Teraz jest 08 wrz 2025, 09:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 79  Następna strona
SSP 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2006, 17:32

POSTY        79
Post Re: SSP
Kotkot                    

Mam pytanie odnośnie KP w SSP. Otóż niedawno podatnik złożył zawiadomienie o tym iż wznawia działalność po przerwie spowodowanej przebywaniem na świadczeniu rehabilitacyjnym. Czy taki dokument potrzebuje jakiejś specjalnej obróbki w SSP? Bo widnieje w moich zadaniach że jest taka korespondencja, ale nie mam za bardzo do czego go powiązać. Wydaje mi się, że "zawieszenie" działalności nie było zgłoszone jako typowe zawieszenie. Co w tej sytuacji zrobić? Ręcznie dodać okres zawieszenia?

Jak wznawia z ceidg to nic nie robisz, jak zawiesza to tez chyba nic (sprawdzę  gdy zawiesza to dam znać). Jak przerwa to ręcznie wprowadzasz zawieszenia.

05 gru 2016, 21:13
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 13:02

POSTY        220
potwierdzam, że to co z CEIDG leci z automatu, natomiast krótsze przerwy (nie zawieszenia) trzeba zrobić ręcznie - jest chyba opis w podręczniku jak i gdzie to się wykonuje

06 gru 2016, 11:26
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 lip 2016, 07:41

POSTY        34
misiekp                    

potwierdzam, że to co z CEIDG leci z automatu, natomiast krótsze przerwy (nie zawieszenia) trzeba zrobić ręcznie - jest chyba opis w podręczniku jak i gdzie to się wykonuje

Dziękuje bardzo za odpowiedź. Już wszystko znalazłam, chodziło mi właśnie o to czy te przerwy to ręcznie się wprowadza i tak faktycznie jest. W książce była tylko jedna linijka na ten temat, że trzeba wejść w teczkę podmiotu ale nic konkretnie. Nie wiedziałam gdzie to znaleźć, ale w końcu się udało.

06 gru 2016, 12:31
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 wrz 2010, 14:18

POSTY        12
Mam pytanko.
w zadaniach w ssp wyskoczyło mi coś takiego:
konwersja z Hurtowni
oraz UWAGA: Deklaracja może być powiązana ze storno innej deklaracji w POLTAX 2B. Sprawdź księgowania i uzupełnij wymagane dane.
Czy ktoś z was miał takie ciekawe zadanie i ma pomysł jak to rozwiązać?

28 gru 2016, 08:48
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA07 sty 2013, 14:08

POSTY        22
lubas                    

Mam pytanko.
w zadaniach w ssp wyskoczyło mi coś takiego:
konwersja z Hurtowni
oraz UWAGA: Deklaracja może być powiązana ze storno innej deklaracji w POLTAX 2B. Sprawdź księgowania i uzupełnij wymagane dane.
Czy ktoś z was miał takie ciekawe zadanie i ma pomysł jak to rozwiązać?

Możesz posiłkować się systemową "Pomocą". Piszą tam o zadaniu typu "Ręczna konwersja z hurtowni", które generuje się w przypadku, gdy zainicjowana wcześniej przez użytkownika SSP konwersja wskazanego dokumentu z POLTAX do SSP nie zakończyła się poprawnie. Zadanie powstaje, gdy system SSP rozpoznał w konwertowanym dokumencie brak lub błąd w istotnych danych dokumentu. Zadanie jest przypisane do użytkownika, który zainicjował konwersję dokumentu.
Zalecają aby w takim przypadku: Użytkownik uzupełnia brakujące lub poprawia błędne dane w trybie manualnym, posiłkując się danymi podatnika w SSP, SZD oraz POLTAX. Po zakończeniu procesu poprawy jakości danych użytkownik zamyka zadanie.
Poza tym ta uwaga, którą system wygenerował też wskazuje, co należy zweryfikować i gdzie ewentualnie są nieprawidłowości.
Nie wiem czy Ci to ułatwi rozwiązanie problemu ale może.

