Teraz jest 10 wrz 2025, 13:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4678 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287 ... 335  Następna strona
Pośmiejmy się 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post Re: Pośmiejmy się
A propos Walentynek

Obrazek

14 lut 2016, 19:14

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
Walentynkowa promocja  :rotfl:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

14 lut 2016, 19:40
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Obrazek

Źródło obrazka: mikroblog Lecha Wałęsy
link: http://www.wykop.pl/wpis/16666869/lechw ... -miejscu-/

22 lut 2016, 23:45
Zawodowiec

POSTY        3465
Obrazek
(źródło profil Lecha Wałęsy na portalu Wykop.pl
link: http://www.wykop.pl/ludzie/lechwalesa/)

Od wczoraj dodałem stronę do "ulubionych".  :D

Komentarze

Jako KAPRAL czyli młodszy podoficer czym niejednokrotnie sie chełpił, powinien wiedzieć ze w pomieszczeniu zamkniętym sie nie salutuje. Są od tego wyjątki, tego człowieka w tym przypadku to nie dotyczy.
szer rezerwy

Tylko głupiec tak postępuję, że pomieszczeniu do czapki salutuje
Ale się nie dziwmy głupoty, w postępowaniu idioty
Romek

http://party.pl/newsy/lech-walesa-jako- ... -94132-r1/

23 lut 2016, 22:32
Zawodowiec

POSTY        3657
kominiarz                    

Obrazek

Źródło obrazka: mikroblog Lecha Wałęsy
link: http://www.wykop.pl/wpis/16666869/lechw ... -miejscu-/

To wcale ne jest śmieszne! :nonono:
TAKA JEST PRAWDA!  

Ja w tamtym czasie, 46 lat temu, zaczynałem walkę i miałem dwie możliwe drogi. Jedna droga to być radykałem, nie rozmawiać nie kontaktować się szczególnie ze służbami tego typu. No i druga droga, próbować rozmawiać, próbować poznać ten aparat, by go w swoim czasie zwalczyć. Jak przyznaje, wybrał tę drugą drogę, nastawioną na "rozmowy i pozyskiwanie", która "doprowadziła do zwycięstwa".

Wystarczy posłuchać wywiadu, a raczej monologa Wałęsy (w sandałkach i białych skarpetkach) w CNN:

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/lech-wal ... lad/b8v3np

No i poza tym uratował świat przed rewolucją światową.
– Na początku byłem przerażony. Bo właściwie grozi nam rewolucja światowa – mówi Wałęsa.
Następnie opowiada, jaka jest recepta, by jej uniknąć.

A nawet katastrofą!
Udało mi się dokonać wielkich rzeczy, pokojowo, zakończyłem komunizm. Inny dziś jest świat bez komunizmu sowieckiego i mimo wszystko, mimo tej ceny cieszę się, że moje pokolenie, na czele ze mną, doprowadziło do zakończenia niebezpiecznego podziału świata.

W sumie topik odpowiedni.

Ostatnio edytowano 25 lut 2016, 20:31 przez Badman, łącznie edytowano 3 razy

25 lut 2016, 20:23
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 lis 2007, 07:51

POSTY        117
Chyba sie topic pomylił - mnie te teksty o Wałęsie i innych politykach nie śmieszą i myślę, że jest więcej takich osób, może załóżmy topic "Popolitykujmy sobie" i tam wrzucajmy te niby śmieszne polityczne "żarty"
ps. Viva Magsli !!!

26 lut 2016, 10:05
Zawodowiec

POSTY        3657
Co je Wałęsa?
- Wałęsa je Prezydentem!

Co się Lech?
Wałęsa.

- Pod jakim hasłem prezydent Wałęsa prowadził swoją zwycięską kampanię wyborczą?
- "Nie chcem, ale muszem..."
- A pod jakim hasłem prowadził ostatnią?
- Chcem, ale nie mogem."

Po ogłoszeniu wyników przegranych z Kwaśniewskim wyborów prezydenckich Wałęsa spuścił głowę, spojrzał na marynarkę i rzekł
- I co, Matko Boska... klapa...

Nauczycielka karci ucznia:
- Jesteś uczniem szkoły podstawowej i już palisz papierosy?!
- Proszę pani - usprawiedliwia się chłopiec - Wałęsa też w podstawówce palił papierosy.
- Tak, ale miał wtedy osiemnaście lat!

W Polsce odbywają się igrzyska olimpijskie. Ceremonia otwarcia - naturalnie z udziałem prezydenta. Podchodzi do mikrofonu i mówi:
- Oooo, ooo...o...
Któryś ze stojących z tyłu doradców podbiega do niego i zdenerwowany szepce:
- Panie prezydencie, to są kółka olimpijskie, tekst jest niżej!

Wałęsowie poszli do ZOO i nagle Danuta zauważyła:
- Lechu, patrz tu jest gęś, możne byśmy ją wzięli, upiekli, byłoby dla wszystkich na parę dni.
Na to Lechu:
- Głupiaś, to nie jest gęś tylko pelikan i z tego się robi atrament.

Idzie Wałęsa z kozą. Spotyka go Michnik.
- Doo-kąd prooo-o-wadzisz tego barana?
Wałęsa:
- To nie baran, to koza.
- N-nie do-do c-ciebie mówiłem!

Poszedł Walesa zima łowić ryby. Zobaczył, że jest lód, więc wyciął przerębel, zarzucił wędkę i siedzi. Siedzi godzinę, dwie, trzy, a tu żadnej ryby. Nagle jakiś facet trąca go w ramie i mówi:
 - Panie, tu nie ma ryb.
 - Skąd pan wie? Kim pan w ogóle jest?!
 - Kierownikiem tego lodowiska...

- Jak po czesku nazywałby się Wałęsa?
- Szwędaczek.

Wałęsa wybrał się z małżonką na premierę baletu "Jezioro łabędzie". Tuz po rozpoczęciu nasz zmęczony mąż stanu usnął.
Obudziły go oklaski po zakończeniu przedstawienia.
Nieco zmieszany Wałęsa pyta się współmałżonki:
- Danka, czy ktoś zauważył, że trochę przysypiałem?
- Ci na widowni to nie ale Ci na scenie to zaraz jak zasnąłeś zaczęli chodzić na palcach.

26 lut 2016, 17:53
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 gru 2006, 08:35

POSTY        17
proszę kolejne dwa suchary  :wysmiewacz:

Maj.
Kwitną bzy.
Chłopak przytula dziewczynę i pyta:
– Lubisz bez?
– Lubię, ale się boję.

Przychodzi rycerz do giermka z całą gębą zakrwawioną. Giermek do niego:
- Panie, to od miecza?
- Nie idioto, od pochwy.

26 lut 2016, 19:12
Zawodowiec

POSTY        3657
Obrazek

26 lut 2016, 20:50
Specjalista

REJESTRACJA17 lis 2007, 15:35

POSTY        867
Wczoraj wieczorem wsiadłem do windy z taką babeczką, która miała takie piersi, że nie mogłem od nich odwrócić wzroku. Zapatrzyłem się, zamyśliłem, a babeczka mówi:
- Proszę pana! Może by pan w końcu nacisnął!
No i od tego momentu coś poszło nie tak.

14 lutego w Walentynki, przychodzi facet do apteki:
- Dzień dobry - mówi.
- Skończyły się!

Wchodzi dwóch blondynów do baru, zamawiają po piwie i wyciągają kanapki.
Na to kelner:
- TU NIE WOLNO JEŚĆ SWOICH KANAPEK.
Blondyni popatrzyli na siebie i zamienili się kanapkami.

Policjant zatrzymuje dresiarza w beemce.
P: Dokumenciki proszę.
D: Nie mam dokumencików.
P(uśmiechnięty): Aha, bez dokumencików jeździmy?
D: Ale tu mam zaświadczenie o skradzeniu dokumentów, mam jeszcze tydzień na wyrobienie nowych...
Policjant sprawdza, pieczęcie, podpisy wszystko się zgadza ...obchodzi samochód patrząc badawczo, uśmiecha się szeroko i mówi:
P: No proszę jeździmy auteczkiem na niemieckich numerach?
D: A tak, proszę bardzo - mienie przesiedleńcze, mam jeszcze dwa tygodnie na zarejestrowanie - podaje policjantowi dokument. Policjant sprawdza, pieczęcie, podpisy wszystko się zgadza ... Poirytowany każe otworzyć bagażnik. W bagażniku trup.
P: A to co!?
D: A to wujek Rysiek, proszę oto akt zgonu - podaje policjantowi dokument. Policjant sprawdza, pieczęcie, podpisy wszystko się zgadza ...
P(zbaraniały): No akt zgonu w porządku ale tak nie wolno przewozić zwlok ...
D: Proszę, tu jest pozwolenie na transport zwłok, jutro pogrzeb w kaplicy Świętego Jana w Krakowie - podaje policjantowi dokument.
Policjant sprawdza, pieczęcie, podpisy wszystko się zgadza ...
Zdesperowany zagląda do bagażnika, zauważa coś i pyta triumfalnie:
P: A dlaczego denat ma lokówkę elektryczną w odbycie?!
Dresiarz podaje mu dokument:
D: Proszę bardzo: Ostatnia Wola Wuja Ryśka ...

Na parafię ma przyjechać biskup, a że biskup lubi ryby to ksiądz wybrał się na bazar.
Przechodzi koło jednego stanowiska, a tam piękny szczupak.
Mówi: Poproszę tego.
Na to rybak : Sam tego skurwiela złapałem.
Ksiądz się oburzył i zaczyna pouczać rybaka, ale rybak mówi że ta ryba się tak nazywa. Ksiądz się uspokaja, wraca na plebanię, daje zakonnicy rybę i mówi:
Proszę tego skurwiela wypatroszyć i upiec!
Zakonnica zdziwiona, mówi ze tak duchownemu nie wypada, lecz ksiądz spokojnie mówi :Ta ryba tak się nazywa.
Następnego dnia wspaniała uczta, przybyli prawie wszyscy parafianie.
Biskup mówi: Jaka wspaniała ryba.
-Sam tego skurwiela złapałem.- chwali się rybak
-Ja tego skurwiela kupiłem- krzyczy ksiądz
-A ja tego skurwiela wypatroszyłam i upiekłam.
Biskup się rozgląda, po chwili wyjmuje wódkę spod stołu i mówi:
-No to k...wa sami swoi.

Zatrudnili blondynkę przy malowaniu pasów. W pierwszym dniu namalowała 20 km pasów, w drugim dniu 5 km pasów, a w trzecim tylko 1 km. W tym samym dniu wzywa ją szef i mówi:
- Co się z panią dzieje? Coraz wolniej pani pracuje!
- Że ja wolno pracuję? Po prostu do wiadra z farbą mam coraz dalej.

Jedzie młoda matka autobusem i wiezie na kolanach niemowlaka. Obok niej siedzi facet.
Dziecko popłakuje, więc matka postanawia go nakarmić. Dzieciak jednak odwraca się od piersi.
Matka namawia go: - No, weź cycusia, bo mama odda temu panu...
Dzieciak znów się odwraca, więc matka znów go namawia... I tak w kółko.
W końcu facet nie wytrzymuje:
- Decyduj się gówniarzu! Bo ja już trzy przystanki za daleko przejechałem.

27 lut 2016, 03:32

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
Rozmawia w przerwie w pracy dwóch kolegów Krzysiek i Michał:
-Słuchaj, próbowałeś kiedyś z żoną pobawić się w jakieś przebieranki odgrywanie ról itp.?- próbując zagaić pyta Krzysiek
-Próbowałem i daj mi spokój z tym- odpowiada wymijająco Michał
-Dlaczego?- drążąc temat Krzysiek
-Wymyśliłem, żeby pobawić się w Panią doktor i pacjenta-ponownie z niechęcia odpowiada Michał
-No i co?- z zaciekawieniem Krzysztof
Chwila przerwy cisza głęboki wdech i odpowiedz Michała
-Umówiła mnie na wizytę za rok i trzy miesiące..

- Ale moja żona jest naiwna! Robi prawo jazdy i myśli, że jej dam auto.
- A moja do sanatorium zabiera 10 prezerwatyw i myśli, że przyjadę!

- Jaki tytuł nosi wiersz żałobny poświęcony wacie cukrowej?
- Trendowaty

Rozmawia dwóch kumpli pracujących w helpdesku
- Kojarzysz tę nową sekretarkę?
- Ta blondyna?
- Tak, skserowała dzisiaj pustą kartkę w stu egzemplarzach. Zgadnij dlaczego?
- Karmiła drukarkę?
- Nie.
- Powiedziałeś jej, że ksero jest ok, tylko mamy toner sympatyczny?
- Nie.
- Poddaję się.
- Szef poprosił ją o sto czystych kartek i nie chciało jej się ręcznie liczyć.
- Muszę przyznać, dobrze rozegrane..

Późna noc. Mąż budzi żonę:
- Pragnę Cię!!!
- No i co, trzeba było mnie budzić? Zapomniałeś co gdzie jest?

Jeśli robisz wszystko, żeby uszczęśliwić małżonkę, a ona i tak jest niezadowolona, cokolwiek byś dla niej zrobił, przypomnij sobie historię Adama i Ewy.
Żyli w pieprzonym raju, a to i tak było dla niej za mało.

W klubie do samotnie wypalającego papierosa przystojnego faceta podchodzi blondyna i zalotnie mówi
-Hej przystojniaku, chciałabym 30 centymetrów i żeby bolało.
Na co on spokojnie odkłada peta do popielniczki i odpowiada
-Cóż, mogę cię przelecieć dwa razy i walnąć w mordę.

27 lut 2016, 11:00
Zawodowiec

POSTY        3657
Obrazek

Obrazek

03 mar 2016, 22:04

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
Nauczycielka pierwszej klasy, miała kłopoty z jednym z uczniów.
- Jasiu, o co ci chodzi?
- Jestem za mądry do pierwszej klasy. Moja siostra jest w trzeciej klasie a ja jestem mądrzejszy od niej! Myślę, że też powinienem być w trzeciej klasie!
Nauczycielka zabrała Jasia do gabinetu dyrektora, wyjaśniła dyrektorowi całą sytuację. Dyrektor postanowił zrobić chłopcu test i jeśli nie odpowie na pytania to będzie musiał wrócić do pierwszej klasy i nie sprawiać więcej żadnych kłopotów. Nauczycielka się zgodziła. Jasiowi wytłumaczono wszystkie warunki i zgodził się na przeprowadzenie testu.
Dyrektor pyta:
- Ile jest 3 x 3?
- 9.
- Ile jest 6 x 6?
- 36.
I Jasiu odpowiadał na każde pytanie, które wymyślał dyrektor.
- Myślę, że Jasiu może iść do trzeciej klasy.
Nauczycielka spytała czy i ona może zadać Jasiowi kilka pytań? Zarówno dyrektor jak i Jasiu zgodzili się.
- Co krowa ma cztery, czego ja mam tylko dwa?
- Nogi.
- Co ty masz w spodniach, a ja tego nie mam ?
- Kieszenie.
- Co zaczyna się na "K" kończy na "S", jest owłosione, zaokrąglone, smakowite i zawiera białawy płyn?
- Kokos
- Co wchodzi twarde i różowe a wychodzi miękkie i klejące?
Oczy dyrektora otworzyły się naprawdę szeroko ale zanim zdążył powstrzymać odpowiedź Jasia, Jasiu powiedział.
- Guma do żucia.
- Co robi mężczyzna stojąc, kobieta siedząc, a pies na trzech nogach?
Dyrektor ponownie otworzył szeroko oczy ale zanim zdążył się odezwać... Jasiu:
- Podaje dłoń.
- Teraz zadam kilka pyta z serii "Kim jestem?".
- OK - powiedział Jasiu
- Wkładasz we mnie swój drąg. Przywiązujesz mnie. Jest mi mokro wcześniej niż tobie.
- Namiot
- Palec wchodzi we mnie. Bawisz się mną, kiedy się nudzisz. Drużba zawsze ma mnie pierwszą.
Dyrektor patrzy niespokojnie i widać, że jest nieco spięty.
- Obrączka ślubna
- Mam różne rozmiary. Gdy nie czuję się dobrze, kapię. Kiedy mnie dmuchasz, czujesz się dobrze.
- Nos
- Mam twardy drążek. Mój szpic zagłębia się. Wchodzę z drżeniem.
- Strzała
Dyrektor odetchnął z ulgą i mówi:
- Wyślijcie Jasia od razu na studia! Ja sam na ostatnie dziesięć pytań źle odpowiedziałem!

Żona pokazuje mężowi magazyn mody z najnowszymi modelami zimowymi i mówi:
- Chciałabym mieć takie futro...
Mąż:
- To jedz karmę dla kotów...

Przychodzi pracownik do szefa i prosi o podwyżkę. Szef na to:
- Podoba się wam praca u nas?
- Tak, podoba.
- To czemu mam płacić więcej za wasze przyjemności?!

To nieprawda, że dżentelmeni wyginęli. Dzisiaj na własne oczy widziałem faceta, który trzymał parasol nad swoją żoną, w czasie kiedy ona zmieniała koło w ich samochodzie.

04 mar 2016, 12:46
Zawodowiec

POSTY        3465
Badman                    

kominiarz                    

Obrazek

To wcale ne jest śmieszne! :nonono:
TAKA JEST PRAWDA!  

W sumie topik odpowiedni.

Byłem przekonany, że to są jaja, a tu okazuje się że nie nadanżam za tokiem myślenia Bolka.
No tak, ale ja jestem malutkim człowieczkiem w porównaniu do tego giganta czynu i umysłu   :rotfl:  

Lech Wałęsa: to SB współpracowała ze mną

- To Służba Bezpieczeństwa współpracowała ze mną - oświadczył Lech Wałęsa na swoim mikroblogu w serwisie wykop.pl. - Kręcę, mataczę, kluczę. Podaję sprzeczne informacje. Tak to prawda
- napisał, wyjaśniając, że nie może ujawniać "prostych prawd" i stąd bierze się wiele sprzeczności w jego wpisach.

Obrazek

Lech Wałęsa zdecydował się na zaskakujące oświadczenie na swoim mikroblogu. Napisał (pisownia oryginalna - red.):

"Tak to Sb współpracowało że mną. Po przegranym strajku w 1970 r. uratowałem i przygotowałem siebie jak i kadrówkę do rozegrania sierpnia 1980 r., a SB i PRL rozwiązaliśmy. Więc kto osiągnął cel przy współpracy z kim. Nie mylić. [trochę to kosztowało, przestraszenie prowokatorów i pijaczków]".

O co chodzi?
Wyjaśnienia znajdują się w kolejnym wpisie, gdzie czytamy m.in., że największym problemem byłego lidera "Solidarności" jest to, że nie może "ujawniać prostych prawd". "Nie chcę i nie mogę kłamać, ale ujawnić też nie mogę" - pisze.
Dalej były prezydent wyjaśnia, że w takiej sytuacji "kluczy", a to - w jego ocenie - powoduje kolejne "podejrzenia i błędne oceny". Jako przykład kluczenia podaje swój wpis o tym, że to SB współpracowała z nim, a nie on z SB. "Współpracowanie (pisownia oryginalna - red.) rozumiałem i rozumiem że to znaczy pomagać komuś (...) w realizacji jej celów" - czytamy.

Lech Wałęsa pisze, że cele Służby Bezpieczeństwa w 1970 roku utrzymanie komunistów u władzy i "wykasowanie" tych, którzy mają wątpliwości. "Stałem w tym czasie na czele po przeciwnej stronie" - kwituje Wałęsa. Zdradza też swoje ówczesne cele polityczne.
Jak pisze, było dążył do zwycięstwa i minimalizowania wszelkich strat wśród "szczególnie mądrych, odważnych ludzi". Dalej wyjaśnia, że zwycięstwo widział na bazie związków zawodowych i "przygotowanej kadrówce". Nie wyjaśnia jednak, co rozumie przez to określenie, ale dodaje, że hamował prowokatorów i pijaków "pchających się do z góry przegranej sprawy".

Jak więc Wałęsa rozumie współpracę?
Tego do końca nie wiemy. Pisze tylko, że "w tej koncepcji SB współpracowała z nim, a nie odwrotnie".
Na koniec były prezydent podkreśla, że te wydarzenia to jego "największe w życiu polityczne zwycięstwo", a także przytacza historię sprzed lat, kiedy przy świadkach miał wyrzucić SB z zakładu, w którym pracować. "Oczywiście nie darowaliby mi tego czynu, ale Opatrzność jak zawsze mi pomogła. Na pożegnania SB powiedziałem że za chwilkę będziecie mieli nowy grudzień. Wybuchł za chwilę Radom i uratował mnie jako laickiego proroka po raz kolejny" - kończy.

Ekspertyza teczek TW Bolka zajmie sześć miesięcy
- Dostaliśmy informację od jednej z instytucji, określającą warunki przeprowadzenia ekspertyz teczki TW Bolek. W przypadku powołania zespołu biegłych do tej sprawy, zajmie to około sześciu miesięcy – powiedział o sprawdzaniu wiarygodności teczek odnalezionych w domu gen Kiszczaka gość Kontrwywiadu RMF FM prezes IPN Łukasz Kamiński.

Kamiński pytany o Lecha Wałęsę, który mówi o fałszywkach, odpowiedział: Należy to w tej chwili wykluczyć, prawdopodobieństwo jest minimalne.
- Materiały są od wielu dni analizowane przez dziesiątki osób i nikt nie znalazł tropu, który pozwoliłby stwierdzić, że są sfałszowane – dodał prezes IPN.
- Jeśli okaże się, że teczki znalezione u generała Kiszczaka są sfałszowane, to by oznaczało, że też zrobiliśmy krok ku temu, żeby sprawę ostatecznie wyjaśnić. Decyzja o udostępnieniu materiałów broni się w każdym wariancie – powiedział Kamiński. Dodał też, że niedługo IPN udostępni kolejny pakiet dokumentów, bo zakończyły się oględziny trzeciego pakietu, trwają czwartego, a dziś zaczną się oględziny piątego.
- Wejście do generałów było związane z kwestią dokumentów ws. TW Wolskiego. To jeden z wątków tej sprawy – powiedział prezes Instytutu Pamięci Narodowej i zaznaczył, że "prokuratorzy szukają także dokumentów TW Wolskiego, ponieważ były informacje, które wskazywały na to, że takie dokumenty są w domach generałów".

Na pytanie o listę 21 funkcjonariuszy służb PRL odpowiedział: Staramy się pomóc naszym prokuratorom w zgromadzeniu informacji. W rozmowach zawsze pojawiał się wątek, że decyzja procesowa o czynności, jaką jest przeszukanie prywatnego mieszkania, musi być dobrze udokumentowana.

~Miszki : Myślałem. że Wałęsa ma jakiś iloraz inteligencji, ale to co wypisuje w internecie nie ma składu ani ładu - jeden wielki bełkot, tak jakby skończył 3 klasy podstawówki.  

~Polka: Panie Wałęsa, to pan niby obalił komunizm? a ja myślałam, że to ponad 10 milionów strajkujących Polaków uciemiężonych i umęczonych rządami ówczesnej władzy, którzy powiedzieli w końcu dość. Jest pan wielkim ale bufonem, był pan nie tylko współpracownikiem SB ale razem ze swoimi kolesiami sprzedaliście nas w Magdalence i zadbaliście by komuchom włos z głowy nie spadł a potem dobiliście nas i naszą ojczyznę na "NOCNEJ ZMIANIE"!
A osoby z " KODU " chyba rozum straciły albo to "Komitet Obrony Dobrobytu Ubeków"!

~niezalezny : ktoś tu napisał na jego temat, na temat klasy poziomu i intelektu, skromnej choćby umiejętności w posługiwaniu się ojczystym językiem itd., to wielka porażka i wstyd, że taki człowiek był prezydentem naszego kraju. Teraz wychodzi cale szydło z worka czym a nie kim jest kluczy, kreci prymitywnie jak się da kłamie, złorzeczy, ubliża innym, nawołuje do wojny, na czele której stanie, itd. Jest poważnie chory i dziw bierze, że lekarze w stanach nie zauważyli jego dolegliwości. Pytanie: komu wygłaszał wykłady? Zapewne ślepym, głuchym, bez mózgu pozostaje wstyd i hańba, nic więcej

~PAP : Lech Wałęsa vel Bolek, takich nikczemników mamy w Polsce tysiące. Powinni być ścigani za zbrodnie na Narodzie Polskim, a nie służyć antypolskim idiotom do jego dzielenia. Jeśli ktoś pyta jaki wpływ mają te bolki na dzisiejszą rzeczywistość i życie każdego z nas to odpowiadam:
1) jesteśmy po 25 latach kolonią w której obywatele zarabiają 4 krotnie mniej niż w unii
2) przez 25 lat nie zrobiono nic żeby zbudować silne, powtarzam silne podstawy bezpieczeństwa kraju
3) obecne "elity" to mieszanina "byłych" komunistów, esbeków, mafiozów i ich pupili ze świata mediów i "kultury"
4) Nie mamy nic w makroskali ekonomicznej poza tanią siłą roboczą co w jakikolwiek sposób by nas wyróżniało lub czyniło liczącym graczem gospodarczym w Europie nie mówiąc o świecie
5) produkujemy i wytwarzamy produkty nisko marżowe głównie w systemie nakładczym (typowa kolonia)
6) mamy media których nie powstydziłby się naczelny misio Korei Północnej, podtrzymujące i kryjące układ magdalenkowy od 25 lat, takiej indoktrynacji jaka prowadzona jest w tych masiorach nie ma nigdzie w cywilizowanym świecie.
7) jesteśmy rynkiem zbytu najgorszego barachła.
8) takie pseudo ruchy jak kody w cywilizowanym społeczeństwie nie osiągnęłyby nigdy nawet marginalnego wsparcia, a to świadczy o zdziczeniu i zagubieniu części społeczeństwa. Czy kijowski czy moskiewski czy hitlerowski, każdy taki ruch świadczy o zdemoralizowaniu "elit".

~krytyk : 1515 komentarzy ,nie widziałem nawet jednego ,który broni konfidenta .Onet przed 2 godzinami podał sondaż za i przeciw Wałęsie. Nie wypadało oczywiście podać ze minimalnie więcej jest za Wałęsą, podano wiec statystykę 42 % do 34% na niekorzyść Wałęsy. Sondaż tak przekłamany,że się w głowie normalnego i logicznego człowieka nie mieści. KOD w Warszawie podczas manifestacji za Wałęsą to ok.0,6% dorosłych obywateli Warszawy i na dokładkę wiadomo kto tam manifestuje,a konfident Bolek odgraża się w D.Welt ze pierwszy ruszy na demokratycznie wybrany rząd. Paranoja .Panie Bolek konfidencie wiesz co oznacza 0,6 %POparcia. POlszewi.?
~winetou : Teraz to już wiem na 100% że Wałęsa albo nie jest Polakiem albo jest chory psychicznie i to w najbardziej możliwym stopniu zaawansowania. Wątpię w jego polskość ponieważ jego język i słownictwo nie jest polskie. On sam nie wie co mówi a co najgorsze to sam tego nie rozumie - nie wiadomo o co mu chodzi. Mówi jak porąbany, jak psychiczny i takim chyba już TW Bolek pozostanie ponieważ jego choroba rozwinęła się do tego stopnia że nie ma chyba na świecie takiego psychiatry który byłby w stanie mu pomóc.

~bieda z nedzą : W tym wszystkim najgorsze jest to, ze gdyby powiedzmy Jarosław tak pieprzył - to Lis by na niego w jego słownym stylu szykował szubienicę a Ci kretyni, zachowują się, jak upośledzeni umysłowo, i wymyślają, podsuwają Wałęsie kolejne bzdety żeby namącić, zagmatwać, namieszać wszyscy NORMALNI LUDZIE wiedzą, że prawda jest klarowna, trzyma się kupy, zdarzenia się pokrywają, itp. juz nawet plucie w oczy nie pomaga, za wszelka cenę Wałęsa chce pokazać, że jest Bogiem klękają Polsko przed Wałęsą na kolana, karaluchy - tak mniej więcej Wałęsa siebie przedstawia ...

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/lech-wal ... mna/cy91jt

Ostatnio edytowano 04 mar 2016, 18:24 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

04 mar 2016, 18:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4678 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287 ... 335  Następna strona