Teraz jest 06 wrz 2025, 18:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 79  Następna strona
SSP 
Autor Treść postu
Początkujący

REJESTRACJA07 gru 2015, 18:30

POSTY        4
Post Re: SSP
Niestety dziś na telekonferencji nie było nikogo, kto mógłby coś podpowiedzieć z rachunkowości :(

08 gru 2015, 22:37
Amator

REJESTRACJA18 sie 2009, 10:05

POSTY        27
zniewolona                    

Niestety dziś na telekonferencji nie było nikogo, kto mógłby coś podpowiedzieć z rachunkowości :(

Może się mylę, ale aby dodać rachunek to chyba trzeba dodać z poziomu rejestracji, tak samo jak w POLTAX-sie czy też niezastąpionym SERCU

08 gru 2015, 22:46
Początkujący

POSTY        4
Nie chodzi mi o rachunek, tylko o konto podatku :(

08 gru 2015, 22:50
Zaawansowany

REJESTRACJA15 lis 2007, 16:06

POSTY        35
W SSP szukamy osoby w Szukaj, w Teczce Podmiotu w zakładce REJESTRACJA, w podzakładce KONTA PODATKÓW jest opcja Dodaj. Gdy tam naciśniesz pojawi się okna z możliwością wyboru interesującego Cię konta podatkowego  (obowiązku), wybierasz, wpisujesz datę i gotowe. Jeśli opcji dodawania nie masz to znaczy, że brakuje Ci jakiś uprawnień.

09 gru 2015, 07:34
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2006, 11:01

POSTY        276

LOKALIZACJAWarszawa
MrMatrix                    

W SSP szukamy osoby w Szukaj, w Teczce Podmiotu w zakładce REJESTRACJA, w podzakładce KONTA PODATKÓW jest opcja Dodaj. Gdy tam naciśniesz pojawi się okna z możliwością wyboru interesującego Cię konta podatkowego  (obowiązku), wybierasz, wpisujesz datę i gotowe. Jeśli opcji dodawania nie masz to znaczy, że brakuje Ci jakiś uprawnień.

To ja jeszcze uzupełnię:
Żeby mieć dostęp do przycisku dodaj trzeba mieć mikrorolę "Rejestrator kont", którą co do zasady mają pracownicy rejestracji. Data otwarcia konta musi być mniejsza lub równa najwcześniejszemu okresowi który chcemy aktywować.

09 gru 2015, 08:35
Początkujący

POSTY        4
Dzięki serdeczne za wyjaśnienia, dziś w pracy też już się do tego dokopałam ;) A wiecie może, jak przekazać do innego urzędu wpłaty podatnika z SSP (PCC) , który wpłacił niezgodnie z właściwością?

09 gru 2015, 17:37
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 lut 2007, 09:27

POSTY        44
W trakcie czytania tych postów nasuwa się tylko jedno - TOTALNY BAŁAGAN! Czy nikt nie widzi jak toto działa, a raczej nie działa? No nie wierzę, że to się dzieje naprawdę  <_<

09 gru 2015, 17:56
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
rick                    

W trakcie czytania tych postów nasuwa się tylko jedno - TOTALNY BAŁAGAN! Czy nikt nie widzi jak toto działa, a raczej nie działa? No nie wierzę, że to się dzieje naprawdę  <_<

Jednym słowem forum "Skarbowcy.pl" zastąpiło szkolenia z nowego systemu w aparacie skarbowym. Genialne rozwiązanie, dzięki któremu MF mogło wziąć większe nagrody  :brawa:
Nie wiem czy to wyróżnienie dla forum czy policzek da wszystkich, którzy mają ten badziew (SPP) odkrywać samodzielnie.

09 gru 2015, 18:06
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2006, 11:01

POSTY        276

LOKALIZACJAWarszawa
supersaper                    

Jednym słowem forum "Skarbowcy.pl" zastąpiło szkolenia z nowego systemu w aparacie skarbowym.

Nie wiem czy te kilka pytań które się tu pojawiło można nazwać zastąpieniem szkoleń.
Ze swojej strony dodam, że odpowiedzi na znaczną część pytań które padają na telekonferencjach są na drogowskazie.

09 gru 2015, 18:36
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570
pkuzmiak                    

Nie wiem czy te kilka pytań które się tu pojawiło można nazwać zastąpieniem szkoleń.
Ze swojej strony dodam, że odpowiedzi na znaczną część pytań które padają na telekonferencjach są na drogowskazie.

Zgadzam się. Dzisiaj pierwszy raz obserwowałem telekonferencję i większość zagadnień jest w podręcznikach użytkownika lub scenariuszach szkoleń masowych..... ale były też takie, o których nigdzie nie ma śladu (zadania z rejestracji praktycznie ww materiałach szkoleniowych zostały pominięte). Z drugiej strony czemu się dziwić skoro na każdym kroku słyszę "a co tam rejestracja robi w SSP?".

09 gru 2015, 19:04
Specjalista

REJESTRACJA14 sie 2007, 20:56

POSTY        330
Nie trzeba było być jasnowidzem, by nie móc przewidzieć bałaganu, jaki przyniesie SZD/SSP.
Czekam już tylko na swoją kolej w kolejce, a że to sprawy z zakresu postępowań podatkowych w różnej postaci, to już drżę z podniecenia :) Po trzech dniach obserwacji koleżanek walczących z tematem zaświadczeń o nabyciu spadku i próby pomocy:

1. Wybaczyć mogę twórcy programu - najwidoczniej nie jest mu znana praca w US i zrobił program, który w zasadzie działa.
2. Wybaczyć mogę szkolącym - przekazywali to, co im przekazano (pomijam, że szkolenia na prostych przypadkach, które zresztą są
    dostępne w Drogowskazie, mija się z celem i generuje zbędne koszty).
3. Wybaczyć mogę komuś kto zgodził się uruchomić ten program w skali kraju - najwidoczniej to osoba (grupa osób) pełna fantazji.
4. Wybaczyć mogę próbom nieudolnego łatania dziury niewiedzy użytkowników - trzeba to robić, skoro doprowadzono do
    takiego bałaganu (ale te dźwiękokonferencje ... bez komentarza).

Wiele we mnie wybaczenia... Ale do k... nędzy, jak ktoś odtrąbi sukces i jeszcze wypnie pierś za zasługi czy łapę... to normalnie "koniec świata", jak mawiał Rysiek Popiołek w jednym serialu...

09 gru 2015, 19:31
Amator

REJESTRACJA23 wrz 2009, 11:27

POSTY        19
udało się wydać te zaświadczenia SD, bo mnie to czeka jutro  ;)

09 gru 2015, 19:44
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 gru 2015, 19:05

POSTY        13
Tiaaa. Więc już jest. Jest i działa - przynajmniej w teorii. Każdy przyzna, że POLTAX i BA to niebywała zagwozdka w porównaniu z tym schematycznym i jakże intuicyjnym programem za ładne parę   baniek. :brawa:

09 gru 2015, 19:46
Specjalista

REJESTRACJA14 sie 2007, 20:56

POSTY        330
kasiar74                    

udało się wydać te zaświadczenia SD, bo mnie to czeka jutro  ;)

Nie, ale to przez fakt, że trzeba się cofnąć do danych z POLTAXu, jutro zamiennik :)

09 gru 2015, 19:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 79  Następna strona