28 gru 2016, 12:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2009, 07:33

POSTY        72
Witam Koleżanki i Kolegów w tym pięknym 2017 roku. Z racji że w ramach prezentu na 2017 dostałem do wprowadzania SD-3/SD-Z2/PCC-3 do spp to mam małe pytanko:
Da się kopiować treść zeznania SD-3/SD-Z2 ? wiem że całą deklarację się da ale wtedy mi się też kopiuje nr UNP itd. a chce skopiować tylko dane szczegółowe. Jest w ogóle taka możliwość ? Załóżmy że jest 5 zeznań podatkowych SD-3 z taką samą treścią. Czy wy wprowadzacie każdą czy kopiujecie w jakiś sposób tak jak kiedyś w poltaxie się dało ?

02 sty 2017, 08:23
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2009, 17:46

POSTY        119
luczadoreq                    

Witam Koleżanki i Kolegów w tym pięknym 2017 roku. Z racji że w ramach prezentu na 2017 dostałem do wprowadzania SD-3/SD-Z2/PCC-3 do spp to mam małe pytanko:
Da się kopiować treść zeznania SD-3/SD-Z2 ? wiem że całą deklarację się da ale wtedy mi się też kopiuje nr UNP itd. a chce skopiować tylko dane szczegółowe. Jest w ogóle taka możliwość ? Załóżmy że jest 5 zeznań podatkowych SD-3 z taką samą treścią. Czy wy wprowadzacie każdą czy kopiujecie w jakiś sposób tak jak kiedyś w poltaxie się dało ?

Niestety w tej chwili nie jest możliwe takie kopiowanie. W przyszłości będzie całkowicie zmieniany sposób wprowadzania deklaracji i wtedy będzie to możliwe.

02 sty 2017, 12:22
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 kwi 2007, 10:02

POSTY        73
Ja kopiuję treść do notatnika a potem z notatnika do następnych wprowadzanych deklaracji, tak jest trochę szybciej :)

02 sty 2017, 13:55
Znawca

REJESTRACJA21 paź 2006, 21:26

POSTY        118
Jak znaleźć Forum Centrum Kompetencyjnego Elektronicznego Zarządzania Dokumentacją dla Administracji Podatkowej? Interesuje mnie sprawa działania systemu SZD w zakresie ePUAP-u.

04 sty 2017, 09:00
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2006, 11:01

POSTY        276

LOKALIZACJAWarszawa
Soltimerka                    

Jak znaleźć Forum Centrum Kompetencyjnego Elektronicznego Zarządzania Dokumentacją dla Administracji Podatkowej? Interesuje mnie sprawa działania systemu SZD w zakresie ePUAP-u.

CK EZD nie ma swojego forum. Mają tylko podstronę na stronie swojej IAS:
http://10.4.0.249/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=395

04 sty 2017, 09:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 kwi 2016, 11:09

POSTY        48
Potrzebuję pomocy  :zeby:
Do naszego US wpłynęła BŁĘDNA deklaracja PCC-3 - wygenerowało się zadanie. Jednakże przedmiotowa deklaracja winna być złożona w innym Urzędzie. Edytowałam ją w SSP, powód: przesłanie do innego US, wskazałam właściwy Urząd, zapisałam. A zadanie nadal widnieje. Co mam teraz zrobić? Miał ktoś podobna sytuację?
<_<

10 sty 2017, 15:06
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
A może przełożony musi dokonać akceptacji zakończenia zadania?
Nie pracuję w SSP, tylko strzelam. :D

10 sty 2017, 15:11
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2006, 11:01

POSTY        276

LOKALIZACJAWarszawa
maryska88                    

Potrzebuję pomocy  :zeby:
Do naszego US wpłynęła BŁĘDNA deklaracja PCC-3 - wygenerowało się zadanie. Jednakże przedmiotowa deklaracja winna być złożona w innym Urzędzie. Edytowałam ją w SSP, powód: przesłanie do innego US, wskazałam właściwy Urząd, zapisałam. A zadanie nadal widnieje. Co mam teraz zrobić? Miał ktoś podobna sytuację?
<_<

Po zmianie na właściwy urząd, z zadania trzeba usunąć prowadzącego (może to zrobić kierownik). Wtedy zadanie wróci do kolejki zadań US w którym deklaracja była, a następnego dnia pojawi się w kolejce US do którego przekazano deklarację.

10 sty 2017, 15:24
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 lis 2016, 20:20

POSTY        9
albo zadzwoń do pracowników zajmujących się PCC w tym właściwym Urzędzie poinformuj co i jak i poproś żeby ściągnęli zadanie na siebie :)

10 sty 2017, 17:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 79  Następna strona