Teraz jest 11 wrz 2025, 22:53

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 maja 2016, 06:32

POSTY        26
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Z tego co wiem to jutro w Min. Fin. Jest spotkanie związków zawodowych z Izby Skarbowej w Warszawie odnośnie podwyżek.

24 maja 2016, 18:21
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA23 mar 2016, 21:12

POSTY        8
W IS Rzeszów podwyżek brak...no chyba, że ja nie dostałam... palka--==

24 maja 2016, 18:26
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2016, 15:09

POSTY        45
Cała ta akcja z podniesieniem wynagrodzeń w skarbówce wygląda na jedno wielkie G*.

24 maja 2016, 18:45
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 maja 2016, 09:31

POSTY        27
Truskawka21                    

Z tego co wiem to jutro w Min. Fin. Jest spotkanie związków zawodowych z Izby Skarbowej w Warszawie odnośnie podwyżek.

A może coś więcej? Czemu ZZ angażuje aż MF żeby oni wpłynęli na DIS w warszawie?

24 maja 2016, 19:17
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Flame123                    

Truskawka21                    

A może coś więcej? Czemu ZZ angażuje aż MF żeby oni wpłynęli na DIS w warszawie?

Nie chodzi o wpływanie przez MF na IS.
Rozmowy będą zdaje się jutro - więc długo nie musicie czekać na pewną informację. Proponowałbym poczekać - bo po co szkodzić ewentualnym rozmowom? Rzepliński był proszony o wstrzymanie się z medialnymi wypowiedziami, poleciał do mediów i co? Wyszło na dobre? Dla kogo?
... poczekajcie.

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

24 maja 2016, 19:36
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2016, 06:37

POSTY        6
paniJadzia                    

stanowisko służbowe - mnożnik docelowy
referent 1,547
komisarz skarbowy 1,617
księgowy 1,547
specjalista 1,637
poborca skarbowy 1,547
starszy poborca skarbowy 1,577
starszy referent 1,557
informatyk 1,637
starszy księgowy 1,557
starszy informatyk 1,957
kontroler rozliczeń 1,557
starszy komisarz skarbowy 1,697
starszy kontroler rozliczeń 1,577
starszy specjalista 1,827
inspektor 1,577
inspektor kontroli podatkowej 1,767
starszy inspektor 1,597
oskarżyciel skarbowy 1,999

Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu dziękuje organizacjom związkowym za konstruktywne współdziałanie i szybkie wypracowanie wspólnych założeń, które pozwoliły na sprawną realizację zadania.

Poznań już po wypłacie... zatrudniona 02.2008, starszy komisarz skarbowy, mnożnik 1,5. Jak widać wyżej docelowo referent 1,547...
tym się przejawia ta sprawiedliwość? przepraszam, że pytam ale młoda i niedoświadczona jestem...

Mam tak samo i już nigdy się nie doczekamy. Najniższe wynagrodzenie

24 maja 2016, 19:41

REJESTRACJA07 gru 2015, 08:36

POSTY        43
Ale kolega farmazony pisze, zaszkodziło właśnie samo to, że Rzepliński był proszony. Bo w żadnych cywilizowanym kraju minister czyli podwładny władzy wykonawczej nie instruuje szefa sądu konstytucyjnego czyli władzy kontrolnej w stosunku do ustawodawczej, czego ma nie mówić w obawie przed ratingiem ekonomicznym, bo pokazuje że rynek tego kraju jest niepoważny być może coś jest ukrywane.

24 maja 2016, 19:42
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Flame123                    

Niestety tylko tyle wiem. Ale wy naprawdę gadacie bzdury z tym ze pracownicy na czas określony i zastępstwa są nie objęcie podwyżkami przecież to dyskryminacja. Podejrzewam że nawet jakby było cos takiego to bedzie nagły odpływ ludzi z us bo nie będą się godzić na takie warunki pracy że oni nic nie dostana (choc maja takie same prawa co pracownicy przy umowach na czas nieokreślony). To musi być jakas bzdura totalna

Po pierwsze nie TYLE WIEM - bo to nieprawda.
Po drugie - w założeniach podwyżki były RÓŻNE zapisy. I wcale nie MUSI to być bzdura. Na pewno nie TOTALNA.
paniJadzia                    

stanowisko służbowe - mnożnik docelowy
referent 1,547
komisarz skarbowy 1,617
księgowy 1,547
specjalista 1,637
poborca skarbowy 1,547
starszy poborca skarbowy 1,577
starszy referent 1,557
informatyk 1,637
starszy księgowy 1,557
starszy informatyk 1,957
kontroler rozliczeń 1,557
starszy komisarz skarbowy 1,697
starszy kontroler rozliczeń 1,577
starszy specjalista 1,827
inspektor 1,577
inspektor kontroli podatkowej 1,767
starszy inspektor 1,597
oskarżyciel skarbowy 1,999

Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu dziękuje organizacjom związkowym za konstruktywne współdziałanie i szybkie wypracowanie wspólnych założeń, które pozwoliły na sprawną realizację zadania.

Poznań już po wypłacie... zatrudniona 02.2008, starszy komisarz skarbowy, mnożnik 1,5. Jak widać wyżej docelowo referent 1,547...
tym się przejawia ta sprawiedliwość? przepraszam, że pytam ale młoda i niedoświadczona jestem...

