Jaka jest definicja globalizacji? - Śmierc księżnej Diany. - Jak to? - To proste: angielska księżniczka z egipskim kochankiem rozwala sie we francuskim tunelu, w niemieckim samochodzie z holenderskim silnikiem prowadzonym przez Belga, upitego szkocką whisky, goniona przez włoskich paparazzi na japońskich motorach. I dostajesz te informacje od Amerykanów używajac technologii Billa Gatesa, którą i tak ukradliśmy Japończykom, do tego czytasz to najprawdopodobniej na klonie IBM używajacym scalakow z Tajwanu i monitorze z Korei, zlożonym przez ludzi z Bangladeszu w fabryce w Singapurze, przewożonym ciężarówkami kierowanymi przez Hindusow, porywanymi przez Indonezyjczykow, rozładowanymi przez Sycylijczykow, przemyconymi przez Meksykanów i ostatecznie sprzedanym tobie. A to wszystko masz wytłumaczone po polsku I to jest bracie globalizacja.
____________________________________ <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->United Road, take me home To the place, I belong; To Old Trafford, to see United; Take me home, United road<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->
20 wrz 2007, 06:33
Kilka haseł z wrześniowego happeningu Młodych Demokratów przed siedzibą NFZ:
"Przełóż zawał na luty"
"Zaplanuj raka na styczeń "
I hasła felietonisty GW pokazujące bezsens promowania usług medycznych:
"Jeśli dasz sobie uciąć nogę w tym miesiącu , zrobimy to za pół ceny"
"Jeśli dasz sobie uciąć jedną nogę , amputacja drugiej gratis"
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
20 wrz 2007, 20:26
Chrish
Szybki quiz - Kto to powiedział?
<!--coloro:#3333FF--><span style="color:#3333FF"><!--/coloro-->1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem 2. Nie będzie koalicji z Samoobrona 3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. 4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy. 5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS 6. V-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w wiezieniu działaczy opozycji w latach 70 7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań. 8. Wprowadzimy szybko niższe podatki. 9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa. 11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD. 12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje. 13. Pomożemy Stoczni (UE żąda zwrotu 4 mld). 14. Zredukujemy administrację państwową 15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR.<!--colorc--></span><!--/colorc-->
Dla ułatwienia jeszcze: * Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... ( z 10 VII 2006) * ZASADY ZOBOWIĄZUJĄ
Ile można wałkować to samo: w mailach, na portalach, sms-ach itp. Myślę, że to jeszcze dodatkowo zmobilizuje elektorat PiS bo przypomina małą nagonkę a na dodatek to nie jest śmieszne.
21 wrz 2007, 07:39
Kultura firmy
Dostałekm to od kogoś dawno temu i to jest super!!
Umieść 5 szympansów w jednym pokoju.
Zawieś banana przy suficie i ustaw drabinę pozwalającą dotrzeć do banana.
Upewnij się ze nie ma innego sposobu by schwytać banana.
Zainstaluj system , który będzie miał za zadanie wylać lodowata wodę w całym pomieszczeniu (oczywiście przez sufit) jak tylko któryś z szympansów zacznie wchodzić po drabinie.
Szympansy szybko się nauczą , że nie należy wdrapywać się na drabinę.
Po jakimś czasie wyłącz system "polewania lodowatą wodą".
Teraz zastąp jednego z szympansów na nowego.
Ten ostatni wejdzie po drabinie i nie wiedząc czemu dostanie w****ol od innych.
Zastąp jeszcze jednego ze starych szympansów nowym.
Ten tez dostanie w****ol, i to szympans n° 6 (ten , który był przed nim wprowadzony) będzie bil najmocniej.
Kontynuuj wymianę starych szympansów na nowych aż będą sami nowi.
Zauważysz ze żaden z nich nie będzie się starał wchodzić na drabinę, a jeżeli trafi się jeden który o tym choćby pomyśli to na pewno dostanie w****ol od pozostałych. Najgorsze jest to ze żaden z nich nie wie dlaczego.
Tak tez rodzi się funkcjonowanie i kultura firmy.
Teraz wiesz jaki jest proces, dlaczego przyśpiesza się wymianę "dinozaurów" na "młodych", dlaczego nie dostaniesz banana, i dlaczego twój współpracownik staje się twoim najgorszym wrogiem!
Dapa dzięki )
21 wrz 2007, 19:00
Pikaś
<!--quoteo(post=15520:date=21. 09. 2007 g. 06:58:name=Chrish)--><div class='quotetop'>(Chrish @ 21. 09. 2007 g. 06:58) [snapback]15520[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Szybki quiz - Kto to powiedział? Dla ułatwienia jeszcze: * Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... ( z 10 VII 2006) * ZASADY ZOBOWIĄZUJĄ
Ile można wałkować to samo: w mailach, na portalach, sms-ach itp. Myślę, że to jeszcze dodatkowo zmobilizuje elektorat PiS bo przypomina małą nagonkę a na dodatek to nie jest śmieszne. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Dla Praktyka i Zoltara to coś, co najlepiej potrafią, więc nie pozbawiaj Ich tej pszyjemności. (Ciekawe czy Praktyk poleci mi słownik ortograficzny) :czytaj:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
21 wrz 2007, 19:14
Takich małych prowokatorów to ci u nas ostatnio na tej stronie dostatek !!! <_< To wrodzone ? Nabyte ? Wyuczone ? Od kogo ? Od PiS- u, PO, LiD, SO, LPR ? Ciekawe ? :Ucz się! Ucz ! Nauka to potęgi klucz !! :czytaj:
Ostatnio edytowano 21 wrz 2007, 21:15 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz
21 wrz 2007, 21:10
praktyk1945
Takich małych prowokatorów to ci u nas ostatnio na tej stronie dostatek !!! <_< To wrodzone ? Nabyte ? Wyuczone ? Od kogo ? Od PiS- u, PO, LiD, SO, LPR ? Ciekawe ? :Ucz się! Ucz ! Nauka to potęgi klucz !! :czytaj:
Praktyk, z pełnym szacunkiem do wieku (ponoś jesteś starszy niż węgiel), ten post nosi tytuł „Pośmiejmy się”. Tu zamieszczamy dowcipy, anegdoty, śmieszne opowiadania itp. Gdy je czytamy, wywołują uśmiech na twarzy, a niektóre bawią nas do łez. Wiem, że lubisz pisać, ale zapominasz gdzie, co i po co piszesz. Co prawda moje doświadczenia w zawodzie lekarza są raczej małe (przebadałam kilkanaście dziewczynek będąc przedszkolakiem), lecz mam wrażenie, że to skleroza, jak w tym kawale:
Przychodzi Praktyk do lekarza i mówi Panie doktorze, mam sklerozę. Lekarz – od kiedy Praktyk – a co od kiedy
Może już się nie ucz, lecz staraj się nie zapomnieć tego czego się nauczyłeś…
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
21 wrz 2007, 22:04
zielonka
<!--quoteo(post=15538:date=21. 09. 2007 g. 21:10:name=praktyk1945)--><div class='quotetop'>(praktyk1945 @ 21. 09. 2007 g. 21:10) [snapback]15538[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Takich małych prowokatorów to ci u nas ostatnio na tej stronie dostatek !!! To wrodzone ? Nabyte ? Wyuczone ? Od kogo ? Od PiS- u, PO, LiD, SO, LPR ? Ciekawe ? :Ucz się! Ucz ! Nauka to potęgi klucz !! :czytaj:
Praktyk, z pełnym szacunkiem do wieku (ponoś jesteś starszy niż węgiel), ten post nosi tytuł „Pośmiejmy się”. Tu zamieszczamy dowcipy, anegdoty, śmieszne opowiadania itp. Gdy je czytamy, wywołują uśmiech na twarzy, a niektóre bawią nas do łez. Wiem, że lubisz pisać, ale zapominasz gdzie, co i po co piszesz. Co prawda moje doświadczenia w zawodzie lekarza są raczej małe (przebadałam kilkanaście dziewczynek będąc przedszkolakiem), lecz mam wrażenie, że to skleroza, jak w tym kawale:
Przychodzi Praktyk do lekarza i mówi Panie doktorze, mam sklerozę. Lekarz – od kiedy Praktyk – a co od kiedy
Może już się nie ucz, lecz staraj się nie zapomnieć tego czego się nauczyłeś… <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Zielonka ! Z moją pamięcią nie jest ta źle, jak z Twoją. Stosuję zasadę ! Nie zaczepiam nikogo pierwszy ! Odpowiadam tylko na zaczepki ! Możesz sprawdzić !Czytać to jeszcze nie zapomniałem. Kto znowu mnie zaczepił? Ty także. Uwagi to zwracaj wszystkim ! Tym młodszym również. A może przede wszystkim. O sobie też nie zapominaj (może już skleroza). Ja też mam wrażenie, że to 'skleroza", jak w tym kawale :
Przychodzi Zielonka do lekarza i mówi : Panie doktorze jestem zielony! Lekarz - To widać ! Zielonka - A co widać ? Od kiedy ?
PS. I staraj się nie zapominać ! Mam nadzieję, że kontynuacji nie będzie ! - Z Twojej strony. :nonono: Z mojej także ! :piwo: Wszysto zależy od Ciebie i od innych ( też młodszych) również. :stop:
21 wrz 2007, 23:41
Komunikat na stronie MF. Ten z okazji "Dnia Służby Celnej " - końcówka :
Cyt. "W Katedrze Polowej z okazji "Dnia Służby Celnej" koncelebrowana była Msza Święta, której przewodniczyła Biskup Polowy Wojska Polskiego Generał Dywizji Tadeusz Płoski."
21.09.2007 17:26
PS. Ciekawe, kiedy to sprostują? Kobieta, biskup i generał dywizji ? Imię i nazwisko jakby męskie ? Widać, że w MF wszystko mogą. Nawet zmieniać płeć !!! I to biskupowi... Może na "rozkaz" OTR ?
22 wrz 2007, 20:07
Po co od razu doszukiwać się cudów. Może tylko kocha inaczej.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 22 wrz 2007, 20:21 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
22 wrz 2007, 20:21
dapa
z milanem obiecałem sie nie kopać. Ale kominiarz Tobie tego nie obiecałem...
Obiecałeś też przestrzegać regulamin obowiązujący na forum logując się tutaj. Gdzie w Twoim poście jest coś na temat tego topicu :nonono: Zapraszam na priv.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
22 wrz 2007, 21:24
<a href="http://www.ffk-wilkinson.com/" target="_blank">Urocza walka o pocałunki kobiety</a>
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
22 wrz 2007, 21:40
Da sie ustawic tak na forum, zeby odrazu 1 z brzegu były NOWE posty???