WLOMAR17 I GRISELDA - podpisuję się oburącz pod Waszymi apelami - oby zostały wysłuchane
15 mar 2017, 15:48
Re: Uwagi do forum
To może całkiem zabrońmy humoru politycznego? Wiadomo,że to co jednych rozbawi to drugi oburzy. Może też przestańmy dowcipkować o blondynkach, teściowych itp itd... Nie presadzacie czasem? Humor to humor. Bardziej lub mniej śmieszny - jest na to miejsce i nie ma potrzeby robić wyjątków. Takie jest moje zdanie. Wymagane jest tylko elementarne poczucie humoru. Co do wątków politycznych - nie mam zdania. Ale nie chcę? Nie czytam. I tyle.
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
15 mar 2017, 17:40
Griselda
Ale byłabym wdzięczna, gdyby humor polityczny miał osobny wątek, a nie był wrzucany do "pośmiejmy się".
Griselda a w takim razie z czego można się śmiać na legalu? Polityka to - czy chcemy czy nie - część naszego życia, otacza nas coraz szczelniej, przez co sama się prosi, żeby i z niej czasem pożartować...
15 mar 2017, 20:13
Nie ma nie-polityki - wszystko jest polityką. /Thomas Mann/
„Człowiekiem jestem; nic co ludzkie nie jest mi obce”. Homo sum; humani nihil a me alienum puto. (łac.) /Publius Terentius Afer (Terencjusz)/
Nie samym chlebem człowiek żyje. (Ewangelia wg św. Mateusza, Mt 4,1-11).
Odnosiłem się już kiedyś do podobnych zarzutów. Forum, co do zasady, jest forum dyskusyjnym - zgoda. Tylko dlaczego nie ma dyskusji również w wątkach niepolitycznych?... "Kącik sportowy? Nieciekawy? Nie widzę żadnej polemiki. A "kącik patriotyczny?" Historia? Etyka, moralność, obyczaje? Piosenka jest dobra na wszystko?
Ocena okresowa członka korpusu służby cywilnej Autor: Nadir 09 lis 2010 21:11 viewtopic.php?f=6&t=2081 Podobnie
Rozumiem, że w takim gorącym okresie wszystkich najbardziej interesują KAS i to do tego stopnia, że nawet śmiać się nie bardzo chce. Mnie interesuje co należy zrobić w z wnioskami PIT-OP? Pytało o to Agagugu. viewtopic.php?p=154404#p154404 Odpowiedzi brak Notabene tych czytających temat "Pośmiejmy się" jest nawet wielu, ale już tych piszących, to jakoś mało...
Jeśli na stronie głównej temat "schował się", to wystarczy wejść na STRONA GŁÓWNA FORUM i wybrać właściwy dział, np. » MINISTERSTWO FINANSÓW albo » IZBY I URZĘDY SKARBOWE. czy »SŁUŻBA CYWILNA
Trochę czasu to zajmie - zgoda, ale przecież bywa, że ktoś szuka czegoś co było w temacie, który nie był odświeżany od kilku tygodni czy miesięcy. Wówczas w wyszukiwarce trzeba wpisać poszukiwaną frazę, np. *jpk*. Taki przykład z życia, kiedy koleżanka pytała mnie jak znaleźć posta dotyczącego chyba właśnie "jpk".
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
15 mar 2017, 20:34
Czy naprawdę nie widzicie że koledzy wklejają hurtowo w ciągu 40 minut 7 artykułów w tych konkretnych tematach. Właściwie to jest poprostu spam jestem przekonany że nawet sami tych artykułów nie znajdują. I właśnie dlatego nie ma odpowiedzi w innych tematach. Ktoś wchodzi widzi pierwsze 6 tematów a tam nie ma o czym dyskutować. Nikt nie grzebie w forum tylko patrzy na pierwsze tematy, ludzie są zmęczeni tymi wątkami. Oddzielny dział Polityka załatwiłby sprawę. To jest forum skarbowców a większości tematów na forum udzielają się byli skarbowcy, piszę udzielają bo to nie jest dyskusja.
15 mar 2017, 21:45
espina
Griselda
Ale byłabym wdzięczna, gdyby humor polityczny miał osobny wątek, a nie był wrzucany do "pośmiejmy się".
Griselda a w takim razie z czego można się śmiać na legalu? Polityka to - czy chcemy czy nie - część naszego życia, otacza nas coraz szczelniej, przez co sama się prosi, żeby i z niej czasem pożartować...
Każdy ma inne poczucie humoru i śmieszą go inne rzeczy. Może źle podeszłam do tej kwestii. Tak najbardziej to denerwują mnie długo ładujące się obrazki, a żarty polityczne jakoś zawsze są tylko obrazkowe, nie przypominam sobie tekstowych. Gdy klikam na link "nieprzeczytany post", to na stronach zawierających obrazki ląduję zawsze na tych dawno wklejonych i długo ładujących się obrazkach (na forum zaglądam w pracy lub na komórce). Np. zalew memów z Wałęsą - to było śmieszne na początku, ale ten sam żart, tylko ze zmianą tła, szybko staje się nudny. To może dam przykład niepolityczny - żarty o Chucku Norrisie też się w końcu znudziły - po prostu, co za dużo to niezdrowo. W zasadzie podział wątków na humor tekstowy i obrazkowy byłby dla mnie lepszy, bez względu na tematykę.
