A dlaczegóż to wyborcy PiS są niby gorsi od wyborców PO?
I dlaczego wyborca taki jak Millan80 jest niby gorszy od wyborcy Zoltara7???
Millan80
Muszę Cię wesprzeć, bo Cię zakrzyczą.
Ale może niech przemówią głosy innych.
Oto wybrane posty z 10 ostatnich stron spośród 4490 wypowiedzi na 115 stronach.
I nie są to jakieś wyłowione wyjątki. Raczej reprezentatywne. Reszta jest tutaj:
"Tusk ustalił już skład rządu"
<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1594856,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1594856,11,item.html</a>
Miłej lektury.

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->- Wy z PO trzymacie z komuchami i zazdrościciePIS-owi ... ~Stanley
- I znowu będziemy schładzać, reformować, przez siedem lat zaciskać pasa aby później było lepiej...tylko komu pytam? ~darekdarecki
- Buzek premierem? Schetyna szefem MSWiA? Balcerowicz ministrem finasów? Ja pierniczę. Kolana mi się ugieły. Normalnie strach się bać. ~O jaaaa
- Dodaj jeszcze Rokitę jako Ministra Skarbu. ~Groteska
- Jak Lepper był v-ce premierem to kolana mieliście sztywne. Z dumy. ~sztywniak
- Jeszcze tylko brakuje Lewandowskiego,Steinhoffa i Miodowicza. ~kamil
- No to jeszcze millera dorzucę, może pokaże jak kończy prawdziwy mężczyzna , bo jak na razie pokazał tylko przekręty. ~witek
- Nastepna klika oszolomow.Rece opadaja.Jestem ze Slaska. Balcerowicz to tragedia o reszcie nie wspomne bo nie ma o kim mowic.Same miernoty. Naprawde ten kraj to ciemnogrod. ~inz...
- a ostatni zgasi swiatło ~mm
- POtop POlski. ~RAZEM
- To Polska będzie zmrożona-a nie schłodzona. ~student z SGH
- OMG, przy tym "dream teamie" to ekipa J. Kaczyńskiego to zastęp aniołów ~LMAO
- Trzeba Polskę ratować przed takim rządem.Wszystkie ręce na pokład. ~3 sekretarz
- POpaprancy sami strzelili sobie w stopę. Brak wyczucia nastrojów i propozycja Balcerowicza na MF świadczy o głupocie Rokity & consortes! Przesracie jak zwykle te wybory niedojdy! ~basset
- To chyba żart i to ponury.Ja głosowałem na PO??Ludzie!!Ktoś robi ze mnie idiotę czy co??Nie idę na wybory a Tusk niech ładuje się na drzewo!!!!!!!!!!!!!Rozpacz!!!!!!!!!!!!!! ~Marek
- To nie rząd-to jakieś POtwory POlityczne.Jeszcze nam sie PIS zamarzy. ~marzena
- Donaldzie bracie-to POlityczne POpłuczyny ~siostra Zyta
- Pięknego samobója sobie strzelili ~No nieźle
- PIS jest zły-a PO będzie jeszcze gorsze.Tylko emigracja. ~WARIAT
- głosowałem na PO ale już nie będe ~wacek
- to PO doprowadziło do obowiązku używanie świateł mijania w dzień a efektów mniej niż zero dlatego takim fachowcom mówimy -nie ~elektryk samoch
