Teraz jest 06 wrz 2025, 16:29

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450

Ale w Polsce są równiez osoby z małym poczuciem patriotyzmu i dla nich proponuję zapoznanie się z fatalnymi wskaźnikami gospodarczymi w Polsce.

Można być patriotą ale wymagać od Rządu aby bardziej dbał o rozwój gospodarczy kraju niż np. wzrost znaczenia Polski na arenie międzynarodowej. Owe poczucie patriotyzmu może być "stopniowane". My wszyscy jesteśmy patriotami bo interesują nas losy Polski :D !!! (chyba się podlizałem do wszystkich, ale to prawda).
Ja mam poglądy prawicowe (katolik, jestem przeciw aborcji itd. + wolę Solidarność od PZPR-u - to jedyne różnice na naszej bagiennej scenie politycznej, wszystkie partie mają bowiem ten sam program: zmniejszenie podatków i bezrobocia, lepsza służba zdrowia, zmniejszenie biurokracji, czyste środowisko,... :lol:).

Ostatnio edytowano 30 sie 2007, 09:39 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 14:30

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

(...) np. mianuje się człowieka o ultraprawicowych poglądach... Ministrem Edukacji. (...)

Mnie nawet to nie przeszkadza. Niech ma takie poglądy (każdy z nas ma jakieś), byle tylko nie próbował ich siłą (bo on jest wtedy przy władzy) narzucić ich całej reszcie. Nawet gdy ta reszta stanowi tylko 1% ogółu.

Pod pozostałą częścią Twojego posta podpisuję się obiema rękami i niech to wystarczy za odpowiedź naszemu interlokutorowi (choć nie wykluczam jakiejś malutkiej riposty).

Ostatnio edytowano 30 sie 2007, 09:39 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 15:00
Specjalista

POSTY        450
Ale Pan słów używa! Nie zna Pan polskiego odpowiednika "interlokutor" - to jest chyba "rozmówca". proszę pisać po Polsku (czy używa Pan słów obcojęzycznych dla szpanu?!) Ale przesyłam wyrazy szacunku. :D

Ostatnio edytowano 30 sie 2007, 09:40 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 15:14

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Ale Pan słów używa! Nie zna Pan polskiego odpowiednika "interlokutor" - to jest chyba "rozmówca". proszę pisać po Polsku (czy używa Pan słów obcojęzycznych dla szpanu?!) Ale przesyłam wyrazy szacunku. :D

Helvet poprzez użycie słowa pochodzącego z łaciny (łac. interlocutus) odwołał się do naszej chrześcijańskiej ogólnoeuropejskiej tradycji a nawet do tradycji cesarstwa rzymskiego czyli do naszego wspólnego europejskiego dziedzictwa.
Pozdr. wszystkich. :piwo:

Ps. Polecam Millan Słownik Języka Polskiego pod red. M. Szymczaka (m. in. podstawowe narzędzie wykładni językowej w polskim prawie).  :lol:

Ostatnio edytowano 30 sie 2007, 09:41 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 15:25
Specjalista

POSTY        450

Helvet poprzez użycie słowa pochodzącego z łaciny (łac. interlocutus) odwołał się do naszej chrześcijańskiej ogólnoeuropejskiej tradycji a nawet do tradycji cesarstwa rzymskiego czyli do naszego wspólnego europejskiego dziedzictwa.
Pozdr. wszystkich. :piwo:

Ps. Polecam Millan Słownik Języka Polskiego pod red. M. Szymczaka (m. in. podstawowe narzędzie wykładni językowej w polskim prawie).  :lol:

Proponuję w takim razie by zaczął pisać po łacinie (ale wszystko). Jeśli faktycznie tak bardzo zależy mu na podkreśleniu "tradycji cesarstwa rzymskiego" to super. Ja osobiście wolałbym aby pisał po Polsku i nie szpanował (lubię Reja) :D.

Ostatnio edytowano 30 sie 2007, 09:43 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 15:43

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Proponuję w takim razie by zaczął pisać po łacinie (ale wszystko). Jeśli faktycznie tak bardzo zależy mu na podkreśleniu "tradycji cesarstwa rzymskiego" to super. Ja osobiście wolałbym aby pisał po Polsku i nie szpanował (lubię Reja) :D.

