Teraz jest 06 wrz 2025, 18:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 79  Następna strona
SSP 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 sie 2009, 10:05

POSTY        27
Post Re: SSP
Kończyć zadania może osoba  z uprawnieniami Kierownik

14 gru 2015, 11:57
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 06:33

POSTY        49
Mieliście taką sytuację:
Decyzja wymiarowa SD w Poltax. Teraz nowa masa spadkowa, wydane postanowienie dot. wznowienia i będzie decyzja do dopłaty.
Jak to ugryźć w SSP? Wprowadza się to postanowienie? I z czym je się wiąże?

14 gru 2015, 12:10
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA15 mar 2007, 09:51

POSTY        13
Co zrobić gdy decyzja w sprawie stwierdzenia nadpłaty w PCC została wydana przed SSP a teraz przyszła zwrotka; gdzie wprowadzić i jak zwrotkę ?
Dziękuje za pomoc:)

14 gru 2015, 12:20
Amator

REJESTRACJA18 maja 2009, 06:47

POSTY        18
Czy ktoś wie jak wygasić decyzję która została wcześniej wprowadzona do POLTAXU. Jak wprowadzić do SSP decyzję wygaszającą? Jak unieważnić poprzednią decyzję?

14 gru 2015, 12:59
Znawca

REJESTRACJA07 mar 2008, 22:01

POSTY        100
A może komuś udało się już pobrać tytuł wykonawczy z SSP i może się podzielić informacją jakie uprawnienia trzeba mieć, aby pobrać plik .xml wygenerowany z tego tytułu przez komórkę wierzycielską.

14 gru 2015, 14:44
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 cze 2009, 08:07

POSTY        18
A może Ktoś wie, jak w SSP wydać decyzję w trybie odwoławczym, rozpatrzoną we własnym zakresie ?. Decyzja od której wpłynęło odwołanie była zakończona w Poltax-ie.

14 gru 2015, 19:10
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2006, 17:32

POSTY        79
Jak wydać decyzję w PCC dla dwóch stron (małzonkowie) , jeśli postępowanie wszczęto przed wejściem SSP. Czy postępowanie (elap decyzja) utworzyć dla jednego z małżonków,  potem arkusz wymiarowy i decyzja na jednego z nich,  z tym źe w decyzji tylko jako stronę wybrać drugiego z małźonków. A jak przy drukowaniu decyzji, czy oboje małżonków ma być wymienionych  na pierwszej stronie tej decyzji jako adresaci decyzji, czy  jednak dwie decyzję na przemian dla każdego z małżonków?

14 gru 2015, 20:11
Amator

REJESTRACJA25 wrz 2015, 19:11

POSTY        26
Czytam i własnym oczom nie wierzę na jakim to bublu przychodzi nam pracować. Na chwilę obecną nie mam bezpośrednio do czynienia z ssp, ale jak czytam Wasze posty To strach mnie ogarnia na samą myśl, że kiedyś też będę musiała w tym się odnaleźć. Jak na razie to serdecznie wszystkim pracującym w ssp WSPÓŁCZUJĘ.

14 gru 2015, 20:26
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA17 wrz 2010, 16:36

POSTY        75
Jak wysłać decyzję przez SSP? Na etapie: ''szczegóły pisma'' mam różne numery, ale nie mam jakiegoś ID zwrotki. Decyzja zapakowana i... co dalej? Kancelaria twierdzi, że muszę wydrukować zwrotkę. :wacko:

Pytanie drugi: w jaki sposób wiąże się wpływające do SSP pisma z postępowaniem?

14 gru 2015, 21:11
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2011, 10:15

POSTY        163
Marikajs                    

Jak wysłać decyzję przez SSP? Na etapie: ''szczegóły pisma'' mam różne numery, ale nie mam jakiegoś ID zwrotki. Decyzja zapakowana i... co dalej? Kancelaria twierdzi, że muszę wydrukować zwrotkę. :wacko:

Pytanie drugi: w jaki sposób wiąże się wpływające do SSP pisma z postępowaniem?

Co do wiązania pisma z postępowaniem to nie wiem może są inne opcje, ale na pewno jest możliwość powiązania pisma z postępowaniem na etapie SZD.
Jeżeli na etapie wprowadzania pisma nie ma jeszcze tego postępowania i przeszło on do SSP bez numeru, można je potem "cofnąć" do SZD i powiązać z postępowaniem. Jeżeli pismo będzie powiązane z postępowaniem na etapie SZD będzie powiązane z postępowaniem również w SSP.

14 gru 2015, 21:25
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Pracownik2008                    

Czytam i własnym oczom nie wierzę na jakim to bublu przychodzi nam pracować. Na chwilę obecną nie mam bezpośrednio do czynienia z ssp, ale jak czytam Wasze posty To strach mnie ogarnia na samą myśl, że kiedyś też będę musiała w tym się odnaleźć. Jak na razie to serdecznie wszystkim pracującym w ssp WSPÓŁCZUJĘ.

:rotfl:
Jakie to szczęście, że ja już nie doczekałem tej wiekoPOmnej chwili. Nie mam nic do SSP, tylko wiedząc z praktyki i czytając tutaj komentarze jak to się odbywa, m.in. brak szkoleń, to to wdrażanie, woła o POmstę do nieba. Przecież Wy powinniście być przygotowani już miesiąc-dwa wcześniej, a teraz tylko usiąść i jechać z koksem! Czy nie jest możliwa taka opcja, aby każdy mógł ten miesiąc-dwa wcześniej na swoim stanowisku pracy zalogować się na serwerze szkoleniowym i ćwiczyć na przykładach? Jeśli nie ma, to powinna być.

Ostatnio edytowano 14 gru 2015, 21:32 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz

14 gru 2015, 21:31
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA17 wrz 2010, 16:36

POSTY        75
Dodam tylko, że ostatnio 1,5 dnia spędziłam na przeprowadzaniu nadpłaty w PCC :zygi:

A jak z wysyłką? Ktoś coś wysłał? U nas wszystko leży :zeby:

14 gru 2015, 21:45
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA22 maja 2009, 13:10

POSTY        2
wygląda to tak jakby w urzędach praca dotyczyła tylko karty podatkowej,spadków i pcc wszystko kręci się tylko wokół SSP  :zly1:

14 gru 2015, 22:22
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA12 kwi 2013, 22:09

POSTY        1
Postępowanie wszczęte przed wdrożeniem SSP zeznaniem SD-3 wraz załącznikami. Zeznanie SD-3 skonwertowałam, nie mam jednak tej opcji przy załącznikach SD-3/A, as muszę utworzyć arkusze wymiarowe. Proszę o pomoc.

14 gru 2015, 23:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 79  Następna strona