Teraz jest 06 wrz 2025, 18:37

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA13 mar 2015, 19:46

POSTY        99

LOKALIZACJAZachodniopomorskie
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...  3mmsie--

22 sie 2015, 19:09
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
Ja uważam, że PRZEDE WSZYSTKIM należy mi się wyrównanie za zamrożenie mojej pensji chyba od 2008 roku ! oczywiście podwyżka też mi się należy, ale najpierw niech mi wyrównają to co mi zabrali, a później będziemy rozmawiać o podwyżce i ją oceniać. Nie mam zamiaru dać się ogłupić, i tę ewentualną podwyżką dać się omamić, bo to nie jest podwyżka, to jest (chyba, a raczej na pewno)  częściowy zwrot tego co mi przez lata zabierano, a teraz się oddaje. I niech nikt mi nie mówi, że dostaję, jeśli dostanę :P, podwyżkę ! najpierw wyrównanie tego co mi przez lata zabierano, a później możemy mówić o ewentualnych podwyżkach. Łaski nie potrzebuję, ale uważam, że co mi się należy za moją pracę to powinienem to dostać. Nie mylmy pojęć i nie dajmy się ogłupić i oszukać. Bo w końcu dojdzie do absurdu, będziemy dziękować i całować w rękę za coś, co nam się należy za ciężką pracę. W mojej ocenie pracownicy i związki zawodowe powinny wnioskować o wyrównanie płac dla wszystkich w związku z ich zamrożeniem, o wskaźnik inflacyjny, a później możemy rozmawiać o podwyżkach i je oceniać.

23 sie 2015, 12:49
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 13:02

POSTY        220
spioch                    

Ja uważam, że PRZEDE WSZYSTKIM należy mi się wyrównanie za zamrożenie mojej pensji chyba od 2008 roku ! oczywiście podwyżka też mi się należy, ale najpierw niech mi wyrównają to co mi zabrali, a później będziemy rozmawiać o podwyżce i ją oceniać. Nie mam zamiaru dać się ogłupić, i tę ewentualną podwyżką dać się omamić, bo to nie jest podwyżka, to jest (chyba, a raczej na pewno)  częściowy zwrot tego co mi przez lata zabierano, a teraz się oddaje. I niech nikt mi nie mówi, że dostaję, jeśli dostanę :P, podwyżkę ! najpierw wyrównanie tego co mi przez lata zabierano, a później możemy mówić o ewentualnych podwyżkach. Łaski nie potrzebuję, ale uważam, że co mi się należy za moją pracę to powinienem to dostać. Nie mylmy pojęć i nie dajmy się ogłupić i oszukać. Bo w końcu dojdzie do absurdu, będziemy dziękować i całować w rękę za coś, co nam się należy za ciężką pracę. W mojej ocenie pracownicy i związki zawodowe powinny wnioskować o wyrównanie płac dla wszystkich w związku z ich zamrożeniem, o wskaźnik inflacyjny, a później możemy rozmawiać o podwyżkach i je oceniać.

...pamiętaj, że są inne grupy, które zawsze dostają, co roku czy jest dobrze czy źle - my nie dostajemy - chyba że po du... - więc pewnie i tym razem jeżeli coś się trafi to jakiś ochłap, raczej nie spodziewałbym się, aby dali to co zabrali, tak jak przystało czyli z należnymi odsetkami - najgorsze jest to, że raczej spodziewam się "niczego" czyli jak zwykle - robić robić robić... bo na wasze miejsce czeka 10 innych - tylko, że to już nie jest prawda bo do AP nie chcą iść ludzie, bo robota jest "nie łatwa" a pieniądze żadne :(

23 sie 2015, 19:24
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
spioch                    

święta racja!

23 sie 2015, 20:04
Znawca
Własny awatar

POSTY        253

...pamiętaj, że są inne grupy, które zawsze dostają, co roku czy jest dobrze czy źle - my nie dostajemy - chyba że po du... - więc pewnie i tym razem jeżeli coś się trafi to jakiś ochłap, raczej nie spodziewałbym się, aby dali to co zabrali, tak jak przystało czyli z należnymi odsetkami - najgorsze jest to, że raczej spodziewam się "niczego" czyli jak zwykle - robić robić robić... bo na wasze miejsce czeka 10 innych - tylko, że to już nie jest prawda bo do AP nie chcą iść ludzie, bo robota jest "nie łatwa" a pieniądze żadne :(

O odsetki, na chwilę  obecną, się nie upominam. Odsetki potraktuję jako inwestycje w obligacje Skarbu Państwa i upomnę się o nie w swoim czasie, albo i nie. Teraz chcę mieć pensję uwzględniającą wszelkie wskaźniki inflacyjne, których przez lata nie uwzględniano. Dopiero wtedy będę mógł wyrazić opinie  o rzekomych "podwyżkach" od września czy też od stycznia 2016r.

25 sie 2015, 19:59
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2007, 13:50

POSTY        23
spioch                    

[...] Teraz chcę mieć pensję uwzględniającą wszelkie wskaźniki inflacyjne, których przez lata nie uwzględniano.

Możesz sobie chcieć... Zresztą jak my wszyscy.
A jak nie dostaniesz, to co zrobisz?

26 sie 2015, 09:15
Znawca
Własny awatar

POSTY        253
Widzę, że lubisz prowadzić dyskusje na zdaniach wyrwanych z kontekstu. Jednakże Ci odpowiem na pytanie, SAM nic nie mogę zrobić.
Szkoda, że nie przytoczyłeś, bądź też nie zwróciłeś na to uwagi, z mojego postu wypowiedzi:
...W mojej ocenie pracownicy i związki zawodowe powinny wnioskować o wyrównanie płac dla wszystkich w związku z ich zamrożeniem, o wskaźnik inflacyjny, a później możemy rozmawiać o podwyżkach i je oceniać.

26 sie 2015, 15:25
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 lut 2015, 09:30

POSTY        64
Czy dostał ktoś tą obiecana podwyżkę?

05 paź 2015, 19:09
Początkujący

REJESTRACJA27 sie 2013, 13:23

POSTY        7
W IS Katowice poinformowano nas, że podwyżki z wyrównaniem za wrzesień zostaną wypłacone w październiku. Dano nam fajną kwotę, ja i moi współpracownicy us mamy teraz za co żyć. Mogę sobie pozwolić zdecydowanie na więcej, wszystkie promocje w biedronce są nasze. Kwota podwyżki: UWAGA (fanfary proszę  :brawa: ) 23 zł brutto

06 paź 2015, 09:57
Znawca

REJESTRACJA15 paź 2009, 18:39

POSTY        185
Kamyczanka                    

W IS Katowice poinformowano nas, że podwyżki z wyrównaniem za wrzesień zostaną wypłacone w październiku.
Żebyście o tym wiedzieli PRZED wyborami.  :wysmiewacz:

Kamyczanka                    

Kwota podwyżki: UWAGA (fanfary proszę  :brawa: ) 23 zł brutto
Znaczy to, że miesięcznie od Partii :sex: Oszustów  :wsciekly: wypadnie netto niecałe 16 groszy.
"Wiwat"  :zygi: Platforma "Obywatelska"!  :za2:

06 paź 2015, 10:36
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:43

POSTY        252
Po co nam podwyżki, jak mamy przecież super.
Celnicy, strażacy, policjanci i nie wiem już kto jeszcze strajkują,
a nie słyszałem aby było tam choć 10 niezadowolonych skarbowców.
Jesteśmy taką grupą jak większość narodu - narzekamy w swoim gównie,
a nic nie robimy. Okradli nas z OFE, podnieśli podatki, wiek emerytalny,
a naród NIC. A patrząc na sondaże, to dalej będziemy głosować na PO,
bo jeszcze trochę zostało do rozgrabienia i upodlenia narodu.

06 paź 2015, 10:43
Znawca

REJESTRACJA14 kwi 2011, 18:32

POSTY        120
Kamyczanka                    

W IS Katowice poinformowano nas, że podwyżki z wyrównaniem za wrzesień zostaną wypłacone w październiku. Dano nam fajną kwotę, ja i moi współpracownicy us mamy teraz za co żyć. Mogę sobie pozwolić zdecydowanie na więcej, wszystkie promocje w biedronce są nasze. Kwota podwyżki: UWAGA (fanfary proszę :brawa: ) 23 zł brutto

By żyło się lepiej na naszej Zielonej Wyspie. WSZYSTKIM !!!  :lol:

06 paź 2015, 10:49
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 sty 2008, 12:30

POSTY        94
Hmm, a weterynarzom się dzisiaj udało podobno. Od 2008r. pensje zamrożone, 2 tysie, brzmi znajomo?

06 paź 2015, 16:10
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2015, 16:11

POSTY        16
23 zł - nie wierze - zresztą czego się można spodziewać... propaganda sukcesu jak za Gierka :)

06 paź 2015, 18:36
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 173  Następna strona