Bardzo mnie cieszą twoje wypowiedzi na tym forum i gratuluję PiS, że ma takich wyborców. :brawa::brawa:

Ps. Myślę, że pozostałe partie jakoś się pogodzą ze stratą głosu takiego wyborcy jak Ty Millan80. :(

Ostatnio edytowano 30 sie 2007, 09:43 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 16:39
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Bardzo mnie cieszą twoje wypowiedzi na tym forum i gratuluję PiS, że ma takich wyborców.
Ps. Myślę, że pozostałe partie jakoś się pogodzą ze stratą głosu takiego wyborcy jak Ty Millan80. :(

A dlaczegóż to wyborcy PiS są niby gorsi od wyborców PO?
I dlaczego wyborca taki jak Millan80 jest niby gorszy od wyborcy Zoltara7???  :o

Millan80
Muszę Cię wesprzeć, bo Cię zakrzyczą.
Ale może niech przemówią głosy innych.
Oto wybrane posty z 10 ostatnich stron spośród 4490 wypowiedzi na 115 stronach.
I nie są to jakieś wyłowione wyjątki. Raczej reprezentatywne. Reszta jest tutaj:
"Tusk ustalił już skład rządu"
<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1594856,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1594856,11,item.html</a>
Miłej lektury.  :D

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->-        Wy z PO trzymacie z komuchami i zazdrościciePIS-owi ...   ~Stanley
-        I znowu będziemy schładzać, reformować, przez siedem lat zaciskać pasa aby później było lepiej...tylko komu pytam?  ~darekdarecki
-        Buzek premierem? Schetyna szefem MSWiA? Balcerowicz ministrem finasów? Ja pierniczę. Kolana mi się ugieły. Normalnie strach się bać.   ~O jaaaa
-        Dodaj jeszcze Rokitę jako Ministra Skarbu.   ~Groteska
-        Jak Lepper był v-ce premierem to kolana mieliście sztywne.  Z dumy.  ~sztywniak
-        Jeszcze tylko brakuje Lewandowskiego,Steinhoffa i Miodowicza.  ~kamil
-        No to jeszcze millera dorzucę, może pokaże jak kończy prawdziwy mężczyzna , bo jak na razie pokazał tylko przekręty.  ~witek
-        Nastepna klika oszolomow.Rece opadaja.Jestem ze Slaska. Balcerowicz to tragedia o reszcie nie wspomne bo nie ma o kim mowic.Same miernoty. Naprawde ten kraj to ciemnogrod. ~inz...
-        a ostatni zgasi swiatło  ~mm
-        POtop POlski.   ~RAZEM
-        To Polska będzie zmrożona-a nie schłodzona.   ~student z SGH
-        OMG, przy tym "dream teamie" to ekipa J. Kaczyńskiego to zastęp aniołów   ~LMAO
-        Trzeba Polskę ratować przed takim rządem.Wszystkie ręce na pokład.  ~3 sekretarz
-        POpaprancy sami strzelili sobie w stopę. Brak wyczucia nastrojów i propozycja Balcerowicza na MF świadczy o głupocie Rokity & consortes! Przesracie jak zwykle te wybory niedojdy!  ~basset
-        To chyba żart i to ponury.Ja głosowałem na  PO??Ludzie!!Ktoś robi ze mnie idiotę czy co??Nie idę na wybory a Tusk niech ładuje się na drzewo!!!!!!!!!!!!!Rozpacz!!!!!!!!!!!!!!  ~Marek
-        To nie rząd-to jakieś POtwory POlityczne.Jeszcze nam sie PIS zamarzy.  ~marzena
-        Donaldzie bracie-to POlityczne POpłuczyny  ~siostra Zyta
-        Pięknego samobója sobie strzelili   ~No nieźle
