Teraz jest 06 wrz 2025, 14:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1636 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 117  Następna strona
Nowa KAS 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post Re: Nowa KAS
jaro222                    

@shoto tak ma.
Proszę nie traktować jego/jej poważnie.

Proszę nie traktować gorszego sortu poważnie.  :czytaj:

Ostatnio edytowano 10 kwi 2016, 22:15 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz

10 kwi 2016, 22:14

REJESTRACJA19 lut 2008, 14:23

POSTY        429
To trzeba było widzieć miny tych, co trafili po reorganizacji ośrodków zamiejscowych do US ! Jak zesłanie do gs-u, miny jakby mieli problemy gastryczne. Nie mówię, że wszyscy - na bank wiekszość osób, które decydują i kierują - ala nowa szlachta.
Czy słyszał ktoś aby izba jako II instancja przeprowadziła sama postepowanie dowodowe, przesłuchała świadków , zebrała sama materiał dowodowy wg własnych zaleceń, itd. Ja nigdy ale to nigdy o takim przypadku w Polsce nie słyszałem. Może by pokazali nieukom z I instancji jak wygląda super decyzja?!
Za uogólnienie przepraszam, ale prawda jest jedna.

Głównie chodziło czy oni otrzymali nowy projekt KAS, i dlaczego oni!?

Gorszy sort jest dla mnie jak partner wojewódzkiego. Też szydził ale los go dosięgnął. Odpowiednia karma wraca do takich ludzi. Zostawiam to losowi. Przynajmniej będę miał czyste ręce i umysł. :)

10 kwi 2016, 23:23
Specjalista

REJESTRACJA21 sie 2013, 22:12

POSTY        418
shoto                    

To trzeba było widzieć miny tych, co trafili po reorganizacji ośrodków zamiejscowych do US ! Jak zesłanie do gs-u, miny jakby mieli problemy gastryczne. Nie mówię, że wszyscy - na bank wiekszość osób, które decydują i kierują - ala nowa szlachta.
Czy słyszał ktoś aby izba jako II instancja przeprowadziła sama postepowanie dowodowe, przesłuchała świadków , zebrała sama materiał dowodowy wg własnych zaleceń, itd. Ja nigdy ale to nigdy o takim przypadku w Polsce nie słyszałem. Może by pokazali nieukom z I instancji jak wygląda super decyzja?!
[...]

Dobrze napisane, Shoto.
Czasem ludzie z IS zwracają po raz piąty decyzję do ponownego rozpatrzenia żądając przesłuchań osób, których nie ma w kraju albo nie wiadomo, gdzie są, albo ich przesłuchanie jest niemożliwe z powodu choroby lub uporczywego nieodbierania wezwań.

11 kwi 2016, 05:53
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
Shoto - Ja słyszałam. Postępowania dowodowe, przesłuchiwanie świadków,  itp. prowadzi Izba Skarbowa w Rzeszowie (np. referaty podatku od towarów i usług).

11 kwi 2016, 07:25
Znawca

REJESTRACJA19 kwi 2013, 12:41

POSTY        120
Pytam wszędzie:
MF stwierdziło, że "Projekt ustawy już jest gotowy." No to gdzie on jest dostępny dla nas skarbowców ?
A co z projektem ustawy wprowadzającej KAS? A czy wiadomo coś jakie będą zmiany w ustawie o sc - bo podobno nas ma dalej obejmować?
Wszyscy opowiadają, my dyskutujemy - ale de facto nie do końca wiemy o czym. Naprawdę można się :zygi:  
Inspektorze - może Ty zdobędziesz linki i czegoś się dowiemy konkretnie?

11 kwi 2016, 08:05
Znawca

REJESTRACJA29 paź 2006, 13:15

POSTY        114
Czy to prawda, że w Kujawsko Pomorskim ma zostać tylko 12 urzędów skarbowych oraz w Pomorskim 16? . Siatka urzędów pewnie się zmniejszy, czy będą ośrodki zamiejscowe? czy inna forma, ciekawe?!

11 kwi 2016, 19:55
Specjalista

REJESTRACJA21 sie 2013, 22:12

POSTY        418
Najgorsze jest to, że nie wiemy, czy nam nie pozamykają naszych miejsc pracy, a nie będzie nas stać na przeniesienie do innego miasta lub na dojazdy po 100 km codziennie (nawet i 50 km codziennie to też bardzo dużo).

11 kwi 2016, 19:58
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 lip 2009, 12:17

POSTY        43
shoto                    

Za uogólnienie przepraszam, ale prawda jest jedna.

Głównie chodziło czy oni otrzymali nowy projekt KAS, i dlaczego oni!?

Gorszy sort jest dla mnie jak partner wojewódzkiego. Też szydził ale los go dosięgnął. Odpowiednia karma wraca do takich ludzi. Zostawiam to losowi. Przynajmniej będę miał czyste ręce i umysł. :)

Nasza izba nie prowadziła żadnego postępowania dowodowego (wyjaśniającego) i odsyłała sprawy do ponownego zasłaniając sie tym, że gdyby wyjaśniła coś w sprawie, to naruszyłoby to dwuinstancyjność.
P.S. Ja nie miałem żadnych oporów żeby przejść z OZ do US

13 kwi 2016, 08:50
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA06 sie 2009, 08:36

POSTY        171
A widział Ktoś decyzje reformatoryjną i to nie a DIS bo dyrektor izby skarbowej jest organem odwoławczym póki co.

13 kwi 2016, 13:37
Zaawansowany

REJESTRACJA30 mar 2016, 07:54

POSTY        61
a ja z innej beczki: czy komuś się obiło o uszy, że od czerwca br. do urzędów skarbowych wchodzi likwidator w związku z wejściem od 01.01.2017 nowego pracodawcy? Taki kawałek rozmowy usłyszałam niechcący u mojego najważniejszego us-a  :blush:

13 kwi 2016, 13:46
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Gryzelda                    

a ja z innej beczki: czy komuś się obiło o uszy, że od czerwca br. do urzędów skarbowych wchodzi likwidator w związku z wejściem od 01.01.2017 nowego pracodawcy? Taki kawałek rozmowy usłyszałam niechcący u mojego najważniejszego us-a  :blush:

Owszem ale na dzień dzisiejszy brak podstawy prawnej. No i jeszcze mała uwaga - co tu likwidować jeżeli od 01.04.2015 US już zostały zlikwidowane?

13 kwi 2016, 17:30
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
supersaper                    

No i jeszcze mała uwaga - co tu likwidować jeżeli od 01.04.2015 US już zostały zlikwidowane?

Nas...  :blush:

13 kwi 2016, 17:32
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie
Nadir                    

supersaper                    

No i jeszcze mała uwaga - co tu likwidować jeżeli od 01.04.2015 US już zostały zlikwidowane?

Nas...   :blush:  

Jak wieść niesie 10% z Nas do  strzel===]       :blush:

13 kwi 2016, 20:04
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Celnicy właśnie oberwali kubłem lodu, gdy MF zmieszało z błotem ich pomysł na emki.
Tym samym raczej wielu nie odejdzie na emerytury przed KAS i bez zwolnień się nie obejdzie.

13 kwi 2016, 21:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1636 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 117  Następna strona