Teraz jest 06 wrz 2025, 12:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 kwi 2011, 19:43

POSTY        41
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
A widział ktoś może już na żywo radcę skarbowego? Jak to w końcu wygląda?

02 maja 2017, 22:11
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 kwi 2016, 05:55

POSTY        91
Czy ktoś się orientuje kiedy w Warszawie można się spodziewać zaproszeń?

03 maja 2017, 09:24
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 maja 2016, 06:32

POSTY        26
Kejti                    

Czy ktoś się orientuje kiedy w Warszawie można się spodziewać zaproszeń?

Podobno w pierwszym tygodniu maja maja dawać propozycje, więc czekamy może w czwartek lub piątek będzie coś wiadomo.

03 maja 2017, 11:14
Znawca

REJESTRACJA18 lip 2016, 20:56

POSTY        232
Do osób, które otrzymały już propozycje: z jaką datą wchodzą Wam w życie nowe warunki zatrudnienia?
Pytam, bo są rozbieżności. Niektórzy pisali, że od 1 maja - inni, że od 1 czerwca.

03 maja 2017, 11:46
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA06 maja 2010, 22:01

POSTY        1
U nas nowe warunki obowiązują od 1 czerwca.

03 maja 2017, 13:04
Zaawansowany

REJESTRACJA28 lip 2014, 16:09

POSTY        36
U mnie od 1 maja - propozycja wręczona 28 kwietnia (Dolny Śląsk)    :unsure:

03 maja 2017, 13:25
Znawca

REJESTRACJA24 sie 2010, 19:29

POSTY        227
Wielkopolska od 1 maja br.

03 maja 2017, 15:05
Zaawansowany

REJESTRACJA16 cze 2010, 15:28

POSTY        56
Baskinia                    

Wielkopolska od 1 maja br.

Czy pracownicy Wielkopolskiego UCS też już dostali propozycje? Jeśli tak, to jakie nastroje, szczególnie wśród iks?

03 maja 2017, 15:14
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 paź 2016, 12:33

POSTY        29
Baskinia                    

Wejdzcie na forum celników. Tam jest taka zgrana liczba celników walczących o kasę, że na jeden temat jest powyżej 100 str dyskusji. Wymyślmy coś w końcu razem, żeby przestano traktować nas jako totalnych nieudaczników. Mamy ostatnią szansę, żeby utrudnić przyjmowanie pitów 2 maja. Ja biorę urlop na żądanie i mam gdzieś te pity ...

Ale my wolimy narzekać zza biurek i użalać się nad sobą. Pisałem kiedyś o tym, to zostałem zjechany, że nie znam życia i pewnie krótko pracuję w US ( wg. mnie 10 lat to nie jest ni mało ni dużo, ale w sam raz).
Dlatego powtórzę za BASKINIA weźmy się w garść i zróbmy coś, a nie tylko narzekamy na wszystko od pensji, poprzez premie i wiele wiele innych.
Nikt nas siłą przy tych biurkach nie trzyma, zawsze możemy odejść, ale na odejście mało kto się zdecyduje, lepiej sobie ponarzekać zza monitora.

03 maja 2017, 19:54
Amator
Własny awatar

POSTY        29
Gabinia1                    

Witam wszystkich koleżanki i kolegów ze skarbowości jestem tu nowa i mam pytanie czy licencjat jest traktowany przy dawaniu propozycji jako wyższe czy średnie wykształcenie?

Ty tak na poważnie? Serio?
Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać, a z czego ten licencjat?