-        PIS jest zły-a PO będzie jeszcze gorsze.Tylko emigracja.   ~WARIAT
-        głosowałem na PO ale już nie będe     ~wacek
-        to PO doprowadziło do obowiązku używanie świateł mijania w dzień a efektów mniej niż zero dlatego takim fachowcom mówimy -nie  ~elektryk samoch
-        Mógłbym powiedzieć kim jest Balcerowicz ale niestety  ograniczają mnie zasady zamieszczania opinii.Powiem tylko, że około 3 mln dzieci w Polsce jest niedożywionych a 5 mln dorosłych żyje w biedzie.Cóż to znaczy?  ~Ireneusz
-        To wszystko to political fiction. Jaki rząd PO? Może z 15 % zdobędą  ~e tam
-        On chyba naprawdę wierzy że wygra   ~Ale kabaraet
-        Bul, bul, bul. Platforma tonie.  ~bul,bul,bul
-        Jestem w szoku. Co to za rząd? To jakaś porażka. Po prostu nie ma na kogo głosować.  ~Ania
-        Może być zmiana władzy PIS i PO-ale płaczliwy Tusk i świętobliwy Komorowski na zasłużoną emeryturę.  byłam za POPIS
-        Rokita chce wzmocnić CBA to chyba będzie koniec jakichkolwiek opozycji  ~spieprzaj dziadu
-        No i wszystko jasne - Adam Szejnfeld min gospodarki. Już wiadomo, w czyje ręce pójdzie gospodarka. Acha zobaczcie jeszcze nauka i szkolnictwo. ~Mirek
-        Ludzie zagłosujcie wreszcie na młodych !! Bez względu na to z jakiej partii Dość mam już tych wszystkich millerów, kwaśniewskich, ...  ~ed
-        Dlaczego panowie Plażyński i Olechowski odsunęli się od Tuska? Przecież byli głownymi filarami Platformy? ~ chochlik
-        Ten "Rząd" skompletowany z istniejącego "Gabinetu Cieni" - przypomina ROSÓŁ UGOTOWANY Z CIENIA KURCZAKA - MA FOI !!!  ~hr.Radwan
-        Niech mi ktoś przypomni. Jakie kwalifikacje i dokonania ma Donald Tusk? Wiem, że umie malować kominy i myć szyby w wieżowcach. No ...  antymichnik@auto...
-        Komina nie malował. Oszukał wyborców na zdięciu jest ktoś inny  dragon2100@op.pl
-        Przyczynil sie do obalenia pierwszego prawdziwie polskiego rzadu Olszewskiego.  ~pmiec
-        TO JUZ Z LEPSZYMI FACHOWCAMI PIJE PIWO POD BUDKO NA MOIM  [16]  osiedlu  ~s
-        Pytanie co, zrobil Tusk dla Polski i Polakow przez ostatnie 18 lat ? Moze ktos mi przypomni?  ~Jerzy
-        Balcerowicz zombi wraca  Znowu bezrobocie będzie 20%i żadnego wzrostu ...  ~Bogusław
-        ZNOW WROCI STARY UKLAD I GRABIEZ POLSKI Panie Tusk,zabolała siła PiSu? jest pan głupszy niż Romek ...  ~TYLKO PIS
-        Zatkało kakao?  I gdzież są teraz wyznawcy Tuska i krytycy PISu? Jakoś nie widać ich na forum? A wiem, pewnie zamknęli się w mysiej dziurze.... ~Marcello M.
-        te nazwiska są znane postkomuchy, słynny balcerowicz i ludzie do wynajęcia ...  ~bogus
-        a gdzie szczekacz Niesiołowski? może będzie "gorylem" i ...  ~Malina
-        klub wiecznych papraczy No to mają przechlapane. Na pewno nie wygrają wyborów.  ~spokojny
-        Schetyna będzie nadzorował EURO2012!!! No comments!!!  ~ricky
-        nie będzie niemiecki sluga z sowieckimi pogladami plul mi w twarz !!!! i Ojczyzne moja wysprzedawal.  A TOBIE???  ~Polak4ever