Nadir
Nie ma nie-polityki - wszystko jest polityką. /Thomas Mann/
Jeszcze jako dziecko słuchałam w radiu audycji publicystycznych. Niestety z biegiem czasu słuchanie polityków stawało się coraz trudniejsze do zniesienia (do czego przyczyniły się media skracając czas trwania audycji - nie da się powiedzieć nic sensownego w 1 minutę, wiec politycy starają się "zabłysnąć" w sposób sensu pozbawiony). W tej chwili dyskusje polityczne są walką dwóch przeciwstawnych "armii", najczęściej bazując na kwestiach personalnych a nie merytorycznych. Takich dyskusji unikam.
Nadir
Odnosiłem się już kiedyś do podobnych zarzutów. Forum, co do zasady, jest forum dyskusyjnym - zgoda. Tylko dlaczego nie ma dyskusji również w wątkach niepolitycznych?... "Kącik sportowy? Nieciekawy? Nie widzę żadnej polemiki. A "kącik patriotyczny?" Historia? Etyka, moralność, obyczaje? Piosenka jest dobra na wszystko?
Ja zaglądam do wątków, które mnie interesują, a wypowiadam się tam, gdzie mam coś do powiedzenia. Forum zaczęłam odwiedzać, po wdrożeniu SSP, jako ostatniej deski ratunku z tą aplikacją...
Nadir
Notabene tych czytających temat "Pośmiejmy się" jest nawet wielu, ale już tych piszących, to jakoś mało...
Nigdy nie potrafiłam, ani opowiadać, ani nawet spamiętać kawałów
16 mar 2017, 08:34
Mam pytanie do Inspektora - czy to jest jeszcze forum skarbowców?
16 mar 2017, 08:54
Griselda
A ja niemal każdą sytuację potrafię spuentować żartem.
Już taką bujną mam wyobraźnię! Czasami mam z tym kłopot w pracy, bo nie zawsze moje dobre intencje są odczytywane właściwie...
Griselda
Ja zaglądam do wątków, które mnie interesują, a wypowiadam się tam, gdzie mam coś do powiedzenia.
Też mam tak samo!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
16 mar 2017, 19:24
Oksymoron
Mam pytanie do Inspektora - czy to jest jeszcze forum skarbowców?
Nie! Krasnoludków! Problem z kojarzeniem rzeczywistości? Kogo to miałoby być forum - lemingów i innych przydupasów łaszących się do wszelkiej władzy: od komuszej do pomiotów i w zaciszach szyderczo śmiejących się z tych ciemnych pisiorów!
17 mar 2017, 23:10
Griselda
Nadir
A ja niemal każdą sytuację potrafię spuentować żartem.
Już taką bujną mam wyobraźnię! Czasami mam z tym kłopot w pracy, bo nie zawsze moje dobre intencje są odczytywane właściwie...
Ja mam podobnie A że moja kierowniczka jest osobą totalnie zakompleksioną i poczucie humoru ma na poziomie kreta na Żuławach, to wiadomo... Trochę mi się potem obrywa
18 mar 2017, 22:48
Oksymoron
Początkujący REJESTRACJA 28 maja 2009 18:09 POSTY 4 Mam pytanie do Inspektora - czy to jest jeszcze forum skarbowców?
Mam pytanie do Oksymorona - czy 4 posty w ciągu 8 lat to jeszcze forumowicz czy tylko czytacz postów?
Sorki Inspektorze, że Cię wyręczam w odpowiedzi.
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
21 mar 2017, 19:55
Napisanych tysiące postów w tym większość o polityce (rzekłbym że znaczna) to jeszcze forumowicz skarbowiec czy działacz polityczny?
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
22 mar 2017, 06:27
Badman
Oksymoron
Początkujący REJESTRACJA 28 maja 2009 18:09 POSTY 4 Mam pytanie do Inspektora - czy to jest jeszcze forum skarbowców?
Mam pytanie do Oksymorona - czy 4 posty w ciągu 8 lat to jeszcze forumowicz czy tylko czytacz postów? :wysmiewacz:
Sorki Inspektorze, że Cię wyręczam w odpowiedzi. 3mmsie--
Lepszy czytacz postów i skarbowiec niż aktywny nieskarbowiec (może nawet spierający się ze skarbówką) pisujący różne nieskarbowe rzeczy.
22 mar 2017, 08:16
espina
Właśnie. Albo zastanowić się dokąd ten świat zmierza...
Ale dla niektórych skarbowców - jak wynika z niektórych postów - to nieistotne.
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein