Teraz jest 11 wrz 2025, 19:01

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2016, 08:46

POSTY        51
Post Re: Znowu bez podwyżek...
spokoluz                    

Niech nowi dostaną i 3.000 zł - pełna zgoda. Tylko, że między starym a zupełnie nowym pracownikiem jest ogromna różnica. Narzekać mogę raczej na, ogólnie pojęty, system zatrudnienia w resorcie. Jeżeli referent wykonuje tę samą pracę co starszy komisarz i na odwrót, to samo nadawanie stopni służbowych mija się z celem. Zresztą od kiedy pamiętam to w US-ach wszyscy robią wszystko (oczywiście poza wszędzie trafiającymi się wyjątkami). A stażowe? Hmmm. Mam problem z oceną czego może być ono miernikiem. Wiedzy, doświadczenia a może liczby zmarszczek?

Stawiam na zmarszczki :D bo znam ludzi z 20-letnim stażem co tylko do klejenia kopert się nadają- nie obrażając nikogo kto to robi

11 maja 2016, 12:16
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 lut 2016, 14:38

POSTY        12
Ja jestem w okolicach 40, zmarszczek nie mam, starszy komisarz w UKS, ale zasadniczego 3000 też nie mam:( A ci, którzy przychodzili po mnie to 3500 zasadniczego dostawali. Bynajmniej każdy robi to, co umie. Jak się pracuje kilkanaście lat to więcej się wie i więcej umie, i więcej się od niego wymaga. Oczywiście, są wyjątki, ale na tym forum chyba nie będziemy o tym pisali. Chociaż patrząc na te wyjątki to człowieka szlag trafia, że jest traktowany byle jak:(

11 maja 2016, 13:26
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA10 gru 2015, 17:17

POSTY        8
wikawesolka                    

Ja jestem w okolicach 40, zmarszczek nie mam, starszy komisarz w UKS, ale zasadniczego 3000 też nie mam:( A ci, którzy przychodzili po mnie to 3500 zasadniczego dostawali. Bynajmniej każdy robi to, co umie. Jak się pracuje kilkanaście lat to więcej się wie i więcej umie, i więcej się od niego wymaga. Oczywiście, są wyjątki, ale na tym forum chyba nie będziemy o tym pisali. Chociaż patrząc na te wyjątki to człowieka szlag trafia, że jest traktowany byle jak:(

wikawesołka z całym szacunkiem, ale te kwoty 3500 na początek to raczej wyssane z palca, chyba ktoś Ci jakiegoś "szczura" puścił, bo na początek w UKS dostaje się międzi 2000 a 2150 brutto, a jeżeli ktoś rzeczywiście dostał kwote 3500 brutto to warto żeby się temu związki zawodowe przyjrzały.

11 maja 2016, 13:53
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 09:33

POSTY        328
wikawesolka                    

... starszy komisarz w UKS, ale zasadniczego 3000 też nie mam:( A ci, którzy przychodzili po mnie to 3500 zasadniczego dostawali.

u nas jest podobnie- możesz mieć i 20 lat stażu, prowadzić (z iks-em, mając czesto wiecej roboty i wiekszą wiedzę) skomplikowane postępowania i mieć mniej niż ... nowo przyjęty lub z bardzo małym stażem ;( często - dużo mniej

11 maja 2016, 15:15
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 gru 2013, 11:40

POSTY        48
W pomorskim (I.S.) dziś zakończono negocjacje ze Z.Z.

Ostatnio edytowano 11 maja 2016, 15:57 przez Dzoana27, łącznie edytowano 1 raz

11 maja 2016, 15:56

REJESTRACJA05 kwi 2016, 16:32

POSTY        13
I jakie ustalenia ostatecznie w pomorskim i kiedy spłyną $$$ ?

Osoby na zastępstwo dostaną 1,5 czy nie ?

11 maja 2016, 16:29

REJESTRACJA07 gru 2015, 08:36

POSTY        43
Skoro dogadali się z ZZ to znaczy że nie dostaną (taki czarny humor).

11 maja 2016, 16:34
Początkujący

REJESTRACJA01 gru 2006, 09:12

POSTY        4
Na DLS trwają prace. Od maja ma być 1,5 z wyrównaniem od stycznia, a dalsze jak (pozycje 2 i 3 z pisma MF) jak się dogadają z ZZ. Wczoraj obradowali i dalszy ciąg przenieśli na piątek 13.05.

