Wiadomo, że na przynajmniej 80% ściema , ale przy ostatnim alarmie - mojego działu nie sprawdzono. Służby odpowiedzialne za tenże stan rzeczy tracą czujność. Zapitalam w średnim US, ale takie zarypy najpierw osłabiają czujność, następnie atakują. Konkludując, a co jeśli nadejdzie moment, że coś gdzieś pierdyknie, a załoga nie zostanie ewakuowana? kilka godzin wolnego? osobiście pierdykam takie wolne - nadrobić muszę choćby skały kupały. Ewakuować się sama nie mogłam akuratnie. więc do końca dnia se wmawiałam, że nas ogólna tendencja terrorystyczna nie dotyczy - bez przekonania zresztą... Chociażby przeszukali wszystkie zakamarki - a tu masz...po cholerę skoro z góry wiadomo, że podpucha...gorzej jakby mój US wyleciał w kosmos - wówczas by pewnie Prezydent uniewinnił odpowiedzialnych. A moim Pociechom by mamy brakło - taki klimat
17 cze 2016, 00:22
Re: Alarm bombowy
Zegarmistrz
Panikubeja
ale i tak chciałabym mieć w takiej sytuacji wybór czy chcę ryzykować swoim życiem czy nie, nawet jeśli nikt by mi nie zapłacił, ciekawe co by było gdyby coś się stało naprawdę gdzieś była bomba - odznaczyli by nas pośmiertnie?
Jak gdzieś będzie bomba, to raczej dowiemy się o niej po eksplozji, niż z maila. Żaden zamachowiec tak nie działa, żeby wysyłać maila przed atakiem.
Ci u których nastąpi na eksplozja raczej już się nie dowiedzą.
Przynajmniej na tym padole ziemskim.
urzedaska
gorzej jakby mój US wyleciał w kosmos - wówczas by pewnie Prezydent uniewinnił odpowiedzialnych.
Nie stawiaj Mariusza Kamińskiego w jednym szeregu z bandytami! I nie kompromituj się.
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 17 cze 2016, 13:40 przez kominiarz, łącznie edytowano 2 razy
17 cze 2016, 13:37
Dzisiaj 21.06.2016 r. znowu bomba
21 cze 2016, 10:23
A gdzie ta bomba miałaby być ?
21 cze 2016, 10:55
I znowu informacja tylko, bez ewakuacji...
21 cze 2016, 10:57
Skarbek7
A gdzie ta bomba miałaby być ?
USy w woj. opolskim (bez IS). Eksplozja o 14:00. Można się ewakuować ale - wyjście prywatne do odpracowania
21 cze 2016, 11:07
US i IS Olsztyn również alarm.
21 cze 2016, 11:11
bakterian
USy w woj. opolskim (bez IS). Eksplozja o 14:00. Można się ewakuować ale - wyjście prywatne do odpracowania
To jest kompletna paranoja jakaś przecież, z tym odpracowywaniem tego typu zdarzeń. A jak by tak coś faktycznie pieprzło, to też każą nam odrabiać?
U mnie ewakuacja jest do 14:30. Zamiast odpuścić te 30 min. to musimy wrócić jak barany z pastwiska do roboty i odbić się na fantastycznym czytniku, żeby się RCP zgadzało.
Czy są jakieś granice biurokracji?
21 cze 2016, 12:02
Jak widać chyba nie, ważniejsze RCP US Śląsk też alarm bez ewakuacji, ciekawe kiedy ktoś nas faktyczne zaskoczy i kto to weźmie na siebie
21 cze 2016, 12:15
w pomorskim też alarmy bez ewakuacji. Sprawdzić czy są podejrzane pakunki i do roboty.
21 cze 2016, 13:07
Straszne. Nie wiedziałem, że dla mojego ukochanego kraju moje życie warte jest 2810 zł brutto. W koło słychać o zamachach, słyszymy przynajmniej raz w tygodniu, że gdzieś zatrzymano osobę podejrzaną o próbę przeprowadzenia zamachu. A u nas co? Alarm bombowy...przyjechała Policja, ogrodziła nas jak trędowate bydło szarfami i siedzimy. Ludzi do US nie wpuszczają, bo szkoda podatnika. Ludzie się denerwują, niektórzy spakowali się i czekają na hasło ewakuacja...a tu przychodzi kierownik i mówi, że mamy pracować. Ogrodzeni, Policja, radiowozy na sygnalizacji świetlnej o 14 planowane BOOM. Siedź i pracuj.
Uważajcie, bo oni kiedyś uśpią czujność służb i pewnego pięknego dnia ktoś wysadzi ,,ukochanego przez wszystkich fiskusa" w kosmos. Jak po tym wybuchu znajdziecie w zgliszczach moją dupę, to pośmiertny medalik za służbę możecie w nią wsadzić.
21 cze 2016, 16:52
Za nic mają nasze bezpieczeństwo i to za 2800 ... życie ludzkie powinno być bezcenne. Dziś też niby była bomba i co? nic. Tak będzie do czasu aż rzeczywiście coś pierdyknie i wtedy będą szukać winnych... ale za wolno się ewakuowali... bomba tyknie i już. będzie mądry Polak po szkodzie... Czasami mam ochotę po prostu wyjść z urzędu gdy słyszę że zagrożone moje życie, zresztą mam prawo o nim decydować...
21 cze 2016, 20:08
stolik1234
Czasami mam ochotę po prostu wyjść z urzędu gdy słyszę że zagrożone moje życie, zresztą mam prawo o nim decydować...
Masz do tego prawo. Masz prawo wyjść na żądanie - jeśli przełożony nie wyrazi zgody, to złóż wniosek pisemny - niech odmówi Ci na piśmie. U mnie w urzędzie nie było z tym problemu - każdy miał prawo to zrobić w formie wyjścia prywatnego.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.