Teraz jest 10 wrz 2025, 22:33

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA02 lis 2014, 11:47

POSTY        61
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Wie może ktoś coś o podwyżkach w IS Rzeszów?

02 cze 2016, 09:29
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA13 gru 2015, 08:42

POSTY        2
Dziś ponoć IS Szczecin znowu ma spotkanie z ZZ.
Czy coś ustalono?
Ktoś coś wie, czy może jak w innych Izbach spotkanie przesunięto?

02 cze 2016, 12:21
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
dsqtypp                    

Herbatnick                    

A jak tam IS Olsztyn? Wyrobią się do grudnia? Jakieś info?

do 09.06.2016 mają płacić wyrównania za 01-05.

To dobre info, dzięki. Oby tylko się wyrobili.

02 cze 2016, 13:02
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 maja 2016, 09:31

POSTY        27
Podobno ZZ z DIS dogadali się w/s podwyżek dla wszystkich pracowników odnośnie wskaźnika 1.5, zostało im tylko dogadanie się w/s podwyżek dla kierowników ale nie wiem czy tak jest na 100 % --- info odnośnie IS Warszawa

02 cze 2016, 13:14
Zaawansowany

REJESTRACJA06 maja 2016, 13:40

POSTY        70

LOKALIZACJAMazowsze
Flame123                    

Podobno ZZ z DIS dogadali się w/s podwyżek dla wszystkich pracowników odnośnie wskaźnika 1.5, zostało im tylko dogadanie się w/s podwyżek dla kierowników ale nie wiem czy tak jest na 100 % --- info odnośnie IS Warszawa

A ten wskaźnik 1.5 dotyczy tych pracowników co mają poniżej, czy tych co powyżej? Wiesz coś może więcej?

02 cze 2016, 13:52
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 kwi 2016, 05:55

POSTY        91
Flame123                    

Skąd te info?
I co oznacza że ustalili dla mnożnika 1.5? Że ci poniżej na pewno dostaną wyrównanie do 2800?

02 cze 2016, 13:52
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 maja 2016, 09:31

POSTY        27
1.5 dla wszystkich co mają poniżej ale nic więcej nie wiem. Nie wiem jakie są ustalenia dla reszty ale podobno zostało im tylko kierownictwo. Czekamy na dalsze spotkanie i uzgadnianie. Taką dostałem informację

02 cze 2016, 13:55
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2016, 19:14

POSTY        3
Coś dziwnego z tymi ustaleniami aby każdemu kto ma poniżej 1,5 wyrównać do tego mnożnika. W piśmie z Ministerstwa było napisane, że najniższe wynagrodzenie ma być na poziomie 1,5 czyli 2810,76zł. Czyli w tej sytuacji Ci którzy mają mniejszy mnożnik niż 1,5 będą mieli takie samo wynagrodzenie NAJNIŻSZE bez względu na zajmowane stanowisko?! Nie rozumiem w jaki sposób są interpretowane pisma z Ministerstwa!

02 cze 2016, 14:03
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Levy181                    

A sam projekt dotyczył tylko nas ale nie no związki własnie młodych mają daleko w poważaniu a chcą dla siebie brawo ZZ.

Taa...tylko was. Bo z choinki się urwaliście akurat teraz a reszta miała i ma zasuwać zawsze za grosze. Nie ma to jak być młodym. Z tupetem i przytupem - do przodu. Po trupach starych.

miroslav1908                    

Takiej maści wypowiedzi związkowca całkowicie dyskredytują go jako osobę mającą legitymację społeczną do reprezentowania ogółu załogi pracowniczej.
Uderza arogancja, pycha, totalny brak empatii dla innych kolegów i koleżanek z braci pracowniczej.
Nieujawnianie pracownikom informacji odnośnie stanowiska negocjacyjnego organizacji związkowej i dotychczasowych ustaleń ws. podwyżek uważam za skandaliczne.

