Teraz jest 05 wrz 2025, 21:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3
Alarm bombowy 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Re: Alarm bombowy
Nadir                    

stolik1234                    

Czasami mam ochotę po prostu wyjść z urzędu gdy słyszę że zagrożone moje życie, zresztą mam prawo o nim decydować...

Masz do tego prawo. Masz prawo wyjść na żądanie - jeśli przełożony nie wyrazi zgody, to złóż wniosek pisemny - niech odmówi Ci na piśmie. U mnie w urzędzie nie było z tym problemu - każdy miał prawo to zrobić w formie wyjścia prywatnego.

Ciekawe czy na  odpowiedź na pisemny wniosek trzeba poczekać 7 czy 14 dni.
Wyjście prywatne OK jeżeli to bomba prywatna np. robota teściowej.  Zazwyczaj jednak to zagrożenie służbowe,  a więc prywatne wyjście chyba jest nadużyciem ze strony przełożonego.

21 cze 2016, 21:21
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 wrz 2011, 17:29

POSTY        52
W Wielkopolsce też "bomba" - US Ostrzeszów. Ogólny rzut oka i robota idzie dalej , tak jak zwykle, nasze życie tak jak wszyscy zauważyli jest g... warte :(

21 cze 2016, 21:44
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Supersaper, nie w ciągu 7 czy 14 dni tylko przed godziną 14.00 - czasem groźby wybuchu bomby. Ja tak bym zrobił. A jakie widzisz wyjście? Najprostsza byłaby ewakuacja wszystkich pracowników. Prawdopodobnie Centrum Zarządzania Kryzysowego nie wydało zalecenia bezwzględnej ewakuacji. Wyobrażasz sobie takie ewakuowanie się co parę tygodni?
A jeśli ktoś woli nie ryzykować i ma obawy o swoje życie, do czego ma prawo, to co ma zrobić? Opuścić miejsce pracy bez powiadamiania przełożonego powołując się na siłę wyższą - zagrożenie wybuchem bomby? Szczerze mówiąc nie wiem jak są prawnie uregulowane te sprawy w takich sytuacjach. Może gdyby zdarzył się taki przypadek, to wtedy okazałoby się kto i za co poniósłby odpowiedzialność: pracownik za samowolne opuszczenie stanowiska pracy w sytuacjo gdyby jednak bomba nie było czy przełożony, który nie wydał  zgody, a bomba by była i wybuchła?

Ty jesteś w zupełnie innej sytuacji. Co prawda saper myli się tylko raz, ale jako supersaper dałbyś radę! Jak superman :D

21 cze 2016, 21:48
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2016, 16:34

POSTY        4
A co ma powiedzieć osoba, która czuje się zagrożona ale jest odpowiedzialna za ewakuację swojego piętra ? :wacko:

30 cze 2016, 09:57
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA26 kwi 2013, 11:10

POSTY        5
A co ma powiedzieć osoba, która czuje się zagrożona ale jest odpowiedzialna za ewakuację swojego piętra ? :wacko:

hahaha Powinno się ewakuować wszystkie osoby i odpracować za nich prywatne wyjścia  ;) ( pod warunkiem ,że budynek nie wyleci w powietrze  ;)  ) pozdrawiam ( też jestem osobą odpowiedzialną za ewakuacje piętra )

01 lip 2016, 07:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 33 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3