-        A gdzie Kononowicz???  a gdzie Wałesa? a gdzie Piskorski  ~jan
-        Wczoraj prezydent Tusk  [6]  dzisiaj premier Tusk, jutro Sekretarz Generalny ONZ Tusk.  lemarx@vp.pl
-        TU NIE MA CO DODAWAĆ MOŻNA PĘC ZE ŚMIECHU.wYBORY DLA POLITYKÓW.  WYBIERAJCIE SIE SAMI CHŁOPY,BO SIE ZNACIE JAK ŁYSE KONIE  ~ROZCZAROWANY
-        A już miałem na was głosować   ~baranek
-        BYŁEM ZWOLENNIKIEM PO,ALE PO WYSTĘPIE ROKITY W SPOCIE PISu I NELLY W "ROZMOWACH W TOKU" JUZ MI PRZESZŁO.  ~ASDER
-        Mam wyższe wykształcenie, IQ=170, dobrze płatną pracę, mieszkam w mieście i popieram tylko PiS, a ci, którzy mi ubliżali niech cię teraz wstydzą. Poseł Tusk pokazał fachową twarz i szerokie zaplecze.Tfu! Aleksandra_IQ170, 26.08.2007 16:43
-        No to mamy klops!  Matko kochana - a czymże to Polska nasza kochana zasłużyła ...  ~grochemosciane
-        świnia niebo widziała a nie rząd  ~jeś
-        Te nazwiska budzą   mój niepokój a jedno wręcz przerażenie!  ~Jarek
-        GLOSUJCIE NA PIS I UPR !!! won z po!!!!!! ZDRAJCY!  ~emigrant
-        GUTEN MORGEN HER TUSK JA CHCE GLEBE MAZURY   ~franz
-        SAME ZGRANE KARTY  Sfora czeka na pieniadze podatnika aby go zlupic ...  ~emeryt
-        I znowu intratne posady w państwowych spólkach.  Czyli powtórka z rozrywki.  ~obserwator
-        Nie no jak zobaczylem te nazwiska to zalamka mnie chwycila. Przyjdzie glosowac na UPR. Coraz ...  ~aCdC
-        Brak w Polsce madrych ludzi do rzadzenia   ~szok
-        GOWINA I NIESIOŁOWSKIEGO CZYLI JEDYNYCH INTELIGENTNYCH W PO TUSK POMINOŁ.A ROKITA TO WYJATKOWA PORAZKA PO.  wc_kaczka@vp.pl
-        CZEŚĆ KOMUSZKI !! OTO WAM TŁUMACZE DLACZEGO PRZEGRACIW WYBORY !! PRZECZYTAJCIE!!
-        WEDŁUG LEWACKICH MEDIÓW ( TVN, GW ) PIS MA 25-28 % ...  antek_emigrant@v...
-        Nepotyzm i nic innego Panie Tusk. Do rządu ,jeszcze nie wybranego i wygranego  w demokratycznych wyborach ,zaprasza pan tylko swoich kolesiów? A gdzie inne partie. Oj nie ładnie...  ~marzena
-        CHCETA CYRK-MATA CYRK ! I ZACHOD SIE SMIAC NIE będzie. A JA RZENIE GLEBE PUKI CENA ...  ~GMINNIAK
-        Prawie same "polskie" nazwiska i imiona  a wiekszosc to juz gdzies mi sie obily o uszy dziwnie nie ...  ~ADAM_Bstok
-        E..... TO TEGO MISTRZUNIA OD EKONOMII NIKT NIE PODKUPIL ? A TAKIE CENY I PROPOZYCJE FRUWALY. MUSZE SIE PORADZIC...  ~K.BRONOWICKI
-        Donald - zdupcaj.  ~Fordanser
-        WARA OD KORYTA SEPY !!!  Nadszedl czas aby znormalizowac rzady w naszym kraju, ...  ~aloiz zcaraj
-        To Bronek Jamajca nie nadaje sie juz na ministra wojny?...  ~drzwi od stodoly
-        ALE TO JUŻ BYŁO I NIE WRÓCI WIĘCEJ. Polacy są zbyt mądrzy, żeby drugi, czy trzeci raz dali się ...  ~abcd
-        Taa, najbardziej podnieca mnie Julia Pitera kazdym swoim slowem  ~'wielbiciel'
-        To jest jakis brak kultury, aby juz teraz, daleko  przed wyborami, sporzadzac sklad ...  ~zba
-        PANIE DONALDZIE, albo Pan natychmiast zaprzeczy tym informacjom  [1] i obieca, że ani Buzka ani Balcerowicza nie będzie ...  ~apel do Donalda...
