Teraz jest 06 wrz 2025, 08:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1636 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 117  Następna strona
Nowa KAS 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 wrz 2013, 13:27

POSTY        40
Post Re: Nowa KAS
To może zapytaj osobiście przedstawiciela związków w swoim urzędzie.
Jaki miałoby sens żebym była w związkach i płaciła opłatę comiesięczną z resztą, a moje związki radośnie informowały o wszystkim wszystkich innych pracowników. U nas są tacy cwaniacy, którzy mówią, że do związków się nie zapiszą, po co mają płacić skoro kolega zza biurka i tak im wszystko powie.
Akurat moje związki nie ukrywają, że członkowie są ważniejsi i im więcej osób do związków się zapisze tym dla nas lepiej, wiadomo im nas więcej tym większa szansa, że będą się z nami liczyć.

19 mar 2016, 08:34
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 wrz 2013, 13:03

POSTY        20
Po pierwsze u nas nie ma ZZ albo ja o tym nie wiem bo nie ma O TYM OFICJALNEGO KOMUNIKATU ZE STRONY ZZ. Zdziwiony/na ? Po drugie: ustawa o Zz daje im prawo/obowiązek ( czytaj jak chcesz) reprezentacji wszystkich pracowników (jeśli się myle to niech mnie ktoś poprawi) tym samym mam PRAWO WIEDZIEĆ CO ZZ robi w ineresie wszystkich pracowników a nie tylko swoich członków. Po trzecie nie uzyskałem odpowiedzi na moje wcześniejsze pytania.
''U nas'' proszę czytać w Moim Urzędzie.

Ostatnio edytowano 19 mar 2016, 14:42 przez Nadir, łącznie edytowano 2 razy

Złączyłem 2 posty w 1. Posty można edytować przez okres 30 min. i dokonywać poprawek.

19 mar 2016, 12:36
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA27 wrz 2011, 07:48

POSTY        8
A ja się zastanawiam jakie jest prawdopodobieństwo, że dostanę wreszcie umowę na czas nieokreślony? Umowa kończy mi się w maju... Za to zbliżająca się KAS podpowiada mi, że szanse są nikłe.

19 mar 2016, 17:51
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
kasiakasia                    

A ja się zastanawiam jakie jest prawdopodobieństwo, że dostanę wreszcie umowę na czas nieokreślony? Umowa kończy mi się w maju... Za to zbliżająca się KAS podpowiada mi, że szanse są nikłe.

mimo wszystko trzymam kciuki:)

19 mar 2016, 20:12
Amator
Własny awatar

POSTY        20
kasiakasia                    

Moim zdaniem masz duże szanse na stałą pracę.  W US ogólnie jest za mało ludzi i każdy NUS po konsolidacji boi się że nie będzie miał kim robić. Jak nie było u ciebie "podpadziochy" to nie powinnas się martwić.  Ale to moje zdanie

19 mar 2016, 20:21
Początkujący
Własny awatar

POSTY        8
Zatem nastawię się na pozytywne myślenie. Dzięki!

20 mar 2016, 10:57
Amator
Własny awatar

POSTY        20
Zawsze trzeba myśleć pozytywnie pije-===[  nawet jak ci nie przedłużą umowy to też pozytyw. Nie staniesz się po latach marudnym skarbowcem pracującym niedługo za Dzień dobry  :wysmiewacz:

20 mar 2016, 12:38

REJESTRACJA04 cze 2009, 21:59

POSTY        4
Do PAWEL007
Skoro nie interesuje Cię bycie związkowcem i ZZ niedostatecznie Cię informują, to proponuuję Ci, żebyś zwrócił się do swojego NUS/DIS  w trybie ustawy o dostępie do informacji publicznej he, he... Mój ty cichy bohaterze...

20 mar 2016, 15:53
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 lis 2013, 19:25

POSTY        31
Wpis ze strony
http://skarbowcy.pl/showthread.php/12574- ... SC/page310

17-03-2016, 21:59 #2164 marhaba:  "Podobno wszystkie DICe dziś były w Warszawie i czytały projekt KAS."

Przewodniczący ZZ Celników potwierdził, że takie spotkanie było, ale ZZ nie były zaproszone.

20 mar 2016, 15:58
Amator
Własny awatar

POSTY        20
jaby                    

Do PAWEL007
Skoro nie interesuje Cię bycie związkowcem i ZZ niedostatecznie Cię informują, to proponuuję Ci, żebyś zwrócił się do swojego NUS/DIS  w trybie ustawy o dostępie do i formacji publicznej he, he... Mój ty cichy bohaterze...

I tym wpisem masz u mnie  pije-===[ i nie za bohatera tylko za sensowną odpowiedź. Jednak ustawa o dostępie do informacji publicznej to nie to samo co uprawnienia/obowiązki ZZ z ustawy o ZZ. Ale jak już wcześniej wspomniałem mogę się mylić  :blink:

20 mar 2016, 17:11
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 wrz 2011, 11:14

POSTY        60
kasiakasia                    

Niestety Cię rozczaruję. Nie wiem z jakiej izby jesteś, ale w wlkp dają umowę tylko do końca roku. Ja przez kilka lat byłam na zastępstwie, w końcu dostałam 1 roczną umowę, zaliczyłam służbę, liczyłam teraz na zmianę na czas nieokreślony ze zmianą stopnia na wyższy i  :dupa:  blada. Umowa właśnie mi się kończy i dostanę kolejną tylko do końca roku, zresztą jak wszyscy u nas w podobnej sytuacji. Jednej osobie nawet obniżyli wynagrodzenie, bo ponoć musieli wyrównać z innymi (bo się wcześniej udało jej załapać na jakąś niewielką podwyżkę). Z tego co wiem coraz więcej osób wybiera się na emeryturę, więc faktycznie zaraz nie będzie komu pracować. A "góra" w ten sposób zostawia sobie otwartą furtkę na koniec roku, bo w razie czego nie będzie już musiała dawać nam wypowiedzeń.  :zygi:  jak to wszystko widzę

21 mar 2016, 12:16
Początkujący
Własny awatar

POSTY        8
nikita8412                    

kasiakasia                    

Niestety Cię rozczaruję. Nie wiem z jakiej izby jesteś, ale w wlkp dają umowę tylko do końca roku. Ja przez kilka lat byłam na zastępstwie, w końcu dostałam 1 roczną umowę, zaliczyłam służbę, liczyłam teraz na zmianę na czas nieokreślony ze zmianą stopnia na wyższy i  :dupa:  blada. Umowa właśnie mi się kończy i dostanę kolejną tylko do końca roku, zresztą jak wszyscy u nas w podobnej sytuacji. Jednej osobie nawet obniżyli wynagrodzenie, bo ponoć musieli wyrównać z innymi (bo się wcześniej udało jej załapać na jakąś niewielką podwyżkę). Z tego co wiem coraz więcej osób wybiera się na emeryturę, więc faktycznie zaraz nie będzie komu pracować. A "góra" w ten sposób zostawia sobie otwartą furtkę na koniec roku, bo w razie czego nie będzie już musiała dawać nam wypowiedzeń.  :zygi:  jak to wszystko widzę

To naprawdę super wieści!  :zly1: Jest to obecnie moja druga umowa na czas określony. Zatem nie liczę już na nic więcej. I takim oto sposobem zostałyśmy  :sex:  ;) Mimo wszystko, miłego i nowej lepszej roboty;)

21 mar 2016, 14:52
Znawca

REJESTRACJA03 kwi 2013, 23:56

POSTY        129
nikita8412                    

Niestety Cię rozczaruję. Nie wiem z jakiej izby jesteś, ale w wlkp dają umowę tylko do końca roku. Ja przez kilka lat byłam na zastępstwie, w końcu dostałam 1 roczną umowę, zaliczyłam służbę, liczyłam teraz na zmianę na czas nieokreślony ze zmianą stopnia na wyższy i  :dupa:  blada. Umowa właśnie mi się kończy i dostanę kolejną tylko do końca roku, zresztą jak wszyscy u nas w podobnej sytuacji.

A tak wolno?
Po słuzbie przygotowawczej - znowu na czas określony?
Art.38 ust.3 - mówi, że po pozytywnej ocenie - ma być na czas nieokreślony.

21 mar 2016, 16:22
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2014, 16:29

POSTY        40
IS Wawa dają umowy na czas nieokreślony, dziś taka podpisałem

21 mar 2016, 16:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1636 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 117  Następna strona