@shoto tak ma. Proszę nie traktować jego/jej poważnie. ___________________ Patriota gorszego sortu.
Proszę nie traktować gorszego sortu poważnie.
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
Ostatnio edytowano 10 kwi 2016, 22:15 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz
10 kwi 2016, 22:14
Re: Nowa KAS
To trzeba było widzieć miny tych, co trafili po reorganizacji ośrodków zamiejscowych do US ! Jak zesłanie do gs-u, miny jakby mieli problemy gastryczne. Nie mówię, że wszyscy - na bank wiekszość osób, które decydują i kierują - ala nowa szlachta. Czy słyszał ktoś aby izba jako II instancja przeprowadziła sama postepowanie dowodowe, przesłuchała świadków , zebrała sama materiał dowodowy wg własnych zaleceń, itd. Ja nigdy ale to nigdy o takim przypadku w Polsce nie słyszałem. Może by pokazali nieukom z I instancji jak wygląda super decyzja?! Za uogólnienie przepraszam, ale prawda jest jedna.
Głównie chodziło czy oni otrzymali nowy projekt KAS, i dlaczego oni!?
Gorszy sort jest dla mnie jak partner wojewódzkiego. Też szydził ale los go dosięgnął. Odpowiednia karma wraca do takich ludzi. Zostawiam to losowi. Przynajmniej będę miał czyste ręce i umysł.
10 kwi 2016, 23:23
shoto
To trzeba było widzieć miny tych, co trafili po reorganizacji ośrodków zamiejscowych do US ! Jak zesłanie do gs-u, miny jakby mieli problemy gastryczne. Nie mówię, że wszyscy - na bank wiekszość osób, które decydują i kierują - ala nowa szlachta. Czy słyszał ktoś aby izba jako II instancja przeprowadziła sama postepowanie dowodowe, przesłuchała świadków , zebrała sama materiał dowodowy wg własnych zaleceń, itd. Ja nigdy ale to nigdy o takim przypadku w Polsce nie słyszałem. Może by pokazali nieukom z I instancji jak wygląda super decyzja?! [...]
Dobrze napisane, Shoto. Czasem ludzie z IS zwracają po raz piąty decyzję do ponownego rozpatrzenia żądając przesłuchań osób, których nie ma w kraju albo nie wiadomo, gdzie są, albo ich przesłuchanie jest niemożliwe z powodu choroby lub uporczywego nieodbierania wezwań.
____________________________________ Jedynie prawda jest ciekawa.
11 kwi 2016, 05:53
Shoto - Ja słyszałam. Postępowania dowodowe, przesłuchiwanie świadków, itp. prowadzi Izba Skarbowa w Rzeszowie (np. referaty podatku od towarów i usług).
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
11 kwi 2016, 07:25
Pytam wszędzie: MF stwierdziło, że "Projekt ustawy już jest gotowy." No to gdzie on jest dostępny dla nas skarbowców ? A co z projektem ustawy wprowadzającej KAS? A czy wiadomo coś jakie będą zmiany w ustawie o sc - bo podobno nas ma dalej obejmować? Wszyscy opowiadają, my dyskutujemy - ale de facto nie do końca wiemy o czym. Naprawdę można się Inspektorze - może Ty zdobędziesz linki i czegoś się dowiemy konkretnie?
11 kwi 2016, 08:05
Czy to prawda, że w Kujawsko Pomorskim ma zostać tylko 12 urzędów skarbowych oraz w Pomorskim 16? . Siatka urzędów pewnie się zmniejszy, czy będą ośrodki zamiejscowe? czy inna forma, ciekawe?!
11 kwi 2016, 19:55
Najgorsze jest to, że nie wiemy, czy nam nie pozamykają naszych miejsc pracy, a nie będzie nas stać na przeniesienie do innego miasta lub na dojazdy po 100 km codziennie (nawet i 50 km codziennie to też bardzo dużo).
____________________________________ Jedynie prawda jest ciekawa.
11 kwi 2016, 19:58
shoto
To trzeba było widzieć miny tych, co trafili po reorganizacji ośrodków zamiejscowych do US ! Jak zesłanie do gs-u, miny jakby mieli problemy gastryczne. Nie mówię, że wszyscy - na bank wiekszość osób, które decydują i kierują - ala nowa szlachta. Czy słyszał ktoś aby izba jako II instancja przeprowadziła sama postepowanie dowodowe, przesłuchała świadków , zebrała sama materiał dowodowy wg własnych zaleceń, itd. Ja nigdy ale to nigdy o takim przypadku w Polsce nie słyszałem. Może by pokazali nieukom z I instancji jak wygląda super decyzja?! Za uogólnienie przepraszam, ale prawda jest jedna.
Głównie chodziło czy oni otrzymali nowy projekt KAS, i dlaczego oni!?
Gorszy sort jest dla mnie jak partner wojewódzkiego. Też szydził ale los go dosięgnął. Odpowiednia karma wraca do takich ludzi. Zostawiam to losowi. Przynajmniej będę miał czyste ręce i umysł.
Nasza izba nie prowadziła żadnego postępowania dowodowego (wyjaśniającego) i odsyłała sprawy do ponownego zasłaniając sie tym, że gdyby wyjaśniła coś w sprawie, to naruszyłoby to dwuinstancyjność. P.S. Ja nie miałem żadnych oporów żeby przejść z OZ do US
13 kwi 2016, 08:50
A widział Ktoś decyzje reformatoryjną i to nie a DIS bo dyrektor izby skarbowej jest organem odwoławczym póki co.
13 kwi 2016, 13:37
a ja z innej beczki: czy komuś się obiło o uszy, że od czerwca br. do urzędów skarbowych wchodzi likwidator w związku z wejściem od 01.01.2017 nowego pracodawcy? Taki kawałek rozmowy usłyszałam niechcący u mojego najważniejszego us-a
13 kwi 2016, 13:46
Gryzelda
a ja z innej beczki: czy komuś się obiło o uszy, że od czerwca br. do urzędów skarbowych wchodzi likwidator w związku z wejściem od 01.01.2017 nowego pracodawcy? Taki kawałek rozmowy usłyszałam niechcący u mojego najważniejszego us-a :blush:
Owszem ale na dzień dzisiejszy brak podstawy prawnej. No i jeszcze mała uwaga - co tu likwidować jeżeli od 01.04.2015 US już zostały zlikwidowane?
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
13 kwi 2016, 17:30
supersaper
No i jeszcze mała uwaga - co tu likwidować jeżeli od 01.04.2015 US już zostały zlikwidowane?
Nas...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
13 kwi 2016, 17:32
Nadir
supersaper
No i jeszcze mała uwaga - co tu likwidować jeżeli od 01.04.2015 US już zostały zlikwidowane?
Nas...
Jak wieść niesie 10% z Nas do
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
13 kwi 2016, 20:04
Celnicy właśnie oberwali kubłem lodu, gdy MF zmieszało z błotem ich pomysł na emki. Tym samym raczej wielu nie odejdzie na emerytury przed KAS i bez zwolnień się nie obejdzie.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.