Teraz jest 06 wrz 2025, 12:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 250 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna strona
Odejścia ze skarbowości 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA16 maja 2009, 18:01

POSTY        129

LOKALIZACJAŚląsk
Post Re: Odejścia ze skarbowości
W kontekście niezmierzonego bogactwa które wszyscy otrzymamy w wyniku "podwyżek?" sytuacja się powoli klaruje... trzeba spier...ać!

09 cze 2016, 06:54
Znawca

REJESTRACJA14 kwi 2011, 18:32

POSTY        120
Na poziomie US w miarę przyzwoicie, a w niektórych przypadkach bardzo dobrze głównie zarabiają pracownicy EA.
Zdecydowana reszta to plebs (bez urazy, do którego sam przynależę).

Tytułem przykładu - pomagałem koledze w rozliczeniu podatkowym dochodów osiągniętych w Islandii w 2015 r.
Pracuje jako pracownik hotelowy - zarobek na czysto 11 tys. na rączkę w skali miesiąca.

Patrząc na to wszystko coraz bardziej rozważam ucieczkę z tego płacowego syfu.

09 cze 2016, 07:26
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 gru 2015, 11:10

POSTY        42
miroslav1908                    

Tytułem przykładu - pomagałem koledze w rozliczeniu podatkowym dochodów osiągniętych w Islandii w 2015 r.
Pracuje jako pracownik hotelowy - zarobek na czysto 11 tys. na rączkę w skali miesiąca.

Patrząc na to wszystko coraz bardziej rozważam ucieczkę z tego płacowego syfu.

To jest niestety bardzo przykre. Gdybym nie był zbyt przywiązany do rodziny i rodzinnego domu już dawno bym stąd uciekł.
Kasa to niby nie wszystko, ale jak się ostatnio spotkałem ze starym znajomym, który zarówno w szkole, jak i dziś, ledwo potrafi się podpisać, a z płynnym czytaniem dalej ma problemy i się dowiedziałem, że wymienia szyby w samochodach w UK i wyciąga 2 tys. funtów NA TYDZIEŃ (co o ile się orientuję faktycznie jest możliwe) to czuję się naprawdę rozbity i zaczynam co raz poważniej myśleć o ucieczce z tego Mozambiku Europy.

09 cze 2016, 09:04
Początkujący

REJESTRACJA04 cze 2016, 22:17

POSTY        6
Witam, nie było mnie tu z 10 lat :)
Od prawie 5 lat jestem po drugiej stronie. Wcześniej 8 lat w UKS.
I jak? Super. Zarobki 4-5 razy wyższe niż iksa. Z drugiej strony, o demotywatorach można zapomnieć.
Pozdrawiam.
L.

10 cze 2016, 21:28
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Dadana                    

Witam, nie było mnie tu z 10 lat :)
I jak? Super. Zarobki 4-5 razy wyższe niż iksa. Z drugiej strony, o demotywatorach można zapomnieć.

Ja odszedłem z 5 lat temu, ale bywam cały czas  :D
Zauważyłem, że wielu innych którzy zrozumieli, że w skarbówce można tylko wegetować (chyba, że ma się znajomego królika albo samemu jest się królikiem, ale jak życie pokazuje te króliki też nie są wieczne :P ) odeszło nie czekają ani na odmrożenie, ani na podwyżki.

Avacs
31 gru 2014 18:14
Najszczersze i serdeczne życzenia dla wszystkich upodlonych, ciężko pracujących urzędników skarbowych. Mimo, że w chwili obecnej jestem już poza strukturą (właściwie to nawet jestem w opozycji), ciągle pamiętam, że nie jest wam lekko. Życzę również wytrwałości i zmian prowadzących ku lepszemu. Bez was ten kraj nadawać będzie się wyłącznie na pastwisko dla ... (nie chcę używać słów wulgarnych). Pamiętajcie, trzymajcie się razem, zdecydowana większość z was odwala kawał niezłej roboty i to nie dla siebie, ale dla jakiś 38 milionów współobywateli.
viewtopic.php?p=127784#p127784
cyanide3
31 gru 2014 20:31
Na Nowy Rok życzę  wszystkim skarbowcom zdrowia, uśmiechu, spokoju i radości
ducha, wzajemnego szacunku, mądrości  i przyzwoitości przełożonych.
Chociaż już też pracuję poza strukturami skarbowymi, sercem jestem z Wami.
viewtopic.php?p=127790#p127790

Ostatnio edytowano 11 cze 2016, 11:54 przez kominiarz, łącznie edytowano 2 razy

11 cze 2016, 11:53
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA15 wrz 2015, 11:50

POSTY        26

Pozdrawiam.

A czym się zajmujesz? Coś pokrewnego czy po prostu przebranżowienie?

13 cze 2016, 06:50
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA06 sie 2009, 08:36

POSTY        171
a prowadzą jakiś nabór strona www.

13 cze 2016, 13:40
Początkujący

REJESTRACJA04 cze 2016, 22:17

POSTY        6
optimus128                    

Pozdrawiam.

A czym się zajmujesz? Coś pokrewnego czy po prostu przebranżowienie?

A co można robić po 8 latach w podatkach? :)

15 cze 2016, 20:54
Amator
Własny awatar

POSTY        26
Robić w bambuko fiskusa:)

16 cze 2016, 11:36
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA27 lis 2009, 10:39

POSTY        3
Zastanawiam się nad odejściem. Pojawił się cień szansy więc chcę być przygotowana. Proszę o info czy mogę złożyć wypowiedzenie NUS i czy wówczas jest to tożsame z doręczeniem wypowiedzenia pracodawcy? Czy tez termin liczy się dopiero przy wpłynięciu do IS? U nas niecodziennie poczta wyjeżdża do IS i boje się złożyć ostatniego dnia miesiąca a tak niestety w moim przypadku może być gdyż jeszcze się nic rozstrzygnęło

26 cze 2016, 20:05
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 11:25

POSTY        122
Andziorka, nie łap się na cień szansy tylko wypowiedzenie składaj dopiero jak masz 100%. Życie jest przewrotne.

27 cze 2016, 11:13
Amator
Własny awatar

POSTY        26
możesz złożyć w sekretariacie urzędu, będzie się liczyć od dnia złożenia. Jak chcesz szybciej to próbuj za porozumieniem stron. No i jak masz miesięczny okres wypowiedzenia to zawsze liczy się od pierwszego dnia miesiąca - jak złożysz 2 lipca to to wypowiedzenie zacznie się dopiero 1 sierpnia.

Jak masz trzy miesiące to lepiej napisz podanie do dyrektora, bo nie ma sensu tak długo siedzieć mając już pracę gdzie indziej.

27 cze 2016, 12:22
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA27 lis 2009, 10:39

POSTY        3
Optimus128-Dziękuję. Oczywiście jak będę już na 100% pewna to złożę wypowiedzenie. Tylko czy jednocześnie mogę złożyć podanie do DIS o porozumienie stron razem z wypowiedzeniem? Nie wiem co na to NUS czy ma w tej sprawie coś do powiedzenia?

27 cze 2016, 18:08
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 sty 2011, 16:10

POSTY        28
Pracodawcą jest DIS. Ja pamiętam jak odchodziłem to wszystkie sprawy załatwiałem już w Izbie. NUS nie ma nic do powiedzenia.

28 cze 2016, 11:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 250 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna strona