- Mógłbym powiedzieć kim jest Balcerowicz ale niestety ograniczają mnie zasady zamieszczania opinii.Powiem tylko, że około 3 mln dzieci w Polsce jest niedożywionych a 5 mln dorosłych żyje w biedzie.Cóż to znaczy? ~Ireneusz
- To wszystko to political fiction. Jaki rząd PO? Może z 15 % zdobędą ~e tam
- On chyba naprawdę wierzy że wygra ~Ale kabaraet
- Bul, bul, bul. Platforma tonie. ~bul,bul,bul
- Jestem w szoku. Co to za rząd? To jakaś porażka. Po prostu nie ma na kogo głosować. ~Ania
- Może być zmiana władzy PIS i PO-ale płaczliwy Tusk i świętobliwy Komorowski na zasłużoną emeryturę. byłam za POPIS
- Rokita chce wzmocnić CBA to chyba będzie koniec jakichkolwiek opozycji ~spieprzaj dziadu
- No i wszystko jasne - Adam Szejnfeld min gospodarki. Już wiadomo, w czyje ręce pójdzie gospodarka. Acha zobaczcie jeszcze nauka i szkolnictwo. ~Mirek
- Ludzie zagłosujcie wreszcie na młodych !! Bez względu na to z jakiej partii Dość mam już tych wszystkich millerów, kwaśniewskich, ... ~ed
- Dlaczego panowie Plażyński i Olechowski odsunęli się od Tuska? Przecież byli głownymi filarami Platformy? ~ chochlik
- Ten "Rząd" skompletowany z istniejącego "Gabinetu Cieni" - przypomina ROSÓŁ UGOTOWANY Z CIENIA KURCZAKA - MA FOI !!! ~hr.Radwan
- Niech mi ktoś przypomni. Jakie kwalifikacje i dokonania ma Donald Tusk? Wiem, że umie malować kominy i myć szyby w wieżowcach. No ... antymichnik@auto...
- Komina nie malował. Oszukał wyborców na zdięciu jest ktoś inny
dragon2100@op.pl- Przyczynil sie do obalenia pierwszego prawdziwie polskiego rzadu Olszewskiego. ~pmiec
- TO JUZ Z LEPSZYMI FACHOWCAMI PIJE PIWO POD BUDKO NA MOIM [16] osiedlu ~s
- Pytanie co, zrobil Tusk dla Polski i Polakow przez ostatnie 18 lat ? Moze ktos mi przypomni? ~Jerzy
- Balcerowicz zombi wraca Znowu bezrobocie będzie 20%i żadnego wzrostu ... ~Bogusław
- ZNOW WROCI STARY UKLAD I GRABIEZ POLSKI Panie Tusk,zabolała siła PiSu? jest pan głupszy niż Romek ... ~TYLKO PIS
- Zatkało kakao? I gdzież są teraz wyznawcy Tuska i krytycy PISu? Jakoś nie widać ich na forum? A wiem, pewnie zamknęli się w mysiej dziurze.... ~Marcello M.
- te nazwiska są znane postkomuchy, słynny balcerowicz i ludzie do wynajęcia ... ~bogus
- a gdzie szczekacz Niesiołowski? może będzie "gorylem" i ... ~Malina
- klub wiecznych papraczy No to mają przechlapane. Na pewno nie wygrają wyborów. ~spokojny
- Schetyna będzie nadzorował EURO2012!!! No comments!!! ~ricky
- nie będzie niemiecki sluga z sowieckimi pogladami plul mi w twarz !!!! i Ojczyzne moja wysprzedawal. A TOBIE??? ~Polak4ever
- A gdzie Kononowicz??? a gdzie Wałesa? a gdzie Piskorski ~jan
- Wczoraj prezydent Tusk [6] dzisiaj premier Tusk, jutro Sekretarz Generalny ONZ Tusk.
