Teraz jest 09 wrz 2025, 00:32

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Amator

REJESTRACJA12 wrz 2010, 10:37

POSTY        29
Post Re: Znowu bez podwyżek...
i gdzie te obiecane podwyżki... :mur:

03 lis 2015, 19:08
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
IS Katowice od 01.09 zgodnie z porozumieniem z ZZ
- równe podwyżki dla wszystkich pracowników z wyłączeniem kadry kierowniczej
- podwyższenie płacy pracownikom egzekucji (dla tych, którzy stracili na prowizji) do 2500 zł podstawy.
Na kontach na razie dziengów brak, aneksów również nie widać.

04 lis 2015, 07:42
Zaawansowany

REJESTRACJA24 lut 2013, 09:58

POSTY        59
w moim us dostało kilkanaście osób podwyżki (100-150 zł brutto) w ramach wyrównań stanowisk, aby komisarz zarabiał tyle co inny komisarz, itd. ale nikt chyba nie dostał w ramach tych stanowisk o podstawie do 2500 brutto,

04 lis 2015, 08:09
Zaawansowany

REJESTRACJA05 cze 2009, 11:58

POSTY        51
IS Łódź.
Dostaliśmy papierek z informacją o przyznaniu od 1 września 2015 podwyżek (US)

04 lis 2015, 13:22
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2015, 16:11

POSTY        16
Pismo P. J. Kapicy: http://www.mf.gov.pl/c/document_library ... pId=764034

04 lis 2015, 14:31
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2009, 08:09

POSTY        145
Dolnośląskie: 70% podwyżki "z urzędu" dla najniżej zarabiających - wg swojego stanowiska; 30% podwyżki na indywidualne wnioski kierowników.

Pieniądze na razie w planach, nie wiadomo kiedy zostaną wypłacone.

04 lis 2015, 17:35
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
jako                    

Przeczytałam.
"...byłem zaskoczony i zdumiony jego przebiegiem. Spodziewałem się, zgodnie z zapowiedzią i zaproszeniem, dyskusji o strategii Administracji Podatkowej, poprawie efektywności działania, pomocniczej roli w stosunku do podatników, które maja przynieść w efekcie większą akceptację społeczną dla pracy skarbowców."
No tak bajdurzenie o strategiach, miernikach jest najważniejsze. Bidulek przyszedł po pochwały, a tu taka niespodzianka...
A już argument, że mam mieć społeczną akceptację do mnie nie trafia. Pracuję i żądam odpowiedniej płacy.

"Zamiast tego spotkałem się ze zdumiewającą skalą frustracji i roszczeń, nie mówiąc o różnicy zdań nt. roli administracji w relacji do podatnika."
Zdumiewająca skala frustracji? Roszczeń? Po 8 latach?
Szkoda, że ty człowieku nie zarządzasz górnikami  :wsciekly:

"Jak podkreśla Szef Służby Cywilnej"
To już nie jest żaden dla nas argument. To jedyny szef (szefowa), która swoim ludziom nie tylko nic nie daje, ale chce ZABRAĆ!

"Rozumiem i zgadzam się, że nie powinno być tak, że wyższe środki na podwyżki otrzymują grupy zawodowe ze względu nasilę protestu, czy akceptacji społecznej"
Coś jakby zaczęło docierać...

"Administracja Podatkowa daje stabilizację pracy niedostępną innym zawodom i możliwości rozwoju osobistego."
Ale jak widać nie wszystko...
Jaka stabilizacja? Jaki rozwój osobisty? Za co? Człowieku zejdź na ziemię i zobacz jak wygląda płaca np. w policji, jakie mają dodatki i w jakiej wysokości.

"Oczekiwanie wynagrodzenia adekwatnego do posiadanego lub uzupełnionego wykształcenia nie mieści się w regułach wartościowania stanowisk "
Nie mieści się? A to dlaczego dla pewnych stanowisk są punkty za wyższe wykształcenie, a dla innych nie?

"Poinformowałem Pana Ministra, że poziom frustracji środowiska jest ogromny, a podwyżki zapowiedziane na 2016 nie są uznawane za bonus i motywację, ale jako należne i niecałkowite uzupełnienie lat wyrzeczeń od 2008 roku."
Prawda.

" Podzieliłem się spostrzeżeniem, że to nie ma charakteru motywacyjnego,"
Szkoda, że już się pakuje, bo mógłby podzielić się tym z szefową, która nas chce zmotywować zabierając nam "13", jublileuszówki, odprawy.  palka--==

" Zauważyłem, że stawiane .przez nas wymagania w zakresie proklienckiego podejścia nie napotykają na klimat odwzajemnienia/zobowiązania."
"poprawa wizerunku Administracji Podatkowej i pozytywnych recenzji przez otoczenie, w związku z elektronizacją czy proklienckim podejściem następuje. "

To następuje czy nie, bo się pogubiłam.

A teraz najlepsze:
"Minister Finansów Mateusz Szczurek i ja szanujemy i doceniamy rolę Administracji Podatkowej"
Mieliśmy okazję ten szacunek zauważyć   <_<

05 lis 2015, 20:06
Zaawansowany

REJESTRACJA13 mar 2015, 19:46

POSTY        99

LOKALIZACJAZachodniopomorskie
PINERO  :brawa: za komentarz...

05 lis 2015, 21:26
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA05 lis 2015, 00:21

POSTY        1
Baskinia                    

Niestety wczoraj rząd zdecydował się nie dać nam podwyżek. Wszystko drożeje, a tu człowiek tylko dziadzieje....
Pora chyba szukać innej lepiej płatnej pracy...

Witam.

Proponuję otworzyć własną działalność, a gwarantuję że poziom życia na pewno wzrośnie :).

Sławek

06 lis 2015, 11:13

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
dziś na portalu pracownika prawie każdy w moim US (śląskie) zobaczył wyliczone wyrównanie płacy zasadniczej za wrzesień i październik - ok 60 zł brutto (w zależnosci od stażowego)... na koncie tej kasy jeszcze nie ma. normalnie nie wiem co z taką ogromną kwotą zrobię  :wysmiewacz:

06 lis 2015, 17:25
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2009, 08:09

POSTY        145
fruwaj                    

dziś na portalu pracownika prawie każdy w moim US (śląskie) zobaczył wyliczone wyrównanie płacy zasadniczej za wrzesień i październik - ok 60 zł brutto (w zależnosci od stażowego)... na koncie tej kasy jeszcze nie ma. normalnie nie wiem co z taką ogromną kwotą zrobię  :wysmiewacz:

Co to takiego "portal pracownika" ?

06 lis 2015, 17:55

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
roxette                    

fruwaj                    

Co to takiego "portal pracownika" ?

portal w którym załatwiamy wszystkie sprawy pracownicze - urlopy, wyjścia służbowe i prywatne, dane o wynagrodzeniach etc.
chyba wszyscy podlegający pod IS w Katowicach mają obowiązek tego używać

06 lis 2015, 17:57
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2015, 19:11

POSTY        26
fruwaj                    

A że niby gdzie to widać na portalu? Patrzyłam i nic nigdzie nie widziałam? W którym miejscu ta informacja się znajduje?

06 lis 2015, 19:45
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Zapewne tam gdzie te zaje...ste wynagrodzenia.

06 lis 2015, 19:56
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 173  Następna strona