Teraz jest 06 wrz 2025, 05:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 250 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Następna strona
Odejścia ze skarbowości 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 13:02

POSTY        220
Post Re: Odejścia ze skarbowości
Marika1988                    

Witam czy ktoś z Was wypowiedział swój stosunek pracy za 7dniowym uprzedzeniem czy można go jeszcze dokonać? Faktycznie za te siedem dni nie będzie nam przysługiwało wynagrodzenie?

...zaraz po konsolidacji kolega wypowiedział pracę i z tego co wiem, to dostał wypłatę za niezrealizowany urlop i do końca za cały okres pracy - wygrał chłop, bo poszedł na spokojne stanowisko i teraz śmieje się z całej AP - masakra!

30 lip 2015, 18:29
Zaawansowany

REJESTRACJA20 wrz 2011, 17:29

POSTY        52
Ja po 27 latach pracy w skarbowości odeszłam z tego bagna końcem ubiegłego roku. Pomogła mi w tej decyzji moja NUS. A dodam, że odeszłam z kierowniczego stanowiska. Może byłam wyjątkiem, ale za nieustanny "opór", swoje zdanie oraz obronę podległych pracowników - byłam tak tępiona, że odbiło się to znacząco na moim zdrowiu. I mimo, że kochałam to co robiłam i do czego doszłam własną pracą (nie dzięki układom politycznym), podjęłam decyzję, że już dłużej nie pozwolę się poniżać i traktować jak szmata. Teraz jestem o wiele zdrowsza, lepiej sypiam i w ogóle dobrze się mam.
Pozdrawiam i życzę wszystkim dużo siły, przede wszystkim silnej psychiki, bo dzieje się coraz gorzej, coraz więcej zadań otrzymujecie do realizacji za te marne grosze i często nieludzkie traktowanie.

13 sie 2015, 22:20
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
lidzia                    

Ja po 27 latach pracy w skarbowości odeszłam z tego bagna końcem ubiegłego roku. Pomogła mi w tej decyzji moja NUS. A dodam, że odeszłam z kierowniczego stanowiska. Może byłam wyjątkiem, ale za nieustanny "opór", swoje zdanie oraz obronę podległych pracowników - byłam tak tępiona, że odbiło się to znacząco na moim zdrowiu. I mimo, że kochałam to co robiłam i do czego doszłam własną pracą (nie dzięki układom politycznym), podjęłam decyzję, że już dłużej nie pozwolę się poniżać i traktować jak szmata. Teraz jestem o wiele zdrowsza, lepiej sypiam i w ogóle dobrze się mam.
Pozdrawiam i życzę wszystkim dużo siły, przede wszystkim silnej psychiki, bo dzieje się coraz gorzej, coraz więcej zadań otrzymujecie do realizacji za te marne grosze i często nieludzkie traktowanie.

ktoś zapytał dlaczego? próbował zatrzymać? coś obiecał? czy po prostu było to na zasadzie: "to sobie idź..."

14 sie 2015, 05:11
Zaawansowany

REJESTRACJA21 paź 2006, 08:48

POSTY        38
To ostatnie. Nie znasz tego? Na wasze miejsce jest tysiące.
Rok 2014 i 2015 to pogrzeb skarbowości w Polsce. Odeszło wielu dobrych pracowników.
Skala tego zjawiska w niektórych us jest tragiczna. Tego nie da się odrobić przez parę lat.
Zaczynam podejrzewać, że Avacs ma rację o umyślnym "uszkodzeniu" aparatu.  strzel===]

14 sie 2015, 07:09
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA25 kwi 2013, 11:46

POSTY        2
Ja szczęśliwie odszedłem rok temu. Pracy szukałem aż 4 miesiące, bo na rynku pracy skarbowcy mają opinię leserów największych. I zachodzę czasem do moich kolegów i koleżanek z US i za każdym razem wychodzę z jednym przekonaniem: ufff jak dobrze, że mnie tam nie ma. Osobiście miałem dość żenująco niskiej pensji jako "p.o. kierujący - przez 1,5 roku, aby nie dawać podwyżki", czyli siedzenie na kretyńskich nasiadówach, dostawanie opierdzielu i za to wszystko mniej niż 2 tys na rękę. Do tego obowiązki zwykłefo pracownika. Znacznie więcej ode mnie zarabiało wielu szeregowych pracowników przyjętych przez poprzedniego nusa, którzy dalej siedzieli na stołkach.

Pracy było coraz więcej, coraz więcej obowiązków, większość kretyńskich, nie dało się wyrobić. Do tego z entuzjazmem powtarzane na nasiadówach wszystkie dyrdymały wymyślone przez ministra.

Na odchodne usłyszałem, ze szkoda, że nie poczekałem, bo nie wiadomo kiedy i nie wiadomo jakie ale podwyżki będą. Tak samo miałem obiecane przekształcenie wieloosobowego stanowiska w referat. Aktualnie są 2 osoby z większą liczbą obowiązków.

Także trzymcie się tam na pokładzie.

PS Macie GENTAX? Pamiętam jak na spotkaniu z szanownymi Klientami (ukłony, że się nie wyprowadzili z terenu objętego właściwością naszego US) mówiłem z szerokim bananem na ustach, ze będzie kosztował 232.100.000 zł. Wiedziałem, że to wkurzy ludzi i się nie pomyliłem.

To życzę bycia pupilkiem DISa i podwyżek :D

14 sie 2015, 20:49
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
lidzia                    

Ja po 27 latach pracy w skarbowości odeszłam z tego bagna końcem ubiegłego roku. Pomogła mi w tej decyzji moja NUS. A dodam, że odeszłam z kierowniczego stanowiska.
Teraz jestem o wiele zdrowsza, lepiej sypiam i w ogóle dobrze się mam.

Ja też już 5 lat temu pokazałem im:
Obrazek
NewLunatiq                    

ktoś zapytał dlaczego? próbował zatrzymać? coś obiecał? czy po prostu było to na zasadzie: "to sobie idź..."

Wiedzieli dlaczego (podobnie ja w przypadku Lidzi), więc nie pytali, zatrzymywać nie próbowali, a obiecać nie mieli czego. Więc poszedłem sobie :P Też teraz jestem zdrowszy i lepiej sypiam  pije-===[

14 sie 2015, 22:03
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA28 kwi 2009, 20:25

POSTY        89
Ja też się stąd zabieram. Nie mogę patrzeć już na ten burdel.Na ten tracony czas na zajmowanie się głupotami podczas gdy jesteśmy okradani przez złodziei Vatu na grube miliony. Pozdrawiam wszystkich skazanych na skarbowość.

15 sie 2015, 09:55
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
No to jest nas coraz  więcej!

Tutaj http://www.skarbowcy.pl/blaster/extarticle.php
jordi123 15-08-2015 (14:22) napisał dzisiaj:
"A ja już zdecydowałem złożyłem wypowiedzenie i od końca września juz mnie nie ma,"

Zrobiłem to samo w "święto skarbowości". Z propozycją miesięcznego wypowiedzenia. Teraz jestem na urlopie (dlatego byłem nieobecny na forum przez 2 tygodnie) i czekam na odpowiedź.
Jeśli wyrażą zgodę, to jeszcze tylko do 31 sierpnia, jeśli nie to 2 miesiące później czyli 31 października.
I adieu! Bye, bye. Daswidanja. Pa pa.  :brawa:
Nie będzie Vincent czy inny Szczurek pluł mi w twarz.  :dokuczacz:

Ostatnio edytowano 15 sie 2015, 21:40 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz

15 sie 2015, 21:36
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
również szukam innej pracy

17 sie 2015, 22:18
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 11:25

POSTY        122
A ja już mam, i za chwilę zacznie biec wypowiedzenie.

18 sie 2015, 05:39
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Ja też mam i jeżeli nie będzie na dniach solidnej podwyżki to składam wypowiedzenie. S...am stąd. Dla zdrowia. O pieniądzach nie wspomnę. Tylko jeżeli doświadczeni i młodzi odejdą to nie wiem czy te geriatryki i nieroby na wyższych stołkach będą w stanie opanować nowe SZD, GENTAX, itd. żeby jeszcze ten burd...dżet się czasem napełnił jakimś groszem.

18 sie 2015, 06:06
Zaawansowany

REJESTRACJA02 lis 2014, 11:47

POSTY        61
Ja też szukam nowej pracy i mam nadzieję, że szybko ją znajdę. A na podwyżkę nie liczę, za dużo przede mną uprzywilejowanych, właściwych osób.

18 sie 2015, 07:08
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2006, 11:41

POSTY        31
bombel                    

Ja też mam i jeżeli nie będzie na dniach solidnej podwyżki to składam wypowiedzenie. S...am stąd. Dla zdrowia. O pieniądzach nie wspomnę. Tylko jeżeli doświadczeni i młodzi odejdą to nie wiem czy te geriatryki i nieroby na wyższych stołkach będą w stanie opanować nowe SZD, GENTAX, itd. żeby jeszcze ten burd...dżet się czasem napełnił jakimś groszem.

Młodzi i doświadczeni - te pojęcia trochę się wykluczają, ja pracuję od 27 la w skarbowości i nie uważam się  za "geriatryka" a tym  bardziej za "nieroba". Trochę więcej szacunku dla innych. Tez kiedyś będziesz starszym pracownikiem.

18 sie 2015, 09:18

REJESTRACJA24 cze 2015, 11:36

POSTY        12
a czy wszyscy odchodzący ze skarbowości mogliby się pochwalić jaką to teraz pracę będą wykonywali? można będzie wtedy sobie wykombinować czy warto odchodzić, zwłaszcza, że pewnie od końca roku będą jakieś zmiany po wyborach? czy też po wyborach i przy nowej władzy jednak nic się nie zmieni? ja liczę na potężne zmiany w skarbowości i to na plus dla braci skarbowej pod każdym względem.

18 sie 2015, 11:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 250 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Następna strona