03 maja 2017, 20:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 mar 2017, 10:00

POSTY        53
Prawda jest taka, że by coś "wygrać" trzeba coś "postawić". Niestety właśnie max, to zbiorowe jęczenie, narzekanie. Bo coś, co by mogło dać jakieś rezultaty wymagałoby minimum odwagi, których niestety w naszej formacji nie uświadczysz. Bo wywalczenie czegokolwiek wymagałoby posiadania kręgosłupa, na wstępie odrzucenia propozycji, ale tu prędzej uświadczysz ludzi tratujących się by je przyjąć ;)

03 maja 2017, 20:13
Amator
Własny awatar

POSTY        29
mk13                    

Prawda jest taka, że by coś "wygrać" trzeba coś "postawić". Niestety właśnie max, to zbiorowe jęczenie, narzekanie. Bo coś, co by mogło dać jakieś rezultaty wymagałoby minimum odwagi, których niestety w naszej formacji nie uświadczysz. Bo wywalczenie czegokolwiek wymagałoby posiadania kręgosłupa, na wstępie odrzucenia propozycji, ale tu prędzej uświadczysz ludzi tratujących się by je przyjąć ;)

Zgadam się z Tobą, nie zrobimy nic, nie wyjdziemy na ulice (jak celnicy w ub. roku), nie zrobimy czarnego protestu, czy strajku włoskiego. Będziemy dalej siedzieć i opowiadać w koło jak to jest nam źle. Wiem, że w moim urzędzie i dziale wszyscy przyjmą propozycję z od razu i jeszcze ucałują rękę wręczającą pisma...

03 maja 2017, 20:17
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 kwi 2017, 07:51

POSTY        24
maaariussszzz                    

mk13                    

Zgadam się z Tobą, nie zrobimy nic, nie wyjdziemy na ulice (jak celnicy w ub. roku), nie zrobimy czarnego protestu, czy strajku włoskiego. Będziemy dalej siedzieć i opowiadać w koło jak to jest nam źle. Wiem, że w moim urzędzie i dziale wszyscy przyjmą propozycję z od razu i jeszcze ucałują rękę wręczającą pisma...

Skarbówce będzie ciężko zmobilizować się do protestu, bo tu 80 % składu stanowią kobiety. Praca i płaca taka sobie, ale chociaż "stabilna", więc po co im protestować ? Mają poczucie stabilizacji, czyli coś co jest u nich przed pieniędzmi. Taka prawda niestety.

04 maja 2017, 07:02
Zaawansowany

REJESTRACJA24 mar 2010, 17:31

POSTY        59
julita165                    

"Ja jestem kierownikiem. Od lat mówię podwładnym -nie macie na co liczyć, dostaniecie ewentualnie jakieś g... w charakterze podwyżki. Możecie dostać ok. 650 zł netto podwyżki bez żadnego proszenia. A potem po ok. 200 co 4 lata. I co? Jedna osoba się wybrała raz. Oblała i więcej nie próbowała. Ja też pierwszy raz oblałam tą część z rebusami. I co z tego? Trzeba próbować. To póki co jedyna droga do poprawy swojej sytuacji. Nic nie trafia, groch o ścianę, lepiej bezproduktywnie marudzić.
P.S. moim zdaniem egzamin jest dość łatwy. Na pewno studiach zdawałam trudniejsze. Wiedza niby rozległa ale bardzo powierzchowna. Duża część możliwych odpowiedzi jest absurdalna. W pozostałej części wystarczy oglądać coś więcej niż "Rolnik szuka żony" czy inne "W pogoni za rozumem".  Z ręką na sercu nie poświęciłam nawet 5 min i zdałam więc jak ktoś ma szeroką choć ogólną wiedzę - można. Wszystkim prawnikom którzy nie zdają dziwię się bardzo. Na co czekacie, ten egzamin to pestka.
"

Zapomniałaś, że istnieje coś takiego jak limit mianowań. Obecnie jest on żałośnie niski, więc nawet gdyby wszyscy skarbowcy w kraju rzucili się do nauki i wszyscy zdali egzamin, podwyżki i tak dostanie zaledwie garstka. Tak więc Twoje rady może są dobre jeśli chodzi o sytuacje pojedynczych osób, ale w skali ogólnej nic nie zmieniają. To trochę tak, jak zachęcanie bezrobotnych do większej aktywności w szukaniu pracy. Owszem, lepiej być aktywnym niż siedzieć na d. i narzekać, ale miejsc pracy od tego nie przybędzie, to tylko kwestia tego, czy znajdzie ją Iksiński, czy Igrekowski, ale zawsze ktoś pozostania bezrobotny;)

04 maja 2017, 07:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 99  Następna strona