Teraz jest 06 wrz 2025, 15:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 250 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Następna strona
Odejścia ze skarbowości 
Autor Treść postu
Amator

REJESTRACJA10 lis 2015, 13:14

POSTY        11
Post Re: Odejścia ze skarbowości
Piórek                    

Rzucanie papierami było w domyślnym cudzysłowie. Chociaż mina mojego NUSa jak złożyłem wypowiedzenie była bezcenna.
A w przyjaźni z koleżankami i kolegami z US jestem, czasem wpadnę na plotki, czasem zadzwonię.

Spoko, ja tak w dobrej wierze. :) Piórek, a rozwiązywałeś za porozumieniem stron czy czekałeś pełny okres wypowiedzenia?

Ostatnio edytowano 17 wrz 2016, 19:51 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

Dodałem cytat autora, do którego odnosi się komentarz

17 wrz 2016, 17:38
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA15 wrz 2016, 19:39

POSTY        3
Hmm, ciekawi mnie ilu z Was przesiadło się na doradztwo i czy poszliście na swoje robiąc wcześniej egzaminy, czy na etat do biur. Ja sam nie wiem czy przeskoczyć na biuro czy w inną branżę. Możliwości jest parę a już nie mogę patrzeć na te szczyty głupoty i jeszcze PRL-owskie myślenie.

17 wrz 2016, 21:37

REJESTRACJA08 wrz 2016, 21:36

POSTY        41
W moim mieście są tylko biura, w których miałem kontrole, więc przejście do sektora prywatnego jest mrzonką :(

17 wrz 2016, 21:38
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA06 sie 2009, 08:36

POSTY        171
@ Blacknight jeśli masz możliwość i warunki są dla ciebie satysfakcjonujące to nie ma się nad czym zastanawiać.

18 wrz 2016, 09:30
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 sie 2013, 22:12

POSTY        418
sks                    

W moim mieście są tylko biura, w których miałem kontrole, więc przejście do sektora prywatnego jest mrzonką :(

Niekoniecznie. W moim mieście niektórzy emeryci są księgowymi w firmach, które wcześniej kontrolowali.  :blink:
A ja się zastanawiam, czy to są już emeryci czy jednak jeszcze nie. Np. w świetle funduszu świadczeń socjalnych.

18 wrz 2016, 09:46
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2014, 11:47

POSTY        61
Ja również żegnam się ze skarbowością. Decyzja już podjęta. Składam wypowiedzenie. To co zarabiam w skarbówce - zarobię także po za nią. Zostawiam tu 20 lat życia. Byłem tu zdecydowanie za długo.

18 wrz 2016, 09:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 wrz 2011, 17:29

POSTY        52
No to szerokiej drogi kolego - witam w klubie. Nie będziesz żałował tej decyzji, swoje zarobisz a wreszcie pożyjesz :) Powodzenia :)

18 wrz 2016, 21:41
Amator

REJESTRACJA23 paź 2006, 09:33

POSTY        25
To i ja chciałem się pożegnać, wypowiedzenie złożone 29 lipca  pije-===[ Popracuję w skarbowości do końca października a potem na swoje  :lol:

19 wrz 2016, 06:53
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 11:25

POSTY        122
tytanowyjanusz                    

Piórek                    

Rzucanie papierami było w domyślnym cudzysłowie. Chociaż mina mojego NUSa jak złożyłem wypowiedzenie była bezcenna.
A w przyjaźni z koleżankami i kolegami z US jestem, czasem wpadnę na plotki, czasem zadzwonię.

Spoko, ja tak w dobrej wierze. :) Piórek, a rozwiązywałeś za porozumieniem stron czy czekałeś pełny okres wypowiedzenia?

Nie czekałem. W zasadzie odbyło się to po dwóch tygodniach - rozwiązanie po miesiącu ale jeszcze był urlop.
Szefostwo wiedziało, że z niewolnika nie ma pracownika i nie było problemu.
Z tym, że poprzedni miesiąc jak już byłem po pierwszym słowie to siedziałem dużo dłużej w pracy i przygotowałem prawie wszystkie posiadane sprawy. Na wyjściu w zasadzie wiele nie zostało do przekazania.
Klasa i kultura to podstawa, nawet w kontakcie z przeciwnikiem.

19 wrz 2016, 08:21
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 11:25

POSTY        122
Blacknight                    

Hmm, ciekawi mnie ilu z Was przesiadło się na doradztwo i czy poszliście na swoje robiąc wcześniej egzaminy, czy na etat do biur. Ja sam nie wiem czy przeskoczyć na biuro czy w inną branżę. Możliwości jest parę a już nie mogę patrzeć na te szczyty głupoty i jeszcze PRL-owskie myślenie.

Zacznij od egzaminu - doradca to nie tylko łut szczęścia a dużo pracy i nauki własnej. W biurze będzie ciężko, w pracy z problematyką stykasz się na bieżąco. Tylko jedna zasada. Każdy przypadek rozbieraj na czynniki pierwsze nie ograniczając się do podatku w jakim na co dzień pracujesz.

19 wrz 2016, 08:25
Znawca

REJESTRACJA14 kwi 2011, 18:32

POSTY        120
Skończmy o patetycznym określeniu naszej pracy jako pełnienie służby w skarbowości, skoro pracownicy szeregowi traktowani są jako "zasób kadrowy", a wysokość wynagrodzenia nie zapewnia materialnych warunków do tworzenia etosu zawodowego. Tu powinna być zachowana zasada wzajemności. Praca powinna być adekwatna do wynagrodzenia i warunków zatrudnienia jakie stwarza pracodawca.

"Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem." (Ludwik von Mises, austriacka szkoła ekonomii).

19 wrz 2016, 09:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 lis 2015, 13:49

POSTY        46
Jestem zdecydowany na 99% odejść... tylko pozostaje mi kwestia złożenia rezygnacji... najgorsze jest poinformowanie kierownika i naczelnika, boje się ze przez ten okres będzie się próbował mścić... Za chęć ucieczki z tego łajna...
Rozmowa nic nie da ani z kierownikiem ani naczelnikiem - jest obłożenie zbyt duże na pracownika, ja nie daję rady ani fizycznie ani psychicznie już, do tego mogę dorzucić jeszcze że odpowiedzialność jest zabójcza... a zrozumienia - brak. wieczne pretensje ze wszystko jest niezrobione, tylko nikt nie umie się postawić w mojej sytuacji, a szkoda wielka

Wiecie coś o wejściu KAS? CZy będą te propozycje jak było przy konsolidacji - kto nie podpisze ten papa? bo jeśli tak to sprawa sama się rozwiązuje

17 sty 2017, 21:23
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
Jeżeli nie przyjmiesz zaproponowanej propozycji to obowiązuje Cię trzymiesięczny okres wypowiedzenia (maksymalnie do 31.08.2017). Propozycje pracy mają zostać przedstawione do końca maja.

18 sty 2017, 07:40

REJESTRACJA24 gru 2010, 18:26

POSTY        19
Mam pytanie: Czy w Waszym US dużo osób odchodzi na emeryturę? Bo u mnie wszyscy, którzy nabyli uprawnienia odchodzą sami i cieszą się z tego :D

18 sty 2017, 13:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 250 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Następna strona