Teraz jest 06 wrz 2025, 18:37

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA31 lip 2010, 12:57

POSTY        61
Post Re: Znowu bez podwyżek...
sprawiedliwości nigdy nie było i nie będzie... a do 2.500,00 brutto to mi jeszcze brakuje 15 lat pracy kiedy to stażowe wbije na 20%, bo sądzę że podwyżka mnie ominie. Jak to były Prezydent powiedział? jak za mało zarabiasz to zmień pracę.

09 paź 2015, 20:16
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Rozumiemy się wszyscy.  Ja też odwalam robotę za trzech, a mam płacone za pół.  Do 2500 mi daleko, a inni dostają za mniejszą robotę o niebo więcej. O kolesiach, o innych  :dupa: wlazach nie wspomnę. Tyle lat zmarnowanych w tym łagrze, że aż sam jestem na siebie zły.  Czasem.

09 paź 2015, 20:19
Zaawansowany

REJESTRACJA03 gru 2013, 10:48

POSTY        79
Patrycja26                    

Ja to jeszcze inaczej widzę. Skoro jesteśmy teraz pod jednym pracodawcą dlaczego są rozbieżności w podstawie płacy i mnożnikach na tym samym stanowisku w różnych urzędach. Dajmy na to ja jestem referentem w Pipidówce Dolnej a w Pipidówce Górnej koleżanka na tym stanowisku ma większą podstawę ode mnie. Mówię o podstawie bez wysługi lat. Wykształcenie takie samo i podobny staż pracy. Może by najpierw zrobić porządek i to ujednolicić, a później dawać podwyżki według zasług czy zdolności włażenia w  ...   komu trzeba? Jak wy to widzicie?

To byłoby racjonalne :brawa: ...każdy referent na takim samym stanowisku w danej Izbie powinien podstawę mieć taką samą, każdy st. referent, inspektor...itd., itd.

09 paź 2015, 20:20
Specjalista

POSTY        332
Tobi                    

sprawiedliwości nigdy nie było

Oj premier Kłamacz by stwierdziła, że jest zażenowana takim stwierdzeniem. Ona nie widzi niesprawiedliwości w tym kraju. Każdy pracownik ma sto pomysłów jak naprawić te bagno, ale niestety "góra" ma 200 innych pomysłów  jak te bagno pogłębić.
Jeszcze trzeba powiedzieć o tych, którzy na dzień dobry przy przyjęciu do pracy dostają większą podstawę niż ci którzy pracują 10 lat i ciągle słyszą, że nie ma środków.  :zly1:

09 paź 2015, 20:23
Znawca

REJESTRACJA15 paź 2009, 18:39

POSTY        185
Czytam i oczom nie wierzę!
Czy wyście na głowy poupadali?
O co się bijecie? O te marne ochłapy? O tę szopkę wyborczą oszustki Ewki Kopaczki i jej nie-rządu?
Czy Wam media reżimowe zrobiły znieczulenie rozumu?

Aż tak jesteście zdesperowani, że rzucicie się na każdy grosz (i to dosłownie - wyliczenia wcześniej)?
Włączcie mózgi!
I pamiętajcie przede wszystkim, że macie godność...

09 paź 2015, 20:55
Zaawansowany

REJESTRACJA07 paź 2015, 19:56

POSTY        43

LOKALIZACJAŚLĄSKIE
cindy1                    

Patrycja26                    

Ja to jeszcze inaczej widzę. Skoro jesteśmy teraz pod jednym pracodawcą dlaczego są rozbieżności w podstawie płacy i mnożnikach na tym samym stanowisku w różnych urzędach. Dajmy na to ja jestem referentem w Pipidówce Dolnej a w Pipidówce Górnej koleżanka na tym stanowisku ma większą podstawę ode mnie. Mówię o podstawie bez wysługi lat. Wykształcenie takie samo i podobny staż pracy. Może by najpierw zrobić porządek i to ujednolicić, a później dawać podwyżki według zasług czy zdolności włażenia w  ...   komu trzeba? Jak wy to widzicie?

To byłoby racjonalne :brawa: ...każdy referent na takim samym stanowisku w danej Izbie powinien podstawę mieć taką samą, każdy st. referent, inspektor...itd., itd.

No właśnie, zdecydowanie również popieram (tym bardziej, że podobno w moim US zarabia się najmniej ze wszystkich urzędów w IS) :excl:

Ale jeszcze do tego te stanowiska... ja inspektor, "koleżanka" zza biurka, której mózgiem ciężko ruszyć... st. inspektor. POrażka!

Ostatnio edytowano 09 paź 2015, 21:06 przez escape, łącznie edytowano 1 raz

09 paź 2015, 21:00
Specjalista

POSTY        332
achlarwa                    

Ja już nie mam, ale dlatego niektórzy mają jeszcze zęby.   :dokuczacz:

09 paź 2015, 21:03
Zaawansowany

POSTY        43

LOKALIZACJAŚLĄSKIE
achlarwa                    

O co się bijecie? O te marne ochłapy? O tę szopkę wyborczą oszustki Ewki Kopaczki i jej nie-rządu?

Aż tak jesteście zdesperowani, że rzucicie się na każdy grosz (i to dosłownie - wyliczenia wcześniej)?
Włączcie mózgi!

Nikt się nie bije o ochłapy... w ogóle o nic się tu nie bijemy, tylko stwierdzamy fakty.
A zdesperowani to może i jesteśmy i nic dziwnego w takich obozach pracy.
I owszem, mamy godność, więc bardzo proszę nikogo nie obrażać

09 paź 2015, 21:04
Zaawansowany

REJESTRACJA16 wrz 2015, 16:48

POSTY        52
achlarwa                    

Włączcie mózgi!

nie zauważyłam, żeby ktoś się bił, ale po 6 latach bez podwyżek, za to ze wzrostem cen, chyba każdy by wziął dodatkową kasę  :(  ja pracuję w us trochę ponad 2 lata, jeszcze tak tego nie odczułam jak inni... teraz nic nie dostałam, a jakby mi od 01.01.16 dali +9 zł to przykleję do mojego wypowiedzenia   :D
a rządzących rozliczę za 16 dni  :dokuczacz:

09 paź 2015, 21:07

REJESTRACJA17 cze 2009, 05:51

POSTY        55
A kto powiedział, że nowa władza coś da? Jedno jest pewne - kto teraz protestuje/jedzie na Wawe ten ma...

09 paź 2015, 21:31
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2007, 14:53

POSTY        90
O lie dobrze pamiętam poprzednia władza dała na dodatek do wynagrodzenia 64 lub 84 zl nie pamietam dokładnie. A te złodzieje obecnie panujący zabrali na ten dodatek. Precz z złodziejami.

10 paź 2015, 07:34
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:12

POSTY        21
bombel                    

Rozumiemy się wszyscy.  Ja też odwalam robotę za trzech, a mam płacone za pół.  Do 2500 mi daleko, a inni dostają za mniejszą robotę o niebo więcej. O kolesiach, o innych  :dupa: wlazach nie wspomnę. Tyle lat zmarnowanych w tym łagrze, że aż sam jestem na siebie zły.  Czasem.

Pytanie, po co odwalasz robotę za trzech ? Może gdyby pracodawca musiał przyjąć na twoje miejsce trzech to zrozumiałby, że taniej wyjdzie dać ci 50% podwyżki B))) .

10 paź 2015, 14:51
Zaawansowany

POSTY        43

LOKALIZACJAŚLĄSKIE
Akurat... żeby to tak funkcjonowało, żeby można było odpuścić... Musisz za trzech i koniec, jeśli nie rozumiesz tej specyfiki to dziękuj niebiosom, że nie musiałaś zrozumieć i na prawdę się z tego ciesz.

11 paź 2015, 17:51
Specjalista

POSTY        332
Obecnie już pracuję tak http://m.demotywatory.pl/4560639  :P

11 paź 2015, 18:21
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 173  Następna strona