-        Doskonały skład rządu dla Izraela! Kto jest za?  [6]  Doskonały skład rządu dla Izraela! Kto jest za?  ~aksut
-        Mina Donalda Tuska po najbliższych wyborach - bezcenne. Za wszystko inne zaplacisz kartą ~eeech!
-        PANIE TUSK wyraz zaciętości na pańskiej twarzy  niezbyt dobrze PANU wróży i przyszłości POLSKI  ~mania
-        TUSK. Tylko z komunistami uda wam sie rzadzic w Polsce. Juz mieliscie szanse z PiS, ale wam blizej do PZPR/SLD/LiD.  ~Veteran, Kosovo
-        znowu balcerowicz?  jesli tak to ja wole pis niz po.  ~joanna
-        Balcerowicz musi odejść.  Nie daj Boże znów schłodzi gospodarkę.   ~strach na lachy
-        PIS WYGRA PO RAZ DRUGI  szkoda mi Tuska, jak on to przetrzyma, kolejną porażkę  ~asas
-        Miny będą kwaśne u tych nadętych bufonów  jak wybory przegrają!  ~hill
-        moje dzieci sie boja tego pana na zdjeciu:)  a wedlug mnie to sklad jest skandaliczny: michaljjj
-        HE,HIE...ustalil rzad i to bylo ostatnia rzecz ktora zrobil w sprawie rzadzenia a moze to zmiana dla rzadu cieni?  ~AVE CEZAR
-        glowa w chmurach i marzenia o potedze wyraznie widac ze jest to zyczenie i chec wladzy a nie merytoryczne dazenie do wprowadzenia porzadku i ladu.Plan bardzo destrukcyjny.Kiedys nie moglem zrozumiec jak dozlo do rozbiorow,teraz juz wiem.  ...  ~seven
-        PiS zawłaszcza państwo.  To słyszałem przez 2 lata z ust PO. A tu proszę PO będzie ZOSIĄ SAMOSIĄ.   ~Koper
-        Teraz juz wiadomo ze spot " OSZUKALI " to samoreklama PO .....  ~pirania
-        Temu Donaldu Tusku trzeba chyba przypomniec, ze najpierw musialby  wygrac wybory... ~Aguirre
-        Nie podoba wam się ten rząd?  [1] - to usiądźcie w innym rzędzie. IR  skch@vp.pl
-        Jezu, ta platforma naprawdę chce przegrać  [1]  wybory, odganiając wahających się  ~sober
-        TEGO FACETA NIE MA!!! Jest go tylko pół, bo drugi Pułtusk leży zalany...  ~aloiz
-        PO to moralne dno  Nic już tej partii nie pomoże  ~Nemo
-        To dopiero by sie Angela z Eryka ucieszyly. Mam jednak nadzieje,ze do tego nie dojdzie bo wkrotce pozegnamy nasze kochane Pomorze, Slask ...  ~z Gdanska
-        Panie Donaldzie, bardzo proszę 10 razy się zastanowic zanim podejmie Pan taką decyzję. Naprawdę. Dla przyszłości Polski to na  ~Tusk-tak, Balcerowicz-nie
-        DZIS PAKUJE SIE, KUPUJE BILET I WYJEZDZAM Z TEGO KRAJU. IDZIE SYF!!!  ~kazik
-        Panie Donaldzie powiem tak,nie,nie,nie misiaczku.  ~numer 44
-        Klika DOMINIKA..a na czeleTusk!!!  Humor dnia!!!  sztos@autograf.
-        BUZEK, KOMOROWSKI, BALCEROWICZ...
-        Dziękuję, nie wracam. Polacy w kraju, jeżeli jeszcze raz dacie się nabrać, to zasługujecie na to, żeby do końca życia pracować za 800 zł miesięcznie. Naprawdę zasługujecie. ~older,
-        800 to za dużo. Wzrostu gospodarczego nie będziemy mogli przejadać. Musimy patrzeć w przyszłość. Przynajmniej jeszcze przez 500 lat.   ~rex
