Teraz jest 05 wrz 2025, 22:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1054 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 76  Następna strona
Uwagi do forum 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA19 kwi 2013, 12:41

POSTY        120
Post Re: Uwagi do forum
WLOMAR17 I GRISELDA - podpisuję się oburącz pod Waszymi apelami - oby zostały wysłuchane

15 mar 2017, 15:48
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
To może całkiem zabrońmy humoru politycznego? Wiadomo,że to co jednych rozbawi to drugi oburzy. Może też przestańmy dowcipkować o blondynkach, teściowych itp itd... Nie presadzacie czasem? Humor to humor. Bardziej lub mniej śmieszny - jest na to miejsce i nie ma potrzeby robić wyjątków. Takie jest moje zdanie. Wymagane jest tylko elementarne poczucie humoru.
Co do wątków politycznych - nie mam zdania. Ale nie chcę? Nie czytam. I tyle.

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

15 mar 2017, 17:40
Znawca

REJESTRACJA30 cze 2009, 07:30

POSTY        169
Griselda                    

Ale byłabym wdzięczna, gdyby humor polityczny miał osobny wątek, a nie był wrzucany do "pośmiejmy się".

Griselda a w takim razie z czego można się śmiać na legalu? Polityka to - czy chcemy czy nie - część naszego życia, otacza nas coraz szczelniej, przez co sama się prosi, żeby i z niej czasem pożartować...

15 mar 2017, 20:13
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Nie ma nie-polityki - wszystko jest polityką.
/Thomas Mann/

„Człowiekiem jestem; nic co ludzkie nie jest mi obce”.
Homo sum; humani nihil a me alienum puto. (łac.)
/Publius Terentius Afer (Terencjusz)/

Nie samym chlebem człowiek żyje.
(Ewangelia wg św. Mateusza, Mt 4,1-11).

Odnosiłem się już kiedyś do podobnych zarzutów.
Forum, co do zasady, jest forum dyskusyjnym - zgoda.
Tylko dlaczego nie ma dyskusji również w wątkach niepolitycznych?...
"Kącik sportowy? Nieciekawy? Nie widzę żadnej polemiki.
A "kącik patriotyczny?"
Historia?
Etyka, moralność, obyczaje?
Piosenka jest dobra na wszystko?

A tyle wątków bez odpowiedzi: search.php?search_id=unanswered
Na przykład taki: Dzień powszedni w naszej pracy
Autor: Nadir

23 maja 2010 11:46
viewtopic.php?f=10&t=1879
Do dziś zero odzewu :(

Ocena okresowa członka korpusu służby cywilnej
Autor: Nadir

09 lis 2010 21:11
viewtopic.php?f=6&t=2081
Podobnie

Rozumiem, że w takim gorącym okresie wszystkich najbardziej interesują KAS i to do tego stopnia, że nawet śmiać się nie bardzo chce.
Mnie interesuje co należy zrobić w z wnioskami PIT-OP? Pytało o to Agagugu.
viewtopic.php?p=154404#p154404
Odpowiedzi brak ;)
Notabene tych czytających temat "Pośmiejmy się" jest nawet wielu, ale już tych piszących, to jakoś mało...

Jeśli na stronie głównej temat "schował się", to wystarczy wejść na STRONA GŁÓWNA FORUM i wybrać właściwy dział, np.
» MINISTERSTWO FINANSÓW
albo
» IZBY I URZĘDY SKARBOWE.
czy
»SŁUŻBA CYWILNA

Trochę czasu to zajmie - zgoda, ale przecież bywa, że ktoś szuka czegoś co było w temacie, który nie był odświeżany od kilku tygodni czy miesięcy. Wówczas w wyszukiwarce trzeba wpisać poszukiwaną frazę, np. *jpk*. Taki przykład z życia, kiedy koleżanka pytała mnie jak znaleźć posta dotyczącego chyba właśnie "jpk".

15 mar 2017, 20:34
Zaawansowany

REJESTRACJA10 gru 2015, 08:03

POSTY        68
Czy naprawdę nie widzicie że koledzy wklejają hurtowo w ciągu 40 minut 7 artykułów w tych konkretnych tematach. Właściwie to jest poprostu spam jestem przekonany że nawet sami tych artykułów nie znajdują. I właśnie dlatego nie ma odpowiedzi w innych tematach. Ktoś wchodzi widzi pierwsze 6 tematów a tam nie ma o czym dyskutować. Nikt nie grzebie w forum tylko patrzy na pierwsze tematy, ludzie są zmęczeni tymi wątkami. Oddzielny dział Polityka załatwiłby sprawę. To jest forum skarbowców a większości tematów na forum udzielają się byli skarbowcy, piszę udzielają bo to nie jest dyskusja.

15 mar 2017, 21:45
Zaawansowany

REJESTRACJA24 cze 2016, 14:22

POSTY        32
espina                    

Griselda                    

Ale byłabym wdzięczna, gdyby humor polityczny miał osobny wątek, a nie był wrzucany do "pośmiejmy się".

Griselda a w takim razie z czego można się śmiać na legalu? Polityka to - czy chcemy czy nie - część naszego życia, otacza nas coraz szczelniej, przez co sama się prosi, żeby i z niej czasem pożartować...

