W kontekście niezmierzonego bogactwa które wszyscy otrzymamy w wyniku "podwyżek?" sytuacja się powoli klaruje... trzeba spier...ać!
09 cze 2016, 06:54
Re: Odejścia ze skarbowości
Na poziomie US w miarę przyzwoicie, a w niektórych przypadkach bardzo dobrze głównie zarabiają pracownicy EA. Zdecydowana reszta to plebs (bez urazy, do którego sam przynależę).
Tytułem przykładu - pomagałem koledze w rozliczeniu podatkowym dochodów osiągniętych w Islandii w 2015 r. Pracuje jako pracownik hotelowy - zarobek na czysto 11 tys. na rączkę w skali miesiąca.
Patrząc na to wszystko coraz bardziej rozważam ucieczkę z tego płacowego syfu.
____________________________________ Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie.
09 cze 2016, 07:26
miroslav1908
Tytułem przykładu - pomagałem koledze w rozliczeniu podatkowym dochodów osiągniętych w Islandii w 2015 r. Pracuje jako pracownik hotelowy - zarobek na czysto 11 tys. na rączkę w skali miesiąca.
Patrząc na to wszystko coraz bardziej rozważam ucieczkę z tego płacowego syfu.
To jest niestety bardzo przykre. Gdybym nie był zbyt przywiązany do rodziny i rodzinnego domu już dawno bym stąd uciekł. Kasa to niby nie wszystko, ale jak się ostatnio spotkałem ze starym znajomym, który zarówno w szkole, jak i dziś, ledwo potrafi się podpisać, a z płynnym czytaniem dalej ma problemy i się dowiedziałem, że wymienia szyby w samochodach w UK i wyciąga 2 tys. funtów NA TYDZIEŃ (co o ile się orientuję faktycznie jest możliwe) to czuję się naprawdę rozbity i zaczynam co raz poważniej myśleć o ucieczce z tego Mozambiku Europy.
09 cze 2016, 09:04
Witam, nie było mnie tu z 10 lat Od prawie 5 lat jestem po drugiej stronie. Wcześniej 8 lat w UKS. I jak? Super. Zarobki 4-5 razy wyższe niż iksa. Z drugiej strony, o demotywatorach można zapomnieć. Pozdrawiam. L.
10 cze 2016, 21:28
Dadana
Witam, nie było mnie tu z 10 lat Od prawie 5 lat jestem po drugiej stronie. Wcześniej 8 lat w UKS. I jak? Super. Zarobki 4-5 razy wyższe niż iksa. Z drugiej strony, o demotywatorach można zapomnieć.
Ja odszedłem z 5 lat temu, ale bywam cały czas Zauważyłem, że wielu innych którzy zrozumieli, że w skarbówce można tylko wegetować (chyba, że ma się znajomego królika albo samemu jest się królikiem, ale jak życie pokazuje te króliki też nie są wieczne ) odeszło nie czekają ani na odmrożenie, ani na podwyżki.
Avacs 31 gru 2014 18:14 Najszczersze i serdeczne życzenia dla wszystkich upodlonych, ciężko pracujących urzędników skarbowych. Mimo, że w chwili obecnej jestem już poza strukturą (właściwie to nawet jestem w opozycji), ciągle pamiętam, że nie jest wam lekko. Życzę również wytrwałości i zmian prowadzących ku lepszemu. Bez was ten kraj nadawać będzie się wyłącznie na pastwisko dla ... (nie chcę używać słów wulgarnych). Pamiętajcie, trzymajcie się razem, zdecydowana większość z was odwala kawał niezłej roboty i to nie dla siebie, ale dla jakiś 38 milionów współobywateli. viewtopic.php?p=127784#p127784 cyanide3 31 gru 2014 20:31 Na Nowy Rok życzę wszystkim skarbowcom zdrowia, uśmiechu, spokoju i radości ducha, wzajemnego szacunku, mądrości i przyzwoitości przełożonych. Chociaż już też pracuję poza strukturami skarbowymi, sercem jestem z Wami. viewtopic.php?p=127790#p127790
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 11 cze 2016, 11:54 przez kominiarz, łącznie edytowano 2 razy
11 cze 2016, 11:53
Od prawie 5 lat jestem po drugiej stronie. Wcześniej 8 lat w UKS. I jak? Super. Zarobki 4-5 razy wyższe niż iksa. Z drugiej strony, o demotywatorach można zapomnieć. Pozdrawiam.
A czym się zajmujesz? Coś pokrewnego czy po prostu przebranżowienie?
13 cze 2016, 06:50
a prowadzą jakiś nabór strona www.
13 cze 2016, 13:40
optimus128
Od prawie 5 lat jestem po drugiej stronie. Wcześniej 8 lat w UKS. I jak? Super. Zarobki 4-5 razy wyższe niż iksa. Z drugiej strony, o demotywatorach można zapomnieć. Pozdrawiam.
A czym się zajmujesz? Coś pokrewnego czy po prostu przebranżowienie?
A co można robić po 8 latach w podatkach?
15 cze 2016, 20:54
Robić w bambuko fiskusa:)
16 cze 2016, 11:36
Zastanawiam się nad odejściem. Pojawił się cień szansy więc chcę być przygotowana. Proszę o info czy mogę złożyć wypowiedzenie NUS i czy wówczas jest to tożsame z doręczeniem wypowiedzenia pracodawcy? Czy tez termin liczy się dopiero przy wpłynięciu do IS? U nas niecodziennie poczta wyjeżdża do IS i boje się złożyć ostatniego dnia miesiąca a tak niestety w moim przypadku może być gdyż jeszcze się nic rozstrzygnęło
26 cze 2016, 20:05
Andziorka, nie łap się na cień szansy tylko wypowiedzenie składaj dopiero jak masz 100%. Życie jest przewrotne.
27 cze 2016, 11:13
możesz złożyć w sekretariacie urzędu, będzie się liczyć od dnia złożenia. Jak chcesz szybciej to próbuj za porozumieniem stron. No i jak masz miesięczny okres wypowiedzenia to zawsze liczy się od pierwszego dnia miesiąca - jak złożysz 2 lipca to to wypowiedzenie zacznie się dopiero 1 sierpnia.
Jak masz trzy miesiące to lepiej napisz podanie do dyrektora, bo nie ma sensu tak długo siedzieć mając już pracę gdzie indziej.
27 cze 2016, 12:22
Optimus128-Dziękuję. Oczywiście jak będę już na 100% pewna to złożę wypowiedzenie. Tylko czy jednocześnie mogę złożyć podanie do DIS o porozumienie stron razem z wypowiedzeniem? Nie wiem co na to NUS czy ma w tej sprawie coś do powiedzenia?
27 cze 2016, 18:08
Pracodawcą jest DIS. Ja pamiętam jak odchodziłem to wszystkie sprawy załatwiałem już w Izbie. NUS nie ma nic do powiedzenia.