Teraz jest 10 wrz 2025, 15:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 gru 2015, 16:32

POSTY        11
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
sadd                    

Mam pytanie za inspektora jakie stanowisko wam zaproponowano ?

Mi osobiście zaproponowano stanowisko kontrolera skarbowego z mnożnikiem 1,61

18 maja 2017, 14:01
Zaawansowany

REJESTRACJA20 maja 2013, 16:13

POSTY        34
Referencik                    

sadd                    

Mi osobiście zaproponowano stanowisko kontrolera skarbowego z mnożnikiem 1,61

A mi młodszy kontroler skarbowy... oczywiście przy wyższym wykształceniu...

18 maja 2017, 14:23
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 cze 2016, 18:54

POSTY        9
Intruder                    

Wyżej podałam tylko swój przykład. Moja koleżanka bez studiów Komisarza Skarbowego 33lata pracy w US i ma takie samo stanowisko jak ja  no i oczywiście mnożnik. Czy oni mieli jakieś kryteria?? Czy aby zmienić? Te perspektywy są powalające... :rotfl:

Zawsze jest taka możliwość, że pracodawca lub przełożony ocenia naszą pracę niżej niż my sami. Nie każdy podchodzi do siebie krytycznie. Jeśli ktoś uważa, że został oceniony zbyt nisko to może to wynik takiej zawyżonej samooceny? A może nie. Tylko jeśli ktoś nie idzie się dowiedzieć skąd taka propozycja bo się boi to myślę, że zabraknie mu również odwagi na porządną kontrolę.

18 maja 2017, 14:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 sty 2011, 20:50

POSTY        95
Fruwaj, Supersaper – opracowujecie już jakieś pismo,
Inspektor macie już opracowaną notatkę, termin przyjęcia propozycji już lada dzień

18 maja 2017, 16:20
Początkujący

REJESTRACJA11 maja 2017, 18:34

POSTY        7
Robak - sam możesz napisać - przytocz art. art. 78 § 1 K., art. 18 § 1 K.p, zgłoś zastrzeżenie, że pominięcie  wartościowania stanowisk, które  tworzy podstawę do ustalenia sprawiedliwej struktury wynagrodzeń (według odpowiedzialności i zakresu obowiązków)  stanowi naruszenie obowiązujących przepisów. Opisz czym się zajmujesz - jakie masz obowiązki - i nie godzisz się na mnożnik na poziomie referenta. Jednostkowe protesty mają znaczenie, zbiorowe są jeszcze lepsze - jeśli pracodawca nie ma sygnałów niezadowolenia - uznaje że jesteśmy zadowoleni :)
§ 3  art 18 Kp też się przyda

Wartościowanie stanowisk pracy, to jednolity i usystematyzowany proces wyceny pracy, daje  podstawy stworzenia sprawiedliwej oraz spójnej tabeli płac. Wysokość wynagrodzeń ma korespondować z rzeczywistą wartością, jaką dane stanowisko stanowi. Za tę samą pracę mamy dostać taką samą płacę - referent jak referent - ekspert jak ekspert - co jest bezwzględnie wymagane w polskim prawie pracy. Przy propozycjach pracy - całkowicie pominięto wartościowanie stanowisk - naruszono poczucie sprawiedliwości - i nie ma i nie będzie z naszej strony akceptacji takiego systemu wynagradzania.

18 maja 2017, 16:46
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 sty 2011, 20:50

POSTY        95
mojaBajka ty złożyłaś, jeżeli tak to gdzie to adresowałaś, a i przed, w dniu czy po podpisaniu,

18 maja 2017, 17:17
Zaawansowany

REJESTRACJA02 kwi 2017, 00:50

POSTY        86
Rozumiem, że jeśli osoba, którą zastępuje nie otrzyma propozycji to moje zastępstwo kończy się z dniem 31 sierpnia, a jeśli otrzyma i nie przyjmie to z dniem nieprzyjęcia czy też 31 sierpnia?

18 maja 2017, 17:26
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
robak                    

Inspektor macie już opracowaną notatkę, termin przyjęcia propozycji już lada dzień

Niech się lepsi wykażą.

18 maja 2017, 17:35

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
robak                    

Nie należę do ZZ zresztą u mnie w US nie ma związków a poza tym lepiej znam się na podatkach niż na pisaniu takich pism  ;)
Moim skromnym zdaniem to ktoś z ZZ powinien takie pismo popełnić bo w sprawach pracowniczych mają dużo większe doświadczenie niż ja więc czekam na gotowca :D

18 maja 2017, 17:55
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2011, 10:15

POSTY        163
katryna                    

Rozumiem, że jeśli osoba, którą zastępuje nie otrzyma propozycji to moje zastępstwo kończy się z dniem 31 sierpnia, a jeśli otrzyma i nie przyjmie to z dniem nieprzyjęcia czy też 31 sierpnia?

Wg mnie umowa o pracę w takim przypadku, jeżeli oczywiście pracownik zastępowany nie wróci wcześniej do pracy, skończy się w obu przypadkach 31 sierpnia.

18 maja 2017, 19:06
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA14 paź 2015, 16:53

POSTY        1
alicjax9                    

Czy w którymś urzędzie nie rozdano umów?

MUS-y Warszawa

18 maja 2017, 20:00
Zaawansowany

REJESTRACJA16 maja 2017, 13:45

POSTY        53
sadd                    

Mnie zaproponowano Młodszego Kontrolera Skarbowego z mnożnikiem 1,61.

Znajomy przed wejściem KAS i wysługą lat 20 (w samym US!) był starszym inspektorem. Dziś przedstawiono propozycję tej osobie: starszego inspektora z mnożnikiem 1,61. Czyli de facto osoba została na tym samym stanowisku.
Może ja się po drodze zgubiłam, ale czy w KAS miało nie być stanowisk: referent, starszy referent, inspektor, starszy inspektor, komisarz skarbowy, starszy komisarz skarbowy? Takie były słuchy jeszcze na początku marca tego roku, więc chciałabym się upewnić, czy mam odpowiedni tok rozumowania.

Ponadto: dzisiaj przedstawiono umowy w wielu urzędach z tego co wiem. Jednak są grupki w urzędach, które do godziny 15:30, czy 16:00 (w zależności, do której dana jednostka pracuje) nie otrzymały propozycji.
I moje pytanie: czy to oznacza, że te osoby w ogóle nie dostaną tych propozycji do dnia 31 maja 2017 roku i są zatrudnione do 31 sierpnia 2017 roku? Pomimo umowy na czas nieokreślony? Czy jest możliwość, że z IAS po prostu nie wysłała tych umów?

A i właśnie. Czy to nie tak, że wszyscy otrzymali mnożnik 1,61?

Dziękuję za odpowiedzi.

18 maja 2017, 21:01
Amator

REJESTRACJA20 cze 2016, 11:54

POSTY        16
Na peryferiach prawie wszyscy   :blink:

18 maja 2017, 21:08
Zaawansowany

REJESTRACJA14 kwi 2016, 11:36

POSTY        98

LOKALIZACJASouth Mazowsze
Miało nie być Inspektora, St.Inspektora, Komisarza i Starszego Komisarza Skarbowego. Referenci mieli zostać np. stanowisko samodzielny referent dla byłych Inspektorów w Izbie. Dziś dostałem normalnie St.Inspektor( US).

18 maja 2017, 21:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 99  Następna strona