Teraz jest 06 wrz 2025, 09:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 sty 2016, 10:45

POSTY        10
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
doal                    

Tam przynajmniej będzie systematyczna i praktycznie pewna waloryzacja ;)

Nie przesadzaj z tą pewnością. Za kilka lat ktoś uzna że skarbówka to aparat represji i pożegnaj się z gwarancjami emerytalnymi...

02 maja 2017, 13:30
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA24 maja 2009, 05:32

POSTY        7
Dostałem propozycję jako urzędnik mianowany:
w treści jest: "składam Panu następującą propozycję określającą warunki zatrudnienia w ..., stanowiącą zarazem decyzję w sprawie przeniesienia w rozumieniu ustawy o służbie cywilnej"

Rodzaj stosunku pracy - mianowanie

Potem następuje wymienienie stanowiska, miejsca wykonywania pracy, komórki i składników wynagrodzenia. Jest też data, od której warunki obowiązują.
Na końcu jest pouczenie.

02 maja 2017, 13:44
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 18:02

POSTY        136
A pouczenie jest na jakiej podstawie? Z ustawy o służbie cywilnej ?

02 maja 2017, 14:36
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2009, 20:32

POSTY        202
Zed77                    

Sz0gun                    

I jeszcze raz napiszę - nawet w zamian za podwyżkę mało kto z KS i SC zgodziłby się na zsyłkę do US.

Wszystko zależny od od pensji: ja się zgodzę ( pracowałem w ks) na mnożnik 1,6 przy wklepywaniu pitów do systemu zamiast 1,6 w kontroli usc- bez myślenia, bez opier... ania, czysta praca bez myślenia. Po powrocie z pracy - bez myślenia.

Gdy się ma szczęście po 40 latach pracy można mieć mnożnik około 2.0 czyli przez 40 lat wzrasta o 0,4 , a więc rocznie średnio o 0,01 .
Przy nie waloryzowanej kwocie bazowej od niepamiętnych czasów i inflacji być może siła nabywcza wypłaty mimo podwyżek spada .  :wacko:

02 maja 2017, 15:05
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 kwi 2017, 10:32

POSTY        212

LOKALIZACJAWrocław
Chyba wszystko było powiedziane przy czym stanowiska referenta i starszego referenta zostają bo dziewczyny pokazywały swoje propozycje. Mnożnik 1,6100 dla wszystkich od referenta po komisarza przynajmniej dla tych +1972 r. Referenci zadowoleni komisarze (eksperci) już nie. Celnicy ogólnie jako ludzie ok. Jako urzędnicy US to będzie im bardzo ciężko przywyknąć do specyfiki pracy w US. Chyba, że my weźmiemy z nich przykład i wyluzujemy to będą musieli zwiększyć zatrudnienie o min 20% :P Na plus podejście celników do pracy na spokojnie, nie pali się itd dla US takie podejście byłoby dobre :) Ogólnie osoby, które straciły mundur mają dostać tyle co mieli zobaczymy. Nie zapomnę koleżanki z paro letnim stażem cieszącej się z 1,61 i przerażeniem celniczki będącej w szoku, że w US nie ma min 2,0. Nie wiem może tam był tyle minimalny mnożnik. Premie osób, które przyszły z UC do US x3-4 w stosunku do naszych.
gburek1234                    

2. Czemu piszecie, że trzeba przyuczać funkcjonariuszy z UC do roboty w US? Przecież oni przeszli ze swoimi, dotychczas wykonywanymi zadaniami. Czy może coś mi umknęło?

Do urzędów skarbowych nie, w UCS to i owszem. W US uczą się od nowa jak stażyści.

Gdansk2016                    

Niekonieczne. Niektórzy przeszli do innych zadań i trzeba ich przyuczyć. Ale jeżeli ja mam mnożnik 1.61, a były celnik 2,7 i ma robić to co ja, to nawet nie mam zamiaru go do niczego przyuczać. Niech wykaże się kreatywnością  :mur:

Prykas odgórny, celnikom mamy bezwzględnie pomagać nawet kosztem swojej roboty. Nie ma narzekania i mówienia proszę przyjść później chyba, że kogoś obsługujemy.

