Teraz jest 09 wrz 2025, 10:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 121  Następna strona
Projekt ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

"Rząd planuje radykalne podniesienie płacy minimalnej. W przyszłym roku ma wzrosnąć o 190 zł i wynieść 1.126 zł".

Jeśli to będzie rząd PISu to może... tylko tyle.

Ostatnio edytowano 14 sie 2007, 06:17 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

13 sie 2007, 20:04
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Jeśli to będzie rząd PISu to może... tylko tyle.

A jeśli to będzie rząd PIS'u plus PO'su to co?
Myślę, że może być i ze dwa razy tyle!
Czyli 2x190=380! Żyć nie umierać!  :blink:

Ostatnio edytowano 14 sie 2007, 06:18 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

13 sie 2007, 21:03
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 lip 2007, 17:02

POSTY        111
Pensja minimalna 3x minimalne wynagrodzenie w projekcie KAS było umieszczone w celu kupienia poparcia skarbowców. A w Sejmie wpadłaby poprawka pod tytułem "oszczędzajmy finanse publiczne", wprowadzająca (także w związku ze wzrostem minimalnej) zamianę 3x na 2x.

I wskażcie mi klub parlamentarny, który zagłosowałby przeciw takiej poprawce. Ba - wskażcie mi posła, który nie chciałby tak miłej medialnie poprawki zgłosić. Ale mi i tak KAS szkoda, bo nie widzę sensu istnienia osobnych urzędów celnych, UKS-ów i urzędów skarbowych. Choć mogę się mylić.

Ostatnio edytowano 16 sie 2007, 07:04 przez girjic, łącznie edytowano 1 raz

14 sie 2007, 12:18
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Ale mi i tak KAS szkoda, bo nie widzę sensu istnienia osobnych urzędów celnych, UKS-ów i urzędów skarbowych. Choć mogę się mylić.

Sensu istnienia osobnych US i UKS też nie widzę! Ale czy i UC, to sprawa do dyskusji. Przypominam, że początkowo tfurcy KAS nie widzieli sensu (twierdzili, że możliwości) włączenia UKS do KAS. Czyli prosty dowód, że nie o konsolidację i usprawnienie w tym wszystkim chodziło!
Ale jeśli nawet, to na Boga, czy konieczna do tego jest opcja zerowa??? No niech mi ktoś mądry wytumaczy! Kto się nie załapie, to na bruk? W XXI wieku?!
Poza tym mam wątpliwości czy logistycznie i programowo to wszystko było przygotowane. Mam wrażenie, że bardzo podobnie jak ze stadionami na Euro 2012...

Ostatnio edytowano 16 sie 2007, 07:07 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

14 sie 2007, 15:09
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Konsolidacja ma sens. Konieczne jest połączenie wszystkich służb fiskalnych aby lepiej działały, a nie konkurowały, jak ma to miejsce obecnie. Propozycja KAS nie miała nic wspólnego z konsolidacją a tym bardziej reformą. Ktoś coś chciał ugrać lub jakiegoś kolesia w  :dupa:  kopnąć i tyle.

14 sie 2007, 18:06
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej

Pensja minimalna 3x minimalne wynagrodzenie w projekcie KAS było umieszczone w celu kupienia poparcia skarbowców. A w Sejmie wpadłaby poprawka pod tytułem "oszczędzajmy finanse publiczne", wprowadzająca (także w związku ze wzrostem minimalnej) zamianę 3x na 2x.

I wskażcie mi klub parlamentarny, który zagłosowałby przeciw takiej poprawce. Ba - wskażcie mi posła, który nie chciałby tak miłej medialnie poprawki zgłosić. Ale mi i tak KAS szkoda, bo nie widzę sensu istnienia osobnych urzędów celnych, UKS-ów i urzędów skarbowych. Choć mogę się mylić.

A w obliczu kampanii wyborczej nikt nie zdecyduje się na jakiekolwiek podwyżki płac dla "urzędasów". Zwłaszcza "urzędasów" ze skarbówki...

Ostatnio edytowano 16 sie 2007, 07:09 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz

14 sie 2007, 18:23
Zobacz profil WWW
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
To po tej głośnej reformie zostanie nam 3xNic.(???)  ...  I to by było na tyle jak by powiedział profesor Stanisławski.

Minus straty wynagrodzenia na spontanicznie zwalniających się przedwczesnych emerytach.

Ostatnio edytowano 16 sie 2007, 07:09 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

14 sie 2007, 18:49
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 lis 2006, 14:47

POSTY        46
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Konieczne jest połączenie wszystkich służb fiskalnych aby lepiej działały, a nie konkurowały, jak ma to miejsce obecnie. Propozycja KAS nie miała nic wspólnego z konsolidacją a tym bardziej reformą<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Jasne, że konsolidacja ma sens, tylko dlaczego eksperymentować na skarbowcach i celnikach. Niech spróbują na początek połączyć straż miejską z policją, następnie ABW i CBŚ i CBA. Wszak prawie każdy wie, że prawdziwa konkurencja i podbieranie wyników jest pomiędzy CBA i CBŚ.

Ostatnio edytowano 16 sie 2007, 08:24 przez celnik, łącznie edytowano 1 raz

15 sie 2007, 09:14
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:24

POSTY        47

Wszak prawie każdy wie, że prawdziwa konkurencja i podbieranie wyników jest pomiędzy CBA i CBŚ.

Z abwehrą jeszcze większa.

Ostatnio edytowano 16 sie 2007, 08:24 przez cyperuss, łącznie edytowano 1 raz

15 sie 2007, 09:40
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

To u mnie podwójnie.
Bo ta pani jest... kierownicą!  :lol:

Obstawiałem nu, cóż...  :rotfl:

Nadir, a jakie ma wyniki w pracy działu? Może wyniki ją bronią?

Ostatnio edytowano 16 sie 2007, 08:25 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz

15 sie 2007, 11:38
Zaawansowany

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:27

POSTY        35
Z KASu nici, trzeba zwijać żagle i zacząć szukać nowej pracy, te pieniądze co mamy można już za ladą zarobić a roboty przybywa.

Ostatnio edytowano 16 sie 2007, 08:25 przez guga, łącznie edytowano 1 raz

15 sie 2007, 12:05
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Jasne, że konsolidacja ma sens, tylko dlaczego eksperymentować na skarbowcach i celnikach. Niech spróbują na początek połączyć straż miejską z policją, następnie ABW i CBŚ i CBA. Wszak prawie każdy wie, że prawdziwa konkurencja i podbieranie wyników jest pomiędzy CBA i CBŚ.

Zapomniałeś o ABW. :nonono:

Ostatnio edytowano 16 sie 2007, 08:25 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

15 sie 2007, 13:01
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 13:15

POSTY        114
Federacji Związków Zawodowych Pracowników Skarbowych
i zapraszamy do zapoznania się z nowościami.

W dalszym ciągu trwają prace w Ministerstwie Finansów nad projektem ustawy o powołaniu KAS z uwzględnieniem konsolidacji UKS. Z uzyskanych informacji wynika, że projekt ustawy zostanie udostępniony do zaopiniowania związkom zawodowym po 20 sierpnia.

Ostatnio edytowano 16 sie 2007, 08:26 przez jordi123, łącznie edytowano 1 raz

15 sie 2007, 14:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 kwi 2007, 10:19

POSTY        72
No oczywista, do października trzeba coś robić albo najlepiej udawać, że się robi. A najlepiej dużo szumu wokół siebie. :zeby:

Ostatnio edytowano 16 sie 2007, 08:26 przez ania_egz1, łącznie edytowano 1 raz

15 sie 2007, 20:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 121  Następna strona