A my mieliśmy zebrania z kierownikami i powiedzieli, że podwyżki wstrzymane do 01.01.2017 Dotyczy IS Gdańsk. Także ja już nic z tego nie rozumiem Smutno, że w innych izbach już w tym roku będą pracować na wyższych mnożnikach
No weź nie żartuj, bo zaraz wstanę i wyjdę.
Trzy razy pytałam kierownika, czy to prawda. Dostał potwierdzenie, że takie info dostali od DIS. Zastanawiam się, dlaczego tak i co na to nasze ZZ.
21 kwi 2016, 11:01
Re: Znowu bez podwyżek...
łykneliśmy piękną bajeczkę o podwyżkach w połowie zeznań tak żebyśmy siedzieli cicho, no i siedzieliśmy jak myszki. a trzeba było iść do lekarza przebadać się czy się nie jest chorym, dajmy na to na nerwice/depresję. teraz to sobie możecie krzyczeć do bólu. Jedynie co to młodzi tylko dostaną, a w KAS będzie nas mniej to po co na odchodne dawać podwyżki. nie ma to żadnego sensu.
21 kwi 2016, 11:27
Skoro nie będzie podwyżek to nikt nie dostanie, więc daj już spokój młodym. Ale to prawda, poszła ładna bajka w okresie zeznań, ludzie dostali powera, zapier*** jak osły a tu taki 8====>
21 kwi 2016, 11:36
xman
łykneliśmy piękną bajeczkę o podwyżkach w połowie zeznań tak żebyśmy siedzieli cicho, no i siedzieliśmy jak myszki. a trzeba było iść do lekarza przebadać się czy się nie jest chorym, dajmy na to na nerwice/depresję. teraz to sobie możecie krzyczeć do bólu. Jedynie co to młodzi tylko dostaną, a w KAS będzie nas mniej to po co na odchodne dawać podwyżki. nie ma to żadnego sensu.
Teraz to ja mam depresję dopiero
21 kwi 2016, 11:37
W IS Lublin kierownicy po spotkaniu a naczelnikiem w poniedziałek przekazali nam, że podwyżki w maju i wyrównanie od stycznia również w maju. Czyżby dziś/wczoraj coś się zmieniło? Jeszcze przedwczoraj takie było stanowisko NUSa, że wszystko w maju.
21 kwi 2016, 11:48
Mam nadzieję, że w IS Poznań także nie wycofali się z obietnicy wypłaty podwyżek wynagrodzeń (z wyrównaniem od 1 stycznia 2016 r.) do dnia 31 maja 2016 r.
21 kwi 2016, 11:52
" Protokół ze spotkania kierownika ... z pracownikami ... w dniu 20 kwietnia 2016
Temat: Przekazanie informacji z narady kadry kierowniczej z dnia 13.04.2016 oraz sprawy organizacyjne
I. Informacje z narady kadry kierowniczej: 1. Reorganizacja (KAS) – przekazano informację od DIS – nie wiadomo jeszcze na dzień dzisiejszy w jakim kształcie będzie reorganizacja, ale jest zapewnienie, że żaden z pracowników US w jej wyniku nie straci pracy 2. System podwyżek ma być uruchomiony po 01.01.2017r., po konsolidacji. W tym zakresie jest opublikowany komunikat na stronie intranetowej AP. Przeczytano treść komunikatu..." Wyciąg z protokołu zebrania umieszczonego na Qasystencie
21 kwi 2016, 11:53
balbina22
" Protokół ze spotkania kierownika ... z pracownikami ... w dniu 20 kwietnia 2016
Temat: Przekazanie informacji z narady kadry kierowniczej z dnia 13.04.2016 oraz sprawy organizacyjne
I. Informacje z narady kadry kierowniczej: 1. Reorganizacja (KAS) – przekazano informację od DIS – nie wiadomo jeszcze na dzień dzisiejszy w jakim kształcie będzie reorganizacja, ale jest zapewnienie, że żaden z pracowników US w jej wyniku nie straci pracy 2. System podwyżek ma być uruchomiony po 01.01.2017r., po konsolidacji. W tym zakresie jest opublikowany komunikat na stronie intranetowej AP. Przeczytano treść komunikatu..." Wyciąg z protokołu zebrania umieszczonego na Qasystencie
O jakim "systemie podwyżek po 01.01.2017r." jest mowa?
21 kwi 2016, 12:16
Jak się zapytałam kierownika o jakich podwyżkach mówimy, odpowiedział, że o wszystkich, nawet tych do mnożnika 1,5.
21 kwi 2016, 12:31
...czy ktoś posiada jakieś wiarygodne informacje? ...zwariować idzie...
21 kwi 2016, 12:47
Pracować mi się odechciało. Jak moża pokazać dziecku lizaka i zabrać?
21 kwi 2016, 13:02
Herbatnick
Rozumiem, że w Twoim US również pojawiła się ta ,,sprawdzona" informacja i jesteś już tego pewny? Póki nie było oficjalnego komunikatu, że dostanę podwyżkę i wyrównanie w maju póty w nic nie wierzyłem. Póki nie ma oficjalnego komunikatu, że jednak nie dostanę podwyżki i wyrównania w maju póty nie mam powodu rozpaczać. Rozpaczać zacznę jak ktoś oficjalnie z naszej IS przekaże te smutne wiadomości.
21 kwi 2016, 13:08
Herbatnick
to się wydaje niewiarygodne. Może kierownik coś źle zrozumiał... To w maju to miało być wyrównanie do zasadniczego 2800 z groszami, a to od 01.01.2017 do 3000. Może mówił o tych 3000? Nie sądzę, że związki zrezygnowały z bicia się o tą majową podwyżkę, a już mi się wierzyć nie chce, że w jednej IS będzie tak, a w innej zupełnie inaczej (i jak krzywdząco). Chyba, że związki poszły z IS Gdańsk na jakiś chory układ typu my Wam jakieś stanowisko a Wy się zgodzicie na 2017... Ale to tylko moje chore urojenia
21 kwi 2016, 13:11
Funto
Herbatnick
Rozumiem, że w Twoim US również pojawiła się ta ,,sprawdzona" informacja i jesteś już tego pewny? Póki nie było oficjalnego komunikatu, że dostanę podwyżkę i wyrównanie w maju póty w nic nie wierzyłem. Póki nie ma oficjalnego komunikatu, że jednak nie dostanę podwyżki i wyrównania w maju póty nie mam powodu rozpaczać. Rozpaczać zacznę jak ktoś oficjalnie z naszej IS przekaże te smutne wiadomości.
Nie jestem tego pewien. Ale u mnie w US nigdy nikt nic nie wie, zero informacji, a intranet służy tylko do informowania o zagubionych pieczątkach i innych pierdołach, qasystent do tego by publikować telefony i regulaminy ze wszystkich urzędów z województwa. Dlatego opieram się na tym co ludzie tutaj piszą.