Marjolka                    

No dobra a wiadomo co z osobami na zastępstwo? Dostali normalne umowy czy na zastępstwo?

U nas cisza, nikt nie dostał oferty.

Ogólnie atmosfera robi się napięta przy każdej sytuacji, teraz po premiach. Pewnie po wręczeniu ofert pracy pracownikom byłego UC będzie jeszcze gorzej. Nie winą celników jest ich wynagrodzenie, ale inaczej się narzekało, że celnicy mają więcej, a inaczej to wygląda jak celnik robi to samo a ma ile ma.

02 maja 2017, 17:13
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA14 maja 2008, 21:16

POSTY        21
Dostałam propozycję - starszy kontroler rozliczeń - mnożnik oczywiście 1,61.

02 maja 2017, 17:29
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2015, 13:47

POSTY        157
b17                    

Nie zapomnę koleżanki z paro letnim stażem cieszącej się z 1,61 i przerażeniem celniczki będącej w szoku, że w US nie ma min 2,0. Nie wiem może tam był tyle minimalny mnożnik. Premie osób, które przyszły z UC do US x3-4 w stosunku do naszych.

Wprowadzili cię w błąd. Minimalny mnożnik w SC to 5,0. A minimalna premia to w przeliczeniu 100 000 zł rocznie.

A tak na poważnie, to aż niedobrze się robi czytając te brednie.

02 maja 2017, 17:50
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA07 gru 2015, 07:57

POSTY        2
Zastanawiałem się czy zabrać głos na  tym forum. Jednak wpisy które są epatowaniem nastrojów wśród skarbowców zmusiły mnie do wyrażenia swojej opinii. Nigdzie w krajach {nawet trzeciego świata} w których istnieje minimum demokracji  nie do pomyślenia jest by Państwo tak traktowało pracowników od których zależy ściągalność podatków. W obecnym systemie jest tylu zarządzających idiotów, że skala dyletantyzmu osiągnęła apogeum. Nie można dyskutować z kretynami którzy modernizują administrację skarbową i  którzy nie przepracowali jednego dnia w tej strukturze (nie stosujmy takiego porównania do "modernizatorów" bo  takie porównanie obrazilibyśmy kretynów) . Dlatego państwo polskie można podsumować słowami proroka z PO - Bartłomieja Sienkiewicza ch. d. i kamieni kupa. I

02 maja 2017, 18:25
Początkujący

REJESTRACJA30 kwi 2017, 22:11

POSTY        3
Nocarz                    

tomlazari                    

W US Pń Nowe Miasto są przypadki że ze starszego komisarza dostają propozycję kontrolera skarbowego lub starszego kontrolera skarbowego i to osoby z wieloletnim stażem pracy i doświadczeniem. Niestety w tym Urzędzie  jak zawsze liczą się plecy i lizusy.
Nus i zastępcy mają głęboko w ... dobrych ludzi z wieloletnim stażem i doświadczeniem.

Niestety nie zależy to tylko od pleców, ale od wykształcenia, osoba z średnim może mieć niestety tylko kontrolera skarbowego :(

W tym właśnie cały problem, że w ww.  US osoby z wyższym wykształceniem o wymaganym profilu, wieloletnim stażem i dużą wiedzą,  mające wcześniej od kilku lat starszego komisarza otrzymały propozycję - starszego kontrolera skarbowego  :(  Jak zwykle, żeby uspokoić emocje wszystko odbyło się w pośpiechu przed długim weekendem ...   :wsciekly:

02 maja 2017, 21:10
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 mar 2017, 10:00

POSTY        53
Tylko o co właściwie się spierać, w jednym inspektorzy dostają kontrolera skarbowego, w innym starsi referenci, gdzieniegdzie komisarz to ekspert albo znowu starszy kontroler skarbowy, ale chyba każdy ma 1,61! Więc, najlepiej by każdemu dawali referenta, bo nie wiem z jakiej racji te osoby na wyższych stanowiska mają brać na siebie większe kompetencje odciążające kierownictwo, jak nic za to nie maja!

To jest poronione że ludzie się na to zgadzają. Niby od lat się mówi o waloryzacji stanowisk, ale realia są takie że oni zawsze są w plecy i ledwo nadązają podnosić minimum, w zeszłym roku zrównali każdego do starszego inspektora, w tym do komisarza, a następnych podwyżek prędko raczej nie będzie, ale w kolejce za jakieś dwa lata są starsi komisarze ;)

Więc tym za te złudzenia że coś te wyższe stanowisko przyniesie, w efekcie daje tylko kierownikowi który ma dzięki tym złudzeniom mniej roboty ;)

Ostatnio edytowano 02 maja 2017, 21:34 przez mk13, łącznie edytowano 1 raz

02 maja 2017, 21:24
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 kwi 2017, 10:32

POSTY        212

LOKALIZACJAWrocław
Sz0gun                    

b17                    

Nie zapomnę koleżanki z paro letnim stażem cieszącej się z 1,61 i przerażeniem celniczki będącej w szoku, że w US nie ma min 2,0. Nie wiem może tam był tyle minimalny mnożnik. Premie osób, które przyszły z UC do US x3-4 w stosunku do naszych.

Wprowadzili cię w błąd. Minimalny mnożnik w SC to 5,0. A minimalna premia to w przeliczeniu 100 000 zł rocznie.

A tak na poważnie, to aż niedobrze się robi czytając te brednie.

Brednie to widzę Ty piszesz bo minimalny mnożnik nie był 5,0 więc kłamiesz.
Tak, premia tyle co pensja kolejne kłamstwo.
Więc nie pisz bredni, a coś inteligentnego, bo powtarzasz się za każdym razem, gdy ktoś napisze o wyższych zarobkach celników lub tym, że celnicy wcale nie są wszystkowiedzący ;]

02 maja 2017, 21:32
Początkujący

REJESTRACJA30 kwi 2017, 22:11

POSTY        3
Nie mam jakiegoś parcia na tytuły, które nawet nieciekawie brzmią, ale czy w przyszłości nie będzie to miało odzwierciedlenia w zarobkach, nie wiadomo... Przepisy się zmieniają, władza się zmienia, a spadek o dwa stopnie w dół to jakby degradacja  :wacko:

02 maja 2017, 21:47
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2015, 13:47

POSTY        157
b17                    

Brednie to widzę Ty piszesz bo minimalny mnożnik nie był 5,0 więc kłamiesz.
Tak, premia tyle co pensja kolejne kłamstwo.

Pewnie jeszcze uważasz, że należą ci się jakieś podwyżki, co kolego? Powinni cię skierować na przymusową reedukację do szkoły podstawowej, bo to chyba dość ciężki przypadek gdy dorosły człowiek nie jest wstanie pojąć czegoś takiego jak "sarkazm".

b17                    

Więc nie pisz bredni, a coś inteligentnego

Po co, skoro twoja inteligencja już dawno przyćmiła nas wszystkich?

02 maja 2017, 21:52
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 mar 2017, 10:00

POSTY        53
agenda                    

Nie mam jakiegoś parcia na tytuły, które nawet nieciekawie brzmią, ale czy w przyszłości nie będzie to miało odzwierciedlenia w zarobkach, nie wiadomo... Przepisy się zmieniają, władza się zmienia, a spadek o dwa stopnie w dół to jakby degradacja  :wacko:

I na tym opiera się ten cudowny system, nadziei że kiedyś może będzie lepiej, ale w efekcie lepiej jest tylko tym na górze. Z takim myśleniem jesteśmy w tym miejscu w którym jesteśmy! Spytaj się ludzi którzy od 8 lat dostawali "wirtualne awanse", więcej obowiązków za tą samą kasę, czy im się poprawiło i wyczekali że im coś te awanse dały.

Jakby zamiast śmiesznych akcji w stylu "ostatniego dnia", jeśli już ludzie którzy chcą tu dalej pracować masowo w ramach protestów wystąpili  o zmianę na stanowisko adekwatne do wynagrodzenia szybciej by się stało to realne, bo kto ma niby wam o to zabiegać, kierownik, naczelnik który już ma to na czym już mu zależy? Czyli mniej roboty, więcej kasy do podzielenia dla siebie>?

02 maja 2017, 21:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 99  Następna strona