Bris a jeśli już mowa o kontroli to w przypadku takich automatów jaki masz zakres kontroli? Czy jeśli automaty nie podlegają pod ustawę o grach hazardowych to uważasz, że można z tego VAT zrobić, w sensie przychód w VAT jako różnica między wpłaconymi do automatu pieniędzmi a wypłaconymi? (widziałem takie interpretacje).
Podlegają pod ustawę o grach hazardowych
22 mar 2017, 19:20
Re: Kwiatki reformy KAS
Kolejny "kwiatek" były vice Dyrektor (UKS Lublin) nadal parkuje na miejscu służbowym - a my biedaczki, szaraczki płacimy mleczarzowi
06 kwi 2017, 16:01
bris
Kolejny "kwiatek" były vice Dyrektor (UKS Lublin) nadal parkuje na miejscu służbowym - a my biedaczki, szaraczki płacimy mleczarzowi
Ciekawe, co na to policja? Nikt jeszcze tego nie zgłosił? To tak jakby parkować na miejscu przeznaczonym dla niepełnosprawnych.
08 kwi 2017, 17:14
Jak w Waszych USach wygląda obecnie sprawa zaopatrzenia w materiały biurowe? U nas wszystko jest na wykończeniu, a słyszałem od znajomych, że w niektórych US zaczynają ze swojej kieszeni kupować koszulki, koperty...
____________________________________ „Głowa do góry, najgorsze jeszcze przed nami” Filanther Johnson
12 kwi 2017, 15:25
Ja dziś dostałem mailem PIN i PUK do drukarki w systemie SAFEPRINT z tym że chyba w UKS Kraków (nadawca maila) ale ja pracuję w US na Śląsku i u mnie nie ma jeszcze drukarek na PIN lub kartę...
12 kwi 2017, 16:03
Być może dają Ci dyskretnie znać, że już pracujesz w Krakowie.
12 kwi 2017, 20:57
fruwaj
Ja dziś dostałem mailem PIN i PUK do drukarki w systemie SAFEPRINT z tym że chyba w UKS Kraków (nadawca maila) ale ja pracuję w US na Śląsku i u mnie nie ma jeszcze drukarek na PIN lub kartę...
Drukuj spokojnie. Kurier przywiezie ci wydruki. To taki przykład oszczędności w KAS.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
12 kwi 2017, 21:53
Nic mu kurier nie przywiezie, bo nie zna PIN i PUK i w żaden sposób wydruku nie odbierze
13 kwi 2017, 17:47
Nic śmiesznego. Ja od kilku dni nic nie mogę wydrukować.
13 kwi 2017, 18:02
litera
Nic śmiesznego. Ja od kilku dni nic nie mogę wydrukować.
Wystarczy wykonać piny jednorazowe do odbioru wydruku w postaci kodu paskowego na kopercie zwrotnej. Kurier przyłoży kopertę do skanera a wydruk włoży do środka . Da się ?
13 kwi 2017, 18:05
Brak upoważnień, UCS starcie celniczo-skarbowe, nikt nic nie wie, a fama niesie, że po świętach coś ruszy, 1,5 miesiąca paraliżu, obłęd i nie dowierzanie
14 kwi 2017, 11:41
We Wrocławiu UCS brak jest pieczęci z orłem. Podatnik dostaje goły wydruk postanowienia/decyzji itp., bez pieczątek - także tej osobistej.
14 kwi 2017, 11:53
Doszły mnie plotki (obi błędne), że pracownicy (asystenci) byłych UKS mają zostać pozbawieni dodatku skarbowego za maj (mimo, iż nowe propozycje pracy wchodzą w życie od czerwca). To trochę "dziwne" (eufemizm) bo jest on przyznany zgodnie z art. 40 ust. 1a ustawy o kontroli skarbowej i obowiązuje do dnia zmiany warunków pracy lub wygaśnięcia umowy (w przypadku nieprzyjęcia nowych warunków). Jest nowe rozporządzenie w sprawie dodatków kontrolerskich ale to inna bajka dotycząca US, a asystentów z byłych UKS będzie obowiązywało dopiero po zmianie warunków pracy (1.06.2017 r.).
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
25 maja 2017, 06:42
supersaper
Doszły mnie plotki (obi błędne), że pracownicy (asystenci) byłych UKS mają zostać pozbawieni dodatku skarbowego za maj (mimo, iż nowe propozycje pracy wchodzą w życie od czerwca). To trochę "dziwne" (eufemizm) bo jest on przyznany zgodnie z art. 40 ust. 1a ustawy o kontroli skarbowej i obowiązuje do dnia zmiany warunków pracy lub wygaśnięcia umowy (w przypadku nieprzyjęcia nowych warunków). Jest nowe rozporządzenie w sprawie dodatków kontrolerskich ale to inna bajka dotycząca US, a asystentów z byłych UKS będzie obowiązywało dopiero po zmianie warunków pracy (1.06.2017 r.).