Kończyć zadania może osoba z uprawnieniami Kierownik
14 gru 2015, 11:57
Re: SSP
Mieliście taką sytuację: Decyzja wymiarowa SD w Poltax. Teraz nowa masa spadkowa, wydane postanowienie dot. wznowienia i będzie decyzja do dopłaty. Jak to ugryźć w SSP? Wprowadza się to postanowienie? I z czym je się wiąże?
14 gru 2015, 12:10
Co zrobić gdy decyzja w sprawie stwierdzenia nadpłaty w PCC została wydana przed SSP a teraz przyszła zwrotka; gdzie wprowadzić i jak zwrotkę ? Dziękuje za pomoc:)
14 gru 2015, 12:20
Czy ktoś wie jak wygasić decyzję która została wcześniej wprowadzona do POLTAXU. Jak wprowadzić do SSP decyzję wygaszającą? Jak unieważnić poprzednią decyzję?
14 gru 2015, 12:59
A może komuś udało się już pobrać tytuł wykonawczy z SSP i może się podzielić informacją jakie uprawnienia trzeba mieć, aby pobrać plik .xml wygenerowany z tego tytułu przez komórkę wierzycielską.
14 gru 2015, 14:44
A może Ktoś wie, jak w SSP wydać decyzję w trybie odwoławczym, rozpatrzoną we własnym zakresie ?. Decyzja od której wpłynęło odwołanie była zakończona w Poltax-ie.
14 gru 2015, 19:10
Jak wydać decyzję w PCC dla dwóch stron (małzonkowie) , jeśli postępowanie wszczęto przed wejściem SSP. Czy postępowanie (elap decyzja) utworzyć dla jednego z małżonków, potem arkusz wymiarowy i decyzja na jednego z nich, z tym źe w decyzji tylko jako stronę wybrać drugiego z małźonków. A jak przy drukowaniu decyzji, czy oboje małżonków ma być wymienionych na pierwszej stronie tej decyzji jako adresaci decyzji, czy jednak dwie decyzję na przemian dla każdego z małżonków?
14 gru 2015, 20:11
Czytam i własnym oczom nie wierzę na jakim to bublu przychodzi nam pracować. Na chwilę obecną nie mam bezpośrednio do czynienia z ssp, ale jak czytam Wasze posty To strach mnie ogarnia na samą myśl, że kiedyś też będę musiała w tym się odnaleźć. Jak na razie to serdecznie wszystkim pracującym w ssp WSPÓŁCZUJĘ.
14 gru 2015, 20:26
Jak wysłać decyzję przez SSP? Na etapie: ''szczegóły pisma'' mam różne numery, ale nie mam jakiegoś ID zwrotki. Decyzja zapakowana i... co dalej? Kancelaria twierdzi, że muszę wydrukować zwrotkę.
Pytanie drugi: w jaki sposób wiąże się wpływające do SSP pisma z postępowaniem?
14 gru 2015, 21:11
Marikajs
Jak wysłać decyzję przez SSP? Na etapie: ''szczegóły pisma'' mam różne numery, ale nie mam jakiegoś ID zwrotki. Decyzja zapakowana i... co dalej? Kancelaria twierdzi, że muszę wydrukować zwrotkę.
Pytanie drugi: w jaki sposób wiąże się wpływające do SSP pisma z postępowaniem?
Co do wiązania pisma z postępowaniem to nie wiem może są inne opcje, ale na pewno jest możliwość powiązania pisma z postępowaniem na etapie SZD. Jeżeli na etapie wprowadzania pisma nie ma jeszcze tego postępowania i przeszło on do SSP bez numeru, można je potem "cofnąć" do SZD i powiązać z postępowaniem. Jeżeli pismo będzie powiązane z postępowaniem na etapie SZD będzie powiązane z postępowaniem również w SSP.
14 gru 2015, 21:25
Pracownik2008
Czytam i własnym oczom nie wierzę na jakim to bublu przychodzi nam pracować. Na chwilę obecną nie mam bezpośrednio do czynienia z ssp, ale jak czytam Wasze posty To strach mnie ogarnia na samą myśl, że kiedyś też będę musiała w tym się odnaleźć. Jak na razie to serdecznie wszystkim pracującym w ssp WSPÓŁCZUJĘ.
Jakie to szczęście, że ja już nie doczekałem tej wiekoPOmnej chwili. Nie mam nic do SSP, tylko wiedząc z praktyki i czytając tutaj komentarze jak to się odbywa, m.in. brak szkoleń, to to wdrażanie, woła o POmstę do nieba. Przecież Wy powinniście być przygotowani już miesiąc-dwa wcześniej, a teraz tylko usiąść i jechać z koksem! Czy nie jest możliwa taka opcja, aby każdy mógł ten miesiąc-dwa wcześniej na swoim stanowisku pracy zalogować się na serwerze szkoleniowym i ćwiczyć na przykładach? Jeśli nie ma, to powinna być.
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
Ostatnio edytowano 14 gru 2015, 21:32 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz
14 gru 2015, 21:31
Dodam tylko, że ostatnio 1,5 dnia spędziłam na przeprowadzaniu nadpłaty w PCC
A jak z wysyłką? Ktoś coś wysłał? U nas wszystko leży
14 gru 2015, 21:45
wygląda to tak jakby w urzędach praca dotyczyła tylko karty podatkowej,spadków i pcc wszystko kręci się tylko wokół SSP
14 gru 2015, 22:22
Postępowanie wszczęte przed wdrożeniem SSP zeznaniem SD-3 wraz załącznikami. Zeznanie SD-3 skonwertowałam, nie mam jednak tej opcji przy załącznikach SD-3/A, as muszę utworzyć arkusze wymiarowe. Proszę o pomoc.