Każdy ma inne poczucie humoru i śmieszą go inne rzeczy. Może źle podeszłam do tej kwestii. Tak najbardziej to denerwują mnie długo ładujące się obrazki, a żarty polityczne jakoś zawsze są tylko obrazkowe, nie przypominam sobie tekstowych. Gdy klikam na link "nieprzeczytany post", to na stronach zawierających obrazki ląduję zawsze na tych dawno wklejonych i długo ładujących się obrazkach (na forum zaglądam w pracy lub na komórce). Np. zalew memów z Wałęsą - to było śmieszne na początku, ale ten sam żart, tylko ze zmianą tła, szybko staje się nudny. To może dam przykład niepolityczny - żarty o Chucku Norrisie też się w końcu znudziły - po prostu, co za dużo to niezdrowo.
W zasadzie podział wątków na humor tekstowy i obrazkowy byłby dla mnie lepszy, bez względu na tematykę.

Nadir                    

Nie ma nie-polityki - wszystko jest polityką.
/Thomas Mann/

Jeszcze jako dziecko słuchałam w radiu audycji publicystycznych. Niestety z biegiem czasu słuchanie polityków stawało się coraz trudniejsze do zniesienia (do czego przyczyniły się media skracając czas trwania audycji - nie da się powiedzieć nic sensownego w 1 minutę, wiec politycy starają się "zabłysnąć" w sposób sensu pozbawiony). W tej chwili dyskusje polityczne są walką dwóch przeciwstawnych "armii", najczęściej bazując na kwestiach personalnych a nie merytorycznych. Takich dyskusji unikam.

Nadir                    

Odnosiłem się już kiedyś do podobnych zarzutów.
Forum, co do zasady, jest forum dyskusyjnym - zgoda.
Tylko dlaczego nie ma dyskusji również w wątkach niepolitycznych?...
"Kącik sportowy? Nieciekawy? Nie widzę żadnej polemiki.
A "kącik patriotyczny?"
Historia?
Etyka, moralność, obyczaje?
Piosenka jest dobra na wszystko?

Ja zaglądam do wątków, które mnie interesują, a wypowiadam się tam, gdzie mam coś do powiedzenia. Forum zaczęłam odwiedzać, po wdrożeniu SSP, jako ostatniej deski ratunku z tą aplikacją...

Nadir                    

Notabene tych czytających temat "Pośmiejmy się" jest nawet wielu, ale już tych piszących, to jakoś mało...

Nigdy nie potrafiłam, ani opowiadać, ani nawet spamiętać kawałów ;)

16 mar 2017, 08:34
Początkujący

REJESTRACJA28 maja 2009, 18:09

POSTY        5
Mam pytanie do Inspektora - czy to jest jeszcze forum skarbowców?

16 mar 2017, 08:54
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Griselda                    

A ja niemal każdą sytuację potrafię spuentować żartem.

Już taką bujną mam wyobraźnię!  ;)
Czasami mam z tym kłopot w pracy, bo nie zawsze moje dobre intencje są odczytywane właściwie...

Griselda                    

Ja zaglądam do wątków, które mnie interesują, a wypowiadam się tam, gdzie mam coś do powiedzenia.

Też mam tak samo! :piwo:

16 mar 2017, 19:24

REJESTRACJA19 lut 2008, 14:23

POSTY        429
Oksymoron                    

Nie! Krasnoludków! Problem z kojarzeniem rzeczywistości? Kogo to miałoby być forum - lemingów i innych przydupasów łaszących się do wszelkiej władzy: od komuszej do pomiotów i w zaciszach szyderczo śmiejących się z tych ciemnych pisiorów!

17 mar 2017, 23:10
Znawca

REJESTRACJA29 paź 2015, 19:14

POSTY        100
Griselda                    

Nadir                    

A ja niemal każdą sytuację potrafię spuentować żartem.

Już taką bujną mam wyobraźnię!  
Czasami mam z tym kłopot w pracy, bo nie zawsze moje dobre intencje są odczytywane właściwie...

Ja mam podobnie :lol:
A że moja kierowniczka jest osobą totalnie zakompleksioną i poczucie humoru ma na poziomie kreta na Żuławach, to wiadomo...
Trochę mi się potem obrywa  :D

18 mar 2017, 22:48
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Oksymoron                    

Początkujący
REJESTRACJA 28 maja 2009 18:09
POSTY  4

Mam pytanie do Oksymorona - czy 4 posty w ciągu 8 lat to jeszcze forumowicz czy tylko czytacz postów?  :wysmiewacz:

Sorki Inspektorze, że Cię wyręczam w odpowiedzi.  3mmsie--

21 mar 2017, 19:55
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie
Napisanych tysiące postów w tym większość o polityce (rzekłbym że znaczna) to jeszcze forumowicz skarbowiec czy działacz polityczny?  :dokuczacz:

22 mar 2017, 06:27
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 paź 2016, 10:48

POSTY        133
Badman                    

Oksymoron                    

Początkujący
REJESTRACJA 28 maja 2009 18:09
POSTY  4

Mam pytanie do Oksymorona - czy 4 posty w ciągu 8 lat to jeszcze forumowicz czy tylko czytacz postów?  :wysmiewacz:

Sorki Inspektorze, że Cię wyręczam w odpowiedzi.  3mmsie--

Lepszy czytacz postów i skarbowiec niż aktywny nieskarbowiec (może nawet spierający się ze skarbówką) pisujący różne nieskarbowe rzeczy.

22 mar 2017, 08:16
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
espina                    

Griselda a w takim razie z czego można się śmiać na legalu?
Polityka to - czy chcemy czy nie - część naszego życia, otacza nas coraz szczelniej, przez co sama się prosi, żeby i z niej czasem pożartować...

Właśnie. Albo zastanowić się dokąd ten świat zmierza...

Ale dla niektórych skarbowców - jak wynika z niektórych postów - to nieistotne.

22 mar 2017, 19:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1054 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 76  Następna strona