Teraz jest 06 wrz 2025, 04:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Kwiatki reformy KAS 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA09 sty 2016, 19:13

POSTY        84
Post Re: Kwiatki reformy KAS
czere?nia                    

Bris a jeśli już mowa o kontroli to w przypadku takich automatów jaki masz zakres kontroli? Czy jeśli automaty nie podlegają pod ustawę o grach hazardowych to uważasz, że można z tego VAT zrobić, w sensie przychód w VAT jako różnica między wpłaconymi do automatu pieniędzmi a wypłaconymi? (widziałem takie interpretacje).

Podlegają pod ustawę o grach hazardowych  czytaj=--===

22 mar 2017, 19:20
Zaawansowany

REJESTRACJA09 sty 2016, 19:13

POSTY        84
Kolejny "kwiatek" były vice Dyrektor (UKS Lublin) nadal parkuje na miejscu służbowym - a my biedaczki, szaraczki płacimy mleczarzowi :za2:

06 kwi 2017, 16:01
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 sie 2013, 22:12

POSTY        418
bris                    

Kolejny "kwiatek" były vice Dyrektor (UKS Lublin) nadal parkuje na miejscu służbowym - a my biedaczki, szaraczki płacimy mleczarzowi :za2:

Ciekawe, co na to policja? Nikt jeszcze tego nie zgłosił?
To tak jakby parkować na miejscu przeznaczonym dla niepełnosprawnych.

08 kwi 2017, 17:14
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 paź 2016, 12:33

POSTY        29
Jak w Waszych USach wygląda obecnie sprawa zaopatrzenia w materiały biurowe? U nas wszystko jest na wykończeniu, a słyszałem od znajomych, że w niektórych US zaczynają ze swojej kieszeni kupować koszulki, koperty... :mur:

12 kwi 2017, 15:25

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
Ja dziś dostałem mailem PIN i PUK do drukarki w systemie SAFEPRINT z tym że chyba w UKS Kraków (nadawca maila) ale ja pracuję w US na Śląsku i u mnie nie ma jeszcze drukarek na PIN lub kartę... :rotfl:

12 kwi 2017, 16:03
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 lip 2010, 06:47

POSTY        11
Być może dają Ci dyskretnie znać, że już pracujesz w Krakowie. :D

12 kwi 2017, 20:57
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
fruwaj                    

Ja dziś dostałem mailem PIN i PUK do drukarki w systemie SAFEPRINT z tym że chyba w UKS Kraków (nadawca maila) ale ja pracuję w US na Śląsku i u mnie nie ma jeszcze drukarek na PIN lub kartę... :rotfl:

Drukuj spokojnie. Kurier przywiezie ci wydruki. To taki przykład oszczędności w KAS.  :wysmiewacz:

12 kwi 2017, 21:53
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2013, 17:29

POSTY        136
Nic mu kurier nie przywiezie, bo nie zna PIN i PUK i w żaden sposób wydruku nie odbierze :wysmiewacz:

13 kwi 2017, 17:47

REJESTRACJA28 lut 2017, 17:10

POSTY        29
Nic śmiesznego. Ja od kilku dni nic nie mogę wydrukować.

13 kwi 2017, 18:02
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2009, 20:32

POSTY        202
litera                    

Nic śmiesznego. Ja od kilku dni nic nie mogę wydrukować.

Wystarczy wykonać piny jednorazowe do odbioru wydruku w postaci kodu paskowego na kopercie zwrotnej.
Kurier przyłoży kopertę do skanera a wydruk włoży do środka . Da się ?

13 kwi 2017, 18:05
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 wrz 2015, 12:49

POSTY        6
Brak upoważnień, UCS starcie celniczo-skarbowe, nikt nic nie wie, a fama niesie, że po świętach coś ruszy, 1,5 miesiąca paraliżu, obłęd i nie dowierzanie

14 kwi 2017, 11:41
Zaawansowany

REJESTRACJA10 gru 2012, 22:13

POSTY        46
We Wrocławiu UCS brak jest pieczęci z orłem. Podatnik dostaje goły wydruk postanowienia/decyzji itp., bez pieczątek - także tej osobistej.

14 kwi 2017, 11:53
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Doszły mnie plotki (obi błędne), że pracownicy (asystenci) byłych UKS mają zostać pozbawieni dodatku skarbowego za maj (mimo, iż nowe propozycje pracy wchodzą w życie od czerwca). To trochę "dziwne" (eufemizm) bo jest on przyznany zgodnie z art. 40 ust. 1a ustawy o kontroli skarbowej i obowiązuje do dnia zmiany warunków pracy lub wygaśnięcia umowy (w przypadku nieprzyjęcia nowych warunków). Jest nowe rozporządzenie w sprawie dodatków kontrolerskich ale to inna bajka dotycząca US, a asystentów z byłych UKS będzie obowiązywało dopiero po zmianie warunków pracy (1.06.2017 r.).

25 maja 2017, 06:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA28 paź 2016, 06:59

POSTY        59
supersaper                    

Doszły mnie plotki (obi błędne), że pracownicy (asystenci) byłych UKS mają zostać pozbawieni dodatku skarbowego za maj (mimo, iż nowe propozycje pracy wchodzą w życie od czerwca). To trochę "dziwne" (eufemizm) bo jest on przyznany zgodnie z art. 40 ust. 1a ustawy o kontroli skarbowej i obowiązuje do dnia zmiany warunków pracy lub wygaśnięcia umowy (w przypadku nieprzyjęcia nowych warunków). Jest nowe rozporządzenie w sprawie dodatków kontrolerskich ale to inna bajka dotycząca US, a asystentów z byłych UKS będzie obowiązywało dopiero po zmianie warunków pracy (1.06.2017 r.).

Plotka

25 maja 2017, 07:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 60 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona