Re: Znowu bez podwyżek...
Przeczytałam.
"...byłem zaskoczony i zdumiony jego przebiegiem. Spodziewałem się, zgodnie z zapowiedzią i zaproszeniem, dyskusji o strategii Administracji Podatkowej, poprawie efektywności działania, pomocniczej roli w stosunku do podatników, które maja przynieść w efekcie większą akceptację społeczną dla pracy skarbowców."No tak bajdurzenie o strategiach, miernikach jest najważniejsze. Bidulek przyszedł po pochwały, a tu taka niespodzianka...
A już argument, że mam mieć społeczną akceptację do mnie nie trafia. Pracuję i żądam odpowiedniej płacy.
"Zamiast tego spotkałem się ze zdumiewającą skalą frustracji i roszczeń, nie mówiąc o różnicy zdań nt. roli administracji w relacji do podatnika."Zdumiewająca skala frustracji? Roszczeń? Po 8 latach?
Szkoda, że ty człowieku nie zarządzasz górnikami
"Jak podkreśla Szef Służby Cywilnej"To już nie jest żaden dla nas argument. To jedyny szef (szefowa), która swoim ludziom nie tylko nic nie daje, ale chce ZABRAĆ!
"Rozumiem i zgadzam się, że nie powinno być tak, że wyższe środki na podwyżki otrzymują grupy zawodowe ze względu nasilę protestu, czy akceptacji społecznej"
Coś jakby zaczęło docierać...
"Administracja Podatkowa daje stabilizację pracy niedostępną innym zawodom i możliwości rozwoju osobistego."Ale jak widać nie wszystko...
Jaka stabilizacja? Jaki rozwój osobisty? Za co? Człowieku zejdź na ziemię i zobacz jak wygląda płaca np. w policji, jakie mają dodatki i w jakiej wysokości.
"Oczekiwanie wynagrodzenia adekwatnego do posiadanego lub uzupełnionego wykształcenia nie mieści się w regułach wartościowania stanowisk "Nie mieści się? A to dlaczego dla pewnych stanowisk są punkty za wyższe wykształcenie, a dla innych nie?
"Poinformowałem Pana Ministra, że poziom frustracji środowiska jest ogromny, a podwyżki zapowiedziane na 2016 nie są uznawane za bonus i motywację, ale jako należne i niecałkowite uzupełnienie lat wyrzeczeń od 2008 roku."Prawda.
" Podzieliłem się spostrzeżeniem, że to nie ma charakteru motywacyjnego,"Szkoda, że już się pakuje, bo mógłby podzielić się tym z szefową, która nas chce zmotywować zabierając nam "13", jublileuszówki, odprawy.
" Zauważyłem, że stawiane .przez nas wymagania w zakresie proklienckiego podejścia nie napotykają na klimat odwzajemnienia/zobowiązania."
"poprawa wizerunku Administracji Podatkowej i pozytywnych recenzji przez otoczenie, w związku z elektronizacją czy proklienckim podejściem następuje. "To następuje czy nie, bo się pogubiłam.
A teraz najlepsze:
"Minister Finansów Mateusz Szczurek i ja szanujemy i doceniamy rolę Administracji Podatkowej"
Mieliśmy okazję ten szacunek zauważyć