-        KACZYŃSKI O KACZMARKU: KŁAMCA, KWAŚNIWSKI O OLEKSYM: ZDRAJCA.  Wiem na kogo głosować.  ~rita
-        buahahaha niech lepiej sobie w sims pogra!!!  tam będzie mogl sobie ustawiac co będzie chcial he he
-        glosowalem na PO ale teraz juz nie bede he he ~polak,
-        Temu panu mowimy stanowcze NIE jak widze ten sklad to przypomina mi sie pewna smutna i tragiczna w skutkach historia.. historia rzadu Polskiego sprzed lat ...  ~xcx
-        "Platforma Obywatelska chce rządzić sama". Chyba sama sobą, bo nie Polską POwinni sobie utworzyć własne ministerstwa, które zaczęły ...  ~soft focus
-        Bełkot i ****oły  publikowane bez przerwy w tym tabloidzie powodują , że ...
-        Rzecz podstawowa że takiego rządu w Reczpospolitej nigdy nie będzie  i PO nigdy nie wygra wyborów. Ten wariant oznaczałby zniknięcie Polski z mapy Europy. Mniemam, naród nie da się oszukać liberałom, którzy mają go za nic ...  ~jasnowidz
-        Tak panie Tusk.  Nowe idzie.Balcerowicz,co nie?  ~j@nek
-        Co tutaj komentować? Jakaś kolejna bzdura...INTRYGA ! Byłoby coś w tym prawdy, ...  ~sisi
-        Donald tym   razem nie nabierzesz społeczeństwa.Nie z nami te numery.  ~jeden z wielu
-        PO=Pakuj Odjazd-gdzie kolwiek aby dalej  NOC TECZEK 92 r. CZY NIKT NIE PAMIETA ZE JUZ RAZ TUSK I KOMUCHY PRZEJEŁY WŁADZE...  ~ANTYK-64
-        Panie Tusk: z motyka na Slonce! To sa pana sny, ktore sie nigdy nie zmaterializuja. ...  ~bartek
-        Zdecydowanie za dużo nazwisk brzmiących po niemiecku.  ~Polak duży
-        CHCECIE BALCEROWICZA GŁOSUJCIE NA PO, BOGATSI JESZCZE BARDZIEJ BĘDĄ BOGACI  A BIEDNI BARDZIEJ BIEDNI, DALEJ NARZEKAJCIE NA PIS...  ~EMERYT
-        Buhahaha!  Takiego dyletanta który nigdy nic nie znaczył w polityce ...   ~Navi35
-        Popatrz, popatrz jaki facio szybki. Jeszcze nie wygral wyborow, a juz siedzi na tronie. Zapomnial biedny o koalicjantach.  ~Janusz59
-        Donald pij mleko to zostaniesz premierem.A potem zrobisz ministerstwo ...  ~feliks
-        Dzieki PO! Balcerowicz na tej liscie  wlasnie odebral Wam jakies 15 % glosow! Kto będzie glosowal na takich! hahahahahaahahahahah!  legia@mac.com
-        Ci panowie już  [3]   dwa lata niszczą Polskę siejąc dookoła destrukcję. ...  ~bb
-        Rząd Tuska  POlski debilizm,jeszcze nie masz a już dzielisz.  ~Emigrant polski...
-        Komorowski, który nie wiedział, że Norwegia nie należy do UE ministrem spraw zagranicznych. Żarty jakieś.  ~STAN
-        Już raz dzielili "skórę na niedźwiedziu"  I prawdopodobnie skończy się to tak samo.  ~haniafly
-        Donald może wystawić i Myszkę Miki. Co za różnica? Wygrają wybory tak samo jak 2 lata temu.  ~A niech będą kabarety
-        Czemu zwolennicy PO jesteście tacy zdziwieni? Czego się spodziewaliście. Jak zwolennicy PiS mówili Wam co to jest PO, to białej gorączki dostawaliście. A teraz co?  ~O co Wam chodzi?
-        I pozamiatane.    ~Już przegrali
-        Jedni a ci sami,     ~gąsior
-        I po PO.    ~1234567890
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