lemarx@vp.pl- TU NIE MA CO DODAWAĆ MOŻNA PĘC ZE ŚMIECHU.wYBORY DLA POLITYKÓW. WYBIERAJCIE SIE SAMI CHŁOPY,BO SIE ZNACIE JAK ŁYSE KONIE ~ROZCZAROWANY
- A już miałem na was głosować ~baranek
- BYŁEM ZWOLENNIKIEM PO,ALE PO WYSTĘPIE ROKITY W SPOCIE PISu I NELLY W "ROZMOWACH W TOKU" JUZ MI PRZESZŁO. ~ASDER
- Mam wyższe wykształcenie, IQ=170, dobrze płatną pracę, mieszkam w mieście i popieram tylko PiS, a ci, którzy mi ubliżali niech cię teraz wstydzą. Poseł Tusk pokazał fachową twarz i szerokie zaplecze.Tfu! Aleksandra_IQ170, 26.08.2007 16:43
- No to mamy klops! Matko kochana - a czymże to Polska nasza kochana zasłużyła ... ~grochemosciane
- świnia niebo widziała a nie rząd ~jeś
- Te nazwiska budzą mój niepokój a jedno wręcz przerażenie! ~Jarek
- GLOSUJCIE NA PIS I UPR !!! won z po!!!!!! ZDRAJCY! ~emigrant
- GUTEN MORGEN HER TUSK JA CHCE GLEBE MAZURY ~franz
- SAME ZGRANE KARTY Sfora czeka na pieniadze podatnika aby go zlupic ... ~emeryt
- I znowu intratne posady w państwowych spólkach. Czyli powtórka z rozrywki. ~obserwator
- Nie no jak zobaczylem te nazwiska to zalamka mnie chwycila. Przyjdzie glosowac na UPR. Coraz ... ~aCdC
- Brak w Polsce madrych ludzi do rzadzenia ~szok
- GOWINA I NIESIOŁOWSKIEGO CZYLI JEDYNYCH INTELIGENTNYCH W PO TUSK POMINOŁ.A ROKITA TO WYJATKOWA PORAZKA PO.
wc_kaczka@vp.pl- CZEŚĆ KOMUSZKI !! OTO WAM TŁUMACZE DLACZEGO PRZEGRACIW WYBORY !! PRZECZYTAJCIE!!
- WEDŁUG LEWACKICH MEDIÓW ( TVN, GW ) PIS MA 25-28 % ... antek_emigrant@v...
- Nepotyzm i nic innego Panie Tusk. Do rządu ,jeszcze nie wybranego i wygranego w demokratycznych wyborach ,zaprasza pan tylko swoich kolesiów? A gdzie inne partie. Oj nie ładnie... ~marzena
- CHCETA CYRK-MATA CYRK ! I ZACHOD SIE SMIAC NIE będzie. A JA RZENIE GLEBE PUKI CENA ... ~GMINNIAK
- Prawie same "polskie" nazwiska i imiona a wiekszosc to juz gdzies mi sie obily o uszy dziwnie nie ... ~ADAM_Bstok
- E..... TO TEGO MISTRZUNIA OD EKONOMII NIKT NIE PODKUPIL ? A TAKIE CENY I PROPOZYCJE FRUWALY. MUSZE SIE PORADZIC... ~K.BRONOWICKI
- Donald - zdupcaj. ~Fordanser
- WARA OD KORYTA SEPY !!! Nadszedl czas aby znormalizowac rzady w naszym kraju, ... ~aloiz zcaraj
- To Bronek Jamajca nie nadaje sie juz na ministra wojny?... ~drzwi od stodoly
- ALE TO JUŻ BYŁO I NIE WRÓCI WIĘCEJ. Polacy są zbyt mądrzy, żeby drugi, czy trzeci raz dali się ... ~abcd
- Taa, najbardziej podnieca mnie Julia Pitera kazdym swoim slowem ~'wielbiciel'
- To jest jakis brak kultury, aby juz teraz, daleko przed wyborami, sporzadzac sklad ... ~zba
- PANIE DONALDZIE, albo Pan natychmiast zaprzeczy tym informacjom [1] i obieca, że ani Buzka ani Balcerowicza nie będzie ... ~apel do Donalda...
- Doskonały skład rządu dla Izraela! Kto jest za? [6] Doskonały skład rządu dla Izraela! Kto jest za? ~aksut
- Mina Donalda Tuska po najbliższych wyborach - bezcenne. Za wszystko inne zaplacisz kartą ~eeech!