11 maja 2016, 17:17
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 lis 2006, 20:44

POSTY        6
:stop: Miałem się nie wypowiadać na tym forum, ale czytając te posty przeraża mnie to; też mam ponad 20 letni staż pracy (ogółem 33) i jakoś widzę że trochę się ludzie zapędzają w swoich wypowiedziach. Młodzi uważają, że starszy nie robi nic, starsi pracownicy że młodzi... Ale wiemy wszyscy że to nie stanowisko, a lata pracy przygotowują pracowników  merytorycznie... Sam zaczynałem i starsi pracownicy "pomagali" nauczyć się pracować a specyfika naszej pracy jest różna. Widzę też ze swojego podwórka ktoś ma komisarza i żadnej wiedzy, a młody naprawdę dobry pracownik robi za marne grosze...  Pamiętajmy o jednym szanujmy się wszyscy, bo tak naprawdę to nas nikt nie szanuje. Rządzący z pracowników  US, UKS robią idiotów - bo tak jak jest obecnie by dzwonić wysyłać smsy i prosić o wpłatę zaległego podatku...
A więc powtarzam: SZANUJMY SIĘ NAWZAJEM!

11 maja 2016, 17:22
Amator
Własny awatar

POSTY        12
heraklita                    

wikawesolka                    

wikawesołka z całym szacunkiem, ale te kwoty 3500 na początek to raczej wyssane z palca, chyba ktoś Ci jakiegoś "szczura" puścił, bo na początek w UKS dostaje się międzi 2000 a 2150 brutto, a jeżeli ktoś rzeczywiście dostał kwote 3500 brutto to warto żeby się temu związki zawodowe przyjrzały.

Oj było... Gdyby nie moja odwaga i i zwrócenie uwagi przy przełożonym, że coś jest nie tak z tymi wynagrodzeniami i potwierdzeniem przełożonego, że młodszy ma zasadniczą wynagrodzenie znacznie wyższe od mojego to tez bym nie wierzyła. Ale tak jest. Zaś co do związków zawodowych to w niektórych miastach chyba śpią, bo nie walczą o nikogo:(

11 maja 2016, 19:06
Zaawansowany

REJESTRACJA16 wrz 2015, 16:48

POSTY        52
mmm66                    

:stop:  Pamiętajmy o jednym szanujmy się wszyscy, bo tak naprawdę to nas nikt nie szanuje. Rządzący z pracowników  US, UKS robią idiotów

dokładnie, brawo  :brawa:
jak już pisałam, wystarczyła informacja o ochłapach, a na forum zaczęła się wojna: młodzi vs "starsi", OB -PP, US -UKS, korpus - mianowani, teraz koło się zamknęło i znowu młodzi - "starsi"  :mur:
a teraz tym bardziej powinniśmy się zjednoczyć, żeby nas rządzący, przy okazji podwyżek i KAS, nie zrobili w ...

czytam to forum już tylko dlatego, że w łódzkiej IS po opublikowaniu komunikatu min. Banasia - cisza, nawet żadnych plotek  :unsure: ktoś coś wie?

Ostatnio edytowano 11 maja 2016, 19:28 przez mlodapp, łącznie edytowano 1 raz

11 maja 2016, 19:26

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
ale o co kruszyć kopie skoro u nas groszowe podwyżki mają być a w KRUS-ie po ponad 1.000 zł na głowę... :blink:

11 maja 2016, 20:31
Amator
Własny awatar

POSTY        12
A czy muszą być jasne zasady przyznawania podwyżek, czy dyrektor może sam sobie poprzydzielać bez konsultacji z kimkolwiek?

11 maja 2016, 20:42
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 09:33

POSTY        328
Niestety - u nas było podobnie - młodzi (co przychodzili do pierwszej pracy) dostawali od razu po 2500-2800 pensji zasadniczej jako referendarze, a były przypadki, że komisarze czy nawet starci komisarze mieli mnożnik niższy od nich :( Jednak to była tajemnica "poliszynela" i nikt nic nie mówił głośno

11 maja 2016, 20:57
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 173  Następna strona