Zmanipulował Was Kominiarz, który pod pozorem słusznej krytyki reklamuje konkurencyjne i nieprawomyślne portale :wysmiewacz:
Nie reklamuje tylko demaskuje
jorge
Gdyby @kominiarz nie wchodził na strony o takiej tematyce nie zobaczyłby takich reklam. Jakby wchodził na strony, np. o komputerach to zobaczyłby reklamy sklepów komputerowych. :piwo: Niech się lepiej nie chwali swoimi cichymi zainteresowaniami :piwo:
Wszedłem na stronę apolitycznej służby cywilnej o tematyce służby cywilnej, a zobaczyłem POlityczną reklamę. To nie moje ciche zainteresowania, tylko odwiedziny starych znajomych z potyczek w tematach politycznych tego forum.
tranqilo
@KOMINIARZ a widziałeś co lubi strona FACEBOOK.COM/PANSTWOWA-KOMISJA-WYBORCZA ? To dopiero "apolityczny" wybór :P a może to sympatie przewodniczacego PKW ? Bo to na pewno nie GOOGLE i jego reklamy jak na forum Pracowników SC.
Sam widzisz jakie zakłamanie i hipokryzja.
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 29 paź 2015, 20:26 przez kominiarz, łącznie edytowano 2 razy
29 paź 2015, 20:22
Re: Uwagi do forum
Dziwnym trafem jak ja weszłam po Twoim poście na to forum to akurat wisiała na banerze Google reklama kandydatki PiS. Nie mogłam tu wrzucić screnna, bo już była cisza wyborcza
Właściciele różnorakich powierzchni reklamowych na których pojawiają się ogłoszenia reklamowe (czy wyborcze) niekoniecznie mają akurat takie poglądy. W przypadku wynajęcia powierzchni np. firmie Google, to nie właściciel portalu ma wpływ co Google tam wrzuca. Natomiast faktycznie ma znaczenie Twoje osobiste IP komputera bo reklamy są dostosowywane do Twojego profilu ustalonego po śladach które w necie zostawiasz odwiedzając takie a nie inne strony. Ten sam lub podobny zestaw reklam przygotowany przez Google dla Ciebie zobaczysz na każdej stronie z ich banerem reklamowym. Więc nie brnij dalej i nie odwracaj kota ogonem. No chyba, że korzystasz z neta kompletnie nie orientując się jak ta światowa sieć działa i jak jesteś w niej cały czas inwigilowany.
A tak na marginesie, chyba ten wątek służy do umieszczania uwag na temat działania lub usterek tego forum, a nie reklamowania innych
29 paź 2015, 20:35
akapek
Dziwnym trafem jak ja weszłam po Twoim poście na to forum to akurat wisiała na banerze Google reklama kandydatki PiS. Nie mogłam tu wrzucić screnna, bo już była cisza wyborcza :D
Witam bratnią duszę To wrzuć teraz. Rozumiem, że po moim poście na tym forum. Bo na tamtym post z oczywistą prawdą, ale pokazujący kłamstwo, oszustwo, nieprawdę, hipokryzję czy obojętnie jaki, ale pokazujący czy to PO, Tuska, Kopacz czy Komorowskiego w negatywnym świetle jest natychmiast kasowany. Jeśli ktoś nie wierzy mogę podesłać na PW przykłady. Bronią ich jak Jaruzelski socjalizmu. Czyli niepodległości - według słów śp. gienierała. Socjalizm upadł, a niepodległości ma się dobrze. To jak on jej bronił? Prawda? Oni też tym kasowaniem postów nie obronili tych którzy upadli raz 24 maja i 25 października 2015 roku drugi raz. I miejmy nadzieję, że też już się nie podniosą.
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 29 paź 2015, 20:51 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
29 paź 2015, 20:51
kominiarz
... Witam bratnią duszę...
Raczej nie ma na to szans bym została Twoją bratnią duszą.
kominiarz
... To wrzuć teraz.
Nie pasjonuje mnie kolekcjonowanie scrennów tego rodzaju, czy też kasowanych postów, co tylko potwierdza, że między nami nie ma szans na wspólne bratanie.
Nadal mam wrażenie, że jedynym sensem Twoich wpisów tu od paru dni jest reklamowanie tamtego forum, które z tego przynajmniej co zobaczyłam zainspirowana Twoim wpisem jest właściwie martwe.
29 paź 2015, 20:58
Właściwie martwe to ono jest od dawna. Przejrzyj je sobie dobrze. Nie przeszkadza mi ani ono, ani oni - w..rwia mnie tylko ich hipokryzja.
Ostatnio edytowano 29 paź 2015, 21:04 przez kominiarz, łącznie edytowano 2 razy
29 paź 2015, 21:01
@AKAPEK przekonanych i tak się nie przekonasz, oni zawsze wiedzą lepiej. Nawet jak nic nie wiedzą na dany temat.
P.S. Reklama przedmiotowego forum bardzo skuteczna - kto o nim nie wiedział, to się dowiedział
____________________________________ "verba volant scripta manent"
29 paź 2015, 21:27
akapek
Dziwnym trafem jak ja weszłam po Twoim poście na to forum to akurat wisiała na banerze Google reklama kandydatki PiS.
Znaczy zwolenniczka PIS... To dlatego napisałem "bratnia dusza"
akapek
Natomiast faktycznie ma znaczenie Twoje osobiste IP komputera bo reklamy są dostosowywane do Twojego profilu ustalonego po śladach które w necie zostawiasz odwiedzając takie a nie inne strony. Ten sam lub podobny zestaw reklam przygotowany przez Google dla Ciebie zobaczysz na każdej stronie z ich banerem reklamowym. Więc nie brnij dalej i nie odwracaj kota ogonem. No chyba, że korzystasz z neta kompletnie nie orientując się jak ta światowa sieć działa i jak jesteś w niej cały czas inwigilowany.
Nie ma znaczenia, bo tutaj piszę z innego IP, a tam z innego. Pod tamtym IP nie wchodziłem ani tutaj ani na http://www.pis.org.pl
jorge
@AKAPEK przekonanych i tak się nie przekonasz, oni zawsze wiedzą lepiej. Nawet jak nic nie wiedzą na dany temat.
Masz rację. Starałem się im uzmysłowić, że PO=DNO, ale i tak się nie przekonali. Przynajmniej tak było do 24 października. Po 25-tym nie mają już wyjścia: Suweren czyli Naród to potwierdził. Teraz już wiedzą.
jorge
P.S. Reklama przedmiotowego forum bardzo skuteczna - kto o nim nie wiedział, to się dowiedział
To straszne. Ujawniłem taką tajemnicą! I co teraz będzie? Wszyscy skarbowcy rzucą się teraz na przedmiotowe forum?
Ostatnio edytowano 29 paź 2015, 21:59 przez kominiarz, łącznie edytowano 2 razy
29 paź 2015, 21:57
A co ma wspólnego IP z reklamami google, bo nie kumam?
30 paź 2015, 19:43
Jak zmienia adres przez proxy to nie ma żadnego znaczenia. Istotna jest zawartość urządzenia, a nie IP.
30 paź 2015, 21:47
Działa to tak, że jak szukam po internecie jakiegoś towaru lub usługi to natychmiast mam w banerach googlowe reklamy tego towaru, często długi czas po zakupie - więc IP i ciasteczka pozostawione na moim komputerze są wykorzystywane. No chyba, że zaingeruję w ustawieniach reklam to się to zmienia.
31 paź 2015, 10:47
Mi np. ostatnio zaczęły się pokazywać w reklamach Google cały czas usługi kominiarskie
31 paź 2015, 11:47
akapek
Mi np. ostatnio zaczęły się pokazywać w reklamach Google cały czas usługi kominiarskie :zeby: :piwo:
To w związku z jego ogłoszeniem
kominiarz
A ja bym zatrudnił. Właśnie poszukuję pracownika na stanowisku "pomocnik kominiarza". Są chętni? viewtopic.php?p=136383#p136383
?
jorge
Działa to tak, że jak szukam po internecie jakiegoś towaru lub usługi to natychmiast mam w banerach googlowe reklamy tego towaru
Wątpię, aby serfował po portalach Platformy. Jeśli już, to z pewnością i PiS'u, a o reklamie PiSu nie wspomina. Tym bardziej, że prawdopodobnie posługuje się tam, tak samo jak tutaj, adresem proxy,
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
31 paź 2015, 16:48
Nadir
Wątpię, aby serfował po portalach Platformy. Jeśli już, to z pewnością i PiS'u, a o reklamie PiSu nie wspomina. Tym bardziej, że prawdopodobnie posługuje się tam, tak samo jak tutaj, adresem proxy, ;)
Ja też jestem za proxy, a reklamy trafiają celnie. Gdzie zaglądał to jego sprawa. Tak czy owak to wpływ na treść reklam miały poczynania użytkownika forum i polityka reklam Google, a nie administrator i moderatorzy tego forum.