- PANIE TUSK wyraz zaciętości na pańskiej twarzy niezbyt dobrze PANU wróży i przyszłości POLSKI ~mania
- TUSK. Tylko z komunistami uda wam sie rzadzic w Polsce. Juz mieliscie szanse z PiS, ale wam blizej do PZPR/SLD/LiD. ~Veteran, Kosovo
- znowu balcerowicz? jesli tak to ja wole pis niz po. ~joanna
- Balcerowicz musi odejść. Nie daj Boże znów schłodzi gospodarkę. ~strach na lachy
- PIS WYGRA PO RAZ DRUGI szkoda mi Tuska, jak on to przetrzyma, kolejną porażkę ~asas
- Miny będą kwaśne u tych nadętych bufonów jak wybory przegrają! ~hill
- moje dzieci sie boja tego pana na zdjeciu:) a wedlug mnie to sklad jest skandaliczny: michaljjj
- HE,HIE...ustalil rzad i to bylo ostatnia rzecz ktora zrobil w sprawie rzadzenia a moze to zmiana dla rzadu cieni? ~AVE CEZAR
- glowa w chmurach i marzenia o potedze wyraznie widac ze jest to zyczenie i chec wladzy a nie merytoryczne dazenie do wprowadzenia porzadku i ladu.Plan bardzo destrukcyjny.Kiedys nie moglem zrozumiec jak dozlo do rozbiorow,teraz juz wiem. ... ~seven
- PiS zawłaszcza państwo. To słyszałem przez 2 lata z ust PO. A tu proszę PO będzie ZOSIĄ SAMOSIĄ. ~Koper
- Teraz juz wiadomo ze spot " OSZUKALI " to samoreklama PO ..... ~pirania
- Temu Donaldu Tusku trzeba chyba przypomniec, ze najpierw musialby wygrac wybory... ~Aguirre
- Nie podoba wam się ten rząd? [1] - to usiądźcie w innym rzędzie. IR
skch@vp.pl- Jezu, ta platforma naprawdę chce przegrać [1] wybory, odganiając wahających się ~sober
- TEGO FACETA NIE MA!!! Jest go tylko pół, bo drugi Pułtusk leży zalany... ~aloiz
- PO to moralne dno Nic już tej partii nie pomoże ~Nemo
- To dopiero by sie Angela z Eryka ucieszyly. Mam jednak nadzieje,ze do tego nie dojdzie bo wkrotce pozegnamy nasze kochane Pomorze, Slask ... ~z Gdanska
- Panie Donaldzie, bardzo proszę 10 razy się zastanowic zanim podejmie Pan taką decyzję. Naprawdę. Dla przyszłości Polski to na ~Tusk-tak, Balcerowicz-nie
- DZIS PAKUJE SIE, KUPUJE BILET I WYJEZDZAM Z TEGO KRAJU. IDZIE SYF!!! ~kazik
- Panie Donaldzie powiem tak,nie,nie,nie misiaczku. ~numer 44
- Klika DOMINIKA..a na czeleTusk!!! Humor dnia!!! sztos@autograf.
- BUZEK, KOMOROWSKI, BALCEROWICZ...
- Dziękuję, nie wracam. Polacy w kraju, jeżeli jeszcze raz dacie się nabrać, to zasługujecie na to, żeby do końca życia pracować za 800 zł miesięcznie. Naprawdę zasługujecie. ~older,
- 800 to za dużo. Wzrostu gospodarczego nie będziemy mogli przejadać. Musimy patrzeć w przyszłość. Przynajmniej jeszcze przez 500 lat. ~rex
- KACZYŃSKI O KACZMARKU: KŁAMCA, KWAŚNIWSKI O OLEKSYM: ZDRAJCA. Wiem na kogo głosować. ~rita
- buahahaha niech lepiej sobie w sims pogra!!! tam będzie mogl sobie ustawiac co będzie chcial he he
- glosowalem na PO ale teraz juz nie bede he he ~polak,
- Temu panu mowimy stanowcze NIE jak widze ten sklad to przypomina mi sie pewna smutna i tragiczna w skutkach historia.. historia rzadu Polskiego sprzed lat ... ~xcx
- "Platforma Obywatelska chce rządzić sama". Chyba sama sobą, bo nie Polską POwinni sobie utworzyć własne ministerstwa, które zaczęły ... ~soft focus
- Bełkot i ****oły publikowane bez przerwy w tym tabloidzie powodują , że ...
- Rzecz podstawowa że takiego rządu w Reczpospolitej nigdy nie będzie i PO nigdy nie wygra wyborów. Ten wariant oznaczałby zniknięcie Polski z mapy Europy. Mniemam, naród nie da się oszukać liberałom, którzy mają go za nic ... ~jasnowidz
- Tak panie Tusk. Nowe idzie.Balcerowicz,co nie? ~j@nek
- Co tutaj komentować? Jakaś kolejna bzdura...INTRYGA ! Byłoby coś w tym prawdy, ... ~sisi
- Donald tym razem nie nabierzesz społeczeństwa.Nie z nami te numery. ~jeden z wielu
- PO=Pakuj Odjazd-gdzie kolwiek aby dalej NOC TECZEK 92 r. CZY NIKT NIE PAMIETA ZE JUZ RAZ TUSK I KOMUCHY PRZEJEŁY WŁADZE... ~ANTYK-64
- Panie Tusk: z motyka na Slonce! To sa pana sny, ktore sie nigdy nie zmaterializuja. ... ~bartek
- Zdecydowanie za dużo nazwisk brzmiących po niemiecku. ~Polak duży
- CHCECIE BALCEROWICZA GŁOSUJCIE NA PO, BOGATSI JESZCZE BARDZIEJ BĘDĄ BOGACI A BIEDNI BARDZIEJ BIEDNI, DALEJ NARZEKAJCIE NA PIS... ~EMERYT
- Buhahaha! Takiego dyletanta który nigdy nic nie znaczył w polityce ... ~Navi35
- Popatrz, popatrz jaki facio szybki. Jeszcze nie wygral wyborow, a juz siedzi na tronie. Zapomnial biedny o koalicjantach. ~Janusz59
- Donald pij mleko to zostaniesz premierem.A potem zrobisz ministerstwo ... ~feliks
- Dzieki PO! Balcerowicz na tej liscie wlasnie odebral Wam jakies 15 % glosow! Kto będzie glosowal na takich! hahahahahaahahahahah!
legia@mac.com- Ci panowie już [3] dwa lata niszczą Polskę siejąc dookoła destrukcję. ... ~bb
- Rząd Tuska POlski debilizm,jeszcze nie masz a już dzielisz. ~Emigrant polski...
- Komorowski, który nie wiedział, że Norwegia nie należy do UE ministrem spraw zagranicznych. Żarty jakieś. ~STAN
- Już raz dzielili "skórę na niedźwiedziu" I prawdopodobnie skończy się to tak samo. ~haniafly
- Donald może wystawić i Myszkę Miki. Co za różnica? Wygrają wybory tak samo jak 2 lata temu. ~A niech będą kabarety
- Czemu zwolennicy PO jesteście tacy zdziwieni? Czego się spodziewaliście. Jak zwolennicy PiS mówili Wam co to jest PO, to białej gorączki dostawaliście. A teraz co? ~O co Wam chodzi?
- I pozamiatane. ~Już przegrali
- Jedni a ci sami, ~gąsior
- I po PO. ~1234567890
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
PS
Ja też głosuję na PiS.
Mam żal i do Jarka i do Donalda, że obaj z obozu Solidarnościowego, a nie mogli się dogadać i stworzyć POPISu. W rezultacie ta koalicja z LPR i SO dała efekt jaki dała, ale na kogo glosować?!
Sorry, ale na PO (KLD) na pewno nie zagłosuję! A na LiD (PZPR) tym bardziej.