sprawiedliwości nigdy nie było i nie będzie... a do 2.500,00 brutto to mi jeszcze brakuje 15 lat pracy kiedy to stażowe wbije na 20%, bo sądzę że podwyżka mnie ominie. Jak to były Prezydent powiedział? jak za mało zarabiasz to zmień pracę.
09 paź 2015, 20:16
Re: Znowu bez podwyżek...
Rozumiemy się wszyscy. Ja też odwalam robotę za trzech, a mam płacone za pół. Do 2500 mi daleko, a inni dostają za mniejszą robotę o niebo więcej. O kolesiach, o innych wlazach nie wspomnę. Tyle lat zmarnowanych w tym łagrze, że aż sam jestem na siebie zły. Czasem.
09 paź 2015, 20:19
Patrycja26
Ja to jeszcze inaczej widzę. Skoro jesteśmy teraz pod jednym pracodawcą dlaczego są rozbieżności w podstawie płacy i mnożnikach na tym samym stanowisku w różnych urzędach. Dajmy na to ja jestem referentem w Pipidówce Dolnej a w Pipidówce Górnej koleżanka na tym stanowisku ma większą podstawę ode mnie. Mówię o podstawie bez wysługi lat. Wykształcenie takie samo i podobny staż pracy. Może by najpierw zrobić porządek i to ujednolicić, a później dawać podwyżki według zasług czy zdolności włażenia w ... komu trzeba? Jak wy to widzicie?
To byłoby racjonalne ...każdy referent na takim samym stanowisku w danej Izbie powinien podstawę mieć taką samą, każdy st. referent, inspektor...itd., itd.
09 paź 2015, 20:20
Tobi
sprawiedliwości nigdy nie było
Oj premier Kłamacz by stwierdziła, że jest zażenowana takim stwierdzeniem. Ona nie widzi niesprawiedliwości w tym kraju. Każdy pracownik ma sto pomysłów jak naprawić te bagno, ale niestety "góra" ma 200 innych pomysłów jak te bagno pogłębić. Jeszcze trzeba powiedzieć o tych, którzy na dzień dobry przy przyjęciu do pracy dostają większą podstawę niż ci którzy pracują 10 lat i ciągle słyszą, że nie ma środków.
09 paź 2015, 20:23
Czytam i oczom nie wierzę! Czy wyście na głowy poupadali? O co się bijecie? O te marne ochłapy? O tę szopkę wyborczą oszustki Ewki Kopaczki i jej nie-rządu? Czy Wam media reżimowe zrobiły znieczulenie rozumu?
Aż tak jesteście zdesperowani, że rzucicie się na każdy grosz (i to dosłownie - wyliczenia wcześniej)? Włączcie mózgi! I pamiętajcie przede wszystkim, że macie godność...
____________________________________ Nie rusz GWna, nie będzie śmierdzieć.
09 paź 2015, 20:55
cindy1
Patrycja26
Ja to jeszcze inaczej widzę. Skoro jesteśmy teraz pod jednym pracodawcą dlaczego są rozbieżności w podstawie płacy i mnożnikach na tym samym stanowisku w różnych urzędach. Dajmy na to ja jestem referentem w Pipidówce Dolnej a w Pipidówce Górnej koleżanka na tym stanowisku ma większą podstawę ode mnie. Mówię o podstawie bez wysługi lat. Wykształcenie takie samo i podobny staż pracy. Może by najpierw zrobić porządek i to ujednolicić, a później dawać podwyżki według zasług czy zdolności włażenia w ... komu trzeba? Jak wy to widzicie?
To byłoby racjonalne ...każdy referent na takim samym stanowisku w danej Izbie powinien podstawę mieć taką samą, każdy st. referent, inspektor...itd., itd.
No właśnie, zdecydowanie również popieram (tym bardziej, że podobno w moim US zarabia się najmniej ze wszystkich urzędów w IS)
Ale jeszcze do tego te stanowiska... ja inspektor, "koleżanka" zza biurka, której mózgiem ciężko ruszyć... st. inspektor. POrażka!
Ostatnio edytowano 09 paź 2015, 21:06 przez escape, łącznie edytowano 1 raz
09 paź 2015, 21:00
achlarwa
I pamiętajcie przede wszystkim, że macie godność...
Ja już nie mam, ale dlatego niektórzy mają jeszcze zęby.
09 paź 2015, 21:03
achlarwa
Czytam i oczom nie wierzę! Czy wyście na głowy poupadali? O co się bijecie? O te marne ochłapy? O tę szopkę wyborczą oszustki Ewki Kopaczki i jej nie-rządu? Czy Wam media reżimowe zrobiły znieczulenie rozumu?
Aż tak jesteście zdesperowani, że rzucicie się na każdy grosz (i to dosłownie - wyliczenia wcześniej)? Włączcie mózgi! I pamiętajcie przede wszystkim, że macie godność...
Nikt się nie bije o ochłapy... w ogóle o nic się tu nie bijemy, tylko stwierdzamy fakty. A zdesperowani to może i jesteśmy i nic dziwnego w takich obozach pracy. I owszem, mamy godność, więc bardzo proszę nikogo nie obrażać
09 paź 2015, 21:04
achlarwa
nie zauważyłam, żeby ktoś się bił, ale po 6 latach bez podwyżek, za to ze wzrostem cen, chyba każdy by wziął dodatkową kasę ja pracuję w us trochę ponad 2 lata, jeszcze tak tego nie odczułam jak inni... teraz nic nie dostałam, a jakby mi od 01.01.16 dali +9 zł to przykleję do mojego wypowiedzenia a rządzących rozliczę za 16 dni
09 paź 2015, 21:07
A kto powiedział, że nowa władza coś da? Jedno jest pewne - kto teraz protestuje/jedzie na Wawe ten ma...
09 paź 2015, 21:31
O lie dobrze pamiętam poprzednia władza dała na dodatek do wynagrodzenia 64 lub 84 zl nie pamietam dokładnie. A te złodzieje obecnie panujący zabrali na ten dodatek. Precz z złodziejami.
10 paź 2015, 07:34
bombel
Rozumiemy się wszyscy. Ja też odwalam robotę za trzech, a mam płacone za pół. Do 2500 mi daleko, a inni dostają za mniejszą robotę o niebo więcej. O kolesiach, o innych :dupa: wlazach nie wspomnę. Tyle lat zmarnowanych w tym łagrze, że aż sam jestem na siebie zły. Czasem.
Pytanie, po co odwalasz robotę za trzech ? Może gdyby pracodawca musiał przyjąć na twoje miejsce trzech to zrozumiałby, że taniej wyjdzie dać ci 50% podwyżki .
10 paź 2015, 14:51
Akurat... żeby to tak funkcjonowało, żeby można było odpuścić... Musisz za trzech i koniec, jeśli nie rozumiesz tej specyfiki to dziękuj niebiosom, że nie musiałaś zrozumieć i na prawdę się z tego ciesz.