Teraz jest 06 wrz 2025, 07:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 144 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona
Zyta nasz przełożony, czy likwidator służb fiskalnych 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:46

POSTY        32
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Wynagrodzenia w "skarbówce" bez zmian         17:00 08.11.2006
środa

Nie będzie obniżek wynagrodzeń pracowników administracji skarbowej - poinformowała wicepremier, minister finansów Zyta Gilowska na spotkaniu z przedstawicielami związków zawodowych w skarbówce.
Odbyliśmy rozmowy ze związkami zawodowymi w aparacie skarbowym (...) i ustaliliśmy, że nie dopuścimy do obniżki wynagrodzeń pracowników (skarbówki - PAP) - powiedziała wicepremier na konferencji prasowej. Dodała, że w tym sektorze nie będzie też podwyżek płac, "bo oznaczałoby to zaprzeczenie idei taniego państwa".
Jak wyjaśniła wicepremier, związki zawodowe skarbówki obawiały się, że w przyszłym roku budżet zostanie obciążony większymi kosztami odpraw dla pracowników administracji skarbowej, chcących przejść na wcześniejszą emeryturę. 2007 r. będzie ostatnim rokiem, w którym w związku z reformą systemu emerytalnego będzie to możliwe.

Resort nie posiada danych, ile osób zechce skorzystać z tej możliwości w przyszłym roku. Gilowska powiedziała, że nie może się to jednak odbyć "kosztem" pozostałych zatrudnionych w administracji skarbowej. Ewentualnych oszczędności w funduszu płac skarbówki resort chce natomiast poszukiwać w "reformie celno- skarbowej".

Jak powiedział obecny na konferencji przedstawiciel służby celnej Marian Banaś, w połowie grudnia planowana jest konferencja naukowa, dotycząca tej reformy. Po niej zapadnie decyzja, czy służby skarbowe i celne powinny zostać skonsolidowane, czy też powinny działać oddzielnie, jak dotychczas. Gilowska poinformowała, że jest zwolennikiem konsolidacji.

Wicepremier powiedziała także, że nie jest prawdą, jakoby średnie wynagrodzenie w aparacie skarbowym było "niskie". Jak poinformowała, średnie wynagrodzenia w administracji skarbowej w 2005 i 2006 r. według danych Ministerstwa Finansów wynosiło ok. 3,5 tys. zł brutto. Jak dodała wicepremier, to więcej, niż będzie wynosiło przeciętne wynagrodzenie w policji po modernizacji tych służb w 2007 r.
PAP

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
<a href="http://finanse.wp.pl/POD,1,wid,8590303,wiadomosc.html?rfbawp=1163007676.819" target="_blank">I wszystko jasne</a>

Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 12:22 przez holala, łącznie edytowano 1 raz

08 lis 2006, 18:56
Własny awatar

<a href="http://finanse.wp.pl/POD,1,wid,8590303,wiadomosc.html?rfbawp=1163007676.819" target="_blank">I WSZYSTKO JASNE</a>
Wynagrodzenia w "skarbówce" bez zmian 17:00 08.11.2006
środa
<!--coloro:#FF6666--><span style="color:#FF6666"><!--/coloro-->Nie będzie obniżek wynagrodzeń pracowników administracji skarbowej <!--colorc--></span><!--/colorc--> - poinformowała wicepremier, minister finansów Zyta Gilowska na spotkaniu z przedstawicielami związków zawodowych w skarbówce.

Zgłupiałam!
To śmiać się czy płakać?! :wacko:

Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 12:24 przez Zeta, łącznie edytowano 1 raz

08 lis 2006, 21:07
Nowicjusz

REJESTRACJA08 lis 2006, 21:19

POSTY        1
Pani minister troszczy się o swoich podwładnych jak papier ścierny o tyłek.

08 lis 2006, 21:28
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:59

POSTY        43
Donosicielom SB  mówimy stanowcze nie!!! ;)

Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 12:24 przez Mirap, łącznie edytowano 1 raz

08 lis 2006, 21:30
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lis 2006, 21:03

POSTY        43
Popieram MIRAP, ja też muszę się ciągle oglądać na wszystkie strony, strasznie donoszą jeden na drugiego. Jestem w US, w którym nie było wymiany kadry, aczkolwiek podobno miała być. Kierownik w moim dziale donosi na pracowników, cytując nawet fragmenty prywatnych rozmów, które sam nawiązywał z pracownikiem. Trzeba siedzieć ze spuszczoną głową i nie odzywać się. Jest naprawdę bardzo przykro.

Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 12:26 przez Irka, łącznie edytowano 1 raz

08 lis 2006, 21:35

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Mam nadzieję, że Zyta będzie pierwszym Ministrem Finansów, któremu na serio zbuntują się podwładni.
Akcja protestacyjna musi być spektakularna. Na początek może wszczęcie kontroli podatkowej za ostatnie 5 lat wobec wszystkich pracowników kierownictwa Min. Fin. Co tydzień dołączymy kierownictwa kolejnych Ministerstw (pełna weryfikacja odliczeń z oględzinami, szczegółówka w przypadku działalności, wszelkie możliwe czynności sprawdzające u wszystkich kontrahentów, no i pełna weryfikacja wszystkich fakturek w VZMach u każdego wystawcy itd.).
Oczywiście równolegle standard (oflagowanie, manifestacje - tu najlepiej marsz po głównych arteriach stolicy w godzinach szczytu).

Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 12:27 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

08 lis 2006, 22:41
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 22:07

POSTY        73
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Średnie wynagrodzenia w administracji skarbowej w 2005 i 2006 r. według danych Ministerstwa Finansów wynosiło ok. 3,5 tys. zł brutto. Jak dodała wicepremier, to więcej, niż będzie wynosiło przeciętne wynagrodzenie w policji po modernizacji tych służb w 2007 r.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Skąd ona bierze takie brednie? Niech odliczy swoje wynagrodzenie i pozostałej części bolszych urzędasów to jej wyjdzie.
Może potrzebuje pomocy w matematyce, mam znajomego matematyka, statystykę i analitykę też jej może wyłożyć, a jak nie pojmie, to może w inny, mniej humanitarny sposób, jej przetłumaczyć trzeba będzie...
A może się otacza niewłaściwymi ludźmi do zbierania informacji?
Myślę, że czas najwyższy przygotować dla niej jakieś taczki (może w kolorze czerwonym?) z napisem PIS - Potwory i Spółka.

Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 12:29 przez lisek, łącznie edytowano 1 raz

08 lis 2006, 23:33
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 11:26

POSTY        77
Oczywiście, że tak. Od razu, jak ona wróciła do rządu, było wiadomo, że nas "wyciśnie" jak tylko potrafi. Tylko protest i to generalny!  W przeciwnym wypadku będą podejmować dalsze kroki na naszą niekorzyść. Jestem o tym przekonany. Im później zdecydujemy się na ostre kroki w otwartej już walce z ministerstwem - tym gorzej!

Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 12:32 przez pjk, łącznie edytowano 1 raz

09 lis 2006, 08:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 06:21

POSTY        84
Ona się po prostu nie boi, bo nie wie jaka jest w nas siła. Nigdy ta siła nie została zaprezentowana, a powinna być, wtedy bardziej by się z nami liczyli. Każda grupa zawodowa, która podjęła się strajku coś wywalczyła, my nigdy na poważnie nie strajkowaliśmy, więc najwyższy już czas.

<!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--fonto:Arial--><span style="font-family:Arial"><!--/fonto--><!--coloro:#FF6666--><span style="color:#FF6666"><!--/coloro--> AKCJA OSTRZEGAWCZA <!--colorc--></span><!--/colorc--><!--fontc--></span><!--/fontc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->

Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 08:11 przez Toms, łącznie edytowano 1 raz

09 lis 2006, 08:10
Własny awatar
:( Szanowni koleżanki i koledzy skarbowcy! Nie będę nikogo namawiał do takich, czy innych drastycznych kroków - napiszę tylko jedno.
Czuję jakiś niesmak - jest mi przykro, że nasz generalny szef(owa) potraktowała nas, jak niewolników i jak tu teraz rozpocząć z zapałem dzień pracy? Ręce opadają.  :huh:

Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 12:35 przez WIECHUR, łącznie edytowano 1 raz

09 lis 2006, 08:16
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 11:26

POSTY        77

Czuję jakiś niesmak - jest mi przykro, że nasz generalny szef(owa) potraktowała nas jak niewolników i jak tu teraz rozpocząć z zapałem dzień pracy, ręce opadają.  :huh:

Nie tylko Ty czujesz niesmak czy wręcz smutek. Ona za to napewno razem ze swoją gwardią czuje sie świetnie. Bezczelne ...

09 lis 2006, 08:31
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 09:53

POSTY        18

LOKALIZACJAdolnośląskie
Jakoś relacja ze spotkania i zajęte przez M.F. stanowisko mnie nie zdziwiły.
Jednak również ja czuję niesmak i wielką ochotę, by głośno wykrzyczeć pani minister (a nie jej pracownikom),
co o niej myślę. :dupa:

Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 12:41 przez Gaja, łącznie edytowano 1 raz

09 lis 2006, 12:14
Amator

REJESTRACJA23 paź 2006, 11:32

POSTY        26
Związki Zawodowe Skarbowców rozpoczną chyba teraz w końcu Procedurę Machania Palcem w Bucie. Tyle mogą.
Przecież średnio zarabiamy po 3.800 zł. wg Pani Zyty Gilowskiej. A co ma powiedzieć stójkowy za 800 zł/m-c?
Brawo Pani Minister. Pozazdrościć Żelaznej konsekwencji - jak nas MF olewał, tak nas olewa.

Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 14:39 przez birkut, łącznie edytowano 1 raz

09 lis 2006, 14:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 144 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona