. "Chcemy Polski Chopina, Wałęsy i Jana Pawła II" - zadeklarował.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Z pełnym szacunkiem, ale ci panowie musieli wypalić jakieś „zioło”.
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
Ostatnio edytowano 30 wrz 2007, 19:45 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz
30 wrz 2007, 19:44
zielonka
...Z pełnym szacunkiem, ale ci panowie musieli wypalić jakieś „zioło”.
Pewnie Ziobro im trochę marychy podrzucił ze starych zapasów. :piwo:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
30 wrz 2007, 19:46
[attachmentid=261]
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Smutno mnie jest, że nasze dzieci oglądają telewizję gdzie występuje Donald ze swoim smutnym i groźnym wzrokiem i straszy nasze dzieci.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Świat stanął na głowie. Donald straszy, Rokita uspokaja…
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
30 wrz 2007, 20:11
Mam pytanie do "sympatyków" UPR czy wasze głosy powinny być dodane do LPR? Może z LIS-ka zrobimy podział i Samoobrona dostanie 2, a LPR 1 głos (LPR ma mniejsze poparcie). Do LPR należy dodać UPR czyli razem nowa formacja ma juz 1 + 28 = 29 głosów. BOGOWIE forum zaczajujcie więc i dokonajcie modernizacji sondy, możecie przecież wszystko. :rolleyes:
Ostatnio edytowano 30 wrz 2007, 20:47 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz