____________________________________ Boże ratuj... bo pomysły góry przewyższają moje siły.
22 sie 2015, 19:09
Re: Znowu bez podwyżek...
Ja uważam, że PRZEDE WSZYSTKIM należy mi się wyrównanie za zamrożenie mojej pensji chyba od 2008 roku ! oczywiście podwyżka też mi się należy, ale najpierw niech mi wyrównają to co mi zabrali, a później będziemy rozmawiać o podwyżce i ją oceniać. Nie mam zamiaru dać się ogłupić, i tę ewentualną podwyżką dać się omamić, bo to nie jest podwyżka, to jest (chyba, a raczej na pewno) częściowy zwrot tego co mi przez lata zabierano, a teraz się oddaje. I niech nikt mi nie mówi, że dostaję, jeśli dostanę , podwyżkę ! najpierw wyrównanie tego co mi przez lata zabierano, a później możemy mówić o ewentualnych podwyżkach. Łaski nie potrzebuję, ale uważam, że co mi się należy za moją pracę to powinienem to dostać. Nie mylmy pojęć i nie dajmy się ogłupić i oszukać. Bo w końcu dojdzie do absurdu, będziemy dziękować i całować w rękę za coś, co nam się należy za ciężką pracę. W mojej ocenie pracownicy i związki zawodowe powinny wnioskować o wyrównanie płac dla wszystkich w związku z ich zamrożeniem, o wskaźnik inflacyjny, a później możemy rozmawiać o podwyżkach i je oceniać.
23 sie 2015, 12:49
spioch
Ja uważam, że PRZEDE WSZYSTKIM należy mi się wyrównanie za zamrożenie mojej pensji chyba od 2008 roku ! oczywiście podwyżka też mi się należy, ale najpierw niech mi wyrównają to co mi zabrali, a później będziemy rozmawiać o podwyżce i ją oceniać. Nie mam zamiaru dać się ogłupić, i tę ewentualną podwyżką dać się omamić, bo to nie jest podwyżka, to jest (chyba, a raczej na pewno) częściowy zwrot tego co mi przez lata zabierano, a teraz się oddaje. I niech nikt mi nie mówi, że dostaję, jeśli dostanę , podwyżkę ! najpierw wyrównanie tego co mi przez lata zabierano, a później możemy mówić o ewentualnych podwyżkach. Łaski nie potrzebuję, ale uważam, że co mi się należy za moją pracę to powinienem to dostać. Nie mylmy pojęć i nie dajmy się ogłupić i oszukać. Bo w końcu dojdzie do absurdu, będziemy dziękować i całować w rękę za coś, co nam się należy za ciężką pracę. W mojej ocenie pracownicy i związki zawodowe powinny wnioskować o wyrównanie płac dla wszystkich w związku z ich zamrożeniem, o wskaźnik inflacyjny, a później możemy rozmawiać o podwyżkach i je oceniać.
...pamiętaj, że są inne grupy, które zawsze dostają, co roku czy jest dobrze czy źle - my nie dostajemy - chyba że po du... - więc pewnie i tym razem jeżeli coś się trafi to jakiś ochłap, raczej nie spodziewałbym się, aby dali to co zabrali, tak jak przystało czyli z należnymi odsetkami - najgorsze jest to, że raczej spodziewam się "niczego" czyli jak zwykle - robić robić robić... bo na wasze miejsce czeka 10 innych - tylko, że to już nie jest prawda bo do AP nie chcą iść ludzie, bo robota jest "nie łatwa" a pieniądze żadne :(
____________________________________ "jestem jak chiński znak równowagi - trochę głupoty - tyle samo rozwagi..."
23 sie 2015, 19:24
spioch
święta racja!
23 sie 2015, 20:04
...pamiętaj, że są inne grupy, które zawsze dostają, co roku czy jest dobrze czy źle - my nie dostajemy - chyba że po du... - więc pewnie i tym razem jeżeli coś się trafi to jakiś ochłap, raczej nie spodziewałbym się, aby dali to co zabrali, tak jak przystało czyli z należnymi odsetkami - najgorsze jest to, że raczej spodziewam się "niczego" czyli jak zwykle - robić robić robić... bo na wasze miejsce czeka 10 innych - tylko, że to już nie jest prawda bo do AP nie chcą iść ludzie, bo robota jest "nie łatwa" a pieniądze żadne
O odsetki, na chwilę obecną, się nie upominam. Odsetki potraktuję jako inwestycje w obligacje Skarbu Państwa i upomnę się o nie w swoim czasie, albo i nie. Teraz chcę mieć pensję uwzględniającą wszelkie wskaźniki inflacyjne, których przez lata nie uwzględniano. Dopiero wtedy będę mógł wyrazić opinie o rzekomych "podwyżkach" od września czy też od stycznia 2016r.
25 sie 2015, 19:59
spioch
[...] Teraz chcę mieć pensję uwzględniającą wszelkie wskaźniki inflacyjne, których przez lata nie uwzględniano.
Możesz sobie chcieć... Zresztą jak my wszyscy. A jak nie dostaniesz, to co zrobisz?
26 sie 2015, 09:15
Widzę, że lubisz prowadzić dyskusje na zdaniach wyrwanych z kontekstu. Jednakże Ci odpowiem na pytanie, SAM nic nie mogę zrobić. Szkoda, że nie przytoczyłeś, bądź też nie zwróciłeś na to uwagi, z mojego postu wypowiedzi: ...W mojej ocenie pracownicy i związki zawodowe powinny wnioskować o wyrównanie płac dla wszystkich w związku z ich zamrożeniem, o wskaźnik inflacyjny, a później możemy rozmawiać o podwyżkach i je oceniać.
26 sie 2015, 15:25
Czy dostał ktoś tą obiecana podwyżkę?
05 paź 2015, 19:09
W IS Katowice poinformowano nas, że podwyżki z wyrównaniem za wrzesień zostaną wypłacone w październiku. Dano nam fajną kwotę, ja i moi współpracownicy us mamy teraz za co żyć. Mogę sobie pozwolić zdecydowanie na więcej, wszystkie promocje w biedronce są nasze. Kwota podwyżki: UWAGA (fanfary proszę ) 23 zł brutto
06 paź 2015, 09:57
Kamyczanka
W IS Katowice poinformowano nas, że podwyżki z wyrównaniem za wrzesień zostaną wypłacone w październiku.
Znaczy to, że miesięcznie od Partii Oszustów wypadnie netto niecałe 16 groszy. "Wiwat" Platforma "Obywatelska"!
____________________________________ Nie rusz GWna, nie będzie śmierdzieć.
06 paź 2015, 10:36
Po co nam podwyżki, jak mamy przecież super. Celnicy, strażacy, policjanci i nie wiem już kto jeszcze strajkują, a nie słyszałem aby było tam choć 10 niezadowolonych skarbowców. Jesteśmy taką grupą jak większość narodu - narzekamy w swoim gównie, a nic nie robimy. Okradli nas z OFE, podnieśli podatki, wiek emerytalny, a naród NIC. A patrząc na sondaże, to dalej będziemy głosować na PO, bo jeszcze trochę zostało do rozgrabienia i upodlenia narodu.
____________________________________ "Kto cały czas ciężko pracuje, nie ma czasu zarabiać pieniędzy" - J. D. Rockefeller
06 paź 2015, 10:43
Kamyczanka
W IS Katowice poinformowano nas, że podwyżki z wyrównaniem za wrzesień zostaną wypłacone w październiku. Dano nam fajną kwotę, ja i moi współpracownicy us mamy teraz za co żyć. Mogę sobie pozwolić zdecydowanie na więcej, wszystkie promocje w biedronce są nasze. Kwota podwyżki: UWAGA (fanfary proszę ) 23 zł brutto
By żyło się lepiej na naszej Zielonej Wyspie. WSZYSTKIM !!!
____________________________________ Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie.
06 paź 2015, 10:49
Hmm, a weterynarzom się dzisiaj udało podobno. Od 2008r. pensje zamrożone, 2 tysie, brzmi znajomo?
____________________________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
06 paź 2015, 16:10
23 zł - nie wierze - zresztą czego się można spodziewać... propaganda sukcesu jak za Gierka