Myślę,że sukcesem jest opublikowanie Twojej opinii na portalu związkowym. A Twój brak zrozumienia dla niepublikowania szczegółów jeszcze nie zawartych porozumień jest jednak tylko Twoim problemem. Wydaje Ci się, że ja nie czekam na zakończenie procesu uzgodnień? Bo co? Związkowcy słyną z ekstra zarobków? To chyba raczej z tych "innych" związków i nie za tej władzy.

miroslav1908                    

Pragnę stanowczo podkreślić, że zgodnie z art. 7. ust. 1 ustawy o związkach zawodowych w zakresie praw i interesów zbiorowych związki zawodowe reprezentują wszystkich pracowników, niezależnie od ich przynależności związkowej. ZZ nam nie robią żadnej łaski.
Coraz więcej pracowników, w tym wielu szeregowych członków ZZ zastanawia się nad sensem członkostwa/dalszego członkostwa w tego typu organizacjach.

Nie wiem czy zauważasz sprzeczność między tymi dwoma zdaniami?

miroslav1908                    

Oj związkowcy - popracujcie nad PR-arem, bo na chwile obecną jest on fatalny.
Tracicie notowania wśród skarbowców, czego dowodem są wpisy na tutejszym forum i głosy słyszane na korytarzach w miejscach pracy.

Dowody - wpisy i "głosy" jakie słyszysz... są mało wiarygodne. Ja słyszę głosy zupełnie inne - a jedynym problemem jest nieduża wysokość podwyżek.

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

02 cze 2016, 15:08
Znawca

REJESTRACJA16 maja 2016, 15:40

POSTY        187
Harakiri                    

Taa...tylko was. Bo z choinki się urwaliście akurat teraz a reszta miała i ma zasuwać zawsze za grosze. Nie ma to jak być młodym. Z tupetem i przytupem - do przodu. Po trupach starych.

Ale to chyba nie moja wina że wcześniej podwyżki były zamrożone, to chyba nie moja wina że pracuję tu niedługo i trafiłem w moment kiedy mówi się o tych podwyżkach. Każdy myśli o sobie i dlaczego ja mam się martwić o podwyżki dla starszych pracowników jak oni nie martwią się o nas.

02 cze 2016, 15:45
Znawca

REJESTRACJA14 kwi 2011, 18:32

POSTY        120
Pani/Panie Harakiri.

Tym bardziej powinny być publikowane wszystkie wypowiedzi obejmujące jak najbardziej szerokie spektrum światopoglądowe członków załogi pracowniczej- jeśli mamy zachować pluralizm światopoglądowy, wolność słowa, prawo do wypowiedzi.
ZZ jest organizacją na wskroś demokratyczną, której obce powinna być jakakolwiek cenzura słowa (za wyjątkiem wypowiedzi wulgarnych, co oczywiste).

Sam jestem członkiem ZZ. W mojej Izbie nie ma problemów z transparentnością informacji odnośnie stanowiska ZZ.
Informacje ws. stanowiska negocjacyjnego przekazuję również koleżankom i kolegom niezrzeszonym w mojej organizacji związkowej.
Uważam to za przyzwoitość i rzeczywistą realizację prawa do informacji i pochodną prawa do reprezentowania ogółu załogi pracowniczej.

Związek zawodowy jest samorządną organizacją ludzi pracy, powołaną do reprezentowania i obrony ich praw, interesów zawodowych i socjalnych wszystkich pracowników, nie tylko członków.
Jak ludzie mają wiedzieć czy ZZ bronią ich pracowniczych, skoro nie znają stanowiska ZZ w ich sprawie? To jest dopiero paradoks, dysonans i wewnętrzna antynomia.

Z treści Twoich wpisów jawisz się jako podejrzliwy pieniacz ze słabym zrozumieniem istoty negocjacji, z zapędami autorytarnymi, z poczuciem wyłącznej słuszności swoich racji i słabo rozwiniętą empatią. Na odległość pachnie neurotyzmem.

Ubolewam, że ktoś taki jak Ty reprezentuje zwykłych pracowników. Przykre to.

02 cze 2016, 15:53

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
Levy181                    

Harakiri                    

Ale to chyba nie moja wina że wcześniej podwyżki były zamrożone, to chyba nie moja wina że pracuję tu niedługo i trafiłem w moment kiedy mówi się o tych podwyżkach. Każdy myśli o sobie i dlaczego ja mam się martwić o podwyżki dla starszych pracowników jak oni nie martwią się o nas.

to też nie wina starszych pracowników że podwyżek nie było więc byłoby to bardzo niesprawiedliwe gdyby tylko młodzi dostali.
uważam że podwyżki powinni dostać WSZYSCY!
wiem że wtedy starzy i młodzi będą kręcili nosem bo kwoty będą śmieszne ale tak będzie najsprawiedliwiej gdyż nie można jednej grupie dać kosztem drugiej.
trzeba walczyć o godne płace dla wszystkich pracowników skarbówki bo obecnie są one na żenująco niskim poziomie
i jeszcze apel do młodych - trochę więcej szacunku do starszych pracowników bo za kilka bądź kilkanaście lat sami bedziecie tymi starymi i wtedy na własnej skórze się przekonacie jak działają młode wilczki  ;)

02 cze 2016, 15:59
Zaawansowany

REJESTRACJA04 maja 2016, 21:36

POSTY        58
Uważam, że to nie jest tak, że młodzi albo, że sami starsi pracownicy mieliby dostać podwyżki.

Procedura podnoszenia wskaźników jest prosta i oczywista. Po prostu głównym założeniem było podniesienie wskaźników do 1.5 i nie ze względu na młodych, bo starsi pracownicy również w to się wliczają, gdyż na pewno są przypadki takie, gdy nabór wygrywa starsza osoba. I co? Starsza osoba miałaby mieć wskaźnik 1.1 albo 1.2 ? Przecież wiadomo, że każdy kto się piszę na pracę w US, czy starszy, czy młodszy, zaczynając ze wskaźnikiem 1.1 nie może na dużo sobie pozwolić.
Za taki wskaźnik jedynie można opłacić mieszkanie, kupić potrzebne rzeczy (chemia itp.) i głodować bez możliwości pozwolenia sobie na jakieś rozrywki mające na celu odstresowanie się od pracy, pracy wykonywanej pod wpływem stresu.

1.5 - to minimum i tak moim skromnym zdaniem jest to za mało, gdyż trzeba spojrzeć się na to, co się dzieje obecnie w naszym kraju, trzeba spojrzeć na przeróżne kalkulacje, które w większości są albo neutralne albo lekko stawiające w niepomyślnej przyszłości...

Zastanówcie się, dziś owszem starsi mogą mieć pretensje o brak podwyżek i słusznie! Ale nie zabierajcie tych podwyżek młodszym, gdyż zamiast poprawiać się sytuacja dla ogółu, będzie stać w miejscu. Głodowe pensje, a ładne wskaźniki dla "swoich".

02 cze 2016, 16:44

REJESTRACJA27 cze 2009, 18:11

POSTY        108
Dostać jednak powinni wszyscy. Ale jak nakarmić całą grupę jedną strawą. Każdy dostał po łyżeczce a ci z najmniejszymi racjami po dwie. Dobrym zamysłem było jakieś minimum na stanowisku  typu: ref - 1,25 starszy 1,30, insp 1,35... czy coś podobnego. A reszta za efekty, zaangażowanie. Tylko, że znów jedni dużo robią ale mało liżą i się nie załapią, inni dużo liżą mało robią a podwyżkę by dostali... Ech. Z pustego i Salomon nie naleje. Nigdy nie walczyliśmy więc nic nigdy nie... przegraliśmy heheh ;)

02 cze 2016, 16:49
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 173  Następna strona