Śmieszne spłaszczenie wynagrodzeń. Kto się na to zgodził?

herenatics                    

Bardziej ciekawe jest to,że nie zanegowałeś faktu,że ,,młodym" próbuje się zabrać obiecane minimum w postaci 1,5.

Po pierwsze dlaczego miałbym to negować...nie wiem jak tam wyglądają uzgodnienia.
Po drugie - nikt młodym nie obiecywał - a na pewno nie miał takiego prawa. Najpierw obiecano drugą ratę podwyżki dla NIEOBJĘTYCH pierwszą. Tak więc obietnica wynikałaby z okradania innych. Czyli jeśli tak jest to wg mnie odkradanie ukradzionego jest w pewnym sensie OK.

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

24 maja 2016, 19:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 lis 2009, 12:49

POSTY        47
Dzisiaj IS w Poznaniu wypłaciła wyrównania od stycznia do kwietnia br. młodzi zatrudnieniu po 31.12.2007 dostali wyrównanie do 1,5, natomiast starsi dostali wyrównanie do mnożników wykazanych we wcześniejszych postach. Jutro tj 25.05.2016 r. ma iść wypłata z wyrównaniem za maj.

24 maja 2016, 20:08
Zaawansowany

REJESTRACJA04 maja 2016, 21:36

POSTY        58
Cóż do ostatniego mojego postu z pytaniem dużo osób zabrało głos co mi się podoba, koniec końców wiadomo, że podlega to pod dyskryminację to raz, a dwa zobaczymy jak to rozwiążą oni...

Co do podwyżek, do ZZ mam jeszcze jedno pytanie od tak do głowy wpadło no i trzeba smoka uwolnić...

A co w przypadku osób odchodzących na emeryturę? Tzn. Załóżmy, że podwyżki wejdą w czerwcu z wyrównaniem od stycznia bieżącego roku, a pracownik odszedł na emeryturę w kwietniu. To czy takiemu pracownikowi również należy się jakieś wyrównanie za okres przepracowany od stycznia do końca kwietnia?
Pytanie to również można podpiąć pod osoby będące zatrudnione na czas określony oraz na czas określony w ramach zastępowania nieobecnego członka korpusu służby cywilnej.

Pozdrawiam.

24 maja 2016, 20:09
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Po ośmiu latach starszym komisarzem? Gratuluję. W Katowicach po 15 latach można dopiero zacząć marzyć o takim stanowisku. Oczywiście jeżeli się nie jest włazi  :dupa:

24 maja 2016, 20:19
Zaawansowany

REJESTRACJA14 kwi 2016, 11:36

POSTY        98

LOKALIZACJASouth Mazowsze
Harakiri :

Odniosłem się do pisma min.Banasia, w którym było,ze pensja minimalna 2810 brutto czyli mnożnik 1,5 tyle. Tak przyglądając się z boku nie można Wielkim Moderatorom Związkowcom Uwagi Zwrócić ?

Po takiej dyskusji naprawdę Fantastycznie,że są ZZ < szydera > w takiej formie i z takim rodzynkami jak Pan Harakiri.

24 maja 2016, 20:24
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2016, 08:13

POSTY        164
Mnie nie dotyczy wyrównanie płacy do 1,5 mnożnika, ale mam nadzieję, że DIS w W-wie wyrówna wszystkim wynagrodzenia do tego poziomu, niezależnie od stażu pracy. Wyrównanie płac do tego poziomu to kwestia przyzwoitości i rozsądnego minimum za pracę w skarbówce, a nie miejsce na naprawianie jakichś krzywd historycznych.

Skarbówka musi ponadto, szczególnie w większych ośrodkach, zacząć konkurować pensją na start, bo za mnożniki 1,1-1,2 nie dość, że trudno się [np. w aglomeracji stołecznej] utrzymać, to jeszcze trudno będzie za tę cenę znaleźć odpowiednich pracowników, którzy przyszłość będą wiązać z AP. Myślę, że i DIS, i MF wiedzą doskonale jak wygląda tempo wymiany kadr w niektórych warszawskich US i że wcale nie jest to dobre dla skarbówki.

Cieszę się, że nie wszystkie ZZ poszły w kierunku dzielenia pracowników na lepszych i gorszych, szczególnie wg tak mało merytorycznego kryterium, jakim jest staż pracy. Za staż pracy są już odpowiednie bonusy: dodatek do pensji oraz nagrody jubileuszowe. Nie ma sensu mnożyć przywilejów na tej podstawie, zwłaszcza że nie znam tego typu rozwiązań w innych strukturach.
I - empatycznie - mocno odczuwam rozżalenie tych dobrych i młodych pracowników, którym wyrównanie przeszło koło nosa z przyczyn od nich zupełnie niezależnych  :angry2:

24 maja 2016, 20:34
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA15 wrz 2015, 11:50

POSTY        26

A co w przypadku osób odchodzących na emeryturę? Tzn. Załóżmy, że podwyżki wejdą w czerwcu z wyrównaniem od stycznia bieżącego roku, a pracownik odszedł na emeryturę w kwietniu. To czy takiemu pracownikowi również należy się jakieś wyrównanie za okres przepracowany od stycznia do końca kwietnia?

nawet jak zwolniłeś się 7 stycznia to za te siedem dni należy się wyrównanie. Jak ktoś był pracownikiem w styczniu to należy mu wypłacić wyrównanie.

24 maja 2016, 20:56
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 173  Następna strona