To może zapytaj osobiście przedstawiciela związków w swoim urzędzie. Jaki miałoby sens żebym była w związkach i płaciła opłatę comiesięczną z resztą, a moje związki radośnie informowały o wszystkim wszystkich innych pracowników. U nas są tacy cwaniacy, którzy mówią, że do związków się nie zapiszą, po co mają płacić skoro kolega zza biurka i tak im wszystko powie. Akurat moje związki nie ukrywają, że członkowie są ważniejsi i im więcej osób do związków się zapisze tym dla nas lepiej, wiadomo im nas więcej tym większa szansa, że będą się z nami liczyć.
19 mar 2016, 08:34
Re: Nowa KAS
Po pierwsze u nas nie ma ZZ albo ja o tym nie wiem bo nie ma O TYM OFICJALNEGO KOMUNIKATU ZE STRONY ZZ. Zdziwiony/na ? Po drugie: ustawa o Zz daje im prawo/obowiązek ( czytaj jak chcesz) reprezentacji wszystkich pracowników (jeśli się myle to niech mnie ktoś poprawi) tym samym mam PRAWO WIEDZIEĆ CO ZZ robi w ineresie wszystkich pracowników a nie tylko swoich członków. Po trzecie nie uzyskałem odpowiedzi na moje wcześniejsze pytania. ''U nas'' proszę czytać w Moim Urzędzie.
Ostatnio edytowano 19 mar 2016, 14:42 przez Nadir, łącznie edytowano 2 razy
Złączyłem 2 posty w 1. Posty można edytować przez okres 30 min. i dokonywać poprawek.
19 mar 2016, 12:36
A ja się zastanawiam jakie jest prawdopodobieństwo, że dostanę wreszcie umowę na czas nieokreślony? Umowa kończy mi się w maju... Za to zbliżająca się KAS podpowiada mi, że szanse są nikłe.
19 mar 2016, 17:51
kasiakasia
A ja się zastanawiam jakie jest prawdopodobieństwo, że dostanę wreszcie umowę na czas nieokreślony? Umowa kończy mi się w maju... Za to zbliżająca się KAS podpowiada mi, że szanse są nikłe.
mimo wszystko trzymam kciuki:)
19 mar 2016, 20:12
kasiakasia
Moim zdaniem masz duże szanse na stałą pracę. W US ogólnie jest za mało ludzi i każdy NUS po konsolidacji boi się że nie będzie miał kim robić. Jak nie było u ciebie "podpadziochy" to nie powinnas się martwić. Ale to moje zdanie
19 mar 2016, 20:21
Zatem nastawię się na pozytywne myślenie. Dzięki!
20 mar 2016, 10:57
Zawsze trzeba myśleć pozytywnie nawet jak ci nie przedłużą umowy to też pozytyw. Nie staniesz się po latach marudnym skarbowcem pracującym niedługo za Dzień dobry
20 mar 2016, 12:38
Do PAWEL007 Skoro nie interesuje Cię bycie związkowcem i ZZ niedostatecznie Cię informują, to proponuuję Ci, żebyś zwrócił się do swojego NUS/DIS w trybie ustawy o dostępie do informacji publicznej he, he... Mój ty cichy bohaterze...
17-03-2016, 21:59 #2164 marhaba: "Podobno wszystkie DICe dziś były w Warszawie i czytały projekt KAS."
Przewodniczący ZZ Celników potwierdził, że takie spotkanie było, ale ZZ nie były zaproszone.
20 mar 2016, 15:58
jaby
Do PAWEL007 Skoro nie interesuje Cię bycie związkowcem i ZZ niedostatecznie Cię informują, to proponuuję Ci, żebyś zwrócił się do swojego NUS/DIS w trybie ustawy o dostępie do i formacji publicznej he, he... Mój ty cichy bohaterze...
I tym wpisem masz u mnie i nie za bohatera tylko za sensowną odpowiedź. Jednak ustawa o dostępie do informacji publicznej to nie to samo co uprawnienia/obowiązki ZZ z ustawy o ZZ. Ale jak już wcześniej wspomniałem mogę się mylić
20 mar 2016, 17:11
kasiakasia
Niestety Cię rozczaruję. Nie wiem z jakiej izby jesteś, ale w wlkp dają umowę tylko do końca roku. Ja przez kilka lat byłam na zastępstwie, w końcu dostałam 1 roczną umowę, zaliczyłam służbę, liczyłam teraz na zmianę na czas nieokreślony ze zmianą stopnia na wyższy i blada. Umowa właśnie mi się kończy i dostanę kolejną tylko do końca roku, zresztą jak wszyscy u nas w podobnej sytuacji. Jednej osobie nawet obniżyli wynagrodzenie, bo ponoć musieli wyrównać z innymi (bo się wcześniej udało jej załapać na jakąś niewielką podwyżkę). Z tego co wiem coraz więcej osób wybiera się na emeryturę, więc faktycznie zaraz nie będzie komu pracować. A "góra" w ten sposób zostawia sobie otwartą furtkę na koniec roku, bo w razie czego nie będzie już musiała dawać nam wypowiedzeń. jak to wszystko widzę
21 mar 2016, 12:16
nikita8412
kasiakasia
Niestety Cię rozczaruję. Nie wiem z jakiej izby jesteś, ale w wlkp dają umowę tylko do końca roku. Ja przez kilka lat byłam na zastępstwie, w końcu dostałam 1 roczną umowę, zaliczyłam służbę, liczyłam teraz na zmianę na czas nieokreślony ze zmianą stopnia na wyższy i blada. Umowa właśnie mi się kończy i dostanę kolejną tylko do końca roku, zresztą jak wszyscy u nas w podobnej sytuacji. Jednej osobie nawet obniżyli wynagrodzenie, bo ponoć musieli wyrównać z innymi (bo się wcześniej udało jej załapać na jakąś niewielką podwyżkę). Z tego co wiem coraz więcej osób wybiera się na emeryturę, więc faktycznie zaraz nie będzie komu pracować. A "góra" w ten sposób zostawia sobie otwartą furtkę na koniec roku, bo w razie czego nie będzie już musiała dawać nam wypowiedzeń. jak to wszystko widzę
To naprawdę super wieści! Jest to obecnie moja druga umowa na czas określony. Zatem nie liczę już na nic więcej. I takim oto sposobem zostałyśmy Mimo wszystko, miłego i nowej lepszej roboty;)
21 mar 2016, 14:52
nikita8412
Niestety Cię rozczaruję. Nie wiem z jakiej izby jesteś, ale w wlkp dają umowę tylko do końca roku. Ja przez kilka lat byłam na zastępstwie, w końcu dostałam 1 roczną umowę, zaliczyłam służbę, liczyłam teraz na zmianę na czas nieokreślony ze zmianą stopnia na wyższy i :dupa: blada. Umowa właśnie mi się kończy i dostanę kolejną tylko do końca roku, zresztą jak wszyscy u nas w podobnej sytuacji.
A tak wolno? Po słuzbie przygotowawczej - znowu na czas określony? Art.38 ust.3 - mówi, że po pozytywnej ocenie - ma być na czas nieokreślony.
21 mar 2016, 16:22
IS Wawa dają umowy na czas nieokreślony, dziś taka podpisałem