PS
Ja też głosuję na PiS.
Mam żal i do Jarka i do Donalda, że obaj z obozu Solidarnościowego, a nie mogli się dogadać i stworzyć POPISu. W rezultacie ta koalicja z LPR i SO dała efekt jaki dała, ale na kogo glosować?!
Sorry, ale na PO (KLD) na pewno nie zagłosuję! A na LiD (PZPR) tym bardziej.

:P

Ostatnio edytowano 30 sie 2007, 09:45 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 17:34
Specjalista

POSTY        450
Wielkie dzięki za wsparcie!  :brawa: Już się zastanawiałem czemu PIS ma 22% (prawie tyle co PO i "SLD"). Chyba zwolennicy PIS są zaszczuci.

Ostatnio edytowano 30 sie 2007, 09:50 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 19:40
Zawodowiec

POSTY        3465

Wielkie dzięki za wsparcie!  :brawa: Już się zastanawiałem czemu PIS ma 22% (prawie tyle co PO i "SLD"). Chyba zwolennicy PIS są zaszczuci.

Prawie tyle co PO, SLD?
U góry widzę:
PIS [ 72 ]  [23,30%]
PO [ 82 ]   [26,54%]
LiD [ 69 ]   [22,33%]
Myślę, że masz rację.
Media wykreowały "wykształciuchów" na ludzi I kategorii, a "moherów" - drugiej. Ci co głosowali na PO poczuli się nagle mądrymi i inteligentnymi. Lepszymi! I ta wojna jednych przeciw drugim zrobiła swoje. Dla dobra Polski oczywiście! Polak potrafi. :(

Ostatnio edytowano 30 sie 2007, 09:51 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 20:08
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

Chyba zwolennicy PIS są zaszczuci.

A może się wstydzą ogladając ten cyrk? :angry2:

29 sie 2007, 20:25
Zawodowiec

POSTY        3465

A może się wstydzą ogladając ten cyrk? :angry2:

Poczekamy na ten, który nam zafundują następcy Oleksego, Krzaka, Kwacha, Millera. :rolleyes:

Ostatnio edytowano 30 sie 2007, 09:51 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 20:33

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

A dlaczegóż to wyborcy PiS są niby gorsi od wyborców PO?
I dlaczego wyborca taki jak Millan80 jest niby gorszy od wyborcy Zoltara7???  :o

A kto twierdzi, że wyborcy PiS są gorsi od wyborców innych partii...
Czyżby u kolegi Kominiarza nastąpiło zjawisko zwane w psychologii projekcją... podświadomości?
Ale cieszę się, że w końcu jest trzeci już zwolennik PiS, może więc od niego dowiem się, co może mnie przekonać do głosowania na PiS...???

PiS w 2005 r. przedstawił atrakcyjny program wyborczy: TANIE PAŃSTWO, PAŃSTWO SOLIDARNE, SPRAWIEDLIWOŚĆ DLA WSZYSTKICH. Lech Wałęsa tuż po wygraniu wyborów przez PiS i L. Kaczyńskiego trafnie powiedział, że jeżeli Kaczyńscy będą realizować swój program wyborczy to życzy im powodzenia... ale znając Ich to teraz zacznie się nieustanna awantura (nie jest to cytat dosłowny).
Ale czy PiS choć w części zrealizował swój program? W najważniejszym, jak stwierdzono to w przedmiotowym programie PiS, temacie dla PiS to jest w temacie gospodarki, poza obniżeniem klina podatkowego, PiS nie zrobił nic (pomimo iż Zyta nie jest wcale złym ministrem, chociaż my skarbowcy nie możemy narzekać na to aby nas rozpieszczała). PiS to gołosłowie, obietnice bez pokrycia, szukanie wrogów wewnętrznych i zewnętrznych, kłótnie, podsłuchy, lżenie przeciwników politycznych, zawłaszczenie państwa, bezmyślna polityka zagraniczna. Oto jest IV RP (nawet tę nazwę zawłaszczył PiS). A to tylko czubek góry lodowej... A korupcja w Min. Sportu a sprawa Blidy, itd. itd. Pięknie dziękuję, ale tej grupie trzymającej władzę już dziękujemy. A to co jest najgorsze to fakt, że dzięki dwuletnim rządom PiS dziś SLD (czy jak tam farbowane lisy się teraz nazywają) ma tyle samo głosów co PiS. :(
Mimo to pozdrawiam.
WYKSZTAŁCIUCH  :blink:

Ostatnio edytowano 30 sie 2007, 09:53 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 20:40
Specjalista

POSTY        450
Która rzadząca partia w Polsce miała po 2 latach sprawowania władzy takie poparcie jak w dniu wyborów? Może SLD lub AWS-UW?
Może to jest argument, że PIS nie jest takie złe jak opisują media?

Ostatnio edytowano 30 sie 2007, 09:54 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 22:44

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd
Jeżeli to prawda to znaczy, że wyborcy PiS nie czytali programu PiS, bo kto by głosował na partię, która nie realizuje swojego programu???

Ostatnio edytowano 30 sie 2007, 09:55 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 23:15
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 94  Następna strona