Teraz jest 06 wrz 2025, 22:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 79  Następna strona
SSP 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 kwi 2007, 10:02

POSTY        73
Post Re: SSP
Jeżeli wiadomo że więcej załączników nie będzie trzeba odkliknąć "zakończ zadanie"

10 sty 2016, 08:52
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2010, 19:29

POSTY        227
Co z pitami rocznymi? Będą wprowadzane do Poltaxu czy do SSP?

10 sty 2016, 09:41
Zaawansowany

REJESTRACJA25 wrz 2010, 05:46

POSTY        62
jot_G                    

Jeżeli wiadomo że więcej załączników nie będzie trzeba odkliknąć "zakończ zadanie"

tak ale problem jest w tym,że następnego dnia zadanie wraca bo SSP ciągle wymaga załącznika i nie popuści i niewiem czy my coś zrobiliśmy nie tak z wprowadzeniem ?(okres podatkowy i inne pozycje takie same )

10 sty 2016, 10:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 kwi 2007, 10:02

POSTY        73
Ja też mam problem z dokumentem skonwertowanym. PCC-3 wpłynęło elektronicznie do Poltax. Do SSP też elektronicznie wpłynęła korekta dotycząca daty powstania obowiązku podatkowego. Podatnik prowadzi działalność gospodarczą. Nie mogę powiązać korekty z deklaracją. Poszło zgłoszenie do HelpIT ale na razie cisza a podatnik ma na koncie podwójny przypis. Próby zmiany okresu nic nie dają. Może ktoś wie co z tym zrobić?

10 sty 2016, 10:56
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2006, 17:32

POSTY        79
olam43                    

julita                    

Można arkusz wymiarowy utworzyć bez dokumentu  źródłowego. A w twoim przypadku nie pozwala?

Niestety, gdy próbowałam zatwierdzić arkusz wymiarowy to wyskakiwał błąd, że brak dokumentu źródłowego.
Pewnie z tego powodu, że likwidacja jest od 01.01, brak jest decyzji ustalającej i nie ma z czym likwidacji powiązać. W Poltax2B w tym przypadku nie wystawiało się decyzji. Ustalająca była do 31.12 a likwidacja od 01.01 więc nie było co zmieniać.
Może w tym przypadku należy poprostu zamknąć postępowanie tylko z jakim rozstrzygnięciem i zamknąć konto KP.

Oczywiście,  jak wskazal , ze likwidacja 31.12, czyli jeszcze tego dnia ptowadzil działalność to od 01.01 nie wydajemy Dec.  Wygaśnięcia. Zamknąć konto. Zastanawiam się czy przed zamknięciem czekać na pit16z.

10 sty 2016, 12:49
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA17 gru 2009, 12:49

POSTY        7
Julita:
PIT-16Z jest złożony i to on utworzył postępowanie, dlatego nie wiem jak je obsłużyć i sprawę zakończyć.

10 sty 2016, 15:18
Znawca

REJESTRACJA27 paź 2009, 20:32

POSTY        202
Baskinia                    

Co z pitami rocznymi? Będą wprowadzane do Poltaxu czy do SSP?

A co z programami wykonującymi analizy z różnych Systemów np: DWP, e-ORUS, Analizator...
Będą pobierały dane z SSP  : PCC,SD,KP  oraz CEKR  ?
W każdym razie conajmniej kiluletni raj dla podatników zanim będzie możliwe połączenie danych.
Ktoś nad tym się zastanawiał ?

10 sty 2016, 18:06
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2006, 17:32

POSTY        79
olam43                    

Julita:
PIT-16Z jest złożony i to on utworzył postępowanie, dlatego nie wiem jak je obsłużyć i sprawę zakończyć.

Jaka date likwidacji wskazano w ceidg i w pit-16 jeśli 31.12, to oznacza że od 1.01. Nie prowadzi działalności. Czyli nie wydajemy Dec.  Wygaśnięcia, bo od nowego roku nie prowadzi dział.

10 sty 2016, 18:08
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA17 wrz 2010, 16:36

POSTY        75
Ponowię pytania: czy ktoś wie, jak z karty zrobić jakiekolwiek raporty? Czy o każdy trzeba pisać Helpa? Co z deklaracjami błędnymi (w rzeczywistości poprawnymi?) I od kiedy wydajecie decyzje?

10 sty 2016, 18:56
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA17 gru 2009, 12:49

POSTY        7
julita                    

olam43                    

Julita:

Jaka date likwidacji wskazano w ceidg i w pit-16 jeśli 31.12, to oznacza że od 1.01. Nie prowadzi działalności. Czyli nie wydajemy Dec.  Wygaśnięcia, bo od nowego roku nie prowadzi dział.

Ja to wiem. Moje pytanie jest czysto techniczne i dotyczy obsługi wszczętego w SSP postępowania, które utworzył złożony PIT-16Z. Czyli w jaki sposób ma być zakończone skoro nie wydajemy decyzji.

10 sty 2016, 19:11
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 wrz 2011, 11:14

POSTY        60
kasiar74                    

Może ktoś wie, jak sporządzić w SSP raport o e-deklaracjach, które wpłynęły do tego systemu?

raporty-lista raportów- w wyszukiwarce wpisac dekl i pojawiają się możliwe do zrobienia raporty        

wybierasz -deklaracje względem systemu źródłowego (e-deklaracje) oraz urzędu skarbowego, po wygenerowaniu trzeba użyć filtra i wpisać kod urzędu (pasek do góry).

oczywiście ma też swoje wady, bo pojawiają się wszystkie deklaracje złożone w wybranych okresie, które wpłynęły elektronicznie (np. pcc, sd, kp), do tego, jeżeli jakiś podatnik (nie należący do danego urzędu, ale będący w całej bazie) ma w nipie lub peselu 4 cyfry identyczne jak kod urzędu, to też się pojawi w raporcie, ale najczęściej na końcu. dlatego gdy jest dużo pozycji warto zrobić import do excela.

10 sty 2016, 22:42
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2016, 09:29

POSTY        2
Witam :) mam pytanie dotyczące KP... jakie jest działanie w sytuacji podatnika który złożył PIT-16A wykazując odliczoną kwotę składki zdrowotnej ale księgowość opisując deklarację wskazuje, że kwota odliczenia za 2015r. = 0,00zł z uwagi na to, że podatnik posiada odpisy z   ulgi uczniowskiej?

11 sty 2016, 09:27
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2007, 13:50

POSTY        23
ztw                    

Aż wierzyć się nie chce, miliony wydane na program, a problemy typu HelpIt rozwiązywane na forum  pije-===[

Tym prostym sposobem, generalny wykonawca (Sygnity), zapewnił sobie darmowe testy swojego produktu i darmowe wsparcie. W końcu wszyscy w MF mówią, że pracownicy administracji podatkowej wdrażają różne rozwiązania bezkosztowo, więc i Sygnity postanowiło z tego skorzystać...

11 sty 2016, 09:40
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2015, 11:51

POSTY        212
Witam
Mam problem: robię dystrybucję za grudzień 2015r. PCC pobranego przez płatników na gminy i tu zonk
Wszystkie PCC-2 są oznaczone w systemie jako błędne (pomimo, że są prawidłowe). Pojawia się komunikat: "Informacja z dystrybucji nie jest zgodna z informacją podaną w deklaracji!" (status deklaracji "W terminie/Błąd") i system nie pozwala dokonać dystrybucji.
Czy ktoś wie jak to obejść?

11 sty 2016, 09:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 79  Następna strona